-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
mirci18 #18655 üzenetére
Nem jo a hasonlat. Strandra furodni jarsz, nem inni, tehat a sor forrasa irrelevans.
Amugy tenyleg elsosorban a minoseg miatt viszek magammal, ahogy proci is irta. A strandos kinalat a letezo legalja kb vilagszinten (kiveve Kalifornia / Florida), en meg szeretem a jo sort, plusz utalok penzt kiadni rossz termekert elvi okokbol (ez nemcsak sorre igaz).
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
mirci18 #18584 üzenetére
Kozvetlenul csak akkor, ha a hely felteszi oket, amire van lehetoseg. De altalaban nem tokolnek vele. A venue profiljan van link altalaban a honlapjukra, es ott altalaban vannak arak.
Egyebkent szerintem nem erdemes az arakat nezni helyenkent, nincsen nagy szoras hasonlo sorok tekinteteben.
-
válasz
mirci18 #18548 üzenetére
Én is bedobok ide párat. 3-4 hete voltam, a Zly Časy fogott meg a legjobban (amúgy untappd tényleg ajánlott, voltam még pár érdekességben az által).
A Zly Casy lesz a visszatérő helyem. 3 szint (földszint és lefele pincésedik) 48 csap (kb), legfelül klasszik vonalas sörök remekei, közepét nem ismerem, akkor éppen kifogyóban voltak, és az alsó, a ritkaságok, ahol volt sour és lambic (cantillon csapon!!!), de a klasszikabb cseh főzdék, újhullámos termékei (ipák, stoutok, farmhouse-ok).A kaja is jónak tűnt, annyi hátránya van, hogy kézpénzes. A hangulata amolyan keverék. A stilusa régies, öreg kocsma hangulat, a vendég seregbe keveredik a fiatal beer geek az öreg punk és a fogatlan hrabal pólós butor darab.
(a többi a beer musuem 2 (a régi bezárt, de elvileg van neki új helye, nem voltam most), t-anker, nubeerbar, craft house, beergeek bar - ez utóbbiból van bottle shop is, nem hatalmas választékkal, de azért találni egy-két érdekes darabot is)
-
Dilikutya
félisten
válasz
mirci18 #18552 üzenetére
U Fleků kötelező. Prága legrégebbi sörözője, meg a legrégebb óta főznek folyamatosan sört. Ősszel voltunk, akkor mindössze egyfélét csapoltak, egy barna lágert. Jó, oda el kell menni. 2 házzal arrébb pedig ott a Svejk (Gambrinust és Pilsnert csapolnak, meg talán barna Kozelt), és isteni a fokhagymaleves és a csülök.
-
válasz
mirci18 #18548 üzenetére
Sok jó bezárt, a belvárosban már csak angol étlapos utcán turistát halászó hangos pincéres helyek vannak - ha rám hallgatsz akkor hanyagolod a belvárt és a hangyaútvonalat, és kifele veszed utat, minimum Žižkov vagy a másik patakparton Smíchov környékére - ez még mindig használható csak sokat nem fogsz találni már mert érdeklődés hiányában meghalt
-
looser
addikt
válasz
mirci18 #14739 üzenetére
Szia, nehogy a Belgium büszkeségeit vedd meg! A 6-ost még most is láttam egy szakadt példányban :-)
Egyébként szerintem a 3000 Ft lenne az a lélektani határ, amiért még el lehetne adni.
A fadobozos kávéból régebben vettem és valamikor nyáron volt 1500 Ft-ért és alig fogyott, erre pár hete kijött 2000 Ft-ért, azon igencsak elcsodálkoztam. De azért örülök hogy az a német lánc gyökeret vert itt nálunk :-) -
-
jookomak
őstag
válasz
mirci18 #13730 üzenetére
Én is kóstoltam anno, ez az oroszok nemzeti üdítője. Egynek elment, nekem inkább egy gyenge bodzaszörphöz hasonlított. A matrjoska bisztróban találkoztam vele, ami egy kiváló hely volt, de az is megszűnt. Pedig volt ott borscs leves, pilmenyi, igazi orosz vodka és valami orosz sör is. Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mirci18 #13135 üzenetére
millert szerintem meg nem probaltam.
heinekenben tenyleg az a jo, hogy jellegtelen es a hatterben marad. namost, grilleztem en pl brewdog cocoa psychoval es founders curmudgeonnal is (extrem peldaknal maradva), de azok elloptak a showt. a punk ipa es a mikkeller american dream is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mirci18 #13133 üzenetére
én nyaranta 30+ fokban néha akarok egy könnyű sört ami csak simán jól csúszik egy grillhez, a Heineken arra tökéletes (vagy az import Lowenbrau, vagy az import Zlatyi, vagy az Eriksberg).
a csíkin gondolkodtam megpróbálni, hogy mi ez a hype, de akkor már ha következőre Budapesten járok érdekesebb, hogy mondjuk a Monyó imperial/barley wine csak árukban hozzák a nemzetközi csúcsot, vagy minőségben is. jó magyar portert / stoutot / imperial még úgyse ittam. kommersz lágert tudok itt is inni (topik alapján), a ratebeer értékelések meg tanulságosak.
jsk: a Colombia inkább volt savas. köszi, így nézve érthető, hogy miért értékelik magasabbra az eredeti receptet, jó milk stoutot kevesen főznek.
-
juliabrilke
veterán
válasz
mirci18 #12484 üzenetére
Ugyanúgy néz ki, mint a boltban.
Annyit csináltam meg, hogy kibontottam 2 nagy dobozzal és egy sorba ugyanazokat a söröket tettem, mert idegesít ha sok kis dobozt kell nyitogatni ha 2 egyforma sört akarok inni.
Ráadásul párom lefoglalta az összes Piraaat sört, mert neki az ízlik. -
juliabrilke
veterán
válasz
mirci18 #12397 üzenetére
Általában olyan söröket értékelnek le, amit a kutya nem vesz, mert drága és/vagy ihatatlan.
De pl. a nyárikomlós Dréher volt 71Ft (dobozos), annak adtam egy esélyt akkor.
Alakor bio búzasör viszont kellemes csalódás volt (közeli lejárati idő miatt 100Ft), abból többet is vettem.
De az se ér ~500Ft-ot 0,33-as sörként. -
juliabrilke
veterán
válasz
mirci18 #12392 üzenetére
215Ft volt, ilyen készletkisöprés a Tescoban. De nekem még ennyit se ért meg, állandóan szenvedni kellett a kitöltéssel, nagyon habzott, szénsavas volt. Leszoknék a sörről, ha ilyet kellene és normál áron innom.
Egyébként láttam világos verzióját is, de azt már meg se mertem kóstolni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
mirci18 #12390 üzenetére
Akkor nem mondom, hogy mennyivel leértékeltebben vettem.
Viszont nekem mindegyik sör kifutott amikor kibontottam, pedig több órát álltak, nem ráztam fel. Nagyon szénsavas volt az egész, ez se tetszett annyira benne.
Ha glutén érzékeny lennék ezt a vackot biztosan nem venném meg az eredeti áron (~850Ft)
Teljesen felejthető íze volt, csak az olcsó ára miatt tettem vele egy próbát. -
Dorian
félisten
-
Batib
őstag
válasz
mirci18 #12349 üzenetére
Szerintem Gyöngyösön már a kampány alatt elfogynak ezek a sörök míg Berényben kisebb az érdeklődés tovább megmaradnak. (járok mindkét helyre) Amit említettem (angol sörök) most rakták ki ujra, a mult héten nem volt.
Ami még régebbről megmaradt Estrella (spanyol) Perlenbacher gluténmentes pack.
Ismét kirakták az uj receptes Argust (XXL kukoricás)
Hétfőtől lesz Grimbergen, de nem tul jó áron (400ft) -
Dorian
félisten
válasz
mirci18 #12329 üzenetére
"St Louis Kriek helyett vettem a Liefmanst mert állítólag az finomabb"
Lehet, de emlékeim szerint egy kategória. Kellemes nyári csajos gyümölcsös sör, ez már az a gyümölcsös sör ami inkább üdítő, mint sör, ellentétben pl a Gauloise-val vagy a Delirium Reddel.
Paulaner búza szokott lenni az Auchanban.
-
Dorian
félisten
válasz
mirci18 #12308 üzenetére
Leffét kifejezetten szeretem de akkor vettem utoljára amikor akciósan 400 alatt lehetett venni, talán fél éve. Azóta emelkedett az ára mindenhol, de ízre sztem éri a mostani árát is. Ritka kivétel azok közt amiből van világos és barna verzió, de Lefféből a világosat szeretem jobban mint a barnát.
Hoegarden nagyon érdekes ízű, nem rossz, de én búzából a hagyományos bajor jellegűeket szeretem jobban.
Magyar Stella viszont említésre sem érdemes.
-
Batib
őstag
válasz
mirci18 #12148 üzenetére
Hmmm. Most sikerült átjutnom Gyöngyösre, nekem már nem jutott. Igazán most nem is kívántam sört, de azért vett Soproni 1895-öt (még nem ittam) és Gössert. (régebben ízlett, most nem tudom) (1-1 üveggel).
A Sopronit most kóstoltam, rendben van, semmi extra, sajtos tészta után jól esett.
Akartam Fótit is venni, de ilyenkor elég káosz van Gyöngyösön és feladtam a parkoló keresést.
A Kozel első komlóst nem láttam. -
looser
addikt
válasz
mirci18 #12118 üzenetére
Szia!
A Bohémia tényleg szuper, szerintem a Hrabal is. De ha vidéki vagy, érdemes lehet megfontolni a rendelést, a Csakajósör szállít bárhova és nagy kedvenc ősi központi helye több topiclakónak. Boci ajánlotta fentebb a népszerűbb cseheket, ezek szinte mindegyikéből található itt. Kezdésnek egyébként szívesen ajánlanám, hogy a Leffe-Grimbergen sörökkel ismerkedj belga fronton, a Leffe (Borsodi import) hozzáférhető a legtöbb helyen, a Grimbergen pedig Tescoban tuti van. A népszerű, drágább, de még mindig sok helyen kapható belgákból a (Koxx által "belga Arany Ászok"-nak nevezett :-) Duvel-t érdemes megkóstolni, időnként a Spar láncokban akciósan kaphatóak (3-at veszel, akkor 5-600 Ft körül lesz), személyes kedvencem a Corsendonk Agnus. Kasteel, Satan, La Trappe is mindig van, nem nagyon tudok mit írni róla, annak idején vettem egyet mindegyikből és végigkóstoltam :-)
Ha édesszájú vagy, a Gulden Draak (9000 -> ez egy másik főzet) mindenképpen megóstolandó, esetleg előtte egy Primátor 24-gyel is érdemes lehet, tiszta édesség. Őszintén szólva én csehekben és belgákban eddig nem csalódtam :-)
Auchanban egyébként óriási a választék sörökből cseh, német, angol, magyar, belga vonalon, oda érdemes lehet bekukkantani, ha van a közelben.Hajráhajrá :-)
-
válasz
mirci18 #12114 üzenetére
Csehektől az idehaza is könnyen (Budapestiek persze előnyben) beszerezhető, sok helyen csapolt márkák/főzdék:
Primator
Bernand
Postrizinske
SvijanyEzek a legtöbb alap stílusban (pils, boch, búza, stout, néha még porter, ipa vagy láger is) gyártanak söröket, így lehet kísérletezni, melyik stílus tetszik neked a legjobban.
Később (vagy előbb) pedig az új hullámos cseh sörfőzdék közül a Permon -t ajánlom.
Ha bejön, nyugodtan mehetsz amerikai komló irányokba is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Google Pixel topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest