- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
stahlhelm79
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam, jó lenne filmeket nézni 6 csatornás hanggal a gépen (rengeteg 6 csatornás DVD/BR rip van már). Hangfalak vannak, 5.1-es Yamaha erősítő is, DVD lejátszóval, DVD film nézése így nem gond.
Először digitális kimenten próbálkoztam, de csak sztereó megy át. Tesztben sem szólal meg a többi hangfal (hangfalak átállítva Windows-ban, és Audio HQ-ban is).
Analógban 3 pár RCA kanóccal remekül műdödik a dolog, teszt oké, VLC player-rel simán megy a hat csatornás film, de én digitálisan szeretném (egyetlen kábel három helyett).
Az első gyanús dolog, hogy amikor digitális kimeneten próbálom, az erősítő csak 2 csatornás jelet érzékel, míg DVD lejátszóval kiírja, hogy jön a hat csatorna.
A gépemen XP SP2 van.
Mi lehet a baj?
Köszönöm -
DaNi017
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Soundblaster Live 7.1-es hangkártyám. Az a helyzet, hogyha bedugom a slot-ba egyáltalán fel sem ismeri a kártyát, ha pedig bármi más PCI cuccot dugok a slot-ba (pl: hálókártya) azt azonnal felismeri. Beraktam másik gépbe a hangkártyát, ott rögtön felismerte.
Mi lehet a probléma?
Köszi előre is
-
Olcsi
senior tag
-
p!ksz
csendes tag
Hali! Hosszú ideig az SB0060/SB0410 kettőssel küzdöttem. A 0060 eredeti cd-jére ráírtam nagy fekete betűkkel: "EZT ESZEDBE NE JUSSON TELEPÍTENI!"
[link] = 5*
Úgy tudom SB0220-hoz is jó.
Egy keresztkérdés: muszáj leszek venni még egyet, és pont a 0100/0220 között vacilálok.
Neked melyik jött be jobban, melyiket ajánlod? -
Gaskin
aktív tag
Üdv!
Van két Blasterem. Az egyik egy Blaster Live 5.1 (SB0100), illetve a másik egy Blaster Live 5.1 Digital. (SB0220) Most vettem észre, hogy az SB0100-ason is van digitális kimenet, ezért kérdezném, hogy akkor a Digital verzió mivel is tud többet? Csak azt látom, hogy kevesebb belső csati van rajta, de többet nem.. Amúgy nem tudom szívott-e még így valaki, de az SB0220-ashoz nem találok drivert a netem az istenért sem. Illetve találok, de mindig az az üzit kapom, hogy nem talál a driver blster kártyát a rendszerben! Amúgy driver könyvtár manuális megadásával telepíthető a cucc, de így nyílván nem megy fel a sok kiegészítő progi. Szóval olyan mintha valami hardver ID szar lenne a kártyában. Még a gyári Blaster oldalon sem találni olyat ami felmenne rá. Mondjuk tuti nem én vagyok a hülye, mert találtam egy topicot, ahol ezt elemezgették, hogy nem találnak drivert a cucchoz, mert csak az erededti telepítő cd-n található driver ment csak fel sokaknak. Szóval esetleg nem tudja valaki, hogy melyik lehet az a "bűv" driver ami tényleg felmenne rá?? (az eredeti cd nekem sincs meg hozzá) -
kory24
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Genius SoundMaker Value 5.1 hangkártyát.
Működik rendesen.
Azt szeretném kérdezni, hogy ezen van olyan csatlakozó amire a házam előlapi füllhallagató és mikrofon aljzatát rá tudom dugni?
Köszönöm a segítséget!
-
-
johniee
senior tag
Üdv! SB Live 5.1 hangkarim van. Erősítsétek meg hogy tényleg nincs Vista driver hozzá
Ha van, akkor linket kérnék
-
szabolcs6
csendes tag
sziasztok,
nekem olyan gondom lenne, hogy minden egyes win inditaskor, amikor bejelentkezik rohadt hangosan szol a hangkartyam( par masodperc mulva normalis).
Tovabba egyes alkalmazasoknal gerjed a hang, pl jatek (counter-strike)
assus M2N + SB 7.1
meg annyit, hogy probaltam ujrarakni a gyari drivert es 49%nal ezt irta ki hibauzenetnek :
installation is unable to continue because of one or more unresolved issues.
pleas contact support service and quote "Error I-001"halas lennek a segitsegert !
-
Kiskokó
veterán
Üdv már egy jó idje SB live 5.1em van de a múlthéten eltütn a hangja. valahgy megcsináltam de most megint.
ujrarkta madrivert mindne beállitást átnéztem de tök süket. felismeri agép meg mindne de hang mégsincs..
lehetésges hogy kampó van neki valami miatt? avgy mi?
köszi -
saltanus
aktív tag
sziasztok!
Creative USB Sound Blaster 5.1 hangkartyam van.
Az lenne a kerdesem, hogy hogy oldhato meg az hogy a fulhallgaton is hajjad a zenet meg a hangszorokon is egyszerre? -
Jadro
veterán
Hosszas olvasgatás után sikerült feltennem a live 5.1 digital kártyámat. (LiveDrvUni-Pack(ENG) kicsomagol, ctcomp elindít stb.) Viszont ez nem tesz fel olyan programot (talán live center) amiben tudnám szabályozni hogy melyik dugó miként funkcionáljon. Vagy ez ennél a kártyánál eleve fixen van kiosztva? Mellesleg jól jönne egy eq stb. Mit kellene még feltennem?
-
redXIII
senior tag
hali.olyan problémám lenne,hogy nem akar megnyikkanni a hangkarim.(audigy 7.1 SE) eddig tökéletesen müködött, a mikrofon müködik vele pl,de hangot nem ad ki.ujratelepeittem,ugyanaz.valakinek volt már ilyen problámája?
-
Raymond
titán
A CoD4 erdekes, de ott is erdemes megnezni meg egyszer milyenek a beallitasok. Mert az Audio-ban van olyan hogy hasznalja a windows-os beallitast. Probald meg atnezni hogy mindharom ugyanazon legyen. Tehat a vezerlopultban 5.1, a Creative softverben 5.1 es a CoD4-ben szinten vagy 5.1 vagy a win-es beallitas hasznalata.
-
Zolee11
senior tag
Igen azt winampban és is állítgattam, de nem segített...
Keresgéltem neten, jópár emberkének volt hasonló, ill. pont ilyen problémája, volt aki kx drivert használt és megoldotta, de azzal nem ment a mikrofon, ill. nem mindenkinek.Ill. láttam ezt a CMSS beállítást is. Majd este megnézem ha hazaérek.
Nekem az a furi, hogy mikor felraktam először, semmit nem kellett állítani, egyből ment minden szépen 5.1-ben. És utólag se buheráltam semmit. Ezért nem értem...Konkrétan a CoD 4-ről van szó, mással nem teszteltem egyelőre. Eddig az alatt is simán ment az 5.1 a Windows Setting beállítással. Most csak ha kiválasztom az 5.1-et, akkor megy a többi hangszoró is, de a Center csak sistereg...
-
Raymond
titán
Winamp alatt (talan ha jol emlekszem nem mindegyik verzio) ment ha DirectSound volt beallitva kimenetkent es 5.1 rendszer a Vezerlopultban. De volt egy felkevero plugin is.
Normalisan a Live!-nal csak akkor van 5.1 zene alatt ha legalabb a kartya felkeveri. Erre van a CMSS a beallitasoknal.
-
Zolee11
senior tag
Tegnap 3 órát gányoltam, de kezdetnél nem lett jobb. A center nem szól. Játék alatt ha a hangnál a Windows settings marad akkor csak stereo-ban, megy, ha átrakom 5.1-be akkor megy a többi hangszóró is, de a center csak sistereg, de már sistereg (tehát valami gond van valamivel). Zene alatt még azt sem. Itt lett elegem. Win reinstall...
És simán felment a driver, de ugyanaz a helyzet... Szerintem ez hardverhiba lesz... A hardware-teszporgramja nem is látja a kártyát... Ugyanazt a programot használtam mint amikor először telepítettem, és akkor tökéletes volt. Mostmeg...
Azt nem értem, hogy a hangszoró tesztnél, akkor megy hogy a p*cs*ba szól a center, ill. DVD esetében meg miért szól? -
True
aktív tag
Nekem annó Audigy-vel vol ilyen szívásom, soxor elég volt egy sima restart, és máris az fogadott:
1:New Hadware...
2:Nem található a hardware a szoftverhez...Idegből reset,és ujratöltéskor, megint müködött...
Most egy Audigy SE-t hajtok, alapdolgokra hibátlan már egy éve, A Videó PC-mbe most vettem egy Audigy2 ZS-t, de csak az installig jutottam, azzal viszont nem volt gond...Szóval Creativék tényleg furcsák...
-
Zolee11
senior tag
Oh csodálatos, most már újratelepíteni se tudom...
[link]Mikor unistalláltam, és a végén kidobja, hogy újra kell indítani a gépet, szépen levágta magát a win, újraindult leállás nélkül. Innetől kezdve se normálisan leszedni nem tudom a drivert, se felrakni... A tesztprogi nem látja a kártyát... A Win igen. Most dőlt el, hogy soha többé nem veszek Creative kártyát. Meg kellene tanulni már drivert írni, ez a Creative-nak sose ment...
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a Live 5.1 Digital kártyával ha zenét hallgatok (mp3), akkor szólnia kellene a centernek is, vagy nem?
5.1-es DVD-vel minden kimenet rendesen szól, de zene alatt a center nem szól. Teszt alatt ok, mélynyomó is mindig megy, csak a center nem.
Amikor feltelepítettem (kb. 3 hete) szerintem szólt, de nem vagyok benne bíztos, most sehogy nem tudom előcsalogatni a hangot bele...
Lehet újra kellene telepíten, mert valaki valamit elállított, mert nem csak éb használom a gépet, és minden zugát még nem ismerem az EAX felületnek. -
moltam
tag
Valaki help pls!
MA szereztem egy SB Live 5.1-et, típusszáma SB0080. NA ez itt a gond, ugyanis a creativenál sincs bejegyezve. EMU10k1 chipes
csak 0060 és 100 :S.Az összes driver azt momndja nincs live a gépben.
Mit tegyek? :S
-
True
aktív tag
Na mi van? Sokmindenkinek megoldást jelentett az észrevételem???
Játékoknál még mindig a ''Stereo'' a jellemző! Erre valami ötlet valakinek??? -
True
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #86 üzenetére
Addig már eljutottam, hogy a VGA-mhoz kapott szoftwarecsomagban lévö power dvd szerü lejátszó kezeli rendesen az 5.1 hangot, tehát innét kezdve gondolom hogy a gyári szoftwaréval lessz a gond! Megpróbálok nézni valami másik szoftware-t a hangkarihoz, ami nem csak elméletben 5.1-es és igy remélhetőleg a játékok is normálisan fognak megszólalni ezután.... Üdv.
-
True
aktív tag
Sziasztok. Mivel itt találtam dátumban a legfrissebb HSZ-t itt teszem fel kérdésemet!
Adott egy Audigy SE hangkari, (de igazából a Live-val is ez volt a tünet...) ami csak szoftveresen, és csak az AC3-at játsza 5.1ben, nem beszélve a játékokról ami szontén csak ''áll'' Dolby. Milyen codeck vagy patch kellene eme tünet orvoslásához szerintetek? THX. -
Raymond
titán
válasz
sid.:Rc211v #82 üzenetére
Z.m.Z kolleganak volt hasonlo problemaja par hete. Itt a megoldas:
[link]
Olvasd el a #817 - #841-ig a hsz-eket. -
sid.:Rc211v
őstag
Hi..Nem tutta telepíteni a gép a drivert amit linketéltél
Ezt irtja ki hogy:
''Setup could not any sound blaster audio card on your system. Please ensure that your sound blaster hardwer is properly installed before runing this setup program. Setup will now exit.'' és mindez egy Error-os ablakba vanA gép felismeri a kártyát pedig..a windows-al telepítettem föl és úgy megy..nemtod hogy mi lehet ez
-
Tanya-
tag
Szasztok
Nem tudja valaki létezik-e sb livehoz (5.1 digital) win 2003 server alá vmi driver. Vagy esetleg melyik lenne jó alá, mert NT, 2000, xp egyik sem működik. -
Raymond
titán
válasz
sid.:Rc211v #76 üzenetére
Win 2000 es XP:
[link] -
Male
nagyúr
válasz
V.Stryker #75 üzenetére
Az, nagyon pörgős topic
Vagy átalakítod a csatlakozóját jack-re és hátul bedugod a kártyába, vagy a kártyán lévő tűsort kielemzed, hogy melyik mi (neten én még nem találtam leírást hozzá... viszont létezik ehhez gyári front panel, annak a csatlakozójából ki lehet elvileg deríteni). -
sid.:Rc211v
őstag
hi.. nem tudjátok véletlenül hol lehet letölteni ehhez a karihoz használható drivert?
Soundblaster live 5.1
thx! -
V.Stryker
nagyúr
Itt aztán zajlik az élet....
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy SB Live 5.1 Digital kari és egy olyan ház, aminek ez elöl van hang ki és bemenete, viszont olyan csatlakozókkal, amiket az alaplapi hangkártya tűire kell rádugdosni, ugyanúgy ahogy a ledet,bekapcsoló gombot stb. Ilyen esetben hogy tudom erre a hangkarira rácsatlakoztatni a ház hang ki és bemenetelét, hogy az alaplapihoz hasonlóan egyszerre működjön a kettő. Egyáltalán ezen a hangkártyán megoldható??? -
Male
nagyúr
Ha nem kapcsoltad ki a WinXP-ben, akkor rendszer visszaállítás (System restore, a magyarban nem tudom mire fordították pontosan) egy korábbi időpontra... válaszd ki a VIA bekapcsolás elötti dátumot, és miután végzett, szeritnem jó lesz.
Másik megoldás: szedd le az összes hangkártya drivert (VIA és SB egyaránt), aztán következő indulásnál megtalálja majd rendesen, akkor tedd fel a szülséges drivert... és ne kapcsolgasd ki-be az alaplapit utána... -
dunc
nagyúr
Sound Blaster 5.1 digital kariról van szó az a kérdésem ,hogy be lehet -e kötni rá valahogy az elölapi audiot (fülhallgató+mic) ?
-
feroka
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítségért fordulok mindenkihez aki tud segíteni az alábbi problémán:
Új rendszert tettünk fel a gépre (WinXP) amire még aznap telepítettem a korábbi hangkártyát (SB PCI128) a cdjével. Előszőr nem volt hang, majd miután kiiktattam az integrált hangkártyát (VIA AC'97) frankón szólt minden (Winamp, játékok stb.) Másnap viszont az egyik ismerősöm engedélyezte megint a Via-t (amit utána ismét kikapcsoltam) és azóta nincs hang, a Hangok és audióeszközökben azt jelzi ki hogy nincs hanglejátszó eszköz, ill. az EVEREST a Windows hangeszközöknél és DirectSound-nál nem érzékel semmit, a Winamp ki is írja, hogy rossz DirectSound driver, váltsak át a konfigurációban másikra, dehát könyörgöm, fel van telepítve, az eszközkezelő is látja, mindkettőt, mégse játszik le egy deka hangot sem. Minden ötletet szívesen várok -
SLi
tag
Helló abszolúlt zöldfülűként kérdezném hogy evvel sb live 5.1 digital a hangkártyával tudom e majd használin ezt a rendszert:Jazz j9902 5.1
-
Male
nagyúr
Lenne némi problémám egy SB Live! 24bit-tel.
WinXP MediaCenter Edition 2005 SP2 van a gépen (vehetjük sima WinXP SP2-nek tuljadonképpen), alapból felismerte a hangkártyát, működött is szépen. Aztán végre megszereztem a driver CD-t, amit ''kifelejtettek'' a kártya mellől, felraktam, minden simán ment, viszont azóta nincs hang, teljesen süket az egész.
Megnéztem, hogy hátha a ''Digital Output only'' van bepipálva, de nem.. (ki-be kapcsolgattam, hátha csak rosszul jelenik meg, de nem). Végigváltogattam 2.0-7.1 között, de szintén semmi változás. Hangerőt felnyomkodtam mindenütt, de semmi. Némítást is ki-bek kapcsolgattam. Végül megpróbáltam a Creative Restore defaults-ot, de ez sem használt. Lefuttattam a Creative Diagnostic-ot, de midnent rendben találta. Lehetett benne tesztet nyomni, de az is néma volt... (midi sem szólt, azt is megpróbáltam).
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a megoldás? -
tomcsi23
veterán
Ha ugyanaz a csatlakozás, kábel, a kártya, valamint a környezete, akkor csak valami némítás lesz valahol. Jó, hogy a driver, a vindóz és még máshol is lehet némítani.
Lenne nekem is egy kérdés: most szereztem be havernak egy sb0060 típusú hangkarit. Milyen drivert kellene feltenni hozzá? Nem kell semmi csillogás, play center, csak szóljon rendesen az 5.1. Van itt 2 20 mega körüli, de elég régiek (mint a kártya). [link]
-
ide is, hátha tud vki segíteni:
Az miért lehet högy rádugtam a hangkártyát a tv-re (kártya hangkimenetét tv audio-in-be) és nem szól a tv. Ma meg haver áthozta rendszervinyóját, betettem a gépbe, felpakoltam a hangkártya driver-ét, és ugyanugy kivezettem a hangot és szólt a tv.
Mi lehet a baj nálam?
Win xp, sb live 5.1
Már leszedtem és ujra felraktam a drivert, de semmi, mi blokkolhatja a hangot hogy kivezessem a tv-re? -
cucka
addikt
gari már nincs rá, de egyébként sem hiszem, hogy emiatt cserélnék.
másik pci slot-ot megpróbálom, amikor videókártyát cseréltem (4 hónapja), akkor is át kellett rakni, mert ugyanezeket a tüneteket produkálta, viszont utána sok-sok hétig tökéletesen működött, nem túl régóta kezdte ezt játszani velem.
pff, utálok számítógépet szerelni -
cucka
addikt
pár hete van egy kis problémám a hangkártyámmal, hátha valamelyik okos tud segíteni.
sound blaster live digital 5.1 hangkártya ( van, ami 7.1-nek ismeri fel, valószínüleg tökmindegy), epox 8rda3+ alaplap (nforce2), oprendszerek: angol xp professional sp2, kubuntu 6.06.
a probléma a következő: néha a gép indítás után nem látja a hangkártyát, úgy viselkedik, mint ha nem is lenne benne. általában működik, teljesen rendszertelenül pár naponként jelentkezik a hiba. például egész nap tökéletesen működik, másnap reggel indításnál nem találja, néhány újraindítás, kikapcs-bekapcs sem segít, majd délután, kikapcs-bekapcs után ismét működik. hardver-hez eközben nem nyúlok, tehát ez a problémaforrás kilőve. szoftveres probléma szintén kilőve, ha a probléma fennáll, akkor win alatt a kártya driverének a telepítője is szól, hogy nem talál hangkártyát, ezen kívül az ''add new hardware'' varázsló autodetect-je sem talál semmit. ebben az esetben linux alatt sem működik, pl. /dev/sndstat file-ban nem szerepel a kártyára utaló bejegyzés.
azért is furcsa a probléma, mert ha indításnál működik a kártya, akkor menet közben tökéletesen működik, kizárólag bekapcsolásnál jelentkezik a probléma.
mindenféle ötletet/segítséget várok. -
wid22
aktív tag
Én is attok félek hogy 4.1 s . De hol tudom megnézni a nyákon? Mert néztem mindenhol de nem láttam . Most meg a gépembe van .
-
twollah
nagyúr
Ezt a forumot erdemes atnyalazni.
[link]
Amugy az SB Livebol van 4.1es, es 5.1es verzio is.
Nezd meg mi van a nyakra szitazva.
Ha az all rajta, hogy 5.1 akkor nyert ugyed van, ha nem akkor IJ.
Ahogy nekem is IJ, mert vettem egy SB Liveot, es csak kesobb derult ki, hogy csak 4.1et tud. -
wid22
aktív tag
Hello
Tudnátok segiteni?
Most vettem Sound Blaster Live hangkártyát és a gyári oldalrol letöltött driver csak 4 vagy 2 hangszorot állit ba. Akkor nekem 4.1 handkarim van ? Vagy hogyan lehet megnézni hogy 5.1 e? Kösz -
fireolto
tag
Hy Mindenkinek.
