Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
wolandino
üzenetére
Én folyamatosan hasonló cipőben járok, nem győzzük kidobálni a régi szarokat. Mostanában ha minden igaz végre a PHP-s szutykok lesznek soron. Az access-es fosok kidobálása meg már több, mint egy éve tart.
Én csak azon mosolyogtam nagyon jót, hogy amikor az ember fejleszt, óhatatlanul is felteszi a kérdést, hogy mire akarom ezt a rendszert használni, milyen más rendszerekhez kell (majd) kapcsolódnia, milyen platformon, milyen nyelven érdemes nekiállni a fejlesztésnek, milyen régi szart tudok esetleg kiváltani vele stb...
Ha egyszer windows vonal, akkor legyen windows vonal. Ha linux, akkor legyen linux. Nincsen annál nagyobb szopás, mint amikor az ember linux-os PHP-ról próbál meg MS SQL-el kommunikálni (lehet persze, ahogy az mdb-vel is).
Én napi szinten párhuzamosan programozok PHP-ben, .Net-ben, és Vbscriptben (beleértve mindenféle makrót is). Ezek mellett linuxon van PostgreSQL-ünk, windowsokon van MS SQL-ünk, és Oracle-ünk. Szóval tudom, hogy milyen az amikor régi megörökölt szarokat kell párosítani. Manapság már meg se próbálom (ha nem muszáj), eleve úgy futok neki bárminek, hogy mit lehet egy közös modern techonlógiával kiváltani, ha már egyszer hozzá kell nyúlni. Vagy minden közé webservice-eket írok, kommunikáljanak azok egymással a megfelelő platformokon (lásd SOA).
És nem ezzel van bajom, hanem ismétlem azon mosolyogtam, hogy hogy lehet ennyire öncélúan, önszopató módon új rendszert fejlesztened, ahelyett hogy kiváltottál volna vele egy régi rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung kuponkunyeráló
- Óra topik
- VPN topic
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest