Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kovsol
titán
Kingdom Come: Deliverance tolja valaki a decken? Irányitás mennyire működik jól? Látom nem kapta meg a zöld plecsnit a játék, de rákeresve látom, hogy valójában egész jól fut a gépen.
-
kovsol
titán
Konzolvilág hirdetését felhozta ma a FB, és láttam van nekik 1TB Oled limited fehér kiadás.
Téma volt pár napja ugye a fehér modell, csak azért említem meg. -
kovsol
titán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Esetleg matricázás? Bár azt se könnyű szépen felrakni.
-
kovsol
titán
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy gyárilag is megáll ilyen 93-96% között, hogy kímélje. Amúgy meg ha felötlve használod kábelről, akkor mint egy laptop akkor az aksit megkerülve a vezetékről veszi az áramot, az is kíméli. Szóval nekem pont jó igy. Szerintem ha nem hiszi azt, hogy tele van, mivel hogy nem is zöld a lámpa, akkor lehet kábelről használva meg pont hogy nem kerüli meg az aksit, akkor meg inkább rontunk. Erre nem tudom van-e hivatalos álláspont, hogy ilyenkor miként reagál a kábelről játékra.
-
kovsol
titán
Azt össze se lehet hasonlitani
Deck esetében úgy ment, hogy heti 2x volt kiszállitás, és volt egy weblap ahol láttad melyik régióban hány másodpercet haladt az előrendelési queue. Ezt úgy kell érteni, hogy első percekben annyian rendelték elő a gépet, hogy hónapokig tartott mire kiszállitották
Aztán szép lassan már napokat is ugrott a sor.
Hetente kétszer oda voltunk tapadva a monitorra, hogy kaptunk-e levelet, és ha nem mennyit haladt a sor. -
kovsol
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Régen meg vártuk hónapokig a queue -t
hogy mikor küldik ki. -
kovsol
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Azt mondják 6x erősebb mint a SD. Akkor Full HD -ra még okés lehet a masina, de a 4K az hiú ábránd. Az kb 8x nagyobb pixel számot jelent, mint az SD kijelzője, szóval kb még úgy se fognak menni rajta a cuccok, mint most az SD-n. Minden féle frame gen és skálázás mókolással talán.
-
kovsol
titán
Egy Deck 2 -t is guríthatnának
de gondolom arra várnak, hogy az AMD valami megfelelő holmi hozzon. Igaz már a Z2 extrém is kb dupla sebesség egy SD hez képest, de gondolom ők már tudják az AMD mit tartogat a tarsolyában, és lehet valami egyedi SoC -t csináltatnak vele majd. -
kovsol
titán
Ez most meglepett

-
kovsol
titán
Arra leszek kíváncsi, hogy az új fajta windwos ui elérhető lesz-e majd később steam deckre.
-
kovsol
titán
válasz
KISDUCK
üzenetére
A controler kiosztást lehet módositani, ha gyárilag nem támogatja lehet valami lelkes rajongó készitett már layoutot hozzá.
Én amúgy RTS -t nem tolok rajta gamepaddal, nekem egyszerüen túl lassú úgy. Persze az is benne van, hogy én vagyok szimplán béna.
Én most a Heroes® of Might & Magic® III - HD Edition tolom. Egyik leárazáskor volt pár euró.
Esetleg a Civilization sorozatra is érdemes lehet ránézni.
-
-
kovsol
titán
válasz
consono
üzenetére
Nekem Samsung micro SDXC 512 GB PRO Plus ami A2 szabvány miatt nagyobb iops-ra képes, mint az átlag kártya.
Samsung EVO A2 verzió is szintén megfelelő ha jóval olcsóbban megkapod. Anno kifogtam egy Pro akciót, és csak +2e Ft volt az EVO-hoz képest, de általában sokkal nagyobb az árkülömbség. -
kovsol
titán
válasz
cami][us
üzenetére
Valami AI alapú upscale is jön, és az csak azokon az AMD APU-kon fog menni amiban van AI egység is.
A marketing szöveg:
The ROG Xbox Ally X supports AI upscaling via Microsoft's new Auto Super Resolution (Auto SR) feature, which leverages the device's integrated NPU to improve visuals across all games without developer support. This system-level technology aims to enhance frame rates and image quality by upscaling content to a higher resolution, potentially improving the user experience for both internal displays and docked setups.Majd meglátjuk gyakorlatban mit hoz.
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Én erősen arra hajlok, hogy veszek egy ROG Xbox Ally X -t az LCD-s Deck helyett/mellé.
-
kovsol
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Ha bekapcsolod a VRR -t az nem finomítja?
-
kovsol
titán
Steam deckre az egyik legkönnyebb pedig felrakni a fóliát, mert konkrétan hagytak helyet a fóliának, és ha felrakom akkor lesz pont síkban a kijelző a gép műanyag részével. Nem úgy mint pl egy tableten.
#11607kzolee216 ez akkor szokott megtörténni ha az egyik saroknál utólag megpróbálod felvenni, és vissza rakni, mert mondjuk elcsúsztál, alá ment valami, és akkor kicsit felfelé görbül már, igy nem fekszik fel, vagy annál a saroknál fogtad amikor helyzeted fel, és nem voltál elég finom vele.
-
kovsol
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Youtube beírsz bármilyen játék címe, és mögé steam deck már jön is fel a tucat videó, hogy miként fut a gépen
-
kovsol
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
A2 ajánlott ha applikaciokat akar valaki sd kártyáról futtatni.
-
kovsol
titán
válasz
Scarletiel
üzenetére
Annyit tudok mondani vám és szállítás nincs. EU raktárból szállítják ki a rendeléseket a magyar vevőknek. Ezt lehúzhatod az ellene listáról.

Kb csak azok a játékok nem éltrekelthetőek ahol az anti-cheat megoldás windwos only.
-
kovsol
titán
válasz
Nathan0909
üzenetére
Sok játéknál van az, hogy a letltöltött rész pár GB, majd kb az egész játékot átforgatja.
Többször is belefutottam, hogy nem volt elég hely, és nem csinálta meg, ilyenkor inkább letöltöm az egészet újra
akkor alapból patchelve tölti le. -
kovsol
titán
Van aki ezt az frame genes plugin dolgot használja aktívan?
-
kovsol
titán
válasz
agaron
üzenetére
FSR -t pl már maga a steam os is rá tudja kényszeríteni a játékra függetlenül attól, hogy támogatja-e. OS szintű implementáció szerintem megoldható lenne a FG -re is hasonló módon.
Pl elindítasz egy játékot a natív felbontás alatt, és be van kapcsolva steam menüben, hogy FSR -t használjon, akkor automatán felskálázza natív felbontásra, az alacsonyabb felbontáson renderelt képet.Frame gen meg már amúgy is benne volt sok applikációban. pl a Cyberpunk is alapból tudja a FSR 3.1 FG -t, és bekapcsolható volt.
-
kovsol
titán
válasz
EmThor
üzenetére
Én 512SSD és 512SD kari használom évek óta. Nem volt gond tudtommal SD kártya melegedessel ezeknél a gépeknél.
Legtöbb játék esetben az SD max annyit jelent hogy pár másodperccel lassabban tölt be. Ha meg valami modernebb játékot játszol aminek SSD követelmény azt rakd a belső tárhelyet. Ilyen kevés van azért. -
kovsol
titán
válasz
manieeec
üzenetére
AMD amúgy most hozza ki az új generációs megoldásokat. Szerintem idén legtöbb gyártó hoz majd ki azzal szerelt vasat, és ha lesz rá normális Steam OS support, lehet én beneveznék akár másik gyártó gépére is.
Z2 Extrem szerintem lesz már olyan erős, hogy érdemes legyen rá kihúzni akár Steam Deck 2 -t.
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én már most 45 óránál vagyok, és még sehol a vége
számtalan mellék küldetés, meg a fő szál melletti egyéb mellék sztori vonal van. Akár többször is érdemes nekiállni.
Viszont arra figyelj, hogy a tulajdonságpontokat hogy osztod el, azt nem tudod vissza csinálni. A képesség pontokat azt bármikor újra lehet osztani. Csomó fél build van a neten. Lehetsz kardos ugra bugra ninja, de akár távolról lopakodva hackelgetős karakter is, stb
-
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én vegyesen tolom PC és a Steam Decken. Van külön steam deck grafikai preset a beállításoknál. Meglepően jól megy azzal, én fix 40FPS tolom. Egész jó még a PC fix 60 után is.
Engem amúgy teljesen beszívott, nem gondoltam volna az elején még, hogy ennyire be fog jönni. -
kovsol
titán
válasz
Nathan0909
üzenetére
Nekem is ott volt a kivánság listán több játék is, de végül egy Cyberpunk 2077: Phantom Liberty lett csak megvéve. Győzött az ép eszem, hogy van bőven még játék igy is amit ki kellene játszak
-
kovsol
titán
Az alapbeállítás mit takar?
Én úgy 60 órát raktam bele a Diablo4 -be LCD verziós decken.
Medium beállitást használok plusz FSR2 Balanced, és 40Hz 40FPS limit. Mellé 12W TDP limit akkor kb 2 óra - 2 óra 20 perc
Ha 60Hz 30FPS limitet nyomok akkor 3 óra fölött.
Lehet ha full lowon tolnám akkor még lehetne nyerni időt. -
kovsol
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Kb csak ki kellene venni a 30 lockot, és berakni egy 60.
A PS5 meg izomból megoldaná. Az átvezetőknél maradhatna a 30. -
kovsol
titán
Szaturációt feljebb lehet húzni az LCD decken is, és máris kicsit élénkebbek a színek.
Aki most vesz gépet annak OLED jó választás, de aki már évek óta boldogan használja az LCD decket annak kevés esetben éri meg a csere. Annak az árából inkább veszek egy csokor játékot, és várom a deck2 -t.
-
kovsol
titán
Nekem nincs semmi problémám, és teljes elégedettséggel használom a gépemet. Az meg hogy leirtam mi tenné érdekessé a szememben az új gépet az nem probléma... ne forgasd ki más szavát, és eröltesd rá minden áron az OLED fétised.
Legoptimálisabb új vásárlás esetén maximum.
Nekem kb nullát adna hozzá. Cserébe aránytalanul nagy lenne az extra költség amit rá kellene forditsak.
-
kovsol
titán
válasz
bepken
üzenetére
Az már szürke, és a játéktartalom a fehér, szóval azt töltötte már. Vagyis a letöltés már kész (614MB), látszik a képen, már csak a patch telepitését végezte ami 60GB írassál jár, és magas CPU használattal is legtöbbször.
Shader az ilyen pár MB-tól pár száz megáig van, és nem kell telepíteni. Nem 60GB.Ha nincs elég tárhely akkor uninstallálni kell a játékot, majd a frissen letöltött verzió már a javítást tartalmazza.
-
kovsol
titán
válasz
bepken
üzenetére
shadar frissitések pár másodpercesek, ez itt egy játék frissités ami a képeden van. Egyéként a shader frisstéseket nem is kell megvárni, anélkül is tudott volna játszani.
Nekem pl a Diablo 4 frissitést a deck előbb megcsinálta legutóbb, mint a nagyságrenddel erősebb PC-m, mert a hülye steam úgy gondolta, hogy az SSD helyett egy HDD -re kezdi rakni az ideiglenese fájlokat. Az is egy ilyen pár GB letöltés, és mellé 60GB módosítás kombó volt.Neked SSD -re dolgozik, vagy micro SD kártyára? Mert ha kártyára akkor az érthető miért tart sokáig a 60GB adat feldolgozása.
-
kovsol
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Csak tárhely miatt cserélni fölösleges.
64GB és 512 SD kari párossal indítottam, majd később aprón vettem egy 512-es SSD -t bele amit házilag kicseréltem.
Egyébként SD kártyáról futtatva se érzek eltérést. Játék telepitéseknél, frissítések telepitésénél az SSD gyorsabban végez, de ha már fut a játék nem érezni igazi eltérést. -
kovsol
titán
Csakhogy ez nem merev tok. Csak a hátlapja merev. Amit fogsz, meg az egész felső része ami körbe öleli a gépet puhább anyag. Ha egy darab videót is megnézett volna róla ahol felrakják a gépre nem írna ilyen hülyeségeket.
Spigen telefontokom van három telefonomon is, és mindegyik merevebb mint ez a jsaux tok.
De mind1 mindenki azt vesz amit akar, én meg nem fogok ajánlani semmit a jövőben itt. -
kovsol
titán
válasz
Skynet258
üzenetére
Miért véd ez mindenhol? Látszik rajta elölről semmi védelem.
Nekem jsaux modcase van. Azt venném most is. Texturált anyaga nagyon jó fogás. Adnak hozzá kijelző védő részt is, így nem is kell hozzá a táska ha cipelni akarom. És kitámasztható is.
-
kovsol
titán
Én egy Divinity: Original Sin 2 -t zsákoltam be. Decken nagyon jól szalad.
Tudom most a baldur's gate 3 a trendi
de 13,5€-ért ez a játék ajándék szerintem.tl-x: Witcher 3 ha a HD verió vagy minek hivják a felújitott graffal van opció a feliratok méretének állitására valahol a settingsben.
-
kovsol
titán
Deck pass through chargingot támogatja. Ez egy laptop, nem mobiltelefon!
90% felett aktiválja, ha megnézitek nem is tölti fel 100%-ra magát használat közben, és ilyenkor nem az aksin keresztül veszi fel már az áramot, hanem a hálózatról megy. Ezért ha otthon játszik valaki ajánlott kábelről használni, és 90% alá nem meríteni. Akkor az aksit teljesen kíméli. Ha ezt a hülyeséget nyomjátok, hogy 80% fölé nem tölt akkor folyamatosan az aksit fogja használni, szóval még ártasz is neki. -
kovsol
titán
Nekem a Samsung Pro Plus microSDXC 512GB MB-MD512KA/EU van benne. Amikor vettem 2e Ft al volt drágább, mint az EVO verzió igy inkább ezt vettem, de a korábban linkelt Samsung EVO is ajánlott kategória. Sokan használják azzal, meg neten is sok helyen volt ajánlott.
-
kovsol
titán
válasz
Corleone33
üzenetére
Én a biosban még nem is jártam
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Macska topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- YouTube
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HP Omen
- Lenovo ThinkPad E14 Gen5: i5-1335U/8GB/256GB NVMe SSD/14"FHD IPS, Matt/Win 11Pro
- Thinkpad P14s GEN 5 14.5" 2.5K Touch Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB SSD Len Gar 2028.08
- MacBook AIR 13 M1 CHIP! Magyarországi! 8GB/256GB SSD, Akkumlátor 88% Fulldoboz!
- Gigabyte Aero 17 XE5 - RTX 3070 ti, 32 gb DDR5 ram, I7 12700h, 4K UHD kijelző, 1024+512 Gb M2 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és gondolom elég nagy részének ezután se.