- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aranypatkány
tag
válasz
[CsuCsu] #16993 üzenetére
Nem sokára megyek Koppenhágába, ha szerencsém lesz tudok venni Cloudwatert, Verdant-ot, sőt még lehet Alchemist sört is (4,5 körül mozognak a főzeteik Untappd-on) A Mikkeller and Friends-nél szoktak lenni ilyesmik néha. De nagyon hamar el is kapkodják őket. De KBS szinte mindig van ott Dániában.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16967 üzenetére
ja, a punk gyakorlatilag az ipa aranymerce barati korben legalabb ot eve.
ha nalam van nagyobb osszeroffenes jellemzoen azt szoktam vinni (meg dead pony clubot lazitani), altalaban mindig konstataljuk, hogy mennyire jo. es a punkot lazan el lehet iszogatni egy egesz este.
Dilikutya: Staropramen egy teljesen vallalhato ivosor.
-
jookomak
őstag
válasz
[CsuCsu] #16938 üzenetére
Én abszolút nem így látom. Észak-Írország után Angliában vagyok, a helyzet ugyanaz.
Tök mindegy, hogy milyen az anyagi helyzeted, akkor is a nagy többség a legegyszerűbb "csak álljunk be, mint a gerely" típusú italokat issza.
Excsajom bátyjai tele voltak, mégis minden este úgy kezdték, hogy egy üveg Buckfast, ami a helyi kevert kb. Holott bármilyen jó italt meg tudtak volna menni. A kocsmákban, klubokban meg csak a whiskykóla, gintonic és a hasonló borzalmak mennek, többnyire helyi gyártású rövidekből. Amik természetesen borzasztóak. Ez így megy a drágább, elit helyeken is. Múltkor 10 fontot fizettem egy jackie cokért valami nagyon jampi helyen. (Ne kérdezd) Anyád'
Persze van olyan réteg, aki érdeklődik a minőség iránt, legyen az étel, ital. De a kritikus tömeg még mindig az olcsóra van ráállva. Inkább elköltik taxira meg a ruhára a pénzt egy szombat esti kiruccanásnál, mint magára a minőségi piára.Magam részéről örülök, hogy ahogy mondtad, minden boltban lehet már kapni egy punkot, vagy egy thornbridget. Sok helyen northern monk is van pl, vagy stone. Én is inkább megveszem ezeket, mint a carslberg/stella vonalat, még ha 2x annyiba is kerül. Ha meg barátokkal megyünk valahova, akkor szerencsére craft beer rajongó mindenki, úgyhogy akkor természetesen olyan helyre megyünk.
Ha Manchesterben jársz, szólj, gurítunk egy sört. Pont a vasútállomás kijáratánál van egy tök jó pub. Itt még a restiben is craftot mérnek!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16929 üzenetére
amugy egyik europai gyarto sem jar az amerikaiak kozeleben sem gose, sem weisse vonalon
na igen, ivosorhoz az se art, ha be lehet menni a boltba es venni meg belole ha elfogyott.Aranypatkány:a mikkellernek van kommersz lagerje az american dream, es nagyon jo.
de egyebkent pl a nagyobb fozdek mint a Mariestad is siman vallalhato lagert foz, a karacsonyi sotet lagerjuk meg foleg.
-
Aranypatkány
tag
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu] #16917 üzenetére
Ez abszolút érthető és elfogadható érv. De ilyenkor azt kell tenni, mint ahogy a Dreher kezdte a Dreherfeszteken, kis szériás (multi méretben persze) sörök, amelyek persze már futottak pár kört a marketingeseknél - melyik a népszerű stílus, azon belül mely gyártó, mely receptje - és persze hogy azt mennyiből lehet kihozni a legolcsóbban. A Soproni a bruttó 300 Ft-os polcárat soha nem fogja megugrani és szerintem így jó. Ennyi pénzért szuper söröket lehet csinálni (csehek és németek legalábbis képesek rá) és úgy tűnik, rajta vannak a gyártók. Persze a pekándió meg ír moszat tökéletesen felesleges egy tömegsörbe, de esetleg később a hazai nagyok is megléphetik, hogy lesz egy prémium szériájuk, magasabb árú sörökkel, kisebb kiszerelésben. Lassan változnak a dolgok, már magam sem vagyok túl szkeptikus :-)
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #16915 üzenetére
Coffee milk stout a kommersz kategóriában? Hol élsz te? Én még nem láttam ebben az árkategóriában ilyet. A Soproni ezt az ársávot célozza, akár csak a Dreher, a Heineken, a Borsodi a saját sörökkel. Persze lehetne csinálni 1000 Ft-os stoutokat, de most őszintén... ki a tököm venné azt meg? Akik csak az alap Soproni árkategóriában gondolkodnak, azok nem. Akik nem félnek az 1000(+) Ft-os söröktől, azok megveszik a craftot akkor is, ha lenne ilyenje a Soproninak. Kocsmák nem tartanák, mert sokba kerülne. Én se vennék 1000 Ft-ért Soproni sört, de mondjuk 600-ért se. Nagy mennyiséget nem lehetne eladni belőle, emiatt nem érdemes a technikába beruházni. Olyat tudnék elképzelni, hogy valamelyik nagyobb craft főzdével lefőzetik saját recept szerint, és csak ha a piac jól reagál rá, utána kezdeni el foglalkozni vele házon belül.
Egyébként feltételezem, nem kell valami kegyetlen keserű dologra számítani, az IPA és az APA is eléggé abban az ízvilágban maradt, mint az alapsör, csak felsőerjesztéssel és több komlóval. A Dreher sem sokat kockáztatott a Pale Ale-el. Viszont a kukoricamentes Hidegkomlósra kíváncsi leszek.Így ha belegondolok, nem is nagyon emlékszem, hogy ittam volna portert. Talán a Tesco Finest szériában van, de biztos nem vagyok benne. Kávés stout viszont akad.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
egyebkent Magyarorszagon fozott valaki egyaltalan portert? craft stout is kb csak mutatoban volt. mondjuk szerintem ez egy jo dolog, hogy a soproninal be merik vallalni.
berliner weisse jellemzoen kraft vonalon torokmaroan savanyu, az meg a magyar "cukrot mindenbe" konyhakultura mellett nem igazan mukodne. a gyumolcsos es bogyos variansok meg dragak. gose / lichtenheiner gyakorlatilag ugyanezekkel a problemakkal kuzd es craft szinten se elterjedt. persze, vannak jok, de egy Omnipollo Bianca 4 euro / fel literes dobozert mar draga ivosornek.
nem tudom, hogy UK felhozatal hogy nez ki, de jofele olcso berliner weisse sved piacon sincs. a brekerietnek volt a rhubarbja (2 euro / 0,33, sour) ami jo volt, a to olnek van az ecetsavizu berliner weisseje 1.7eur/0,33ert (rossz), esetleg meg ott a dugges tropic thunderje de az meg 3 eur / 0,33ert meg nem tudom mennyire teljesiti az olcsot. plusz igazabol megneznem, hogy a magyar piacon a szinten eleg savas tropic thunder mennyire mukodne.
aromaval meg az a baj, hogy visszaut. az Omnipollo Noabol pl tilos egy este egy uvegnel tobbet meginni, mert masnap konkretan meg mindig tele lesz az ember orra a sor fel testevel (meg ugye eleve eleg eros de az mar csak a hab a tortan). namost mig egy Noabol egy este jellemzoen eleg egy, de egy ivosorbol lehet az ember fel litert vagy akar egy litert is meg akar inni.
-
looser
addikt
válasz
Ha egy 1000 Ft/kilós nagykerárú robusztával tolják meg, akkor az sörliterenként (10ml kávét számolok, az olasz eszpresszó sztenderd 7g kávéból 25ml ital) durván 3 Ft nyerskávéár jönne ki. Persze azt őrölni, főzni kell plusz kell bele laktóz, de 300 alatt kijönne valószínűleg. Én megkóstolnám :-)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16890 üzenetére
Golden Blend gyakorlatilag a legjobb geuze amit ittam (es ittam parat, inkl az Armand). nagyon draga, de remek es egy jo pezsgosdugoval vissza lehet zarni.
mondjuk a Framboize Biobol is vettem egy uveggel par hete, az meg a Golden Blendnel is picit dragabb volt de azt meg tartogatom egy ideig.
szoval ez nem az a kategoria, mint mondjuk egy Cascade ami kb a fele-harmadannyiba kerulo belgakkal versenyzik.
---
a very big moose 2 euroert meg verhetetlen volt, en 3.7ert vettem es annyiert is kb ar/ertek kiraly volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16860 üzenetére
thx, veletlenul sikerult is rendelni cuccokat.
sajna dhl, szoval eleg draga a posta.
koxx: igen, ennek a kostolasnak pont az volt a lenyege, hogy a sved barati kor beergeek reszenek demonstraljam, hogy hol vannak a magyarok.
es kulon hangsulyoztam, hogy a freddyt kb ket helyen lehet kapni Budapesten
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu] #16841 üzenetére
Igazából ez a beer geekség is olyan, hogy vannak mondjuk a "kommersz high-end" imperial stout-ok, viszonylag megfizethető áron és könnyű elérhetőséggel, onnantól meg minden más már annyira nehezen beszerezhető, hogy ár-érték arányban abszolút nem éri meg. Ez a tipikusan "80%-kal többet fizetsz egy 20%-kal jobb sörért" (vagy nem is annyival drágább, de jóval több utánajárást igényel a beszerzése).
Én még nem ittam olyan sört, ami mondjuk egy kommersz ár-érték bajnok imperial stout-nál _lényegesen_ jobb lett volna. Mármint amikor úgy csúszik le, hogy "aztakurva". Leginkább a beer geek-ek is belemagyarázzák csak. Rengeteg pénzt kidobtam már sörökre, de egyre inkább azt érzem, hogy ezentúl maradok a kommersz vonalon jobbnak/legjobbnak mondott daraboknál, mert a többi nem éri meg.
"A svedek az amcsik kozeleben sem jarnak a high-end imp. stoutok teren"
Igazából csak erre reflektálva írtam, ezzel a mondattal nagyon nem értek egyet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16841 üzenetére
a maradek ami nem jut el meg kb az amibol foznek ket hordot, hagyjak allni, aztan egy feszten optimalis korulmenyek kozott kitoljak (ez mondjuk skandinaviaban is igy van)
aztan veletlenul kijon egy csomag a sved piacra (600-12000 uveg jellemzoen) es beszakad az untappd ertekeles, mert a korites nelkul annyi penzert mar mindjart nem olyan jo a cucc.
voltak errol pszichologiai tesztek, az extra talalas felfele fogja huzni az ertekelest, a bemutato foleg (ettermekben nem veletlenul szoktak kombinalni, nagyobb lesz a megelegedes), tetejeben ugye ritka akkor meg foleg biztos jo. ha meg eleg draga az eleve limitalni fogja, hogy ki vesz belole, ld a 100 euro / uveges amerikaiak.
mondjuk itt a heten jon a cigar city zukhovja, kivancsi leszek.
-
Vanir
veterán
válasz
[CsuCsu] #16807 üzenetére
Nekem meg a West Indies Porterük, csak itthon kb. sehol nem kapni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16772 üzenetére
A Bavaria kapcsan nem veletlenul irtam a Rodenbachot is. Ugyanugy a Duvelhez tartozik a Liefmans / Firestone / Het Anker, es azokra megint nem nagyon lehet panasz.
Oke, amerikai berliner weissevel meg nem talalkoztam, a skandinav vonal pedig jellemzoen vagy majdnem ihatatlanul savas, vagy egydimenzios, de altalaban a ketto egyszerre. Viszont ha latok valamit kiprobalom, lehet itt arrol is volt szo, hogy egy ido utan tobb 4-5 euros garantaltan annyit nem er sort nem vettem.
Foundersek evek ota megbizhatoan es mennyiseget fozve tartjak a minoseget. Tavaly(elott) a DKML (barrel aged malt liquor) azert elegge punk volt, tavaly a Better Half (BA old ale) szinten jol sikerult.
Ja, hat a Goose mellett pl a Brewdog is ezt csinalja. Mondjuk szvsz nem baj, ha vannak ivosorei is egy fozdenek.
-
nzozz
aktív tag
válasz
[CsuCsu] #16717 üzenetére
Hát ahhoz kelleni fog egy második üveggel, mert az első kóstolással nem bírok éveket várni, ha már a kézközelben van az "alany".
Nem vagyok valami alkoholista, mielőtt ezt fejtené vissza valaki ebből a mondatból. Ez az Orval 2018.10.17. -i palackozású, tehát tényleg egészen friss. Legrosszabb esetben is legfeljebb lesz egy összehasonlítási alapom, mert amúgy nem kóstoltam még több éve tárolt / érlelt (ha egyáltalán ez korrekt megnevezés ebben az esetben) sört. Legalábbis úgy biztos nem, hogy tudtam is róla.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16636 üzenetére
ja hat lattad volna egy amerikai srac arcat amikor kozoltem, hogy haromszor mentem vissza KBSert ket-harom eve es ket honapig a hetvegi programom resze volt abbol egy uveg mert vettem vagy 8-9et
. allitolag ott mennek erte nyitasra, fejenkent egy uveg es ugy is tart egy oraig a keszlet.
jo, mondjuk ebbol 2-3mat elosztottam tobbekkel, de ott tenyleg nagyon moho voltam.
Cantillonbol mondjuk ha lenne nagyobb keszlet akkor lehet beesnenek az eladasaik eleg rovid ido alatt, a geuzeuk borderline ecetsavkent mar, hiaba a remek komplexitasa. Te pl tudom szereted, hogy lemarja az arcod de nekem a gyomrom kb borderline viseli el.
-
Weareus
addikt
válasz
[CsuCsu] #16627 üzenetére
Hozzank eppen egy 6-os csomag Westie 12 erkezik hamarosan karacsonyi belga sornek
Hmmm, és hány embert kellett érte kinyírni, hogy hozzájuss?
Ahogy olvastam, nem egyszerű...(#16628) nzozz
Már két csomaggal megittam....
Hát én kicsit többel (kb. 4...)
Ajándéknak tényleg kiváló ötlet, csak tudjam még beszerezni.
Más.
Megkóstoltam a Tripel Karmeliet-et.
Elsőre higított Hoegaarden Witbier-nek hatott, de a lecsengése valami egészen más. Más és nagyon jó. Meg a Hoegaarden Witbier búzasör, a Tripelben nem dominál annyira a búza íz. Az arányok el vannak találva, szvsz.
Fincsi. -
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #16608 üzenetére
Ne túlozzunk, a Motörhead fényévekkel jobb a Soproni APA-nál. Nyilván nem prémium kategóriás (bár az ára...), de azért össze sem lehet hasonlítani. Én a Soproni APA-t kb. egyszer bírtam jóízűen meginni, kb. 20 fokos nappali időjárásban a Tisza partján, nem is behűtve. Azon kívül mindig szar volt, savanyú. Ez egyébként újabban a Soproni IPA-val is bajom szokott lenni, elsősorban az üvegessel, hogy "világos sörtől savanyú a szád"...
Egész egyszerűen a két sör semmilyen szinten kompatibilis, aki a Motörhead minőségű és árú söröket issza csak, az a Soproni APA-t észre sem veszi, egy angollal tuti nem itatnád meg, fordítva meg megint csak nem jellemző az ára miatt. Én sem iszom meg, és az IPA-jukat is elhagytam, mostanában ha kocsmázni megyünk, akkor világos Krusovice, szinte mindenhol lehet kapni, és jó is. Egy kis láger diéta amúgy sem árt néha.
-
Dorian
félisten
válasz
[CsuCsu] #16610 üzenetére
Ami számomra igen pozitív pale ale meglepetés, az az Intersparban nemrég megjelent, Dreher által forgalmazott Meantime London Pale Ale. Nagyon finom, ráadásul csak 400 Ft.
Tőlük a Yakima Red is tetszik, de azért utána egy Rothbeer Red 5 helyreteszi a vörös-sör-skálát.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16571 üzenetére
hat remelem. a gastonrol lemaradtam, szoval marad ez... bar eddig ahogy nezem ez a legdragabb fonteinen.
bokkerydert es de camot meg itt nem lattam.
a cantillon a lindemanshoz es a boonhoz hasonloan neha atmegy ecetbe. a komplexitasa mindharomnak jo, de az ecetsavat a gyomrom nekem kevesbe toleralja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16569 üzenetére
systembolaget, a sved allampi alkoholmonopolium. az ehavi special release egesz jo volt, mellette meg jon egy oskar blues ten fidy, egy mikkeller göran es ujevre egy dupont avec les bons voeux.
ez mondjuk eleg draga uveg volt, de ugy neztem a 2018as release untappeden 4.5+on es ratebeeren 4,09en all (utobbi stilus top10), szoval rendeltem egyet. plusz 3 fonteinen a dupont es a rodenbach mellett a kedvenc spontan belga fozdem. es az 1-2-3mas fozetuket minden alkalommal nagyon szerettem.
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
válasz
[CsuCsu] #16537 üzenetére
wow, ez precíz post volt. köszi
Azok a poharak, amúgy amiket linkeltem valóban nem megy a legtöbb sörhöz, csak ilyet találtam hirtelen, ami ilyen tálcás történet.Brewdogot mindenképp meglátogatom amúgy, bár igen lehúzták az árak miatt, hogy még a saját söreiket is drágán/drágábban adják, mint közeli egyéb helyek.
A KEG-es Google SW kép valóban kiváló.
-
spe88
senior tag
válasz
[CsuCsu] #16533 üzenetére
Felszolgálnak mondjuk 3–5 különböző, kb. 1–2 dl sört egyszerre egy ilyen tálca jellegű dologban, tehát gyakorlatilag mennyiségben, mint kb. egy korsó sör, tehát nem hűl ki – van, amelyiknek jót is tesz egy kis szellőztetés elvileg, bár nem tudom ez csapoltaknál mennyire mérvadó.
Leültök négyen négy ilyen "tálcával" és mindegyikőtök megmondja melyik ízlett a legjobban, vagy mindenki összeválogatja magának a szimpatikusat a saját "tálcájára". Persze ez olyan helyeken van csak, ahol millió csap van.Ahogy a nevéből is jön: kóstoló. Belgiumban vannak ilyenek itthon nem tudok róla.
Ha már az általad említett helyeken csapolnak deciket, az már lehet jó jel, de még nem törvényszerű, hogy tasterben szolgálják fel. Persze a lényegen nem változtat max. kis poharakban odaszerencsétlenkedtek az asztalhoz vagy többször álltok sorba.
A KEG sörművházban vannak elvileg csappartik, ahol 32 csapot kóstoltatnak veled végig egy pár óra alatt decinként. De az amúgy nem kis alkoholmennyiség, nem biztos, hogy a vége felé már érdemben tudnád értékelni a söröket.
-
Aranypatkány
tag
válasz
[CsuCsu] #16431 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy én még egy tisztességes lagert nem ittam életemben, ami Untappd 4+ lenne, (tehát tényleg lehet benne bízni)
De aki tud nagyon jó pontszámú lager sört, az írjon már, mert az ilyen-olyan stout-ok, porterek, ipak, dipak, neipák, sourok... vannak komoly értékeléssel, de minthogyha az alsó erjesztés kategória nagyon távol lenne a geek-ektől.Ennek mi az oka? Nincsenek kiemelkedően jó lager sörök, vagy alapból a már "újhullámoson" nevelkedettek nem értékelik ezt a vonalat?
-
-
qltsar
veterán
válasz
[CsuCsu] #16391 üzenetére
Nem ertek egyet, Brewdog = verfrissites?!?! Nemar...
Ugyanazok a magyar sorok vannak a helyeken? Csakajosor, Hopaholic, Hops, BeerToGo, Beerselection, Dezso de meg a Rizmajerben is vannak kulfoldi erdekessegek csapon, uvegben. (Elnezest, ha kihagytam valamit.)
A 'geekek' nyilvan nem a punk ipaert fognak menni, velemenyem szerint abszolut, vagy nagyonmax egyszer megnezik a helyet es ennyi. Meg azert eleg nagy idiotasag lenne a reszukrol erre alapozni a kinalatot, ami 99%, hogy csillagaszati aru lesz, es igen, jobban megeri majd rendelni, vagy akar kimenni Beerloversbe, vagy akar a BeerGeekbe bevasarolni normalisabb aron.
Warsaw Mikkeller bar: volt szerencsem, igazabol orulok neki, hogy igy jott ki, mivel ekkora epic failt meg nem lattam.
_Nem_Volt_ Mikkeller sor csapon (24) a Mikkeller barban, szerencsere pozitivan jottunk ki, ittunk 3 Artezan-t, majd megkerestuk az o helyuket
. Az arazas rendben volt szerintem (olcsobb, mint itthon).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16362 üzenetére
Jaja, Northern Monkot es Wylamot is megvolt tobbszor itt, a moob szeria remek lett.
Hat, <150 checkinnel (ratebeeren harom ertekelesen all), 10(!) fontos dobozarral es "uj recepttel" nem tudom mennyire lehet alapnak nevezni, meg ugy is, hogy elvileg all season. a lervig is nagyon draga volt a maga bolti 6 eurojaval, osszehasonlitaskepp a fatamorgana 4 alatt marad, a Nebuchadnezzar meg 3.
Na az EEA jol hangzik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16360 üzenetére
koszi
, elegedettek vagyunk.
a Verdant X Dugges ugye itt relativ. egyik reszrol persze csalodas, masik reszrol egy kezemen meg tudom szamolni azokat a magyar craft soroket, amik hozzak ezt a "csalodas" szintet. meg elotte ittuk a cloudwatert, aminel konkretan azon agyaltunk, hogy akkor ez most hozza-e a frissen csapolt, "alpha batch" omnipollo fatamorganat vagy sem (aki velem volt ket nappal elotte kostolta azt, en meg ket eve) es nalam dobozos sorben felult a lervig supersonicja melle a tronra. plusz amennyit beszeltetek itt a topikban kb vilagmegvaltast vartam
.
Hellst azt mondta a csapos elvileg direktben a fozdebol hozzak az utca vegerol, bar amit leirsz az realis.
-
Jhonny06
veterán
válasz
[CsuCsu] #16338 üzenetére
Ez miben mutatkozik meg, hogy túl friss? Még nem értek össze az ízek, nincs meg az a full body érzés? Nem hiszem, hogy tapasztaltam volna ilyet, bár nem is szoktam ezeket a megjelenés után nagy hamar inni, valószínűleg ezért.
proci985: Neked is ez volt a tapasztalat? Köszi!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16347 üzenetére
Experiment végül kimarad, messze van és a tegnapi oyster, bottleshop, magic numbers, Camden assembly, Camden brewdog utan szerintem nem akarunk több sort látni.
Volt csaprol jester King spon pitaya blueberry, letoltunk egy jester King omniscience 5ot, egy cloudwater aw18dipat, egy verdant/dugges liesölvet, egy magic rock BA de molét és egy brewdog Duke's paradoxot... Igazából amikor az ember ott van, hogy a beavertown, a deya és a magic numbers tokatlag soroket foz akkor ideje megállni mert magas a mérce.
-
Nunder
őstag
válasz
[CsuCsu] #16283 üzenetére
Meglátogattuk cimborámmal a The Experiment-et, és mit ne mondjak megérte kiszenvedni magunkat
Remek kis családias hely, kiváló sörökkel (Pressure Drop és Verdant). Szinte végig is tudtuk kóstolni mindet ami csapon volt, totál normálisak voltak és segítőkészek.
Amit azonban nagyon sajnáltam, hogy a Verdant-tól semmi nagy név nem volt benn, még dobozban sem. Így is jó söröket ittunk, de nagyon hiányoltam a szortimentből a nagyobb neveket. De mindenképp remek élmény volt, kösz Csucsu az ajánlást.
-
Aranypatkány
tag
válasz
[CsuCsu] #16314 üzenetére
Bécsben kapható a legközelebb a Beerlovers-ben, köbö 14 euróért. Én már vettem ott, viszont máig nem tudom, hogy a koronazáron a dátum az a palackozás, vagy a lejárati idő. Utóbbira csodálkoznék, ugyanis ez a stílus évekig eltartható, sőt még jót is tesz neki.
Egy Quad-ra mellesleg miért is kéne lejárati időt írni???
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16280 üzenetére
koszi!
kezdjuk kb osszerakni a programot. shopping lehet tenyleg kimarad, ahogy mondod itt is elerheto kb barmi es kb laptoptaskaval megyunk.
viszont akkor szombat taproom jo otlet.
nezegettem az etterem arait, annyira nem tunik veszesnek. bar ez itt most azon is mulik, hogy svedeknel 25-40 euro korul mozog a foetel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16278 üzenetére
osszefutas lehet necces, egyelore a program kb ugy nez ki, hogy csutrotok este beesunk Londonba es irany a Soul in Motion ha odaerunk idoben (Grooverider), pentek irany a Fabric (Steve Lawler), szombat TBA, vasarnap Ladytron, hetfon haza.
valahova pedig egy 10-17:30as british museum teljesitmenyturat is be akarunk tolni. meg azt nezem 1-2 ing biztos befer a taskaba szoval shoppingolni is kene. meg egy full english breakfastet is ki akarok problani.
viszont ez a deli kor eleg jol hangzik. Mikkeller van Stockholmban is, meg oda majd egy deldan tura kereteben inkabb Koppenhagaba ugranek be.
ami mondjuk nekunk erdekes, azok foleg a helyi cuccok.
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #16266 üzenetére
A Keser is remek, bár a BYM-hez képest egyszerű lélek pl. a Vörösbegy, ami egy altbier. A William Shakespear sem rossz, savanyított körtés, talán Mad Scientist. Az Inzulin Pump meg valami armando féle marhaság, otthonról belinkelem majd a címkéjét, az igazi agyfasz a topikban lévő belemindenvackot sörökhöz képest.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16258 üzenetére
cocobangert en is kostoltam, az italo deli/sotet gyumolcsben volt komplexebb meg szerintem jobb. vagy siman csak akkor jott itt a tavasz es kb az elso sor volt amit iden grill melle ittam.
egy uveg reede meg van itthon, friss meg szoval kb november kozepen majd jo lesz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16235 üzenetére
lehet egyebkent volt egy usa fozet, de azert nekem igy is gyanus volt. omnipollonal elegge ismertek, hogy nagyon jo a minosegbiztositasuk es vigyaznak a nevukre.
persze, szamit a fozde is, meg hol mi ertheto el. ld az uj zelandiak meg a nelson sauvin hop.
mondjuk untappd melle en hozza szoktam venni a ratebeert is, utobbinal kell nemi leiras is. a leirasbol es a stilusbol meg kb ki lehet haromszogezni, hogy ezzel mennyire erdemes foglalkozni. plusz en az outlayereket is szoktam nezni, pl beszamol e valaki egyertelmu izhibarol ugy, hogy latszik, hogy egyebkent az adott fajta sort szereti. mondjuk abban igazad van, hogy 4.3 folott nehezebb lyukra futni.
viszont nekem a bonyolultabb valasztas amiatt kell, mert egyreszt sok sor jon es ha csak a felukbol is rendelek mar ramegy a gatyam (plusz az eletben nem iszom meg), masreszt meg az amerikai belga klonoknak volt egy visszatero elmenyem, hogy megis mire fel a hype a lost abbey korul amikor kb chimay szintet tudnak haromszoros aron.
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #16226 üzenetére
Szerintem aki tudja, mi fán terem a pale ale, nem fog meglepődni azon, amit a Sopronitól kap.
Erről akaratlanul is az örökbecsű Virág elvtárs jut eszembe.
"Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16204 üzenetére
ok, az igy megmagyarazza. kb mint itt, ha az ember spec stiegberget / poppels fozetet akar akkor Göteborg Stiegberget kornyeke es egy maroknyi kocsma ahol beszerezhetoek, meg jellemzoen egyszer par oraig lehet kapni orszagszerte. itt most jellemzoen a spec cuccaikrol es egyszeri fozetekrol van szo.
ja, buxtontol se a king slayer, se az anglo belgique nem hagyott bennem mely nyomot. az omnipolloval az imperialjaik jok voltak, de eleg megosztoak.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16185 üzenetére
ja Noa folyamatosan elerheto mostanaban. miutan a boltban folyamatosan elerheto lett utana mondjuk 2 honapig tartott mire stabilizalodott az elerhetosege, ertsd a geekek el is hittek, hogy nem kell 6 uveggel venni elore egesz evre mert kethavonta egy delelott van raktaron. viszont itt most a speci cuccokrol beszelunk mint a Wakefield / Omnipollo Brush, vagy az I want to be your dog vagy az Evil Twin / Dugges Swedish Fika Break.
viszont itt annyiban specialis a helyzet, hogy ezek jellemzoen jobb esetben evi egyszer elerhetoek.
Jhonny06: az italobanger valami egesz zsenialis ebbol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16181 üzenetére
a 3 fonteinen framboos itt volt webshopban, de max par percig
. en kihagytam, reviewek alapjan nem erte meg az arat, kiprobalni sem. mondjuk amikor neztem 15 perc utan mar nem volt belole. erre 36 eur volt egyebkent, helyette vette inkabb 3 uveg Het Anker Keizer Blauwot, megiscsak az a kedvenc dark strong belgam.
itt van minden webshopban, altalaban legalabb 100 uveget hoznak be, amibol par megy a "borprobas" speci uzletekbe nagyobb releaseknel a kornyekbeli boltokba, vagy orszagszerte. pl az omnipollo buxton rocky roadoknal volt, hogy 2x6000 uveg online 15 perc alatt elment harom eve. extremebb cuccoknal online erdemes kosarba rakni, aztan pontban 10kor nyomni a vasarlast. omnipollo / dugges / poppels / stiegberget vonalon barmilyen imperial extremnek szamit akkor is, ha 10ezer+ uveggel nyit.
de pl elozo heten jott 2x120 uveg hr fredrikssenbol (nagyon sok ev utan eloszor), megcsiptem ket uveggel, pontban 10kor mar fel volt adva a rendeles.
-
looser
addikt
válasz
[CsuCsu] #16181 üzenetére
Azt látom ennél a sörnél, hogy No IBU, ez azt jelenti, hogy nincs benne komló vagy úgy egyáltalán semmi keserűség? Az IBU egyébként csak a komlókeserűre vonatkozik? Egy chocolate stoutnál vagy kávés porternél a felhasznált - nem komló - anyagok is tartalmaznak keserűt, az beleszámít? Ez foglalkoztat most :-)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16176 üzenetére
vaskakas johnny b good volt nagyon jo csaprol (krakenben kostoltam), de uvegbol itt a topikban volt akinek nem mukodott. mas jo magyar pale alet en se nagyon ittam, aztan egy ido utan inkabb fel is adtam a kiserletezest.
elvileg az altalad emlitett tilquin pinotbol jon egy szallitmany ide is, (pinot gris es pinot noirbol is) lehet beszerzek egy uveggel az aratol / elerhetosgetol fuggoen.
-
Dorian
félisten
válasz
[CsuCsu] #16176 üzenetére
Irish Pale Ale szerintem jó + árához képest is jó sör. (Tudom, neked kivételesen magasan van a mérce).
Hogy nem teljesen PA ízjegyű, az egy dolog, nagyon jó illatú,kicsit vizes ízűnem túl sűrű, jól eltalált az apró buborékosság, malátásság számomra kicsit sok, amolyan könnyen iható sör. -
jookomak
őstag
válasz
[CsuCsu] #16149 üzenetére
Majd komlókivonatot használnak!
Most eszembe jutott valami. Drága kínai barátaink ugye mindent másolnak, hamisítanak, ahogy vesszük, esetenként tovább is fejlesztik. Többen ismerjük a kedvenc kertészünket, ő mondta, hogy konkrét pl cseresznye-típusokat is elvittek innen, és ott termesztik. Nem tartom kizártnak, hogy néhány éven belül megcsinálják ezt a komlóval is, és akkor eljő az olcsó kínai import komló ideje. Lehet olcsóbb lesz a sör. Előállítása. A főzdéknek. Hozzánk már nem jut el valószínűleg. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16154 üzenetére
ja ha elosztottatok ugy jobb.
en a 0,75os gueuze anciennet egyedul szopogattam el (ilyen ket orarol beszelunk) es sok volt. itt nem feltetlenul csak az alkoholra gondolok, hanem arra, hogy szerintem van benne valami amit nekem nem szeret a gyomrom es egy piccolo / pohar / 0,375nal tobb utan mar emelygek. a liefmans goudenband BA utan is rosszul voltam es enyhebb szinten mas 0,375os gueuzek / 1-3-5osok utan is. mondjuk a goudenband az extrem volt mert harmadoltuk.
mondjuk mostanaban a mikkeller allt meg neki dobozolni, ott erzem meg, hogy uvegre van kupakom (belgaknal meg pezsgosuvegre valo spec cuccom), nade a 12-13%os imperial (BA) dobozbol egy is sok adott esetben. az extrem pelda erre a 21%os hell and damnation eisbock BA volt, na abbol 1 dl volt az adag a kocsmaban es kb pont annyi eleg is volt belole.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #16140 üzenetére
koszi a tippet
nekem a mure szeriabol all egy uveg itthon (meg egy ideig). az oude gueze finom volt szokas szerint. par hete nyitott a 3 fonteinen framboosja, de ugy dontottem a 33 euros uvegarat ez egesz biztosan nem fogja megerni. meg a heten a cascade blueberryje nyit, azon agyalok, de valoszinuleg az se er 18 eurot igy leirasok alapjan.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
[CsuCsu] #16041 üzenetére
Én mégis alacsonyabb árkategóriában gondolkodnék, ezért is írtam 1000Ft vagy az alattiakat.
Greyjoy az első ipáim között volt anno, ezért én nyugodtan ajánlom, természetesen ízlés kérdése. Freaky Freaky-t mint magyar barley wine említettem meg ("a freddy four fingers mint kb az egyetlen barley wine"-ra reagálva), nem mint ajánlott sör. Azért mert valaki szereti a bort, még nem feltétlenül ugyanazt az ízvilágot keresné a sörökben is. Weihenstephaner-t még nem kóstoltam, ezért nem is ajánlottam, de a következő bevásárlás során kipróbálomproci985:
Sugar Daddy-t családdal ittuk meg, és mindenkinek bejött, de biztos van jobb, főleg nemzetközileg. Persze ez is ízlés kérdése is. Nekem pl. a Noa nem jött be.
Ha magyarból tud valaki jobbat, akkor írja megRemélem Kraft-on ismét kitesznek magukért a főzdék; akár oda is érdemes lenne kilátogatnod somasz az ismerősöddel.
-
jsk
senior tag
válasz
[CsuCsu] #15985 üzenetére
El kell viselnem:-) Havi egyszer fér bele egy rendelés. A srácnak is, akit beszerveztem. Úgy jön ki a 125 font, és ezzel az ingyenes szállítás.
Most bontottam fel a Heavy Lordot. Egészen pazar! Drága volt, de megérte. Benne van a top 5-ben.
ui: Gratulálok a sikeres vizsgádhoz.
-
Dilikutya
félisten
-
jsk
senior tag
válasz
[CsuCsu] #15905 üzenetére
Igyekeztem
Átnyálaztam a teljes választékot. Reméltem is, hogy a Heavy Lord utolsó darabja nálam köt ki. Egyről maradtam le, a Verdant Lunaról. Szeptember elején újra rendelek.
(#15904) looser: Az IPA sörökkel kezdem. A stoutok/porterek nem sürgősek ebben a melegben. (bár augusztus 1-től szeptember 14-ig nem akartam alkoholt inni, most módosítottam augusztus 10-re
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15887 üzenetére
Kb igy.
A magyar kezmuves ipak joresze mondjuk a soproni ipat se kepes megfogni minosegben, ami meg igen, azt meg jellemzoen sokkal jobb sorok araban adjak.
Vannak jo sorok, barati kornek demozni itt skandinavoknal hoztam egy Grey Joy / Liquid Cocaine / Franky Four Fingers harmast, de ezek is mind ezer folott vannak. a Franky meg kb a legdragabb magyar kisuzemi a Boris mellett es a Boris ar/ertekben nem volt jo annak ellenere, hogy talan a legjobb magyar fozesu sor amit ittam. meg limitalt es sorszamozott, de attol sorkent meg nem lesz jobb.
buzasorbol kizarolag nemetet szabad venni, meg esetleg belgat. minden mas jellemzoen dragabb es gyengebb.
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #15884 üzenetére
Szerintem teljesen jó söröket rendelt, azokból már lehet tanulni. Jellemzően a Monyo, Békésszentandrás megbízható, jó minőség, utóbbinak is inkább ízesítési baklövése van néha, a tonkababos idei húsvéti sörük nekem kimondhatatlanul nem ízlett, de ugyanezen vörös sör alapverziója teljesen rendben volt.
-
törölt tag
válasz
[CsuCsu] #15884 üzenetére
Kosz az infót. Ezt a kommentet palackozni kéne es meginni, annyira minőségi.
A mostani vásárlást az ajándék része amúgy is elvitte, amelle nem férne be semmi értelmes sor árban. Mondjuk ugy, hogy dobaltam magamnak melle par dolgot, hogy ne legyen sok a posta dij aranya. Nem baj, szart nem vettem azért, ez a legfontosabb igazabol. Következőnek majd mar az írásod alapján fogok valogatni. Nem fogok semmit levonni belőle természetesen, ha valamelyik nem ízlik, azt csak akkor mondom rá bármire is ha tobbfelet is ittam mar belőle es egyik sem ízlett. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
[CsuCsu] #15828 üzenetére
ich bin ein berliner... mikkellertol tularazott es meg a tetetejeben gyenge is. normalis dan berliner weisset meg nem ittam, szornyut mar a mikkellertol es a to oltol is. par esetben egy sour savassaga egy pilzeni komplexitasaval. a ballast pointtol ittam eddig egyet amibol innek meg egy uveggel.
az evil twin / omnipollo lemonade ipa is hasonlo mint egy radler, az is eletveszelyesen csuszik, csak epp egy hatoscsomag gösser araban merik (meg nehez beszerezn).
(#15834) jsk : mondjuk mead beszerzesehez sok sikert
(marmint igy a boltbol 30 euros superstition az azert huzos, meg meg talan ket dan mikrofozdenel lattam, hogy foznek tradicionalis mezbort)
a szallitashoz viszont grat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest