Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
PL/SQL Developer 9.x-ről álltunk át a napokban 12-es verzióra. Valószínűleg ez lehet a probléma forrása (talán az üzemeltetés nem hangolta tökéletesre az adatbázis szervert?).
Plant nem tudok mutatni, a lekérdezés egyébként kb. így néz ki:
SELECT t1.mezo_1
,t1.mezo_2
FROM (SELECT t.id
,t.mezo_1
,t.mezo_2
FROM tabla_1 t
WHERE feltetel_1
AND feltetel_2
...
AND feltetel_n) t1
,(SELECT t.id
FROM tabla_2 t
WHERE feltetel_1
AND feltetel_2
...
AND feltetel_n) t2
WHERE t1.id = t2.idEz futott korábban 1 másodpercig, most meg 5-10 perc között. t1 és t2 allekérdezés is 200-300 eredménysort ad vissza (mindkettő dimenziótábla), külön-külön 1 másodpercen belül most is lefutnak. Mindkét táblában az id egyedi, szám formátumú.
Az a vicces, hogyha t1 allekérdezésben találomra kikommentezek egy szűrőfeltételt (az eredménysorok száma 10-15%-kal nő), akkor az egész lekérdezés ismét 1 másodpercen belül fut.
Legalapabb hintekkel próbálkoztam (use_hash, use_nl stb.), de igazából nem tudom, mikor mit kell használni. Tapasztalatból csak annyi van meg, hogy nagyméretű ténytáblák kötésénél 90%-ban csökkenti a futási időt a use_hash hint.
Tudom, hogy ez még mindig kevés, és hogy jobban kellene specifikálni a problémát, de a hét végére valószínűleg kapok segítséget munkatársaktól, tehát mindenképp meg fog oldódni a probléma, csak azt hittem, vannak általánosan alkalmazható hintelések.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ ASUS ROG Falchion Wireless 65% Bolti ár:70k INGYEN FOXPOST
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest