- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#90933760 #10655 üzenetére
Nálam is ez a sorrend, a hidegkomlós kifejezetten jó volt 290-ért a kocsmában múltkor
Mondjuk én kommersz sörből a laskot kedvelem legjobban vagy ha olcsón lehet kapni akkor a valentins-t.
(#10687) Dilikutya Én is szeretem a vörös árnyalatú söröket, mondjuk nem annyira az ír típust. Két kedvecem (összes sörből, nem vörösből): Vörösbegy, ez csapolva az igazi szokott lenni a Léhűtőben La rossa, észak olasz sör, nagyon hasonló a vörösbegyhez csak erősebb, nagyot (0.6-os) még nem láttam belőle
-
Dilikutya
félisten
válasz
#90933760 #10599 üzenetére
A barnasör alapvetően kevésbé kommersz, az átlagmagyar megelégszik a Borsodi/Soproni stb. kukoricás világos sörökkel, és ez még minőségi is a Tiszai, Balatoni Világoshoz, a különféle teszkós Akármibrau és Beer márkájú "sörökhöz" képest. Ami barnával jó eséllyel találkozhatsz, az a Dreher Bak és a Soproni Fekete Démon (van belőle gyümölcsös is, talán meggyes és szilvás), ami soproni származása ellenére iható, kellemes sör.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#90933760 #10595 üzenetére
A hidegkomlós Dreher jó választás, az egyik legjobb a nagyon kommersz, 200-300 Ft-os kategóriában. Többféle komló van benne, de inkább ilyen könnyedebb, gyümölcsös aromájúak, kimondottan frissítő sör, nem markánsan keserű. Esetleg picit kesernyésebb, malátás íznek ott a Pilsner Urquell, Staropramen, bárhol hozzájuk lehet jutni. Gösser is iható, bár az már nagyon kommersz íz. Vagy ha nem akarsz az ízekkel küzdeni, akkor Tiszai Világos.
-
válasz
#90933760 #10574 üzenetére
Ízlések és pofonok, de akkor már inkább tényleg a lentebb említett, általam nem igazán kedvelt hideg komlózott Drehert tudnám elképzelni, ilyen szituációban. Az inkább félig sör félig üdítő, jó adagnyi citrusos beütéssel (a citromos gösser tisztán citrom lé sör nélkül)
Számomra meg ha nagyon lóg a nyelvem a melegben és nem bírok testes erős sört meginni (szerintem ilyenre még nem volt példa), akkor meg ott a szűretlen Staropramen (számomra legalábbis nem annyira testes, mint ahogy azt a szűretlen jelzőjéből következtettem)
-
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
#90933760 #10529 üzenetére
Ha édes sört akarsz, Fóti Hammurapi.
Nekem már már ihatatlanul édes volt. Fél literes, 9.7%-os . -
Dilikutya
félisten
válasz
#90933760 #10531 üzenetére
Young's Double Chocolate Stout szintén van a Sparban, Auchanban, 599-699Ft szokott lenni az ára. 5,2%-os, szóval nem üdítő kategória már.
Nem rossz, egy grilles/BBQ ebédhez el tudom képzelni. A csokoládé nem túl tolakodó, belesimul, édeskés barna stout. Ami miatt nem veszek többet, az az aroma, annak az égvilágon semmi keresnivalója egy sörben. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #10529 üzenetére
imperialok kozott van csokolades / edes sor. jellemzoen a nagyobb bevasarlokozpontokban lehet oket kapni.
pl a Young's Double Chocolate Stout mar elfogadhato es biztos lehet kapni Magyarorszagon (index izesitett sor tesztjen par hete az volt a referencia).
a kommersz cuccokhoz kepest picit dragabb, de egy kulonleges alkalomra jo lehet. nemi belga tejcsoki / 70%os svajci / 85%os svajci attol fuggoen mennyire vagy edesszaju egesz jol passzol hozza.
-
Dilikutya
félisten
válasz
#90933760 #10508 üzenetére
2-3 doboz simán. Csak ne a napra kiülve idd 5 perc alatt.
Amúgy sokmindentől függ. Idő, mennyire vagy fáradt, mit, mennyit ettél, és milyen az a sör. 5-6 Kőbányaitól simán fáj a fejem másnap, viszont ugyanennyi jobb fajta kézműves sörtől még csak be se rúgok, akkor se, ha ott azért 4,5-8% között ingadozik a vitamintartalom. Kukoricával minőségrontott (kommersz hazai sörök jó része) söröket ha csak tehetem, kerülöm, persze ha az adott helyen nincs más, akkor be kell vállalni, nincs mese.
Koncerteken jellemzően nincs más, vagy ha van, drága. A38 Hajón 570 a Borsodi is, Staroprament meg se mertem kérdezni soha.Ha Coop, akkor ajánlom a Dreher Hidegkomlóst vagy a Summer Moments-t, szerintem a kommersz magyar márkák közül ezek a legjobbak, több a komló bennük, elnyomja a sajnos ezekben is meglévő kukoricát. Meg mehet a Staropramen, Pilsner Urquell.
Viszont a helyedben szétnéznék a maszek boltokban is, ki tudja, találhatsz helyi vagy környékbeli kézműves/házi sört, ami okozhat kellemes meglepetést akkor is, ha nem valamelyik sláger főzdéből jött. -
looser
addikt
válasz
#90933760 #10483 üzenetére
De, a fagy tönkreteszi, mint a kólát pl., abból távozik a szénsav :-)
Nem, lefagyasztani azért nem jó, de szerintem a max. 10 fokos hőmérséklet nem probléma; a lágerek 1-3 fokon erjednek.jookomak: Akkor futok :-) Ja, megkóstoltam a Legenda Brettania-t; kicsit elmosolyodtam, mert azért lehetett régebben hallani elrontott sörökről e főzde kapcsán, de ez most tényleg állati jó lett. Mesehabbal Zsombibácsi írt róla és összefutott a számban a nyál. Eszembe jutott, amikor az én savanyúvá lett belga (élesztős) sörömbe kóstoltak bele a haverok és az arcuk kérdőjellé változott. Na ez nem olyan, szép, harmonikus, az est legjobb itala lett (Joker, Pony, Diesel mellett).
-
looser
addikt
válasz
#90933760 #10480 üzenetére
Tudom, nem engem kérdeztél, de válaszolnék: de igen, az ízek bizony ilyen hőmérsékletnél zárva vannak, szépen, a hőmérséklet emelkedésével nyílnak ki.
Viszont (no offense, jookomak, ez szigorúan magánvélemény :-)
Szóval nekem bajom van ezzel a ne nagyon hűtsük be, vagy milyen hőfokon ajánlott fogyasztani. Ha egy sörrel elszöszmötölsz egy húsz percet, fél órát (nem egy ledöntős nagyláger), akkor bizony nem hogy a fogyasztási hőmérsékletet nem fogod elcsípni, de bizony egy lötty lesz a kezedben nem sokkal a kézhezkapás után és ez a mostani kánikulára hatványozottan igaz. Szerintem hűtsük le állatira a legtutibb fent említett To Ol (nem tudom annak az izének az ascii kódját fejből :-)) stout is tutira 15-20 fok között hozza a legjobb formáját, de ha eleve 5-8 fokosan kapod meg, akkor viszont az első kortytól kezdve figyelheted az ízek kibontakozását. Apró kortyok, egy jó IS-nél az a három deci ital hosszú ideig pihenhet a kezedben. Szerintem sokkal többet érsz el, mint fogyasztási hőmérsékleten kézbevéve.
Szóval ezt csak én gondolom, akit felháborított az azóta süllyesztőbe került Csobánkai sörmesterének instrukciója, amit a Skanzenben bizony be is tartottak és a legjobb ale-je (az Öreg sör, legalábbis majoros Gábor annak tekintette ezt a legalább egy évig érlelt ale-t), pedig de jó lett volna egyszer kézbekaparintani jéghidegen!
Na jó, abbahagytam, de ismétlem, magánvélemény! Nem lehet vele vitatkozni :-))) -
looser
addikt
válasz
#90933760 #10447 üzenetére
Szerintem ha otthon vagy, légy bátor és öntsd össze, amit szeretsz, a koktélok is így születnek. Nem vicc, halál komoly. Egy 100%-os gyümölcslé + egy normál alkoholtartalmú JÓ sör (a belgák jellemzően búzasörrel keverik a gyümölcsöseiket) nyerő páros lehet. Van itt egy kolléga (NoLF), aki pld. csapos Angliában és ő tudna mesélni, milyen keverékeket kérnek (mintha régebben Guinness + Sprite kombót írtál volna NoLF?), szóval szerintem nyugodtan kísérletezz. A narancsos kacsát és a harcsapaprikást túrós tésztával is kitalálta valaki és állati népszerűek :-)
Szerintem érdemes lehet egy Edelweiss búzasör + valami kedvenc üdítővel, gyümölcslével kezdeni. De 200 Ft környékén van amit pár napja írtam a Pennyben egy búzasör (Adelskronen), nekem bejött, de a Valentins is remek, kb. hasonló árban.
Hajrá!Most látom jookomak komentjét, a Lidl-ben van egy Argus málnás sör, ő viszont 5%-os, de szerintem teljesen jó berúgós üdítő, a sörök kapudrogja, a maláta alapú Bacardi Breezer fiataloknak :-)))
-
jookomak
őstag
válasz
#90933760 #10447 üzenetére
Boltban 300 alatt nem kapsz jó, iható, valódi sört. A magyar nagyüzemiek ihatatlanok lassan, köszönhetően a kukoricának. Ezen az sem változtat, ha utána még beízesítik valami műanyag aromával. 300 környékén a valódi cseh és német darabok vannak, de inkább azok is 400 körül.
Még a Lidl-ben kapható Argus sörök, amikre azt mondom, hogy tényleg jók azért az árért.
Visszasírom azokat az időket, amíg még jó volt nekem a borsodi, és meg bírtam inni. Ja nem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #10437 üzenetére
a szlovak export Zlatyi teljesen vallalhato meleg napokra (a belpiacosok kozul volt finom, de utoljara olyat 15 eve ittam kb). a magyar licenszelt Facannal par eve probaltam, kozelebe se volt a szlovak eredetinek.
a tobbibol amit felsoroltal az egyetlen ihato a Soproni 1895. a tobbire felesleges idot vesztegetni, ha a sort elvezni is akarod.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#90933760 #10434 üzenetére
Femtimans gyombersor? a XIben a hamburgeres helyen ahol a hatalmas hambikat adjak aruljak tartanak (a hengermalom/fehervari keresztezodestol par utcara a Duna fele van, nevere nem emlekszem). mondjuk nem olcso.
nekem a kedvenc 0.5% alattim a Mikkeller Drink'in the Sunja, de dan mikrofozdes es nem biztos Magyarorszagon kaphato. az alacsony alkholhoz kepest eleg jol eloadja, hogy van teste, komloval, malataval es nemi citrussal.
qltsar: igen, Nanny State szinten elegge jol eladja magat. nem annyira testes, mint a nagyobb testverei, de egy hosszu nap utan egy Jack Hammer mar fejbe tudja verni az embert.
jellemzoen ha vezetek akkor buliba Nanny State / Sun / Clausthaler kozul szoktam valogani.
volt olyan is, hogy kifogyott a kocsmaban a Sun (ööö
) es onnantol inkabb kolat ittam.
-
Jhonny06
veterán
válasz
#90933760 #10415 üzenetére
Ha sima sör lenne citrom aromával, azon alig érződne a gyümölcsösség. Jobb minőségű sörökből rengeteg ilyen van és egyiknél sem a gyümölcs a domináns. Ezeket a nagyobb rétegnek csinálják, akik ezt az ízt igénylik, mert ez van a fejükben, mint "gyümölcsös sör". Szóval nem a minőség miatt van félig "gyümölcslé" (erre nincs elég mennyiségű idézőjel
) bennük, hanem mert így lehet a kívánt ízt elérni.
-
Traxx
őstag
válasz
#90933760 #10415 üzenetére
Ezek vannak Spar-Tesco szinten is, nem csak sörös szakboltban
Ha kifejezetten citromos söröket keresel, akkor azokat tesztelte a NÉBIH nemrég: [link] A tesztben van részletes exceles összesítő is, és vannak olyan sörök, ami nincs cukrozva
Hátha ezek között lesz számodra megfelelő versenyző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest