Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Yettel topik
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Próbáltam több módon is a LIKE-al, DISTINCT-el, de vagy az van, hogy én mondtam rosszul, amit el akarok érni, vagy valamit rosszul írtam a PHP-ban, vagy te értelmezted rosszul...a fene se tudja, a lényeg, hogy nem sikerült összehozni.
Nem értem azt sem, hogy miért nem kell lefutnia többször a query-nek? Van 4 mezőm, amiben keresni akarok, és mindezt úgy, hogy minden egyes beírt szóra megnézem, hogy illeszkedik-e bármelyik mezőre is.
Szóval beírom, hogy "ezt akarom megkeresni", és ebből - értelmezésem szerint - mindhárom szót meg kell néznem mind a 4 mezőn. (Tehát annyiszor futtatom a query-t, ahány szót megadok neki.)Azt már elértem, hogy csináltam egy tömböt, amibe beletettem mindegyik keresőszót, és ezen végigmentem, majd lefuttatom a query-t mindegyik szóra. Vissza is adja, hogy melyik indexeket találta meg (és ráadásul jót ad vissza), de ott akad meg a dolog, hogy ezeknek nem tudom a metszetüket venni. 99% hogy ez így működne, ha tömbökbe tudnám tenni a keresések eredményeit, mert azoknak tudom metszetüket venni.
Ha van ennél egyszerűbb módszer, akkor szívesen meghallgatom azt is, de így most tanácstalan vagyok.
A lényeg ugye az lenne, hogy csak azt a sort (esetleg sorokat) adja vissza a legvégén, amelyikre az összes beírt kifejezés passzol, vagyis a metszetüket.
Tehát:
...WHERE
mezo1 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo2 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo3 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo4 LIKE '%$keresokifejezes%'
...és persze minden mezőt minden kifejezésre meg kellene vizsgálnom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest