Hirdetés
- Mobil flották
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X9s is elkíséri az Ultrát a globális piacra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
wolandino
üzenetére
Én folyamatosan hasonló cipőben járok, nem győzzük kidobálni a régi szarokat. Mostanában ha minden igaz végre a PHP-s szutykok lesznek soron. Az access-es fosok kidobálása meg már több, mint egy éve tart.
Én csak azon mosolyogtam nagyon jót, hogy amikor az ember fejleszt, óhatatlanul is felteszi a kérdést, hogy mire akarom ezt a rendszert használni, milyen más rendszerekhez kell (majd) kapcsolódnia, milyen platformon, milyen nyelven érdemes nekiállni a fejlesztésnek, milyen régi szart tudok esetleg kiváltani vele stb...
Ha egyszer windows vonal, akkor legyen windows vonal. Ha linux, akkor legyen linux. Nincsen annál nagyobb szopás, mint amikor az ember linux-os PHP-ról próbál meg MS SQL-el kommunikálni (lehet persze, ahogy az mdb-vel is).
Én napi szinten párhuzamosan programozok PHP-ben, .Net-ben, és Vbscriptben (beleértve mindenféle makrót is). Ezek mellett linuxon van PostgreSQL-ünk, windowsokon van MS SQL-ünk, és Oracle-ünk. Szóval tudom, hogy milyen az amikor régi megörökölt szarokat kell párosítani. Manapság már meg se próbálom (ha nem muszáj), eleve úgy futok neki bárminek, hogy mit lehet egy közös modern techonlógiával kiváltani, ha már egyszer hozzá kell nyúlni. Vagy minden közé webservice-eket írok, kommunikáljanak azok egymással a megfelelő platformokon (lásd SOA).
És nem ezzel van bajom, hanem ismétlem azon mosolyogtam, hogy hogy lehet ennyire öncélúan, önszopató módon új rendszert fejlesztened, ahelyett hogy kiváltottál volna vele egy régi rendszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mobil flották
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- SAPPHIRE RX 9070 XT 16GB GDDR6 PULSE GAMING - Új, 2 év gari - Eladó!
- ThinkPad X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MSI MAG 321UPX QD-OLED Gamer Monitor!32"/4k/240hz/0,03MS/G-sync -Freesync/Konzolhoz is!Beszámítok!
- Budget Gamer - i5 7600 / RX 470 4GB / 8GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest