Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Készítettem egy Silverlight alkalmazást, ami egy Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition-ből olvassa ki az adatokat. Az adatokat a felhasználó szűrheti is (dátumtól - dátumig, összegtől - összegig). Ez ugye 4 paraméter és nem csak párban működnek, tehát lehet olyat is, hogy csak a bizonyos dátumtól újabb adatokat listázom ki. Ez működik is, csakhogy a favágó módszerrel. Tehát amennyi lehetőség annyi SQL lekérdezés amiből majd csak egy fut le. Nem lehet ezt valahogy elegánsabban megoldani?

Én is a tárolt eljárásra szavaznék, de nem ártana látni a "favágó" módszert, meg az alap query-t, vagy valami példaszerűséget, hogy meg tudjuk mondani, hogyan tudnád azt szebben elkészíteni.
    Pl. a WHERE-ben is lehetne CASE-ek.

(#1164) lakisoft :
    Most már érdekelne, hogy ez a dynamic SQL miért jó? Ahogy nézegettem, ez igazából egy query feltételektől függő konkatenálgatása, aztán a query "elkészítése" során annak végrehajtása, ami szerintem elég randa.
    Akkor már a WHERE-be elhelyezett, kicsit komplex CASE-ek is szebbnek tűnnek.
    Persze aztán lehet, hogy csak nem találkoztam durva esetekkel, ahol nincs jobb, ezért kérdezem.

Új hozzászólás Aktív témák