Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
killerjohn
addikt
válasz
föccer
üzenetére
Mondom, visszatöltéskor gyakorlatilag azoknak egy részét csinálja újra, amiket a játék (menü, ingame) töltésekor. Textúrák betöltése, feldolgozása, etc. Abban nem vagyok biztos, hogy a shader programokat is újrafordítja-e. Ezen frissítés nem fog segíteni, ugyanis a legtöbb játék és a DirectX velejárója

-
föccer
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Köszi, én is szeretlek ^-^
Kilépésnél nincs gond.0,1 sec alatt megkapom az asztalt. Problem csak a visszalépésnél van. Ilyenkor nem tekeri a vinyót, szóval nem hinném, hogy töredezettség beli probléma lenne. LEget frissítem a DX drivert és a vga drivert. Hátha segít rajta. Ablakosba meg nem akarom futtatni. Akkor inkább várok vele a vissza lépéseknél. Annyira nem zavaró, csak mint kérdést felvetettem.
üdv, föccer
mod: lemez 4%-ban töredezett, az nem lehet a baj,
cyla: Nekem is 2 giga körül eszik az sc2.exe. viszont fizikai memória is marad bőven. Bár tudtok valami olyan progit, ami log-olja, hogy melyik folyamat mekkora memória foglalást hajtott végre? És mondjuk grafikonon ki is s tudja rajzolni?
üdv, föccer
-
rt06
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
eleg pontatlanul fogalmaztam
az ok, hogy ott a cache, viszont az sc2.exe nalam 2 giga fizikai memoria nagyjat megeszi, igy mikor kilepek, ezt neki ki kell lapoznia, hogy be tudja lapozni a bongeszot es tarsait
siman elkepzelhetonek tartom, hogy egy eloterben futo alkalmazasnak odaad szinte minden fizikai memoriat, mig ha az kis meretre kerul a talcara, elvesz tole, amennyit csak tuda masik reszehez annyira nem ertek (igazsag szerint egyaltalan nem ertek), hogy arra barmit is tudjak mondani
-
h.adam.92
őstag
azért írtam, mert ugye nekem is annyi van, de nekem közel sem fél perc míg kilép meg vissza, hanem max 5 sec.
amyíg 2 gigám volt, addig tényleg elmehettem volna közben aludni is.
de lehet, hogy csak töredezettség mentesítenie kellene és akkor nem fél perc lenne.
ja és nekem is win7 van.szval a júzer error felé próbálok asszociálni

-
killerjohn
addikt
Az így nem igaz, mert Win7-ben van a cache, ami általában az összes szabad RAM-ot leeszi. Azonban a cache-t nem kell kitenni lapozóba ha hely kell, mert azt simán eldobja a rendszer. 4 GB RAM mellett semmiképp nem lenne szabad töltögetnie arra hivatkozva, hogy "szereti kihasználni a rendelkezésre álló memóriát".
Sokkal inkább ez lehet a gond:
Grafikailag meg ha nem window-edben van, akkor az alttabnál a lassulás a DX hibája, ugyanis olyan rengeteg dolgot kiszed a VGA-ból (textúrák), amiket visszaváltáskor újra kell tölteni. Fullscreen non-window-edben ugyanis azért gyorsabb a game mint fullscreen window-edben, mert ilyenkor a VGA exkluzív egy fullscreen device contextet hoz létre. Hátránya az alttaboláskori tökölés. Windowedben viszont nincs meg ez a teljesítménybeli előny, de nem kell szüttyögni a váltáskor. -
rt06
veterán
válasz
h.adam.92
üzenetére
"mellesleg nemértem, hogy 4gb ram-al miért ilyen lassú a be/ki lépés"
mert a inw7 szereti kihasznalni a rendelkezesre allo memoriat
ha 2 gigag van, 2 gigat hasznal, ha 4 negyet, ha hatszaz, mind a hatszazat felhasznaljaez egesz addig nem okoz gondot, amig nem kell hirtelen sokmindent kilapozni, viszont mikor a jatek talcara kerul, az szep lassan kilapozodik, hogy a bongeszonek, miegymasnak legyen hely, s mikor visszavaltasz a jatekra, akkor mindent ki kell lapozni, s beolvasni swapfile-bol a jatekhoz tartozo reszeket
-
_OldBoy_
tag
Igen, azt gondolom hogy valamivel tobb eroforras kell hozza, de en az atlathatosag miatt jatszom minimalis grafikan, a gepem birna magasabb beallitasokkal is. Ettol fuggetlenul szerintem annak is erdemes kiprobalni aki a teljesitmeny miatt vette vissza a beallitasokat hogy mennyit lassul ettol, mert tenyleg eleg zavaro a forcefield.
-
rt06
veterán
válasz
föccer
üzenetére
swapfile kulon particiora (lehetoleg a lemez elejen), fix merettel (hogy ne toredezzen), 4 es 6 giga kozotti meretben (a memoria .5-1.5-szorose)
illetve futtasd a jatekot ablak modban, sokkal (sokkal-sokkal) gyorsabb a valtas
_Oldboy_: ez kicsit csaloka, mert bar latszolag minimum beallitason van a jatek, a shader-ek (melyek szinten a grafikai beallitasok koze tartoznak, egyes grafikai elemeknel igenis magas(abb) bellitason vannak, amik elegge le tudjak lassitani a renderelest
-
föccer
nagyúr
válasz
_OldBoy_
üzenetére
Ha jól látom valami olyan tanács van, hogy vedd feljebb a grafikát... Persze itt erősen bukik a minimal grafikai beállítás, de nem baj

Inkább arra adjatok tippet, hogy mivel gyorsíthatnám azt, hogy amikor kimegyek tálcára, és vissza akarok lépni a játékba, akkor akár 1/2 percig is gondolkodik, amire visszalép.
E6500 cpu, 4 gb ram, radeon 4770-es mellett frissített win7.
köccke.
üdv, föccer
-
_OldBoy_
tag
Talaltam egy igen hasznos beallitast, annak aki minimal grafikan jatszik de zavarja a forcefield es a lathatatlan egysegek lebutitasa.
-
rt06
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
north american starcraft league
a gsl ellenfelenek szantak, meg annal is tobb jatekkal (50 indulo, 5 csoportban, 9 hetig csak a csoportmeccsek mennek, heti 5 nap, napi 5 bo3)
meccsek szerdatol vasarnapig vannakvod-ok vannak, viszont csakugy, mint a jo minosegu stream (720p, 1080p), fizetosek
a teljes szezon $25 (masodik szezonra szerintem elofizetek - ha meg ebben a honapban megkapom a marciusi fizetesem, lehet az elsore is, igaz mar a 6. hetet kezdtek)a fentebb linkelt honlapon egyebkent megtalalhato minden info, mint pl a meccsek utemezese, a jatekosok, a csoportbeosztasok, az allas es a korabbi merkozesek eredmenyei
-
kovsol
titán
válasz
killerjohn
üzenetére
nem mondjátok, hogy nem hallottatok még róla ?
-
rt06
veterán
válasz
AlyArkhon
üzenetére
nem olyan veszes, igaz az ingyenes csak 480p meg igy is jobb, mint pl a gsl ingyenes
van honlapjuk is, ott lehet latni eredmenyeket, es az eljovedo meccsek idopontjat is
meccsek amugy hajnalban vannak valamikor (talan 4 korul kezdodnek), es az europaiak kedveert este 7-kor ismetlik oket -
rt06
veterán
lol, artosis megnyerte elso meccset (es elso szeriajat is 2:0-ra) a nasl-ben
-
föccer
nagyúr
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
3v3 RT alyarchonnal pary-ban, a Typhon-on.
Random társunk P-vel tolta, és kérdezte, hogy hol védekezzen. Mindezt a 1:20-nál... Pigelek neki a bejártahoz. Eltelik 1 perc. Kérdezi, hogy oké, de jobbra, vagy balra

üdv, föccer
-
_OldBoy_
tag
Nálunk 8:30-kor

-
sith7
félisten
válasz
killerjohn
üzenetére
hihetetlen
... nálunk is pont 06:30 körül kelnek ... 
-
föccer
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
Cirka két hónap

A sztori, az jó
Legalább nem kell ébresztő órára kelned. 
üdv, föccer
-
rt06
veterán
válasz
killerjohn
üzenetére
ez a sheldon-os hasonlat akkor lenne igazan jo, ha a lurko nem simogatna, hanem kopogtatna
mondjuk a fejeden ;p -
killerjohn
addikt
válasz
föccer
üzenetére
mikor jön a kis drone?
)) az én nagyobbik drone-om végre kiszokott a rácsosból kiságyba, erre minden nap 6:30 körül az ágyam mellett áll és simogat: "apa" "apa" "apa" mondókával, és akkora fazon, hogy még ideges sem leszek
Pláne hogy minden egyes alkalommal Sheldon jut eszembe: "Penny. Penny. Penny" xD -
AlyArkhon
őstag
valaki egy kis team 2v2 3v3 ra ?
ts el , leirogattam már a kezemet a németekkel , akikkel beszélgettem szinte mind német volt .. 
-
_OldBoy_
tag
Teszteltük tegnap az új terran all-in elleni védekezést is (alul falazott 3rax supply drop scv all-in), Z-vel a Spanishiwa BO (13h15p 2 spine no gas) simán levédi ha besegítünk a drone-okkal és queenekkel is, P-vel viszont nagyon kell figyelni es sentry-ket hozni aztán folyamatosan ff-ezni a rámpát amig nincs meg az army előny.
-
rt06
veterán
ki tudja megmondani, hogyan fordulhat elo egy zerg jatekosnal supply block?
linkeltem volna hamarabb is, csak beszart a tecso
-
rt06
veterán
elsore en se' vettem eszre, de attol, hogy ezeket benezik (pl en sem tudom hirtelen, be lehet-e asni off creep, mint ahogyan az is uj volt, hogy ha kiasom, gyogyul), a musorjuk nem lesz rosszabb
raadasul ha jol tudom, egyikuk elegge alacsony ligas, de nem tunik ugy, hogy emiatt rosszabbul erezne magat, nem ertem, miert kell leszolni, foleg ilyenekkel (mikor nem igazan van a topic-ban olyan, aki ne irt volna ezektol lenyegesen nagyobb kretenseget a jatekkal kapcsolatban) -
rt06
veterán
nezem sorra a lagtv when cheese fails sorozatat, es egyre inkabb az az erzesem, hogy ezt egy elmegyogintezetben veszik fel
par jatekot ajanlanek a figyelmetekbe
elso - cold casting sorozat harmadik resze, ahol olyan rep-eket kommentaltak, amit elotte nem lattak meg
masodik, aka stayin' alive
harmadik
itt is a beszelgetes lenyeges inkabb, foleg a jatszma vegen, bar az is mokas, hogy a srac ugy fog cannon rush-t, hogy kb fel percig nincs is a jatekbanbonusz, ahol inkabb a jatek erdekes: 7pool vs 7pool
-
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_
üzenetére
Elég rossz build, kicsit gondolkodtam én is rajta... ha ugyanezt csinálod csak az elejére hozod az expet szerintem sokkal erősebb lehet, és nem is annyira all-in...
2 base roach meg nagyon csúnyán megveri,
FE-el szerintem + legalább 4-5 drone és azonos méretű sereg jön.
-
_OldBoy_
tag
Látod ennyire nem vagyok meg kepben 1v1-ben
Ez tenyleg az amit mondasz, raadasul egy eleg pontatlan BO, kozel se annyira preciz mint pl a 7RR. Kiprobaltam ladderen, close air pos meta ZvZ, gyerek rohogve counterelte 15h15p spine es mass roach-al, nem tudtam neki semmi damage-t okozni 
kovsol, egyik custom megatonban a protoss csapattars 6 nexusra ment, ha nem latom nem hiszem el

-
kovsol
titán
dronnal kezdeni ?
pedig a legjobb kezdés a six hatch (a six pool után
)Fel kellene mennem nekem is játszani, de reggel 5 kor kelések kezdenek kikészíteni, ma is székesfehérvárra mentem, holnap meg eper szedés, pénteken árulás, szombaton szedés, vasárnap árulás, hétfőn szedés, na kedden mi várható ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kovsol
titán
válasz
iSonic
üzenetére
na szerintem menj játszani és addig ne írj ide többet amíg nem lesz meg a GM
és mielőtt jobban belekötsz, természetesen pár drone és ling, meg queen az elkészül mellé még, de az a kérdés, hogy mit kell majd erőltetni jobban, korai agresszió? vagy egy timing push? vagy makró ? én így gondolkozom copper ligában
jah és kihagytam a legjobbat: BANELING ? 
-
kovsol
titán
én alapból nem bírom az ilyen statikus, előre elgondolt buildeket... én elkezdem a játékot, poolal indítok szinte mindig, majd exp, scout meg eldönti akkor most dronozni kell, vagy ling vagy menni rouchra, és arra törekedni, hogy minél messzebb menjen a harc a bázisomtól, ennyi
-
Alg
veterán
válasz
_OldBoy_
üzenetére
A jó öreg roach-ling allin.

Erős túlzás az "unbeatable", max olyan lesz mint a spanish build, pár hétig mindenki szerint ez a király aztán szépen rájönnek az emberek hogy annyira nem is biztos hogy erős.Akár agresszív speedling expand, akár FE ling-bane megfogja szerintem pár spinecrawlerrel...
Sőt, mivel nincs mapcontrol, 2base roach is megveri bármikor ha jól helyezkedsz.Az meg hogy Destiny mikor mond igazat és mikor hülyíti csak a népet más kérdés
-
_OldBoy_
tag
Erre is kiváncsi leszek, Zerg equivalent to a 4-Gate, ma kipróbálom.
-
h.adam.92
őstag
nézem vmi pali streamjét teamliquid-en és pont nfteamBreach-et kapja ellennek

-
Ghoosty
őstag
válasz
_OldBoy_
üzenetére
Arra van valami hivatalos válasz, hogy miért nem csinálják meg, hogy ez a "mineral walk" csak barátságos egységekkel működjön?
Volt tegnap egy meccsem, ahol beszorították a felderítő scv-t. Pont előtte olvastam ezt a "mineral walk" dolgot, így gondoltam kipróbáltam és miután átment mindenen és életben maradt. Nem nagy nyereség, de plusz egy scv sose árt.

Kicsit úgy érzem, hogy ez exploit azaz csalás.
-
_OldBoy_
tag
Egy tuti terran cheese ha valaki gyorsan akar mastersbe jutni. Ellenem megcsinálták Slag Pits close pos-ban, csak pislogtam
. Three rax before orbital with supply call down -
sith7
félisten
Csak HT - ból, ebből kifolyólag annyi mineralom volt , mint a csuda
8 warpgate - ből toltam a zea - kat az archon - ok mellé, meg minden expet körbe tudtam tenni cannon - okkal, muta ellen, de amikor a 2. expet aranyra tettem, már nem bírtam költeni a mineralt, a 8 zea mellett is, 2000 körül mozgott
-
sith7
félisten
Én tegnap az archon - t teszteltem, hát mit mondjak ... brutális lett
... muta nagyon komoly volt, hullottak le az égről, mint az érett alma ... posszantak szét, mint a lufi 
Mondjuk elég gázigényes a dolog, rep - be néztem, a seregem "gázértéke" 2800 volt, a 2. - nak utánam 1700 volt ... igaz 14 archon volt már a végén, a charge zealot - ok mellett; marine + thor támogatással

-
_OldBoy_
tag
Teszteltük ma este ezt a drone-ling rusht, hát nem mondom hogy egyszerű. Nagyon sok múlik azon hogy meddig marad életben a drone és hogy a zealot kit üt először. Ha bejön akkor nagyon bejön, de a timing miatt kb egy hajszálon múlik. A protossnak kb akkor jön ki a sentry, és ahogy látja az agressziót a következőnek újabb zealotot hoz amivel vége is a mókának. Kb 20 próbából ha 5x sikerült vele bejutni, akkor viszont el is dőlt a meccs. Persze a másik 15 esetben is, viszont akkor a rossz irányba
(fix partnerrel gyakoroltam így a meglepetés faktor nem segített dehát nem is azon kéne múlnia)Viszont a 3 pylon + canon-os lefalazás ellen a fent írt módszer nagyon egyszerű és tökéletesen működik, és onnantól kb free win a meccs.
-
h.adam.92
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez a 2. kör már jobban fekszett

mellesleg erről jut eszembe, hogy a lengyelek irogatják, hogy kurwa és az a poén, hogy ez magyarra lefordítva kurva

-
föccer
nagyúr
No, ha monden igaz, akkor me már össze tudom rakni a nappalit annyira, hogy beröffentsem a pc-t. Ha van rá jelentkező, akkor tolhatunk olyan 9-1/2 10 környékén pár gémet.

üdv, föccer
-
h.adam.92
őstag
mTwDIMAGA sztrímel végre

-
rt06
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
de te nem nemetorszagban vagy
-
_OldBoy_
tag
válasz
CooLM@$TeR
üzenetére
Nekem a BW teljesen kimaradt, az alap SC-vel játszottam ki a single részt még mikor kijött, így simán illik rám a mondás az újszülöttröl meg a viccről. Persze ettől még igaz amit írtam, fejlődik a metagame, ha kell akkor BW-ből merítve (videót nem tudom megnézni "this video is not available in your country" - hülye jogvédők)
h.adam.92, én is úgy gondoltam hogy 2 személyes mapon vagy meta/shattered close pos-ban próbálom ki.
-
CooLM@$TeR
tag
-
AlyArkhon
őstag
Egy brutális star jeweled party eredménye [link]]

-
_OldBoy_
tag
sith7, a mineral mezőt a fog of war ellenére mindig látod, rá lehet klikkelni.
oxox, még nem próbáltam így csak theorycraft, de úgy gondolom hogy a következő opciók vannak:
- én a scouting drone-al próbálnám, mert a mineral walk közben 1 ütést mindenképp kapna a drone befelé. Ha nem a scouting drone-al, akkor viszont kettőt vinnék mineral walkra
- szerintem amíg lehúzza a protoss a probe-okat segíteni, addig 2 ütést legalább kap az ajtóban álló zealot két oldalról, ez elég már a kinti lingeknek hogy bejussanak
- onnantól probe-al nem véded le, pláne ha choak-ban harcolnak a lingek a probe-ok ellen
- ha a zelot után sentry-t hozol, az se védi le ha bent vannak már a lingek
- az counterel-heti ha a második egység is zealot, akit be lehet gyorsan rakni az első helyére, utána pedig a probe-okkal surroundolni a bejutott lingeket
- vagy ha befalazod pylon-al a bejáratot, a benti lingeket probe-okkal elintézed, és sentry-t vagy stalkert hozol másodiknak.
- poén lenne kipróbálni 1 base all-in-ként is mikor az összes drone-t átmineral-walkolom, bár nem tudom mi lenne az optimális BO hogy nagyon korán a lehető legtöbb ling kijöjjön... megnéztem unit testerben, zealot 1 ütésre 16 damage-t okoz. A drone-nak 40hp-je van, a lingnek 35, mindkettő 5-öt sebez a zealoton. Szerintem előbb a lingekkel kell támadni hogy azokat üsse a zealot, és csak utána a belső drone-al. Az első ling a harmadik ütéstől esik el, körönként 10 dmg-t okoznak. Ha a zelottal lefókuszálja a drone-t, akkor arrébb kell húzni így kinyílik az ajtó és megvan a surround.
-
P00By
nagyúr
*buta*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Call of Duty: Warzone
- AliExpress tapasztalatok
- iPad topik
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

... nálunk is pont 06:30 körül kelnek ... 
Legalább nem kell ébresztő órára kelned. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, és nem vették észre hogy igazából a másik nyert mert leverte az extractort kb fél mp-el hamarabb
pedig a legjobb kezdés a six hatch (a six pool után