Lenne nekem 1 hangkártya méretű problémám. Filmnél(5.1 be) és zenénél szépen szól az arra alkalmas 6 hangszóróból. HHMMM. Na de!! Különböző újabb játékoknál inkább ölösöknél amik használják már a térhatást(5.1)-Half Life2 Episode One, SW Battlefront2, stb. elkezd recsegni a hangszóró, de mellette jön azért a játékhang is,de gondolhatjátok hogy mennyire zavaró. Garanaciás volt azt mondták nincs semmi baja, de azért adtak 1 újjat?! Ugyanúgy szól. A Battlefrontál volt 1 olyan beállítás ahol ki lehetett választani, hogy a hangkártya (szoftver vagy hardver módban adja ki a hangokat ). A zárójeles rész hülyéül hangzik, de nem tudom méshogy megfogalmazni, de gondolom képben vagytok. Hardver üzemmódban recseget, szoftverrel nem. De ezt a legtöbb játéknál nem lehet beállítani (HL2). Köszi hogy elolvastátok. A válaszokat előre is köszönöm...
Ádám -
Raymond
titán
-
Calogero
addikt
Egy SB Live 24 Bit hangkarim van.
A probléma a következő: Minden vinyóműveletnél, egér mozgásnál, ablak műveltnél (csukás. tálcára lerakás) gerjedő, sistergő hang hagyja el a hangfalamat.
a konfig az adataimnál
(tunningot is visszavettem és akkor azt csinálja) -
Gaskin
aktív tag
Szevasztok!
Blaster 5.1 live-om van (nyílván. Win2000 alatt, (amire a gyári driver-em szolgált,) tökéletesen ment minden win2K alatt. Nyilván átálltam xp-re, amihez letöltöttem a gyári drivert. Minden frankó, de felvenni szeretnék a kártyával, és nem jött össze. Eleve nem találtam a sound recordert, a gyári sowtfare-ek között. De nem csak azt, semmit!! A recorder source-ot ki lehet választani, de felvenni nem tudok, ill. nem találok alkalmazást. Még az xp-ben sem értelmeset. Letöltöttem a kx project-et végső elkeseredésemben, de azzal sem tudok felvenni. Biztos béna vagyok, de homályosítsatok fel please! FELVENNI AKAROK!! Hogyan?????
-
OgreImre
senior tag
Helló Mindenki!
Én is beszállnék a problémásak sorába.
Egy barátomnak Abit IC7-G -ben van egy SB Live Value hangártyája.
5.1-es hangfalakkal.
Sztereoban minden ok, de ha 5.1-re kapcsol akkor sercegés/nem szólás jelenség lép fel.
Windows XP Pro HUN SP2 van neki fennt. Drivereket már próbálgatta, de semmi eredmény.
Valakinek valami ötlete? -
tsabo84
csendes tag
Sziasztok!
Nekem 7.1es SB-m van, de a driver cd-jét valahol elhagytam. Nem tudjátok honnan lehet letölteni hozzá drivert?? A creative honlapján nem találtam...
thx
tsabo84 -
bmwm3
tag
Sziasztok!
Segítsetek pls, mert kihullik a hajam../
A config sb live 24bit, genius home theater.
Amit leszögeznék, hogy nekem már rendesen működött minden progival az 5.1, de újra kellett dobnom a rendszert. Emlékszek, hogy 1 éve is sokat szívtam vele, mire belőttem.
Nos, a hangkari tesztprogiján, meg pl a windvd tesztprogiján tökéletesen szól minden kimenet ( csak a teszten, használatban már nem!), de _semmi_ nem használja a mélyet, centert meg a hátsókat. Magyarul csak a front left,front right szól stereoban. A windowsban be van állítva, hogy 5.1-et használjon. Az alaplapi hangkártya le van tiltva.
Közben ott járok a szívásban, hogy
- 5.1-es dvd-t lejátszása tökéletes, használ mindent, amit lehet
- a hangkari tesztje továbbra is jól működik, mindet megszólaltatja
- minden más továbbra is sztereóban, csak a frontok szólnak
- olvastam, hogy valami ac3 filter lehet a ludas. Megnyitottam az ac3 beállításait, Próbáltam dolbyra meg 5.1-re állítani, gép újraindít, de hatástalan.
Egyszerűen nem értem miért nem működik az, ami win telepítés előtt simán ment. Lehet, hogy egy régebbi driverrel ment, az újjal meg nem? Tán nem!
Kezdem tépni a hajam, utálom az ilyen sz@rságokat...
Segítsetek légyszi, ha tudtok.
Köszi! -
Fido01
aktív tag
hello
ebbe a topicba irtam mar [link]
ha valakinek is volt ilyen gondja lecives segitsetek
koszonom szepen -
Sancho79
csendes tag
Hát tekintve hogy szinte mindent végigböngésztél, nekem van egy ötletem, de nem biztos hogy örülni fogsz neki...Sokszor hallottam olyat hogy bizonyos gyártók bizonyos termékei nem férnek össze másokéval. Én leginkább az alaplapodra gondolok. Szerintem azt ki kellene cserélni. Mindamellett már csak azért is mert elképzelhető hogy a PCI rendszerben van a hiba. Kipróbálhatnál valamilyen PCI eszközt beletenni a hangkártyán kívül,mert ha az is lefagyasztja akkor tuti tudod hogy az alaplappal van a gáz.
-
craic
aktív tag
Van egy SBlive value kártyám. Ez egyáltalán tudja kezelni az 5.1-et? A creative honlap tanusága szerint igen, ennek ellenére nekem a honlapról letöltött legújabb driverrel csak 4hangszórósra lehet állítani, a mélynyomó se szól. Amugy a live5.1hez is ugyanezt a drivert lehet letölteni. (Az lenne a különbség, hogy ott felismeri a szoftver h live 5.1 van a gépben és lehet 5hangszórót választani?) Nem igazán értem. Van még a Settingsnél center és sub volume, de ezek inaktivak. Köszi
-
zeus90
aktív tag
Hi Divot!
Hova írtál levelet? -
anderm
csendes tag
Üdv!
sb live 5.1 digital kártyám van. Sokat szórakoztam vele annak idején, hogy az összes hangszóró szóljon, ne csak az első kettő, de valahogy sikerült megoldani.
Most viszont egyik napról(indítsáról) a másikra elszállt a hátsó két hngszóró, meg a mélynyomó. Van valakinek ilyesmi tapasztalata? -
UNQL.Charlie
tag
Hi.
Nagyon eltuntel, csak nem kekhalal?
Amugy felmerult meg egy kerdes, problema.
Nem tom nektek, feltunt e, vagy csak nalam van, hogy ha megy az 5.1 akkor a kozepso hangfalnal nincs melynyomo.Szal, pl van egy jatek.A faszi elottem all es lo, ha szemben allok vele akkor a kozepson jon a hang, de nem tarsul melle a melynyomo.Ha forgok es az oldlsokra atmegy a hang, akkor mar van melynyomo is mellete.
Nalam van valami rosszul bealitva, vagy ez szokvanyos jelenseg?
Bye
Charlie -
divot
veterán
válasz
UNQL.Charlie #37 üzenetére
Na most ezt ki fogom próbálni, de ha behalok a szokványos nagy kékséggel, akkor örök harag.
-
UNQL.Charlie
tag
Hi urak, mindenre megtalaltam a megoldast, isten vagyok
)
Nem fagy most mar az alaplappal a hankartya, mert 27.000 uj alaplapot kellet vennem ''rohadjanak meg''
A driver is meg lehet oldani.Fogod a cd-t amit a hangkartyadhoz adtak es az egeszet felrakod vinyora.A javitott natur drivert letoltod es bemasolod a vinyora masolt install driver helyere.
Es ugy installalod fel.
Lenyegeben igy a javitott magyar oprendszerhez jo drivert rakja fel es minden mas extrat ugyan ugy melle rak.
Csak kicsit furcsa ez a csinald magad mozgalom, ahelyett, hogy kiadnanak egy egybedrivert, de mind1
Van egy elado Abit KG7 alaplapom, csak live kartyat ne rakjatok bele erdekel valakit?2200 XP ig megy bele
Bye
Charlie -
divot
veterán
Emberek! Levelet kaptam! Íme:
Koszonjuk kerdeset.
Az Audigy kártyával, a magyar XP/2000 operaciós rendszerre való
telepítéskor van az Ön által is észlelt gond.
Kérem forduljon a Creative Labs Europe magyarorszagi disztributorához,
aki elküldi önnek az új Audigy installaciós CD-t a javított driverrel.
CHS Hungary Kft.
Budapest
Váci út 117-119
1138
Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a Creative Labs Europe, és ezáltal a
disztributorunk, csak a hivatalos Creative Labs Europe által gyártott és
forgalmazott termékekhez nyújt támogatást.
Ha a terméke nem a Creative Labs Europe hivatalos Kelet-európai helyi
képviseletét?l származik, kérem forduljon a keresked?hoz, akit?l a
kártyát vásárolta támogatásért.
Üdvözlettel,
Rajmund Balogh
Technical Support
Creative Labs Europe
Lehet rá gombot varrni. -
miller
tag
Nekem fél éve gond nélkül müxik a live magyar XP-vel, méghozzá az a live hangkari amelyik a haverom MSI alaplapjában nem működött (nem bootolt az alaplap vele) Nekem Asus TUSLC-2 alaplapom van
-
divot
veterán
Ezennel új, egyszemélyes mozgalmat indítok, amely amolyan előre irányuló visszaszámlálás. Tehát:
Ma két (2) napja, hogy a Sound Blaster Audigy Player kártyája egészen biztosan nem működik rendesen Windows XP Home Hun operációs rendszer alatt, és a gyártó a gondot nem orvosolta.
Kicsit egocentrikus a dolog, mert a saját problémám kezdetétől számolok, de így legalább hiteles a forrás.
Kíáncsi vagyok meddig jutok a számolásban. -
divot
veterán
válasz
UNQL.Charlie #29 üzenetére
Gratula minden illetékesnek.
-
UNQL.Charlie
tag
Pontosan.
Ugy tudom van ra megoldas, csak nem tudom, nem emlexem, hogy hol lattam.
De egyenlore ha az eredeti drivereket nezed, akkor magyar xp es ha jol tom magyar mas oprendszer alatt is hibasan, mukodik.Magyarul nincs control panel, stb.Ha csak 2 hangfalad van akkor nem gond, de szerintem keves ember hasznal 2 hangfalra audigyt.
Bye
Charlie -
divot
veterán
válasz
UNQL.Charlie #27 üzenetére
Na most akkor az a helyzet, hogy magyar (vagy angol is?) xp alatt nem lehet az audigy kártyát teljesíértékű hangkártyaként használni?
-
UNQL.Charlie
tag
Hi.
Igen ez 1x nekem is bejott 1x
Felment ugy a driver, hogy nem vagta haza a rendszert teljesen, csak hibasan mukodott a hankartya.Raraktam a javitott drivert es utana mionden jo volt.
De ez olyan mint az orosz rulett, mert utana 2x nem jott be, akkor mar teljesen hazavagta
Amugy az en fagyasaim mas jelleguek.Valami akad valamivel, nagyon gyanus az alaplap, de lehet most mas is kepbe kerult.
A live driverei mar ki vannak javitva, azok tokeletesen felmennek a magyar oprendszerekre is, szal nyugodtan vegyel live hankartyat.
Udv
Charlie -
divot
veterán
válasz
UNQL.Charlie #18 üzenetére
Még egy dolog eszembe jutott, csak most, hogy végre felállt a rendszer, és már egy (1) egész napja megy hiba nélkül, nincs kedvem kisérletezni. Szóval én megpróbáltam a javított driver után felinstallálni csak az audigy eszközeit, azonban ő akkor is updatelte a drivereket. Viszont így végigfutott az install, igaz, az újraindítás kékhalált eredményezett. Ekkor a legutolsó stabil win beállításokkal elindulva uninstallátam az egészet lendületből, viszont most jut eszembe, hogy lehet, elég lett volna, ha csak a creative gyári drivereit kapom le. Nincs kedved kipróbálni, te most úgyis általános szívás állapotában vagy.
-
divot
veterán
Charlie live-al kezdte, bár nem egyértelmű, hogy akkor is magyar xp-je volt-e fent. Csak azt nem tudom, hogy mit tudtak úgy lefordítani, hogy épp a creative terméket vágja haza? Biztos beleírták, hogy ez egy kreatív munka, és az angol nyelvű eredeti driverek kiakadtak tőle.
-
ödönke
aktív tag
válasz
dobd ki a géped
-
divot
veterán
válasz
Üdv a klubban!
Tegnapelőtt ugyanezzel szívtam, annyit sikerült kideríteni, hogy a magyar xp a ludas. Így most nekem is minden további beállítási lehetőség nélkül megy a naturalista driverrel. De nekem is szükségem lenne az eax contorollra, meg a sorround mixerre, és én sem találtam azóta megoldást.
Írtam egy visszafogott hangvételü mailt a creative-nak. Persze nem válaszoltak. Az viszont elgondolkodtató, hogy a levelezési rész valami ilyesmivel kezdődik: Ezennel vállalom, hogy nem írok csúnya dolgokat, nem használok csúnya szavakat, stb...
Asszem néhányan szívnak ezzel a problémával...És egy éve nem oldották meg.
De visszatérve a tárgyra: valakinek sikerült valahogyan a eaxos, és társai cuccokat előcsalogatni magyar xp alatt? -
UNQL.Charlie
tag
Hi all.
Kellene egy kis segitseg.A problema megoldasa erdekeben beszereztem egy audigy hangkartyat.Sajnos a problema ugyan ugy fent all, pedig a kedves hozzaerto elado eskudott ra , hogy ez mar jo lesz ezzel nem lesz gondom.
Sajnos a fagyasok ugyan ugy fent allnak, de lehet most megis megtalaltam a megoldast.
Lenyegeben viszont sajnos felmerult egy masik problema is.
Az eredeti drivercd-n van xp ala driver,csak a magyar win xp-t szetfagyasztja es tonkrevagja ha installalni akarod. Errol a problemarol hallotam mar es sajnos tapasztaltam is
2x is tonkrevagta az xpmet mikor installaltam a drivert.Resetelte a gepet install kozben es szeva.A neten neztem drivert de csak egy update van ami ezzel a szoveggel van fent, hogy az eredeti installalasra kell rarakni
Na itt bukott is az egesz creative rule
Igaz, fel lehet rakni, de csak driver es semmi allitasi lehetoseg nincs.
Ami eleg nagy gond, mert az 5.1 es hangrendszerhez kellene a control panelja, kulonben nem mukodik a melynyomo.
Winben hiaba allitom be , hogy 5.1 es hangfalam van, sajna a melynyomot o is figyelmen kivul hagyja.
Remelem valaki meg tudja mondani, hogy mi a lopikulat csinaljak, mert mar lassan 1 honapja szivok a creativ szuper termekeivel(
Ezzel nem azt mondom, hogy rossz cumokat csinal, csak en fogtam ki valahogy
Lenyegeben heeeeeeelp!!!
Udv
Charlie -
J.J. András
őstag
válasz
UNQL.Charlie #15 üzenetére
gratulálok Charlie !!!
-
Veron
addikt
Bocs, nem tom milyen chipset van a lapon, de nekem az abit KT7A-m az sb live-val nem ment soha egyutt, általában ahogy bejütt a win, rögtön megfagyott!! Én eladtam a hangkártyát, remélem neked nem kell ezt a megoldast választani!
Asszem nekem via apollo KT133-as chipsetem volt. -
UNQL.Charlie
tag
Hi.
Hat multkor enyhen bepipultam, mikor egymas utan 5x lefagyott es adtam egy sallert a haznak.ennek oromere kicsuszott a tv tuner kartya.
En ezt nem vettem eszre, csak azt, hogy nem muxik.Ujra raktam a drivereit es csak utana lattam, hogy kicsuszott.
Na azota egyenlore muxik a dolog, igaz eddig csak 1 napot ment hibatlanul.
Lehet telleg a sok allitgatas pecs installalgatas megtette a hatasat es a vegen mar csak a tv tunerrel akadt, de ezt sehol sem jelezte es meg az irq sem volt ugyan az.
Na meg mar anno probaltam full kibelezve a gepet, igaz a drivereket nem szedtem le akkor.
Csak az a baj, hogy lovesem sincs, hogy pontosan milyen kombotol muxik a rendszer
De legalabb azt a mondast megdontottem, hogy tobbet esszel mint erovel, mert itt az ero segitett
Udv
Charlie -
Ketama
aktív tag
válasz
UNQL.Charlie #13 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy ez a helyes megoldás. De ez egy fontos része a hardver pakolgatásnak, csak kevesen tudják. Szvsz nálad irq gond van. Eddig ahány Live-val szívtam mindegyiknél irq hiba volt. A régebbiek meg abszolút nem mennek W2k/XP alatt. De az Audigynek kellene. Még egy apró dolog. Az alaplap könyvében le van írva, hogy a slotok hogyan ossztoznak az irq-n és, hogy melyik integrált eszköz milyen irq-t kap alapban. Ezt is érdemes átböngészni.
-
Ketama
aktív tag
válasz
UNQL.Charlie #10 üzenetére
Hülye kérdés, DE mikor átraktad egyik slotból a másikba elötte kiszedted az eszközkezelőből és letörölted a drivert? Ugyanis az NT alapú windowsok addig amíg nem szeded ki az hardvert az eszközkezelőből úgy veszik, hogy az egyszer vissza fog kerülni ugyanarra a helyre ahonnan kivetted ugyanazokkal a beállításokkal. Tehát ha csak átrakod a kártyát uninstall nélkül az nem mindig jó. Sőt...
-
UNQL.Charlie
tag
Hi.
az xp ugyanarra ossza ki, a biosban mas van beallitva.
Me ben kulon osztotta, de az irq mizeria nem jott be, azt is vegig jatszottam.
Az elozo topik sem nekem valo
A melynyomo azert szol amugy halkan, mert az analog 5.1 hangrendszerek sajna sb kartyakkal ilyenek.
A creativ mernokei elcseszerintettek a dolgot es csak akkor lesz jo, ha erositot vagsz ele.
Az a driver amit emlitettetek, az segit, mert allithato szoftveresen a melynyomo hangja, de nem a legjobb megoldas, mert nekem az eax jatekban nem muxott.
Mas otlet? -
zsborbas
aktív tag
válasz
UNQL.Charlie #1 üzenetére
Proci nincs húzva?
-
Ketama
aktív tag
válasz
UNQL.Charlie #7 üzenetére
Videokari milyen irq-t kap?
-
dr. rozmark
tag
Javaslom, nézd meg ezt a topicot!
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=11517 -
ftc
nagyúr
Hangkártyát kipróbáltad már az összes pci slotban?
-
Ketama
aktív tag
válasz
UNQL.Charlie #1 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy melyik IRQ-t használja. Általában az 5-t szokták a Live-ok. Majd annak a PCI slotnak amelyikben a kártya van, biosból oszd ki azt az IRQ-t amit a kártya használ. Az is lehet, hogy a videokarival osztozik az IRQ-n. Ez esetben az egyiknek adj manuálisan másik IRQ-t.
-
ftc
nagyúr
Biosban letiltottad az alaplapi hangkártyát?
-
UNQL.Charlie
tag
Udv mindenkinek.
A segitsegeteket szeretnem kerni, mert en mar teljesen feladtam a remenyt es epp az eletemet keszulok eldobni
Vettem egy SB Live 5.1 digital hangkartyat.Beraktam a gepbe install, stb.
Ment mint a karikacsapas, kb 20 percig.Utana lefagyott a gep.Hang kiakadt es a csak a reset segitett.Tesztelgettem es eleg valtozo, hogy mennyi ido utan fagy le.
Van mikor 5 perc de akar fel napig is muxik.
Az is mindegy, hogy jatszom, vagy filmet nezek e, minden esetben fagy.
Kivettem mar minden mas kartyat a gepbol, felraktam az osszes letezo drivert,atpakoltam az osszes letezo slotba.Csesztettem a biost,frissitettem a biost,
ujraraktam az oprendszert 2x is ,sot xp-t es me-t is.
Kicsereltem tesztre a videokartyam is, mert olyat is hallotam, hogy valaki a gf4 miatt szivott ,de ez sem jott be.Utana jottek a pci latency allitasaval, hogy az a megoldas.
Csak az a gond, hogy az alaplapomon , nincs ilyen allitasi lehetoseg.
Talaltam egy pci latency pecset, de az sem segitett.
Vegelkeseredesemben, lecsereltem a kartyam, mert a kedves elado tanacsolta, hogy az audigy mar nem ilyen azzal nem lesz gondom.
Hat sajna nem valtozott a helyzet
Remelem valaki tudja a megoldast es elarulja nekem is.
A gep.
abit kg7 lite, alaplap 1700+ xp, msi gf4 4200,512 mb ram, 15gb q fireball+ 20 gb maxtor, win xp professional magyar.
A segitseget elore is koszi.
Udv
Charlie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest