Hirdetés
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
1-2 dolgot kihagytam, pl. az összes editor változtatást...
FG nerf nekem sem tetszik, teljesen elcseszi a ZvZ-t szerintem...
Olcsóbb observer nem akkora gond, addig sem immo/colo épül a robotics-benBunker gyorsítás? Most komolyan... persze spine még mindig fél év alatt épül...

+ főnix gyorsítást sem igazán értem, talán muták ellen...Jah, és még valami: USA-ban már élesítették próbára
-
Alg
veterán
StarCraft II Patch 1.2.0 – PTR Notes
General
Battle.net
• Battle.net Chat szobák:
– lesznek publikus és privát csatornák.
– Whisper: /w parancs, elő fog hozni egy listát barátok, party tagok, chat szobák, többi játékos az aktuális játékben.
• Bnet opció: auto-csatlakozás privát szobákhoz.
• Bnet opció: chatszoba kizárása a képernyőről(nem fog megjelenni, kb mint a mostani busy beállítás).
Custom Maps
• Map makers can now use custom UI layout files to create new UI or override existing game UI.(???)
Gameplay
• Döntetlen állások bevezetése:
– ha 3 percig nincs bevétel, képzés/építés, és nem rombolt le épületet
– A erről lesz visszaszámláló is
• help/tech tree javítások:
– a játékon belül elérhető help már Bnet menüből is elérhető.
– help - tech tree javítások
– Egységeknél fjlesztéseket és képességeket is tartalmazza a help.
• Gyorsan egymás után kiválasztva egységeket, a válaszok(a hengeffektek) ezután felülírják egymást.
• Geyser: ha kijelölöd, megmutatja hány munkás szedi éppen a gázt.
Graphics
• Extreme beállítás:
– Players can now configure screen space ambient occlusion.(???)
Interface
• Egyedi hotkey beállítás
• Egérgomb is lehet a voice chat-hez beállítva.
• .System Alert panel (ahol a lassú a géped jelzéseket írta) a képernyő tetejére költözött, és rövidebb ideig látható
- Hotkey pause/resume-hoz (pause, break)
• Replayben a jobb oldalon a progress bar elrejthető.
•Hotkey jelző - a parancsgombokon láthatod a hotkey-t (eddig rá kellett egerezni és az info panelen volt).
• Hibahangok ki/bekapcsolhatók
Leagues and Ladders
• Új mester liga
Replays
• Replay fájlok kezelésével kapcsolatos fejlesztések
– Látható az aktuális könyvtár a fájl-listánál.
– Név és dátum szerint rendezhető.
– Átnevezhető.
– Szűrhető mentett és auto mentett-re.
– Auto mentés opció - ezellőtt erre az Sc2Gears volt használatos, ezutá lesz beépített lehetőség minden replay megtartására.
• Camera following behavior for observers and replays has been improved.(??)
Balance
• PROTOSS
– Hallucination fejlesztés idő csökkent: 110 to 80.
– Observer
olcsóbb lett: 50/100 to 25/75.
– Phoenix
gyorsabban épül: 45 to 35.– Void Ray
+20% sebzés massive ellen
Speed fejlesztés törölve
• TERRAN
– Bunker
gyoesabban épül: 35 to 30.
Ez csak időleges változtatás 1.2.0 PTR - hez. (????)
– SCV
Javító scv-ket ugyanúgy auto-támadják az ellenségek mint a javított egységet (nincs több "ling nem fér hozzá a thor-hoz mert körbeveszik az scv-k, de azokat meg nem támadják meg")
SCV építés közbeni mozgás kiszámíthatóbb(??).
• ZERG
– Infestor
Fungal Growth nem hat légi egységekre.(Mivaaaa? ZvZ??? Mutafest?)
StarCraft II Editor
(rengeteg, kihagytam)
Bug Fixes
General
• Harvest orders will no longer end if an order is queued while waiting to return cargo.(???)
• Harvesting units no longer avoid enemy units.(???)
• épület útjában lévő egységek viselkedése javítva.
• Hold position egységek nem mennek el az építés útjából.
• Szedők + force field:nem tudnak átmenni rajta.
• Colo+közelharci egységek: néha nem tudták támadni, javítva.
• Lárva mozgás javítva.
• Elmentett challenge visszatöltése törölte a legjobb eredményt - javítva.
• Légi egységeknél graf. javítás.
• Detector képesség az info panelen is látszik.
• magaslaton lévő, nem támadható egységek ha téged támadnak látszanak - ebben is történt változás - rámpák egységesítve, ugyanúgy lehet építeni alájuk minden pályán.
• Ellenséges egységek command panelen nincsenek gombok.
• alapból nem látszanak az NPC/critter élet-csíkok (automaton, ursadak,...).
• Orders can no longer be canceled by clicking on the info panel in challenges before the challenge begins.(???)
• Vortex nem hat a lövedékekre.
• Autocast repair will now charge the player requesting autocast functionality.(??? ha auto-repair-re állítom az egységeket az akkor is pénzbe kerül ha nincs mit javítani???)
Protoss
• NP-s warp prism alatt nem építhet a protoss.
• Mass Recall nem lehet lárvát vagy tojásokat.
• Főnix által felszedett egységek blokkolták a földi haladást - javítva.
• Zealot charge használat javítva.
Terran
• Épülés alatt lévő épületeknél az építő kiválasztása ezután Q, gomb áthelyezve.
• Nem látható nuke - javítva.
• MULE keresztülrepül a képernyőn, pedig nem látod hova esik - javítva.
• Medivac nem tud főnix által felszedett egységet gyógyítani.
•Thor beragadt 250mm cannon felemelt épületekre - javítva
• Thor beragadt 250mm cannon ha több egységre nyomtad shift-el - javítva.
Zerg
• The Ultralisk’s sebzés középpontja az ultra orra előtt van, nem a közepén.
• Ultra nem tudott megtámadni egy sor sensor towert - javítva.
• Burrow és NP cancel gombok áthelyezve.
• Creep minden irányban egyenlően terjed.
• Fixed an issue where Larva could produce units by holding down hotkeys.(???)
StarCraft II Editor
(kihagytam...)
-
kovsol
titán
van pár dolog ami nem tetszik pl:
-Fungal Growth no longer affects air units.
-Observer: Cost decreased from 50/100 to 25/75.ami érdekes lesz: • Harvesting units no longer avoid enemy units.
szóval most már elakadnak a szedőkben az egységek
-
kovsol
titán
azért jó, mert így olyanokkal is találkozhatsz akik nincsenek a Barátaid közt, és könnyen lehet szervezni játékot, és nem kell annyi RT -t tolni, és pl egy kis tipp, ha mindenkivel max 2-3 meccset tolsz le akkor ugye valószínűleg azok győzelmek lesznek, mert az első pár placment elég könnyen hozható, így hamar jön a win és gyorsan javítható a győzelmi ráta is

meg most már bárki láthatja majd a profilodat isha lesznek klánok például lehet nekik saját channeljük ! Az lenne a legjobb ha a privát szobákba akár wow ból is lehetne joinolni

a másik dolog amit hiányolok wc3 ból, hogy nem lehet saját kommentet írni a profilba -
Alg
veterán
Sok régen várt javítás jön, wall of text incoming:
-
sith7
félisten
Gondolom senki nem akarja lefordítani ...

-
AlyArkhon
őstag
Most értem haza ha van valaki akkor tesztelhetnénk

team speak re gyertek fel csak jobb ha közben tudunk komunikálni.
team speak 3 Address : dragston.hu Port : 9987 Starcraft szoba jelszó protos
-
AlyArkhon
őstag
Jaja, akkor sem írom be hogy Vesztessz ha már 100%. Max egy gg amikor már tutira nincs semmije sem , de álltalában vagy megelőznek vagy már kilép mire írnék.

Holnap délelőtt lesz valaki 10-11-től ? Szeretném valakinek a segítségét kérni szeretnék kipróbálni pár dolgot zerg ellen protossal .
-
AlyArkhon
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Te nagyon fanatikusan tolod ezt az arcsi pont gyűjtést
Gondolom nem elsőre sikerült megcsinalni a küldik nagy részét brutálon ? én még csak a chalenget toltam ki goldra mindet, abban is volt pl a pajzsos ( sentry+HT) aminél már azt hittem ki sül az agyam mire gold lett . Egyébként meg tök hasznos mert magamtól sosem gondoltam volna hogy 10-12 db sentry simán szétszed 4-5 db Mutát. Csak hát kinek van annyi sentryje . 
-
AlyArkhon
őstag
Este poénja ( nekem legalábbis az ) . Ellenfelem protos eltelik kb annyi idő amíg megépítek 3 gatewayt és legyártok egyből kb 6-9 db zaelotot . Furáltam is hogy favored enemy és nem jön deríteni
körbe jártam gyorsan a bázist és láttam fél szememmel ahogy rakja le a pylonokat
már amikor elkezdte akkor volt pár db zelam nem tudom hogy gondolta de nem zavartattam magam toltam tovabbra is kifelé a zelakat, Kb 12-14 db zaelotom volt amikor írja hogy "You will Loose
" Erre odasétáltam a cannonjaihoz és levertem neki az összeset. Ezek után nem igen kellett sokat gondolkodni hogy mit is kell csinalni . Warp + DT . hamar kilőttem a csávót 
Kár hogy nemvolt időm írni neki , miután kiléptem akkor meg már disconnectid volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
föccer
nagyúr
Köszi winner a mai meccseket. Mára nekem ennyi. Ismét eljutottam 17 teljesített brutál pályáig. Ha nem nullázza le a játék, akkor már csak 1-2 pálya lenne hátra, vagy már annyi sem

No, nem baj, meg lesz ez, csak lassabban

üdv, föccer
-
Winner_hun
félisten
No végre. Játékra fel

-
oxox
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
lehet rajta snoblizni

-
P00By
nagyúr
Jó ez a Foxer gyerek, mondjuk csak MMM

-
AlyArkhon
őstag
Np . gondoltam hogy valami ilyesmi miatt tüntél el oly hirtelen .
Toltam ma is párat de mind win lett. Arra jöttem rá , hogy a szintemen ha nem keveredek bele az early gamebe és legyártom a szokott mennyiséget, akkor már az sem gond ha támadás közben betámad az ellenfél
+ ugye álltalában observerrel megn ézem mire készül az ellen és az alapján lépek én is
Most még bejön a teknikám , ha pl terrán elfalazza magát mert miért ne tenné ugye akkor szépen hátulról kinyitom a bázisát . 
-
oxox
addikt
válasz
AlyArkhon
üzenetére
sorry, hogy reggel szo nelkul leptem, csak kicsit kesesben voltam hirtelen...elment az ido....pedig olyan suta tarsakat kaptam mostanaban, hogy.....
.megneztem a mach historydat es lattam, hogy hosszu meccseid voltak, pontok alapjan (szerintem nemsoka feldob ezustbe).
az egy zea sokat er a falban, mert ha jol helyezed el akkor max ket ling tudja utni egyszerre...abbol is siman lekap 3-4et mire elhull...es addig siman gyartasz ele/moge tarsakat...viszont ha nem kap hold parancsot, akkor elszaladnak mellette (marha van annyi esze, hogy a probokat noszogassa)
-
v2izzy
tag
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Veled bétáztam meg MSN-en is fent vagy uram

Szerk: Azthiszem a hsz-tól kezdve mindenkit felvettem.
-
AlyArkhon
őstag
Bocsesz az előző hsz-ért, jó bő lére szaladt.
Ilyen sorozatok kellenének nekem mint ami ma este szaladt le . sorozatba nyertem a +30 pontokat slightly favore es favoredek elllen
0 vereség . pedig voltak izzasztó 20-30 perces meccsek is . Nem tudom mi volt most velem . A párom felidegesített, lehet megjátszom ezt minden este 
-
AlyArkhon
őstag
Azért raktam le ugy a 2 db gatewayt hogy zaelottal közé állva ne tudjon atfutni . Aztan persze 1 Z-m volt így hamar leverte es probaltam falazni egy készülő pylonnal , közbe megnéztem hogy mennyi a sebzese a lingnek meg a probe nak és gondoltam mivel probom volt 18 db akkor megolom azokkal a készülő zaelotok meg fogjak a kovi hullamot. Egyszer csak lesz annyi zealotom amit mar nem bir attorni es onnan mar en vagyok előnyben .
De szerintem most is ez történt , kiköltekezte magat a rushra 6pool aztan meg csak pislogott amikor megérkeztem a Zaelot+Stalker+Immortalokkal .

A hold parancs is biztos jo de akkor nem igen értem volna vele sokat , 1 db zelot ugy is meghal .

A plyonos teknikat meg mi sem természetesebb hogy hasznalom vagy warp formajaban . Mondjuk egyre gyakrabban hasznalom mar a stalker bindjet + colossussal párost , főleg terran elkezd falazgatni meg a tankjait is a lejáró oldalára rakja , aztan amikor megérkezek a masik oldalról 20-25 db stalkerrel + 3-6 db colossussal akkor meg van pislogás

-
oxox
addikt
válasz
AlyArkhon
üzenetére
Megnéztem.....,meleg volt az eleje, de szép győzelem lett...zerg ott rontotta el, hogy nem a probe-jaidat csipegette, így a gazdasági előnyöd megmaradt.....mert hiába van két müködő gate ha nincs miből gyártani az egységet...kapuba ha beraksz egy zea-t hold parancsal, akkor ott fogva van a bemenetel... ill. a core-ban a warp költsége 50/50 és ez a protoss egyik legnagyobb előnye, kár nem kifejleszteni....sokszor segíte ha az utánpótlást nem a túloldalról kell átgylogoltatni, hanem az ellenfél mellé lerakott pilonbol özönlenek (itt ugyan mindegy volt)
-
-
Alg
veterán
válasz
föccer
üzenetére
- 1-2 linggel odarohansz, megnézed mi a helyzet
- overseer egyik irányból, changeling a másikból, így jó eséllyel mindent megtudsz - az overseert meg meg lehet menteni ha figyelsz rá egy kicsit
- overlord+speed
- scan sincs ingyen, minusz egy mule, az kb. 300 mineral kiesés -
föccer
nagyúr
válasz
Flashback
üzenetére
Föccer#611
Winner: Overlord, +50min+100 gáz, az overseer. És jó eséllyel le fogják puffnatani, és akkor nem csak a 150 min+100 gázt buktad, hanem a 8 food-ot is. Arról nemis beszélve, hogy mennyivel mikróigényesebb, mint a Terran scann...

Burrow: Megint csak mikró, és egység. És a burrow-olt egységnek gyakorlatilag nincs is látótávolsaága... No, meg a burrow fejlesztés T2-van. Amire az megjön.

üdv, föccer
-
Csatlakoznék a "PH teamhez". Kit vehetek fel?
-
Winner_hun
félisten
-
h.adam.92
őstag
-
AlyArkhon
őstag
Akkor igazából lényegtelen. A makrózással kapcsolatban annyit, hogy ez a kis gyakorlás az utóbbi 2 napban gép ellen úgy néz ki igen jót tett + az a pár jó tipp. Most toltam 3 1v1-et és mindet hoztam könnyebben is mint gondoltam. Visszanéztem mind a 3 meccset ( 2 ellenfél favored volt (igaz azt nem is néztem hogy hanyadikak a sajat listajukon mind 1 )) és már az első pár percben is volt külömbség . Income szintjén egységek szintjén fejlesztésben is .
Szépen lassan haladok felfelé , már csak 4 kiadó hely van felettem 
-
h.adam.92
őstag
válasz
AlyArkhon
üzenetére
a high koreaiaknak szokott lenni már a játék elején is 350-400 vagy még ennél is több. de ez mind fake command, vagyis be ctrl-ezik maguknak 0-9ig amit akarnak és játék elejétől azokat nyomkodják, miközben még igazából nem is kezdődött el igazán a játék. mondjuk én is ezt csinálom, mert azért belejövök a játékba, ugymond felpörget és csatáknál nincs igazán gond, ha közben még haza kell nézni supply-t építeni és közben gyártani egységeket. szal az igazi parancsok sztem akkor is olyan 250 max. afölött már csak fake.
-
AlyArkhon
őstag
válasz
Ghoosty
üzenetére
Mennyinek kéne lennie az APM-nek vagy mennyi szokott lenni azoknak akik profin tolják ? Átlag nekem 35 körül mozog, gondolom ez nagyon kevés bár nem is igazán értem mi tolja fel az átlagot . Azt megfigyeltem hogy van hogy majdnem 150-ig is felmegy de aztán hirtelen le is esik

-
föccer
nagyúr
válasz
Ghoosty
üzenetére
Igen, 1-1 ben megverik a muták a stalkereket. Csak itt pl 15 muta ált szemben 10 voiddal, meg 15 stalkerrel... Úgy meg erőssen bukó.
Egyébként meg toltam én a gazdaságot, csak nem eléggé

Lol: toltam egy unit tester map-ot, és sikerült vesztenem rajta You are dropped

Azért örülök, hogy nem a T elleni meccsem végén tolta ezt

Üdv, föccer
-
Ghoosty
őstag
válasz
föccer
üzenetére
Mikor egy rövid ideig protoss-szal játszottam, akkor azt vetem észre, hogy ugyanannyi muta megeszik ugyanannyi stalkert, de lehet, hogy ezt a gyakorlatlanságom okozta, meg mondjuk a stalker olcsóbb is. Na mindegy, csak próbálok okosnak tűnni.

Tudtommal nem lehet attackal rallypointot kijelölni, pedig az engem is érdekelne. Mondjuk zerg ellenfélnél én is sokszor láttam, hogy körbeszaladják az újak az egységeimet, majd próbálnak támadni is. Általában azért ez utóbbi már elmarad részükről, pedig akár meg is fordíthatánk az állást.
-
föccer
nagyúr
válasz
Ghoosty
üzenetére
Jah. A. Csak ha ugyanannyi void, mint muta +ba ugyanannyi stalker, akkor már nem nyerő
A cannon fal után azért techeltem egyből mutára, mert arra vártam, hogy jön néhány void, és megpróbál hamar ledarálni. Nem teljesen ez történt. PErsze scoutolni nem tud a Z, hogy lássam, hogy pontosan mikor akar támadni, mekkora sereggel 
üdv, föccer
mod? Visszanézve a T-s reppet azt láttam, hogy 67-es átlag apm-mel toltam
Tőlem elég durván magas
Mondjuk toltam is rendesen a gombóc ellen. Bár így is rohadt sok hibát követtem el mikró szintjén... 
Kérdés: Lehet úgy realay-ezni az unitokat, hogy az ne move parancsal menjen a kijelötlt pontra, hanem attackkal? sokkal könnyebb dolgom lett volna, ha a hrissen érkező unitok egyből beszálnak a buliba, és nem tesznek egy tiszteletkört az ellen körül.
üdv, föccer
-
Ghoosty
őstag
Ez egy összefoglaló volt ám, és a játék során volt benne üres járat rendesen, meg kisebb nagyobb hibák is és így megnézven nem hiszem, hogy ugyanolyan jónak fog tűnni. De ha így is érdekel, akkor ha hazaérek feltöltöm.
Amúgy már többször tapasztaltam, hogy játék során izzadok, mint az állat, hogy gyártsak, mikrózzak, techeljek közben esetleg gondolkozzak, hogy mi lenne a nyerő taktika. Végére szép mozdulatokkal megnyerem a meccset. Ezután visszanézem a repet, hogy majd dagadni fog a mellem a büszkeségtől és azt látom, hogy a játékom unalmas és eseménytelen, mintha nem is csinálnék szinte semmit. Igaz nincs magas APM-em, de ideiglenesen felkúszik akár 100-ig is. (Legutóbb az átlag olyan 40 körül volt) Ami másodpercenként több, mint 1 paracs kiadása, de mégis akadozott üres játéknak tűnik.
föccer
A voidnak nem pont a muta a countere? AoE miatt jól kéne, hogy szedje, ráadásul, ha jól emlékszem, akkor a muta nem armored, ami még plusszot jelent.
(#13740) oxox
Protossként használj ellene feedbacket. Ha teli van energiával akkor 1 shoot. Terranként ghost 1 lövéssel képes deaktiválni jópárat. Zergként nem tudom mi a jó és gyors megoldás ellene.
-
föccer
nagyúr
Roach opent-t csinltam. Amikor láttam, a cannon falat, akokr már tudtam, hogy voidra fog menni. Kitoltam az arany expet, meg fostam a dronokat, de a nagyon kevés volt a gázom. Viszanéztem a repet, és ott rontottam nagyot, amikor az egyik muta harassnál rossz felé törtem ki a bázisáról, és ottmaradt 9 db mutalisk. Addik kb dupla akkora unit lost-ja volt, mint nekem.
Most viszont toltam egy TvZ-t. Scarap pálya, szintén roach kezdés, utánna exp. A falat nagynehezen áttörtem, mögötte 1-1-1 build, néhány mariska. Akkor épített 2 bunkert, amiből az egyikről leöltem az scv, de a másik túl messze volt. Bementem és leöltem néhány scv-t, meg derítettem. Banshee ellen hozam a evo chamert, meg kimentem goldra. Bejött a bansheevel, ami elég nagy kárt okozott a main-en. Még jó, hogy maradt drone a naturálon. Miután nem net semmire a bansheekkel, szépen megjött az mmm gombóc. Nállam néhány roach-on meg pár mután kívül nem sok minden volt... No, ezt valahogy kézzel-lábbal kimikróztam. Iszonyat veszteség árán sikerült kivédenem. A végén a naturálról az össze drone beszált a buliba, de végűl csak sikerült leszednem a medivac-okat, onnan meg könnyű dolguk volt a lingeknek. A 3 base-ről lefostam vagy 40 linget, szétkaptam az éppen beinduló expet, majd visszavonultam. Lehoztam a banneling nestet, hogy bankot robbanthassak. Erre már nem került sor, mert kilépett a tag. Gold 54 even mach.
üdv, föccer
-
oxox
addikt
válasz
föccer
üzenetére
hat nekem protosskent sose jott be a cannon-bezaras...zerg akkor mindig gyorsan kiexpelt (ket cannon ara egy zerg exp + 1drone...de ugye a cannon se alap epulet)....ha 10-el szamolsz, akkor annyibol drone-okkal egyutt is kiraksz 2-3 expet, es mire eljut void seregig addigra annyi mutad van mint egen a csillag.
-
föccer
nagyúr
Faszom a mass void-ba

10 cannon a bejáratnál, felmenyek mutára, 2x leverem a probjait, de nem tudok átmenni a cannon falon. Túl sok van belőle. Amire lenne annyi mután, hogy be tudom űtni, addigra ott van neki egy csomó stalker. Fasza, vissza. Massolunk mellé 3 hatcheryből egy kis linget. LEgalább lesz ami fogja a cannonok tüzét is. Közben lekapok 2-3 void-dot. nincs gáz, elviszi a sok fejlesztés (lingekt ütéste, a muták lövést, T3) P meg cronoval kb 2 perc alatt visszaállítj a a teljes gazdaságát

No, azért visszanézem a repet. Biztos van amit elbasztam annyira, hogy amiatt bukhattam.
Egyébként gyors cannon fal ellen mit csinál a Z? Fast bannelig? Túl sok gázt eszik

Üdv, föccer
-
Angelo69
senior tag
válasz
kovsol
üzenetére
Sziasztok!
Van egy eladó :176 oldalas StarCraft II: Wings of Liberty művészeti album,
Wings of Liberty zenei CD,
StarCraft II: Wings of Liberty képregényének a #0. része,
”így készült” DVD lemez, amin több mint egy órányi interjú van a fejlesztőkkel és videók a rendező kommentárjával,
-
AlyArkhon
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
A meccs végén amikor már csak hülyülésből kóboroltam a dronnal akkor láttam csak hogy te meg mar kitelepültél hegyre-völgyre

P vs. Z
Kaptam a ling rusht és már gondolkodtam is rajta, hogy lépek is kifelé amikor megnéztem hogy mennyi a sebzése a lingenek és mennyi a drone omnak
Fogtam a dronjaimat es lírtottam a lingeket. Aztán megint jött megint jött de előbb útóbb már több lett a zaelotom mint amennyit le bírt volna ölni . Útólag visszanézve láttam hogy 6 hatcheryvel kezdett 
Itt a videó erre kíváncsi lennék mit mondotok [PvsZ]
-
kovsol
titán
válasz
AlyArkhon
üzenetére
volt a végén 8 főházam szóval úgy 30 lárva mindig kéznél volt
lehetett fosni az egységeket
azért a medium gép adta nagyon mint társ, a végére volt már 15 SCV je !!
jó volt az a két 3v3 is amit toltunk, bár 2-0 után majd ad már be olyat is aki nem bronz ligás így nehezebb lesz a szitu, de szerintem jobb ha szarabb ligába rak és onnan jön fel az ember mint bemákol egy jót és ott szenvedni mire összeszokik a csapat
-
sith7
félisten
válasz
Ghoosty
üzenetére
Az a ghost - os az csúnya volt

2 zerges az jó volt, csak pont akkor rongyolt be a speedling - ekkel, amikor indultam mutát hajtani, ami jól is sikerült, csak közben a gazdaságnak lett kampó

"Ekkor azt mondtam magamban, hogy "anyád, védekezz te én már unom a hajkurászásod""
Nem magadban mondtad ...
... vagy én vagyok gondolatolvasó, de hallottam 
"Hát azt nem tudom, hogy itt a fórumban mondtam-e, de Sith7-nek sokat rágtam a fülét, hogy gyártson olyant is sokat."
Ez igaz, csak amikor tegnapelőtt thorok ellen akartam vinni őket; a zeakat , stalkereket kilőtték a thorok, az immokat meg a stim - es marine - ok

Ugye, ha akkor colo van, az süti a marine, a charge zea meg szétpofozza a thort
-
Ghoosty
őstag
Hát sajnos az a ghostos csapat túl erős volt nekünk. Hiába vertük vissza minden támadásukat, a natural expnél tovább nem tudtunk terjeszkeni, így hamarosan túlnőttek rajtunk. Sajnos az sem segített, hogy vikingekkel 2 expet kiszedtem, meg doppal még egyet.
De zergek ellen már egyre jobban megy. Tegnap kaptunk 2 zerget ellenfélnek. Már nem emlékszem pontosan, de gyémánt vagy platina ligásak voltak azonban nem jól countereltek, bár nem is tudom, mi lett volna igazán jó counter a mara+medivac és hozzá jópár hellion ellen, ugyanis nem volt még légi egységük. Mass roachra ment mind a kettő, pár linggel megbolondítva. Kinírtuk a támadókat, kiszedtük az egyik naturalját, majd megjött pár muta, aztán vissza is kellett vonulni. Sith7 gyártott rögtön pár főnixet, azzal nyertünk egy csomó időt. Nem figyeltem oda és megszaladt kicsit a mineralom, így gyorsan építettem vagy 10 tornyot a bázis különböző pontjaira. Sajnos közben az egyik hátsó bejáraton beszaladt jópár speedling akik leölték Sith probejait. Levadásztam őket hellionnal, úgy vinnyogtak, hogy már majdnem megsajnáltam őket.
Mivel láttam, hogy nem adták fel a mutázást, így elkezdtem thort is gyártani. Kireptettem 2 cc-t, amit meg is támadtak a muták. Ekkor azt mondtam magamban, hogy "anyád, védekezz te én már unom a hajkurászásod" és a seregemmel elindultam hozzá. Be is jött a dolog, kénytelen volt védekezni, de mivel nem használta a "magic box"-ot, így két sorozattól meghalt 1 kivételével az összes muta. Azt a vikingek ölték meg, akiket azért hoztam, hogy eltüntetssék a kolbászoló overlordokat, meg az esetleges meglepetés egységeket.
Nem tudom mit akart, de gondolom köcsögösködi szeretett volna, így nyomott egy pause-t, amit azonnal unpause-oltam, mert már semmijük nem volt. Ki is léptek utána rögtön.Egyre jobban szeretem a helliont. Egy másik meccsen mass marine ellen is nagyon hatékny volt.
Bocs a wall of textért, de ez kijött belőlem.
AlyArkhon:
"Nem tudom ki írta hogy Immortal kell nagyon mert erős unit"Hát azt nem tudom, hogy itt a fórumban mondtam-e, de Sith7-nek sokat rágtam a fülét, hogy gyártson olyant is sokat.
-
AlyArkhon
őstag
Nem tudom ki írta hogy Immortal kell nagyon mert erős unit de
igaza volt
. amióta 2 gateway után megy a robotic és jönnek az immortalok azóta elpicsázgatom az enemiket . Biztosan hozzátesz a jó pár meccsnyi botozgatás is, amikor a makrozgatást tanulgattam, game eleje már egész jól megy de ha sor kerül olyan meccsekre mint Kovsol + mid gép vs Kisleki + én akkor ott még széthullás van .Öcsém annyi egységgel jönni

-
sith7
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Tegnapi első meccsünk, fossuk az alap egységeket, támadnak , ők is PT, mint mi már az első támadáskor kb. 8-10 percben már ghost - okkal jön, medievac - ok potyognak, shield - jeim hullanak
Nagy nehezen visszaverjük őket, techelünk mi is, de ők már előbbre vannak, mass colo + mass thor + siege tank

Talpalnak, lőnek, előbbre jönnek, talpalnak, lőnek, előbbre jönnek, és már a feljárónál vannak ... thorok 3/3 - sok, colok 2/2/3 -
föccer
nagyúr
Élvezetes csata egy rank 1 gold ligás ellen. Elég sok hibát vétettem, de végül sikerült hozni a meccset. Az első pusht nagyon elcsesztem mikró szinten, majd nem figyeltem a gazdaságra. Ennek majdnem kárát láttam, de egy jól választott áttechelésnek köszönhetően sikerült nyernem.
Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Nem jön valaki 2v2-zni?
üdv, föccer
-
-
föccer
nagyúr
2v2 bronban kaptunk 2 gyémántos ellenfelet :S
Üdv, föccer
-
iSonic
addikt
Kétleném, hogy szar lennék
másrészt pedig tényleg silverből hoztuk fel elég rövid alatt a 2v2-öt kovsollal 
mellesleg kovinak igaza van abban, hogy tényleg nem nagyon adogat RT-ket a rendszer...
-
Eagl3
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Nehezebb? lol... ezt te sem gondolhatod komolyan. Vagy ezekszerint sokkal roszabb játékos a csapattársad mint te magad?

Hogy honnan gondolom? Egyszerű logika. Mellesleg volt már 1x-2x olyan, gogy kaptam egy jó csapattársat és miután nyertünk játszottunk még 3-4 meccset együtt amit mind behúztunk.
A tényeken kár vitatkozni.
-
kovsol
titán
1v1 2v2 3v3 -t is silverben kezdtem és most AT2v2 RT3v3 és AT ban elég ritkán ad be RT ellenfelet, ha bead akkor általában diamondos mind a kettő és én jó win rate en állnak
ahogy nézem nincs egy team társad se, csak RT -t toltál így hogyan mondod meg hogy könnyű előre lépkedni ? vicc, nem véletlenül van külön RT ladder és AT, mert AT nehezebb hidd el
-
Eagl3
veterán
Egyáltalán nem nézem le azt, aki csapatban szeret játszani, mivel számunkra ez egy játék és nem a mellékkereset...
De ha már így megvádolsz, leírom az álláspontomat.
A random team gyakorlatilag kő papír olló, mivel ha kifogsz egy harmatgyenge csapattársat, akkor csinálhatsz akármit, nem tudsz lenyomni 2 játékost egyedül. Tény vannak bravúrok, lehet szép dolgokat lépni, de ez elenyésző. Ugyan ez igaz fordítva is, de itt jön a lényeg. A random teamnek csak úgy van igazán értelme (ha kicsit is komolyan veszi valaki) ha egy összeszokott páros játszik, erre ugye rájön pluszba, hogy TS-en folyamatosan kommunikálnak, ezáltal egy valóban random team ellen iszonyatos előnnyel indulnak, így viszont nem nehéz felfelé ugrálni a ranglétrán.
Ettől függetlenül mostanában én is sokat játszom 2v2 3v3-at, jóval többet mint 1v1-et (nemrég csak azt játszottam, ez látszik is a lejátszott meccseimen), mert fáradtan nem szeretekl leülni 1v1-ni mert úgyis bedarál az ellenfelem ha nem tudok rendesen koncentrálni. Inkább leülök funolok kicsit csapatban.
Arra, hogy miért jutottál fel ezüstből pár meccs alatt platinába megint van egy pofon egyszerű magyarázat. Mégpedig, hogy előtte 2v2, 3v3 -ban már platina voltál (ha nem daimond) ezzel kellő tapasztalatot szereztél ahhoz, hogy a jóval gyengébb ezüst és arany játékosokat könnyen legyőzd. -
P00By
nagyúr
Eszméletlen jó ez a zene, a közvetítés közben be szokták játszani!

-
P00By
nagyúr
Boxer egy lúzer

-
sith7
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Persze, ez ok, csak nem értem, hogy gold 46 - ról indulva 87 meccs után még mindig gold 1 - en állunk
A héten valamelyik nap olyanokkal akadtunk össze, akiknek több, mint 1000 meccsük volt 2v2 - ben
"amúgy meg kezdem unni, hogy itt sokan lenézik azt aki team player"
Én ilyent mikor mondtam ?
21 meccsem van 1v1 - ben, talán szeptember elején játszottam utoljára 1v1 - et
-
kovsol
titán
válasz
goku_sama
üzenetére
mind a kettőt helyesnek veszi a helyesírás ellenőrzés
de szarom le ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#13701) sith7: láttam diamond ligában olyat is aki nem tolt 20 játékot összesen! ő gondolom platinából indult alapból vagy goldból
amúgy meg kezdem unni, hogy itt sokan lenézik azt aki team player... pl Eagle írásából is messziről sugárzik ez.... persze teamben úgy néz ki tuti, hogy freeben adja a wineket tuti -
sith7
félisten
válasz
kovsol
üzenetére
Ez egyébként nekem is sci - fi ... felfoghatatlan ...

Igaz , mostanában nem megy jól a game, 2w/3l, vagy 3w/2l a napi mérleg, de csak gyémánt, és/vagy platina ligásokat ad be, de mégsem tesz feljebb minket.
Jó, most asszem 87/82 az arány, de 2 hete már gold 1 - ben vagyunk, és volt 82/70 - es mérlegünk is, és akkor sem dobott fel ...

Ennek ellenére, az ellenfelekről olyanokat irogat, hogy "even", sőt olyan is volt, hogy mi voltunk a jobbak a battlenet szerint.
Tegnapi legszebb megmozdulás:
Ghoosty elment kb. 14 viking -gel körülnézni, talált egy expet, leszállt, szétkapta, és egyszer csak megjelent 5-6 colossus ... azokkal támadta a vikingeket
... szerinted ?Felszállt, és dőltek, mint a búza ... gyémánt/platina liga

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Jövedelem
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen notebookot vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

végre

már amikor elkezdte akkor volt pár db zelam nem tudom hogy gondolta de nem zavartattam magam toltam tovabbra is kifelé a zelakat, Kb 12-14 db zaelotom volt amikor írja hogy "You will Loose 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

másrészt pedig tényleg silverből hoztuk fel elég rövid alatt a 2v2-öt kovsollal