- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jsk
senior tag
válasz
Kergeboci #12189 üzenetére
Hétvége felé felpattintom a két szentandrásit. A Vári nővérek érdekel jobban, a Bandibában annyira nem bízom. Hétvégén az asszonyka választhatott, így Jam72, Delirium Red volt a terítéken. Odavan értük. Végül azért csak megittam az Affligem dubbel-t. Hozta azt amit egy belga "apátsági" tud.
Ugyanakkor érdekes amit írsz, mert múlt héten ittam Szent András Könnyét, és túl édesnek éreztem az emlékeimhez képest. Most nem is ízlett annyira, mint régebben. De előfordulhat, hogy a Betyár királlyal kevertem az ízét.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Kergeboci #12189 üzenetére
Én egyáltalán nem szerettem az Ogrét, amikor először ittam, de utána történt valami, mert egy nagyon jó pilsner lett.
Ami idén nagyon ízlett, az Aranyhegyi Világos. Mindenhol lágernek írják, egy pár éves cikk szerint nem is kiemelkedő, idén viszont a Főzdebusz hozott belőle Szolnokra a Tiszavirág Fesztiválra, és az egy nagyon finom pilzeni volt. Lehmann főzde, többet nem tudok róla. -
looser
addikt
válasz
Kergeboci #11929 üzenetére
Hát Boci, tök jó, hogy említed a kajásokat, mert arra emlékeim szerint mindig nyavajgás volt, mármint hogy amikor már 3-4 fő/m2-re sűrűsödik a fesztivál (18h után), nemcsak, hogy mozogni nehéz, de addigra annyit ittak az emberek, hogy beindulnak az emésztőnedvek, a kevés kajás előtt pedig kilométeres sorok kígyóznak. Ebből a szempontból (meg a többiből is :-) mondjuk a BME-s buli volt a legrosszabb, de gyakran egyszerűbb elhagyni a feszti területét és enni egy jót a közelben. Mondjuk nagy tobzódás nincsen kajáldában a Hősök környékén, de el lehet menni a körútig, ott akad, nyilván 1-1,5 óra kiesés, vigyázni kell a pohárra stb. ezeket be kell kalkulálni. Szóval részemről ha többen vannak és amellett van elég szabad söröspult, hát jöjjenek :-) A Zing, Tésztafeszítő, Kolbice trióból még úgysem sikerült eddig egyiket sem megkóstolni, hátha már unják az emberek és odaférek én is :-))
Egyébként - és ezúton nagy respect jookomak fórumtársnak - az egyik Palotanegyed beli bulira (de szerettem azokat...) jelzett mester rántotthúsos zsömikkel érkezett, na azt nevezem szuper sörkorinak; jól laktunk vele, baromi jól esett, sosem felejtem el. Na lehet, hogy ezt meg lehetne játszani, a kutya sem ellenőrzi (egyelőre) hogy mi van a kosárkádban, el lehet falatozgatni az otthonról hozott elemózsiát és akkor fel sem kell állni, főképp ha valaki hozza a söröket :-))Huhhh, kollégámtól kaptam egy zacsi kávét, nejével Krétán voltak, toltam belőle egy duplát és eléggé pörgök, úgyhogy ha túl sok vagy értelmetlen amit írtam, szóljatok :-))))
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #11746 üzenetére
Nagyon szeretem búza/búzás söröket, de az említetteket nem sikerült sajnos megkóstolni. Kis településen voltunk, két elég drága bolttal; de utolsó nap beugrottunk Zágrábba, ott volt Billa, ahova épp csak bementem, már mentünk is tovább. ott se nagyon volt választék, de nekem tetszik, hogy vannak ilyen 1L-es pillepalackos megoldások, amolyan sétasörnek :-))
Azt hiszem, még volt egy PAN(?) illetve Lasko sorozat, amelyekből egyet sem sikerült kóstolni sajna. Ráadásul melegben nem is esett jól, de ahogy lement a nap, pattintottam a palackot :-)
Ja és a tömény is elég olcsó, gondolom nálunk az egészségügyi termékadó megnyomja eléggé. Kormárno-ból rumot és gint hoztam, a horvátoktól brandyt és szőlőpálinkát. A füge is finom volt (Smokvice), de abból ilyen fura százalékokban voltak csak (21, 28, 31) italok :-) -
válasz
Kergeboci #11431 üzenetére
Azt, hogy 1 napra kevésbé éri meg, azt elhiszem, de sokat ismerek, akinek 1 napra az 1000 forintos főzde sem éri meg (itt 2 a napijegy). 4 napból 3ra simán. Idén a szabadság és Black Sabbath koncertnek köszönhetően valószínűleg 4et is eltöltök ott
Ha másért nem, a barátok, az esti nosztalgia buli, meg a napközbeni jóidőben kellemes környezetben tespedés miatt is
-
Gyuc
aktív tag
válasz
Kergeboci #11396 üzenetére
Nemtom nekem a Maharadzsa és a Balkezes tetszett...Az ApocalyptIPA és a Sudan azért előrébb van nálam is.
Vettem a hidegkomlós DREHER-ből mert megint van kijött Calypso komlóval..na aki olyat vesz magára vessenAmikor kinyitod érezni az illatot egy pillanatra...és vége
A főzdefest pedig szigorú részvételes
-
Luser2000
addikt
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kergeboci #10887 üzenetére
Két hete voltam. A két szintes sem túl nagy, de ennyien simán el lehet férni. Asztalt foglalni érdemes, mindenképp. A fenti részen viszonylag meleg volt, de akkor még kint is sokkal melegebb idő volt, szóval ez szerintem nem lesz probléma.
Egyébként rendben van a hely teljesen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kergeboci #10883 üzenetére
A nohoplimit tényleg frankó, de én még a tavaszi/nyár eleji főzdefeszten rágtam be rájuk, amikor 1200-ért adták a nohoplimit 4 decijét, majd kicsapoltak 3 decit + habot. Akkor szóltunk, hogy azért ez így nem négy deci, csaj kb. két mondatig vitatkozott, aztán nagy duzzogva feltöltötte 4 decire. Hát a k. anyád, ennyiért legalább ne legyetek már olcsójánosok.
-
trebon
csendes tag
válasz
Kergeboci #10883 üzenetére
Én egy bűn rossz APA után feketelistáztam őket a FF-en, merthogy mégcsak el sem volt rontva, egyszerűen csak ihatatlan, katyvasz, aránytalan, ad-hoc recept volt, ráadásul nem az első csalódás tőlük.
Az nagyon nem pálya, hogy beledobálunk mindenből túlzásokat, hogy majd az úgyis elnyomja a technológia hibákat. Értem én, hogy nomen est omen, de ez a eszetlen túlkomlózás csak egy ideig unikum. Mindezt úgy írom, hogy felsőerjesztésűeknél az erős aromakomlózás híve vagyok jómagam is.
És mégegyszer, bocsánat, hogy ez a vesszőparipám, de tartom, hogy aki nem tud normális alapsört főzni, attól nem iszok semmilyen különlegeset többet. -
trebon
csendes tag
válasz
Kergeboci #10879 üzenetére
A túra végén amik ott állnak fahordók azok valóban csak az ott kóstolás miatt vannak, illetve még a Na Parkanu-ban lehet belőlük inni.
A 170-es szülinap óta több helyen is van csapolva szűretlen, de azok már ugyanúgy a nagy tartályokban vannak. Ami egyébként nem jelent minőségi különbséget, sőt... -
looser
addikt
válasz
Kergeboci #10807 üzenetére
Már rá is kattantam :-))
Más. Extrém élelmes afrikai diákok búzasört főztek a reggeli zabpehelyből
-
Dilikutya
félisten
válasz
Kergeboci #10711 üzenetére
Alsó. Júniusban volt szerencsém kóstolni csapról. Ez egy nagyon jól iható pilseni típusú, annak minden erényével. Igazából IPA-t, ale-eket meg Keserű Mézet akartunk inni hektószámra, aztán az egyik favorit volt, ha jól emlékszem, a készlet nem érte meg a fesztivál végét. A Főzdebusz oldalán pedig ott virított hozzá az azonos című cseh sláger szövege magyarul.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Kergeboci #10575 üzenetére
Nekem kimondottan ízlik a hidegkomlós Dreher, annak ellenére is, hogy kukoricás. A több komlótól nem érezni úgy, mint az alap Dreherben. De mi a fenének egy Dreher kategóriás sörbe kukorica... a barnában viszont nincs, tegnap a strandon a pizza mellé le is küldtem egyet csapolva, az is egy jól sikerült sör.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Kergeboci #10309 üzenetére
Köszi az ajánlást, megkóstoltam a Romanovot. Nem adják olcsón, de elég korrekt sör. Ha valaki imerial stout-ra vágyik, ezt nyugodtan vegye meg.
Volt még Legenda vörös áfonyás, ennek az illata jobb, mint az íze, de nem rossz (kicsit olyan egyveleg gyümölcsös sör). Ocsoa Summer Sunrise, nagyon kellemes ebben a melegben.
A Hopfanatic sátorral vigyázni..
kifogtam egy kezdő csajt, aki olyan szarul csapolta az Alulu-t (kókuszos pale ale), hogy kb. az egész hab lett.
Amúgy nagyon jó a hangulat este és végre egy megfelelő helyszín az eseménynek.
-
Daneeka
senior tag
válasz
Kergeboci #10294 üzenetére
Csináltam én is egy listát azt leredukáltam tízre mert úgy is csak egy napig vagyok:
- Thorazine Sunrise (a fazon aki főzte volt valami északibb országban sörfőző, hátha ráerőltetett valami technikai igényt a helyi erőkre is)
- Balkezes Hopster (erről jót olvastam)
- Bunny Hop (erről szintén)
- Black Manna (több helyen írták, h a legjobb magyar porter/stout jelenleg)
- Zip's (ezektől mind a 4-et megkóstolom)
- Ha egyik se lesz jó akkor biztonsági Sötét Bunkó vagy Rasta, ezek párszor jók voltak mikor beléjük futottam -
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #10097 üzenetére
Emlékszem, régen az valami köpködő kocsma volt, aztán egy időben kollega haverja csinálta a helyet Pongo-pongo néven. Persze szokásos ászok-dreher vonal, és akkor már olcsó sem volt annyira.
A fél percre tőle levő Noiret-ba de sokat jártam biliárdozni egy időben.1000 ibu-t hagytatok még?
-
qltsar
veterán
válasz
Kergeboci #9983 üzenetére
Miiii...nemiiisss
! Amúgy tényleg kellemes csalódás volt mindkettőnknek, örülök, hogy megnéztük. KIfejezetten ajánlom a helyet
! [link]
A legfrissebb képen látható a Flamand Porter. Most ittam először. Korrekt sör, nem dominál a pörkölt / kávés ízvilág, kellemesen szénsavas, kissé erőteljes alkoholízzel. Aki kedveli a porterek/stoutok világát, mindenképp próbálja ki. Ha nem, akkor marad a RyeSmoke
.
Amúgy a szomorú szmájlit még most sem értem a Samson előtt
...!
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #9908 üzenetére
A Rókalyukba átmehetünk utána, akciós az Ászok (220 Ft).
-
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #9895 üzenetére
Megkóstoltam ma haverral. Jobbra számítottam. Túl szénsavas (pedig ritka, hogy én ilyet mondjak) meg túl friss. Lehet jót tenne neki még pár hónap érés. Úgy csináltuk, előtte megittunk egy Mikkeller Sort Gul black ipa-t, közben melegedett. A dánok söre ismét újabb gyöngyszem a hazai sörforgalmazás palettáján. Baromi jó.
-
-
qltsar
veterán
válasz
Kergeboci #9862 üzenetére
Ez szerintem 99%, hogy nem lesz még, valószínűleg, még le sem fejtették...de remélem tévedek. Bár, ez nem az én söröm az is biztos
. Elvileg a Sixfingers érkezik még a héten a Pub-ba, de, ha már megvan a teljes létszám, akkor foglalok is asztalt, mert kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyien vannak lent, úgyhogy inkább menjünk biztosra
.
-
qltsar
veterán
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Kergeboci #9549 üzenetére
Köszönöm, a rögtönzött útbaigazitást, de a kérdés most tényleg tapasztalatra irányult, mert, hogy hol tudom keményen szétcsapni az arcom arra mindig van pár ötletem, asszony nagy örömére
.
És ha ez csak azt hozza azt amit már párszor ittam a lent sörfőzdék pincéjében az erjesztő kádat/tartályt csapra ütve akkor bőven beéri a 600HUFot.
Meg azért van egy véleményem egy-két kézműves főzetről/főzőről is amiknél én messze jobbnak tartok egy jó hideg dobozos drehet is, de ettől függetlenül meg vannak a személyes kedvenceim (főleg minden ami jó izű)
@Nolf: Mikor leszel Pestön?
-
válasz
Kergeboci #9529 üzenetére
Nem is volt ez vészes.
A belépőért, bár nem hiányoltam pl a főzdén, de egész jó zenét, hangulatot kaptunk. Beatrice ki szereti, ki utálja, de másfél órás kis koncertjén előkerült ős Bikini, Beatrice , Neoton Familia, Republic és egy két külföldi klasszikus (pl. Johnny B Goode, House of The Rising Sun). Jó buli volt.
Egy másik sátorban valami jazzes est volt, Dombóvári felkonferálásával, és volt egy sátor ahol pop számokat dolgoztak át kicsit rock&roll-os, kicsit bluesos hangszereléssel.
A sörök között nem volt meglepetés, volt kint jó, volt kint tucat. A német elvileg különlegességeket nem tudtam megkóstolni a nagyszámú érdeklődő (értsd sorban álló) miatt, de cserébe megmutattam vidéki jó barátomnak, mi féle sör is az IPA, egy jófajta szűretlen búza, vagy egy igazi nem spárba vehető cseh pils.
Pozitívabb kicsengése volt mint a Budavárinak (mondjuk ettől nem is vártam igazán semmit, lehet azért), bár a wc-k kihelyezés és karban tartás tekintetében tudnának mit tanulni onnan.
Jövőre biztos megint kimegyek egy napra, ha úgy alakul.
-
BalaNce87
addikt
válasz
Kergeboci #9525 üzenetére
Én szerintem kihagyom, ahogy a budait is, abból a legelső volt a legjobb, azóta sajnos egy vicc fesztivál lett. A választék nagyon gyenge, ha már németektől hozzuk át illene a Paulaneren kivül is hozni valami érdemleges német sört, amit nem kapni minden üzletben, feltételezem a HB-ból is a fos magyart fogják csapolni, jah és beugrót kérni a műjégpályára, legalább le lehetne inni az árát!
-
qltsar
veterán
válasz
Kergeboci #9462 üzenetére
Valahogy szintekre is kellene párosítani...mármint egy imperial ipa után nem fogok inni egy pils-t, mert nem fogok érezni ízeket
...szóval valahogy a sorrend is fontos, de ha az ingerküszöböt előbb éred el, mint terveznéd, akkor meg bukott az egész, mert nem tudod végiginni...ejj...nem egyszerű ez
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged