-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10151 üzenetére
Tetszik, ahogy írsz. Úgy tűnik, mintha túllendülnél a fájdalmadon, de mégsem. Ott lüktet a mondatok alatt. Az ital ott kísér. Ott kísért. Mindig. Nem jó, mert mindig valami helyett van, de megszoktuk, részünkké lett. Azért jó, hogy van.
Jut eszembe, ma néztem sokadszorra "A mások élete" című filmet és ebben hangzik el: Lenin mondta, ha hallotta vola Beethoven Appassionata-ját, nem lett volna forradalom. -
qltsar
veterán
válasz
Dr.Zoo #10138 üzenetére
Buzanak buza, de nem remlik, hogy szuretlen lett volna
. Jo pontokat kapott beeradvocate-en, es ratebeeren sem szornyu, de nem volt akkora durranas. Nem vagyok akkora buzas, lehet, hogy ezert is izlett annyira, mert a telt-buzasoros iz nem volt benne annyira tolakodo, mint mondjuk egy Primator buzanal. Pont kellemesen erezheto volt
.
Monyoek kijottek egy buza IPA-val, valaki kostolta mar?
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo #10050 üzenetére
:-)
Ne is mondd, nálam pont ellenkezőleg van és ez állatira aggaszt: egyszerűen az első sört érzem, utána exponenciálisan csökken az elfogyasztott sör/elvárt érzet hányados (remélem a matekosok nem röhögnek ki, max. kijavítanak :-)
Inkább bealszok. Tudom, ez nem túl sok embert érint, de "felfedeztem", hogy a Nyugati pályaudvar dohányboltjában (utcaszint, balra indulsz el) a kétdekás Unicum 1090 Ft, ami meglepően olcsó; persze nem a Jagdstolz-hoz képest, hanem az átlag Unicum árhoz képest. Szerintem remek alap egy italozáshoz :-) -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Dr.Zoo #10014 üzenetére
Régen elég gyakran emeltem le a polcról, mert magyar viszonylatban átlagon felüli volt. A kisüzemi sör-bumm után már ritkábban ugyan, de 1-1 alalommal azért a kosárba került továbbra is. Legutóbb azonban valami nem volt rendben vele, bár felidézni nem tudom az akkor igen kellemetlen élményt
Múlt héten meg örömmel konstatáltam, hogy ismét kapható a Rízmajer-Hopfanatic féle Popcorn Double Corn IPA, tavaly ugyanis lemaradtam róla. A kukoricát nem könnyű megtalálni benne, ellenben a IPA-k minden pozitív tulajdonságát remekül prezentálja. Remélem hamarosan berakják az állandó kínálatba, de addig is biztos, hogy lesz még hozá szerencsém pár alkalommal
-
looser
addikt
Ügyes légy, rád is kíváncsi vagyok :-)
Jookomak, kergeboci, qltsar, Énközpont (hú, ezer éve láttam őt is, remélem jól van, egy gyönyörű Gibson Les Paul-t mutatott, amikor utoljára találkoztunk...sörfesztiválon, természetesen :-) már ismerjük egymást, de jó, ha bővül a csapat. Egyébként kábé félévente egyszer futunk össze (félévente van sörfesztivál
) de a tudat miatt jó :-)
Mindenki: az esemény nyitott, mind a csatlakozókat, mind az időpontot illetően. A Legendát szeretném viszont fix pontnak hagyni; múlt héten bekukkantottam és remek söröket sikerült inni. Hibátlanok voltak és frissek. Sok kritika éri a Legendát, nosza, teszteljük le :-)
(#9848) jookomak: hú, ezt benéztem, tényleg szombat. Pénteken szülinapi parti, főképp borosokkal, de az pont jó lesz, mostanában borokat is iszom, főképp a Lidlben találtam remek 1000 Ft alatti italokat.
Szóval január 17. szombat :-)
-
-
jookomak
őstag
Más vallásúak lehetünk, az enyém még mindig a Kertész utcában van.
Voltunk tegnap a Snapszban, és kellemes hely, árak sem vészesek, de a belga sörökből egyre jobban kezdek kiábrándulni. Van pár egyedi, markáns, prominens darab, a nagyrészük viszont teljesen egy kaptafa.
Ittam egy Trollt, meg egy delirium tremens-t, de abszolút nem vágtak a földhöz. -
Nagyon édes sör. Mi csak úgy emlegetjük, hogy dobostorta (csak az édessége miatt, amúgy a linkelt leírásban szereplő rumos-szilvás jelző egész jól illik rá). A 10-12 alkohol százaléka pedig kellemes bódultságot okoz egy üveg után. Ha nem bánod hogy összeragad tőle a szád, mindenképp érdemes kipróbálni.
Pont pihen is egy a hűtőmbe
-
looser
addikt
Hátha még ezekből is hozzácsapsz párat, akkor az egész jövő heted is zorall lesz :-)))
-
jookomak
őstag
Brewdogot csak a csakajósörben szabad venni, mindenki más tőlük veszi, és ráteszi a maga szép nagy hasznát.
John Smith's angol sört kóstoltam, hát számomra valami borzalmas volt. Fontolgattam, hogy kiöntsem, pedig az nálam nagy szó. Végül legyűrtem. Igazi angol, földízű, szénsav nélküli gyenge lé. [link]
-
Daneeka
senior tag
Közeledik az idő
Már csináltam olyat amit kiadnék a kezeim közül de annak meg esztétikai problémái voltak, (túl sok üledék a palack alján, palackozó szifonnal voltak gondok de már megoldottam) de lassan már rendben lesznek a dolgok talán. Augusztusban akarok főzni 3-4 dolgot, október körül már lehet valami belőlük. -
Dr.Zoo
őstag
Brew Dog Punk Ipa:
Már az illata felizgatott, citrusos, finom!
A hab hamar elillant, de cserébe valami olyan íz volt a számban, mintha egy kézigránát robbant volna orcámba...friss, citrusos, színe méz kb. és átlátszó. Hogy megért-e egy ezrest? Igem, mindenképp!
Vár még egy Sötét Bunkó, de arra rá kell hangolódnom...
-
-
Traxx
őstag
A Cuvée-re adtam le rendelést a pár hónapja felfedezett boltocskában, de még nem szóltak, hogy van. De pénteken nem úsznak meg, megyek
Ha nincs, vigasztalom magam a sörfeszten, ha van, akkor meg előkóstolónak kiszemelek a feszten valamit
De a Brune-t megkóstolom mindenképpen, így kapok valamilyen képet, hogy milyen is lesz a Cuvée...
Erősen tervben van a Quadrupel, és a Rochefort 10 beszerzése is, sajna egyik sem lesz a hétvégi kínálatban...
-
Traxx
őstag
Innen csak a Corsendonk Premium és a La Trappe tripel nem volt meg, szóval inkább az újdonságokra mennék rá, ezért írtam a Kasteel-eket (a Rouge kivételével, mert a gyümölcsösek nem jönnek be annyira). A Corsendonk Pater és a Nocturnum nagyon kellemes volt, viszont a La Trappe Dubbel nem hagyott túl mély nyomokat bennem. A Gulden Draak pedig zseniális
-
jookomak
őstag
Mindenképp!
Tegnap sikeres vizsgát ünnepelve beugrottam a csakajósörbe, ittam egy barna weihen búzát, maga a nagybetűs tökéletesség (mint mindig). Utána filóztam a de molen barna ipa-ja, és a rogue yellow stone ipa közt. Utóbbira esett a választásom, frenetikus volt. Illatra gyümölcsös, de a keserűségbe mindenem beleborzongott. Elhoztam egy brewdog old world india pale ale-t, ma este megbontom, kíváncsi leszek rá.
-
looser
addikt
-
Traxx
őstag
és koxx: más az ízlésünk, nálam nem lesz gyakran visszajáró vendég az Orval, bár csalódást sem okozott. Egy Gulden Draak viszont jobban esne, mint egy újabb Orval
Na de majd 2-3 hét múlva lesz a szűkebb hazámban belga sörfeszt. Tavaly majd' felrobbantam, amikor megláttam, mik vannak, és haza kellett mennem...akkor pedig nem volt még nyitva semmi. Idén nem bízom a véletlenre
-
jookomak
őstag
Én este 6 felé érek csak ki. Péntek szombat éjszakás voltam, aludni is kéne valamit, szóval csak este. Addig nem hiszem, hogy kitartotok. 3-4 belga engem enyhén fejbeb@sz.
Mondjuk ezek csak 2 decisek...
Nem baj, megnézem a csapolt trappistákat (mást szvsz felesleges), meg elhozok egy orvalt, ha 700 alatt van. -
Bjørgersson
félisten
Coronitát még nem ittam.
Egyébként nem vagyok nagy sörös, ritkán szoktam inni, nincsenek is nagy igényeim. Soproni, Borsodi super dry, meg ez a Dreher summer moments nekem bőven jó.
Múltkor viszont a srácokkal előadás után leültünk sörözni, vettem 190-ért egy Kőbányait. Majdnem sírva ittam meg azt az egy doboz sört, rég bántam már ennyire 190 Ft elköltését.
-
NoLF
veterán
Irok ha megtudom vegre
Mas: bristol beer factory southville hop:
Reg ihattam ipat mert ez most nagyon bejon
citrusos-viragos-herbalos-gyumolcsos triplan amerikai komlozott, buza es arpamalataval, 6,5% alkohollal... Nyami.
De a korev sem rossz, karakteres pilseni, cornwallbol.
Kar hogy vissza kell mennem melozni...
-
Daneeka
senior tag
Ilyen Tactical Nuclear Pingvin meg hasonlokat viszonylag egyszeruen lehet otthon is csinalni azzal a modszerrel amit a Brewdog is hasznal csak van ket hatulutoje, a suritessel aranyos a veszteseg es elszall a szensav a folyamat kozben (bar lehet ezekbe sincs, nem tudom) amit hazilag nem lehet potolni. Nagyjabol mindenkinek vannak hozza cuccai a konyhaban.
Akit erdekel annak leirom pm-be, hogy hogyan de ne nagyon terjesszetek, hogy hogyan csinaltatok mert ha en itthon valaha meg fogok jelenni a nagykozonseg elott egy sorrel az vagy valami ilyen elvadult 20%+ ABV folotti cucc lesz vagy egy sour, egy n+1-edik IPA mar nem nagy cucc meg akkor is ha egy kezemen meg tudom szamolni hany jo van itthon beloluk. -
jookomak
őstag
Abszolút. Érdekes, én nem találkoztam még egy sörrel, ami hasonlítana rá. Ezen kívül fűződik hozzá egy mese is.
In Belgium there is the story about the foundation of the Abbaye Notre-Dame d'Orval. According to this, the widowed Mathilda of Tuscany was visiting the site, when she lost her wedding ring in a spring, to her great distress. When she prayed for the return of the ring, a trout appeared on the surface of the water with the ring in its mouth. She exclaimed "Truly this place is a Val d'Or", from which the name "Orval" is derived, and in gratitude made available the funds for the foundation of the monastery here. The abbey arms show the trout and ring. The spring still supplies water to the monastery and its brewery. -
somasz
addikt
1200-ért vettem egyszer az Élesztőben, úgyhogy már ez is jobb...
Ajándékba lesz, úgyhogy jó az így is (ráadásul Katalinnak, aki úgy általában a sörökért nincsen oda, de bízom a kávés-csokis ízben és az illatában, hátha).De ha már ajándékok, eszembe jutott, hogy barátaimnak adnék egy-egy jobbféle sert, az 1000-1500-as kategóriában. Mondanátok párat?
Egyik barátomnak kéne egy nagyon jó IPA, együtt kezdtük el 1-2 hónapja a kézműves kóstolást és a NoHoplimit és a Távoli Galaxis igencsak bejött nekünk. Valamelyik BrewDog készítményre gondoltam, nem ittunk még tőlük semmit. pl. I Hardcore You?
Másik barátomnak Prágában nagyon megtetszett a barna sör, azelőtt nem ivott jókat, neki a Pardubický Portert néztem ki.
Harmadik barátom nem komálja annyira az IPA söröket, neki valami hagyományosabb, de ízes erős sört szeretnék. Valami Bock-ra gondoltam, pl. Rogue Dead Guy Ale?Családnak majd bekészítek két Campanie Cervisiát a karácsonyi vacsihoz. Meg még lehet, hogy bekészítek pár IPA-t csak úgy, mert jók
Esetleg beszerzési helyet is ajánlhattok, bár asszem a Csakajósör, Kézműves Csemege és Bohémia Pub lesz belőle...
-
Kedvenc söröm lett a (Rochefort 10 mellett) Testes, sötétbarna (majdnem fekete) elég sűrű, karamelles ízvilág, gyümölcsös utóízzel. Aljas mert nem nagyon érezni a 11%-ot, szénsavtartalma közepes, pont megfelelő, a habja gyorsan elillan. Gulden draak-rochefort-kasteel barna, ha ezek a sörök bejönnek akkor a Cuvee is nagyon ízleni fog.
Mindenképp megér egy próbát. Az ára nem volt vészes, csapolva 4dl 1150ft. -
jookomak
őstag
Nálunk céges buli lesz, ott nem a minőségről fog szólni a dolog!
Zoli133:Magyarok közül Hopfanatic, Legenda sörfőzde termékei, békésszentandrási módjával, Németh Antal sörei, fótiaktól bármi, rendezvényeken kint szokott lenni a serforrás, az is jó. Ha miskolcon jársz, akkor meg zip's. Dühös is nagyon jó (Tibeer).
Segítsetek, ha kihagytam valamit. -
Daneeka
senior tag
Amugy van aki itt ivott mar Westyt is meg St. Bernardus Abt 12.-t? (ez utobbi azert erdekes mert tobb helyen is kapni ithon) Tobb helyen lattam mar, hogy azt irtak, hogy kb. ugyanaz az recept. Meg egyszer valami youtube videoban ivott egy fazon egyszerre 3 ilyen stilusu sort es ott se mondott tul nagy kulonbsegeket.
-
palesz22
csendes tag
Igazából van már pár.Többek között a Ráday utcában is van egy. Én ott szoktam vásárolni, és kipróbálni a faja söröket, amikről itt olvasok
Egyébként megkóstoltam a Katalin Cárnőt, és bitang jó. Kár, hogy ennyi pénzért már akár három belga sört is kapok...
-
jookomak
őstag
-
adster
tag
Hát igen. Vagy ezért, vagy azért, mert különösebben nem is foglalkoztatja a dolog (bár egy sörkereskedőt a sörökön kívül mi más kellene, hogy foglalkoztasson...), vagy tényleg az egyik kezével ad, a másikkal elvesz, mondván "hozatok azért valami ünnepi italt, legyen például a Bocq Christmas".
De tényleg nem értek hozzá, meg az ő dolguk, nem tudom, hogy hogy működik ez a beszerzéses dolog, de azt azért nem hiszem, hogy ennyire kötve lennének ehhez az 5 márkához.
-
adster
tag
Szó sincs róla, félre ne érts, egyáltalán nem téged szerettelek volna minősíteni, nem rád céloztam, inkább a kínálatért felelősökre.
Ha valaki szereti a sört, akkor örvendetes, hogy minél többféle főzetet szeretne megkóstolni, tapasztalgatni, és nem ragad le a "Heineken ezerszer veri a Kőbányait" életérzésnél. Ennek során pedig ha karácsonyi sörökre kerül a hangsúly, akkor értelemszerűen azokat fogja először kipróbálni az ember, amikhez legegyszerűbben hozzá lehet jutni, főleg ha azok még jók is, mint a felsorolt belgák. Úgyhogy természetes, hogy beszerzed ezeket, aki már próbálta és unja őket, az is megvette annak idején legalább egyszer, úgyhogy ezen át kell esni.
Csak azzal van a gond tehát, ha valaki ezeken már szerencsésen túl van, és nemigen tud máshoz hozzájutni, bárhogy is szeretné. Éppen ezért legalább párszor kipróbálhatnák a forgalmazók, hogy behoznak pár újdonságot, aztán ha megtörtént, és a kutya nem veszi, akkor majd a sörfogyasztókat fogom okolni érte. Addig viszont az eladókat, mert ötlettelennek, és néha már igénytelennek tartom, hogy 10 éve ugyanazzal az 5 sörrel riogatják a népet. Kicsit kibővítve a kört a belga söröket forgalmazó cég sem bővíti a kínálatát már ezer éve, bár nem tudom, de talán nem igényelne nagy módosítást, ha azt mondanák, hogy 9-10 darabot felveszünk a szortimentünkbe. Ez főleg belga sörök terén siralmas, amikből egyébként is 4.678.377-féle létezik - igaz, nagyrészt hasonló karakterrel.
Ennél még a Metrót is jobban megsüvegelném, mert a mostani újságukban is láttam valami német karácsonyi 6-os pakkot, amit teljesen ismeretlen ugyan, és valószínűleg egy sima lager Mikulásos címkével, de ilyenkor egyébként is csak ez számít.
-
looser
addikt
A dícséret Téged illet! Sokan csak olvasnak róla, de nem mozgatja meg a fantáziájukat. S ez nem is baj. Van, aki szénrajzokért, van, aki vasútmodellekért s van, aki templomokért járja az országot-világot. Nekünk ez* a mozgatórugónk :-)
(* = nem kizárólagosan, persze...vagy igen? :-))
-
adster
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest