Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha jól értem, itt kőkemény gazdaságossági kérdések is bejátszanak.
Nektek kell eldönteni, hogy mire akartok költeni:
- újabb, erősebb vas
- toldozzátok-foltozzátok a régi kódot, hátha jobban fut az elégtelen vasonÍrtad, hogy van DBAtok.
Nem az ő dolga lett volna eddig kielemezni a rendszer gyenge pontjait, és azon optimalizálni?
Akár úgy, hogy megnézi, mi fut túl lassan, és a végrehajtási terv alapján kitalálja, milyen indexszel vagy hintekkel lehetne jobban futtatni ugyanazt, vagy akár úgy, hogy nyakára lép a trehány fejlesztőknek, hogy gondolkozzanak, mielőtt telibejoinolnak két sokmilliós táblát.Vagy azon is el lehet gondolkozni, hogy valami mentén partícionáljátok a táblákat.
Mittudomén, van egy folyamatod, aminek van egy azonosítója, akkor célszerű lehet az összes a folyamatban használt táblát a folyamat azonosító mentén partícionálni, és az összes joinba betenni a partíciókulcsot, így mindig csak az aktuális partíció pártíz-ezer során dolgozik a DB, nem az egészre megy a full table scan...[szerk:]Ja, hogy dobozos? Akkor a beszállítót kell rugdosni, ha még garis a termék, de sejtésem szerint már fizetős a support

Pénz meg szokás szerint nincs.Én sok kis lépéssel próbálok javítani. Igazából szorgalmiként, mert mellette ott vannak a feladataim is :/
Sajnos volt ilyen munkahelyem.
Amikor sikerült sok hónap munkával eloltanom egy évek óta lángoló tüzet, amit az egyik vezető fejlesztő nemtörődömsége okozott, akkor még vállveregetést sem kaptam érte, nem hogy fizuemelést.
Aztán még én voltam a szemét, amikor leléptem onnan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- iPad Smart Keyboard
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest