- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
7700 - 7601
26726 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
(#7698) (ÉN)közPONT: szuper :-) Voltál valami autentikus norvég metál koncerten?
(#7699) NoLF: általában nem szoktam irigykedni másokra, de most...

-
NoLF
veterán
Brewdog brewery: IPA is dead Amarado 6,8%, Electric India 7,2%, Mashtag 7,5%, Dog B 15,1%, Hitachino brewery Espresso Stout 7,0%, Brokklyn Brewery Monster Ale 10,1%
ejh
nehéz estém volt -
(ÉN)közPONT
őstag
-
Kergeboci
aktív tag
Pont két nappal ezelőtt termeltünk be kollégával mi is két darabot. Legalább egy óráig ittuk ezt a 0,33 csöppséget. Egyszerűen zseniális.
Na jó, lehet hogy az 1 óra csak fél óra volt.. de az első korty után egy új dimenzióba kerültünk, így nem tudom pontosan meghatározni
-
adster
tag
Pontosan. A Mikkellernél pedig aztán tényleg semmi elgondolás. Néha csak a betűkkel próbálnak meg valamit kezdeni dizájn terén, néha valami fáradt képpel próbálják feldobni az összhatást. Az előbbihez általában idősödő urakat kérnek fel segítségül, míg az utóbbit többnyire 4-5 éves gyermekekre bízzák. Merő igénytelenség az egész...
A beltartalomról természetesen a legkevésbé sem mondható el ugyanez.Sosem értetettem, miért gondolják azt, hogy az bárkinek is felkelti az érdeklődését, amikor Paint programmal alakzatokat helyeznek egymás mellé/egymásra a "random" funkciót is bekapcsolva, majd mindegyiket kitöltik más színnel. Így például olyan csodálatos alkotások születnek, mint amikor egy négyzet 3 piros csíkkal át van húzva, a négy sarkában pedig egy szuper kis háromszög, kör, kereszt, és egy kalapos pálcikaember helyezkedik el.
Mert ha ez végül összeállna egy egésszé, akkor még megértem, de ordít róla, hogy futószalagon jönnek az új sörök, és legszívesebben valami címkegyártó-programot fejlesztenének ki, hogy még azzal se kelljen szarakodni, hogy minden nap új színűre festik a gyerekrajzokat...

Na de nyilván az ő söreiket nem ezért veszik/vesszük, mert pl. egy jó Beer Greek Breakfast, vagy bármi, amit eddig kóstoltam tőlük kárpótol mindenért.

-
pohár
félisten
vettem 4 üveg Bush-t, még 3 megvan, iszonyat brutál cucc

-
Jhonny06
veterán
-
adster
tag
-
Jhonny06
veterán
Ezt kérdeztem én is, miközben valamelyik nap az általam kóstolt eddigi legjobb IPA-t kortyolgattam, 1200 forintért.
Egy BrewDog / Mikkeller kollaborációról van szó, I Hardcore You néven fut. Egyszerűen annyira komplex íze van (de a színe se semmi), hogy nem tudtam hova tenni. Elképesztő.(Ezer éve nem jártam erre.)
-
Rez_Grof
őstag
-
jookomak
őstag
Miért van ennyi jó sör a világon?
Benn voltam a belvárosban, gondoltam megnézem mi van csapon a csakajósörben. Hopfanatic + a norvég arcok söre, már futottam is. Nem hagytam ki a szokásos ipa is dead-et sem. A mostani mondjuk nem túl acélos, az eddigiek jobban bejöttek a brúdogtól.
Aztán elmentünk a felnibe, ahol is kortyoltam egy legenda kelet indiai társaság ipa-t (nem ízlett annyira), kaltenecker ipa-t, ez jó volt. Rizmajer világos volt csapon, futottak még kategória, a legenda jokerface meg még mindig király.
Csoda, hogy ezek után elaludtam a buszon?
-
looser
addikt
A nemjóját, visszatértél? Merre voltál széles e világon? :-)
-
(ÉN)közPONT
őstag
-
NoLF
veterán
Ismet egy soha nem latott darab, the wild beer co: fyne & wild cool as a cucumber wild saison, egy alacsony alkoholtartalmu wallon tipusu ale, uvorkaval es mentaval, 2,9% abv, eszmeletlen frissito
barcsak 30 fok lenne... -
looser
addikt
Jut eszembe, kolléganővel (aki bevallása szerint iszogat kedvenc kézi- és futballmeccsei alatt ilyen-olyan ízesített Sopronikat) megkóstoltattam a Farmhouse ipa-t, mire ő sommásan és fintorogva megjegyezte: ennek is söríze van. És tényleg, ennek SÖRÍZE van :-)
-
DelArco
senior tag
Pénteken én is kinnt voltam most első alkalommal. Azért a fesztiválkártyás rendszer jobb szerintem mint ez a jegyes de végülis ez sem olyan rossz.
Primátor búza még mindig az egyik legjobb. ittam serforrás IPA-ból is mert az is elég jó sör a többit csak találomra válogattam voltak jobbak meg kevésbé jók is. Volt valami limitált búza amiből 1000 volt egy korsóval és csak 1 hordóval volt belőle. Na az nem ért meg szerintem ennyi pénzt.
Kaják szokásos fesztiváláron. 800-ért kenyérlángos mégtöbbért kolács vagy csülök. Nem rossz de 800ért kb egy tepsi kenyérlángost meg lehet csinálni vígan...
Ja és meleg volt. Beültünk a sátor alá ahol szépen megállt a meleg levegő.Tegnap kicsit kinéztünk az Élesztőbe és 8-tól 10-ig nem is volt olyan veszélyes. Tele volt a hely de nem voltak 20 perces sorbanállások. Talán többen csapolták a sört nem tudom.
Nagyon jó sörök voltak csapon alig bírtam választani. (van a pultnál egy 20 oldalú dobókocka mint random sör generátor ha esetleg nem tudnál választani
)
Aztán a két új kedvencből ittam. Egy Stari White Hops és egy Mézes Köleses. Ez utóbbi kellemes 550-es árával most mégjobban belopta magát a szívembe. (Főzdefeszten 650 vagy 700 volt míg Budavárin 800) -
jookomak
őstag
Mi is kinéztünk tegnap, bár különleges sörök boltja volt betervezve, de így is sikerült becsiccsenteni (berugni).
Ferdinand világos jó volt, ittunk valami krusovicét is, serforrás is kint van, az ipa-jukat imádom, szóval csehek ide vagy oda, ittam egyet. Staropramen világosból a magyar van kint, így azt messzire elkerültük.
Délután még félház volt, estére alig lehetett leülni.
Jegyet kell venni a pénztárnál, poharas 400, korsó 600, a kiszolgálás egész gyors, nincsenek nagy sorok. -
Rez_Grof
őstag
-
Rez_Grof
őstag
-
Kergeboci
aktív tag
Sajnos kimaradt. Pár szűretlen után észrevettem, hogy kint van a Serforrás is az IPA-jával, és megint elcsábultam

Amúgy a választék idén is szép, bár természetesen megint csak kb 70%-ban egyezik a reklámozott sör lista és az amit kivittek. Cserébe 1 kivételével, tapasztalt csaposokkal találkoztam csak (Primatorék pl percen belül cserélték a hordót és a 2. korsóba már hab nélkül csapolták a macerás szűretlen búzát).
1000 forintos sört nem találtam, mindenhol 400 volt a pohár és 600 a korsó. A szokásos kupon megosztás van, tömeg épp annyi, hogy még este is le lehet ülni.A két hét létjogosultságát viszont nem látom.. Annyi különlegest nem tudtak hozni, hogy eddig tartson. De ez legyen a legnagyobb problémánk.
-
looser
addikt
(#7676) NoLF: remélem jól érezted magad itthon :-)
(#7677) jookomak: tuti, benne vagyok. Ahogy egy nyavajában is most, ami napok óta tart, úgyhogy remélem már holnapra elmúlik. Elméletben okés!
(#7678) Kergeboci: ez az igen remekre pontozott világos az én ajánlatom. Nem tudom felidézni, mi tetszett benne tavaly, de idén is rárepülök. Talán itt leírtam valahol :-)
-
jookomak
őstag
-
Kergeboci
aktív tag
-
jookomak
őstag
Jövő hétfőre, keddre van betervezve a cseh sörnapok meglátogatása.
Valaki? looser? -
NoLF
veterán
Orulok a soromotoknek, sajna en nem jutok el semmilyen fesztivalra az oktoberfestig, mindenestre visszatertem angliaba es a sorok meg mindig finomak

-
DelArco
senior tag
Mi is kinéztünk idén újra.
Röviden tömören annyit mondanék hogy nem értem hogy egy sikeres dolgot miért visszafele "fejlesztenek"...
Az első két alkalom amennyire én láttam elég nagy siker volt logikus lépés talán az lenne ha bővítenék a sörkínálatot és a helyet. Erre mindenből kevesebb van idén.A jegyárral alapjában nincs gondom. 2690-ért vettem 4 napos bérletet bőven megéri. (vagyis a tavalyi megérte az idei annyira nem) [még úgy is hogy az ingyen kapott sört nem számolom bele pedig egy staro-t, sopronit vagy edelweiss-t vígan elkortyolok ha muszáj]
A fesytiválkártyás és korsós rendszer szerintem az egyik legjobb dolog itt bár a főzdefesztes műanyaggal sincs gondom. A sorokkal annál inkább ami itt nem igazán van. Gyors és egyszerű fizetni ami nekem megéri azt a fáradságot hogy a végén viszont sorba kell állni a visszaváltásnál.
A sörökről már írtak és én is úgy gondolom hogy vannak jó sörök itt. De az elöző alkalommal több volt. Most meg még annál is többnek kellene lennie. Magyar főzdék közül hiányoltam főleg párat amik Főzdefeszten ott voltak.
Nagyon remélem hogy elég negatív visszajelzést kapnak az idei fesztiválról ahhoz hogy megpróbálják ismét az első kettő színvonalát hozni (esetleg jobbat csinálni ami szintén nem lenne lehetetlen). -
jookomak
őstag
Hopfanatic stand önmagában megér bármilyen fesztivált. Nálam abszolút no.1. főzde. Bármelyik sörüket ittam eddig, nem csalódtam. Írták fb-n, hogy lesz angry beast is csapon, de nem sokáig. Gondolom csak egy kis hordóval vittek ki. A splash is nagyon jó lett, bitterfly az egyik kedvenc, nohoplimit elképesztő, az angry beast pedig igazi ritka gyöngyszem.
Még a zip's volt, amitől minden ízlett, amit kóstoltam. A többi főzdével úgy vagyok, hogy vannak nagyon jó, és közepes, illetve némelyiknek egyenesen rossz sörei is. Bár nyilván ízlés kérdése. Én pl. a Bors főzdében csalódtam hatalmasat, meg a csobánkaiban. -
adster
tag
Jaja!!! A hely az valami elképesztően gyönyörű és felemelő, és mivel nem vagyok pesti, ezért nekem még csak nem is lehet mindennapi, így ez az egyik (óriási) pozitívum, amit kifelejtettem. Kár, hogy az 5-6. sör után már nem azzal voltam elfoglalva.

De egyébként igen, most is 600 volt a korsó, meg persze nem műanyag, mosták is, sőt az árát is visszakapod, úgyhogy végül is azzal sem volt gond.
Én összesen egyébként 9-et ittam, de csak pohárral, persze.
Sajnos ezek nem kerülnek fel a blogra, mert nem volt olyan a lehetőség, inkább másra összpontosítottunk.
Éppen ezért az elején gondoltam, hogy inkább olyat iszok, ami már megvolt, éppen azért, hogy ne legyen szívfájdalom az illusztráció, meg a gondolatok elmaradása miatt. De ez azért elég nagy baromság lett volna, úgyhogy úgy voltam vele, hogy majd bepótolom a papírra vetésüket legközelebb, ha találkozok velük. Tehát ezek voltak:1. Cuvée des Trolls (amikor ezt kértem, előtte mondtam, hogy két sült krumpli is lesz, mert azzal a "French Fries" standdal voltak. Aztán miután kikértem, kiejtve a sör nevét, a hölgy mondta, hogy sült krumplit nem hoztak, mert ez egy sörfesztivál, rövidet pedig nem árulnak.
Elég érdekes lett volna, ha valóban azt kérek, úgyhogy inkább rámutattam a sörre, ha már úgy hangzott a neve... Ezután jött a tájékoztatás, hogy ez nem ilyen egyszerű, előtte fel kell, hogy utazzak Baden-Württemberg tartományba, és ott egy félszemű írt kell keresnem, aki egy újabb információt ad át a részemre, azzal kapcsolatban, hogyan juthatok sörhöz...) - de természetesen a Cuvée már megvolt korábban;
2. Primátor Weizen - ez is volt már, de szuper, természetesen;
3. Zip's Saison - na, ezt még nem ismertem, új is volt egyébként is, és egészen fantasztikus volt, igazán érdekes ízű, valamiféle házasítás lehetett ez, remek...;
4. Zip's Stout - ugyancsak igényes ízvilágú, karakteres stout, ez is bejött (sajnos a spéci tulipánpoharukért később elfelejtettem visszamenni, de addig nem nyugszok, amíg be nem szerzem...);
5. Gyertyános Elixír - ekkor már nem csak saját indíttatásból járkáltunk, valaki éppen ezt itta, aztán mentünk mi is, de nem volt rossz, gyógynövényes jellegű, de talán nem volt giccses, egészen barátságos hangvételű söröcske;
6. Hopfanatic NoHopLimit - na, ez már igen, basszus... Amennyire leírtam/leírom a szegényes címkéjüket, olyan nagyra tartom őket, ha ilyen sört tudnak összehozni. Vérbő IPA, bár a West Coast-stílusból én nem sokat ittam, de pl. a Green Flash-nél korántsem éreztem ilyen vibráló gyümölcsösséget, az már karcosan keserű volt. Szuper!;
7. Hopfanatic Bitterfly - talán kevésbé komplex főzet, már ami a komlózást illeti, nyilván nem véletlenül. Az előző után értelemszerűen visszafogottabb, de erről is szép emlékem van...;
8. La Trappe Dubbel - lényegében a kevés belga barna egyike, természetesen nem az első találkozás volt vele, de még így is kiemelkedő volt az ízvilága, szépen jött ez a selyemcukros vonulat a korty végén;
9. Delirium Nocturnum - csapolva még nem volt meg, de talán ekkor már nem a fény felé tartva öblögettem a poharat és szagolgattam a karimáját, úgyhogy miután levertem a p*csába, nem jegyeztem fel pergamenre a gondolataimat... talán jobb is volt ez így.
Szép kis este volt!

-
looser
addikt
A harmadik bekezdés nagyon jó :-))
Én kb. ezekért nem megyek, mert ha még beléptidíj nem is lenne, műanyag pohárba kapnád a sört (ez speciel talán még sem rossz, mármint az üvegkorsó, persze az sem saját lehet, hanem bérled; tavaly pld. 600 egységért), akkor is húzós. A zene különösebben nem érdekel, de a helyszín valami varázslatosan szép, éjszaka különösen. Igen, ez az egy, amiért elmennék. De inkább beszerzem a hozzávalókat a Kertészben és kimegyek akkor, amikor nincs fesztivál :-) -
adster
tag
Tegnap a szabim alatt én is ellátogattam Pestre, és ha már ott voltam, természetesen el is néztünk a rendezvényre, sőt nem kis mértékben ez is közrejátszott az utazásomban.

Na már most, az említett negatívumokat én is osztani tudom... Azt hittem, hogy csak én vagyok telhetetlen és hivatkozok állandó jelleggel a választék kiszélesítésének szükségességére (leginkább nemzetközi téren), illetve az árak (főleg ami viszont a magyar söröket illeti) kissé realitástól elrugaszkodott jellegére.
Miután bekeveredtünk, nagyjából fél óra telt el, mire az első sörünkhöz juthattunk. Mivel még nem jártunk itt, a belépő után egyből egy standhoz álltunk (történetesen belga volt), majd kértünk két pohárral. A hölgy tájékoztatott minket, hogy ez így nem fog menni, szerezzünk korsót, kártyát, aztán fizessük be a tranzakciós illetéket, fejtsünk meg egy titkos számsort, majd a kapott eredménnyel fáradjunk el a legközelebbi adóigazgatóságra, ahol kapunk egy bilétát, ami ha három nap múlva nem színeződik el, részt vehetünk vele egy sorsoláson, aminek az eredményeképpen esélyünk lehet rá, hogy bekerüljünk abba a csoportba, akiknek joga van ahhoz, hogy a sörvásárlási és a korsótartási engedélyt kiváltsák az illetékes hatóságoktól.
Erről azért valamiféle tájékoztatót kifüggeszthettek volna, mert a jegyszedőktől mondjuk nem várom el, hogy mindenkinek előadják a menetét...
Miután pedig fel szerettük volna tölteni a kártyát, a feltöltők között nem kis zavarodottság látszott uralkodni az elején, aztán úgy láttam, hogy a végére már beleszoktak.A sörökről annyit, hogy én személy szerint azért örültem a választéknak, de kizárólag azért, mert nem pesti viszonylatban gondolkodhatok csak, tehát pl. Nyíregyházán nagyjából csak az ilyen fesztiválokon lehet különlegesebb sörökhöz jutni, de mivel azért a sörök terén eléggé képben vagyok pesti viszonylatban is, így igazából tényleg nem egy hatalmas durranás. Feltéve, ha az ember tényleg azért megy, és nem csak egy szokásos esti programként indul el sörözni. Mert arra tökéletes... Másrészről viszont nem nagyon volt olyan típus, amihez máskor ne tudnál bármikor hozzájutni (Pesten, természetesen), viszont cserébe legalább ormótlanul drágák (Nyíregyházán pl. a sörnapok idején 5-600 és 900 körül van a pohár és a korsó ára, ami már alapból sem kevés, úgyhogy ami ennél drágább, az már tényleg sok). És ez igaz azokra a löttyökre is, amik egyébként 200 forint körül kaphatóak a forgalomban (és amiknek nyilván semmi keresnivalója nem lenne egy ilyen rendezvényen). Leginkább most a magyarokra lettem volna kíváncsi, mert azt máshol annyira nem könnyű beszerezni, viszont olyan nagyon nagy számban nem lettek felvonultatva. A külföldiek közül leginkább a csehekre, belgákra helyeződött a hangsúly némi német jelenléttel társítva.
A csehekkel lényegében semmi baj, mert bár többségében kóstoltam már őket, ez nem a választék hibájából fakad, inkább abból ered, hogy sokszor volt már alkalmam jó pár fajtájukat megízlelni csapról.
A belgák tekintetében sajnos eléggé elszomorító, hogy már megint az az unalomig ismert kilences-tízes fogat volt jelen, amivel mindenhol fellépnek. Ez alól kivétel volt a legutóbbi 1. Nyíregyházi Belga Sörnapok, ahol pl. olyan különlegességek is fellelhetők voltak, mint Gulden Draak 9000, Houblon Chouffe, Tripel Karmeliet, stb. tehát valami izgalom a csapolt sörök terén... Nem értem, hogy miért nem az ilyeneket szerepeltetik, és miért az ilyen Satan Redeket, meg hasonlókat, amik lényegében mindenhol ott vannak. Ez szinte már az igénytelenség határát súrolja, vagy szimplán csak közömbösek az igények iránt, nem tudom...
Aztán ott voltak a magyarok, amikhez inkább gondolom a Főzdefeszten lehetett nagyobb számban hozzájutni. Nekem speciel nem volt probléma, mert ezek közül sok van, amit még nem kóstoltam, de mondjuk annak, aki rendszeresen él a különféle új sörözők biztosította lehetőséggel, és gyakran fogyaszt kézműves söröket, szóval nekik nem biztos, hogy kielégítő már ez a felhozatal.Amik pedig hiányoztak, azok leginkább azok a sörök, amikhez máskor nem tudnánk hozzájutni, csak az ilyen alkalmakkor...
-
BalaNce87
addikt
Néztem tegnap a választékot és azt kell hogy mondjam hogy gyenge, úgy emlékszem ennél több választék volt az utóbbi két alkalommal, igazán behozhatnának újabbakat is és nem olyanokat amiket tescoba, intersparba is megkaphatok. Olyat is olvastam hogy tavalyihoz képest még az árak is emelkedtek... tavaly egy 0,4-es belga volt 900, ami már akkor is lehúzás volt és ezen emeltek még? persze nem csodálkozom, mert ez a fesztivál erről szól. A hangulatra nem volt panasz az utóbbi kettőn az első még újdonság is volt számomra, de tavaly a bejutást illetően kicsit elment a kedvem az egésztől, ebből kifolyólag pont azt beszéltük a főzdefeszten hogy valószínűleg idén kimarad ez az esemény. A másik meg, nem is értem minek kellett berakni most júniusra, bár ez vonatkozik az összes fesztiválra, szervezés azért ott van a szeren!
-
looser
addikt
Nem tudom, Sümegiéknél hogy van, de régebben egy feszten amikor belefutottam a Palócék sörébe és a jó mester elkezdte összeöntögetni, hát azt hittem, agyvérzést kapok. Szóval ha a tulaj nem szól rá a lányokra hogy ne hanzlizzanak vagy el lesz törve a kezük, akkor a tulaj menjen a fenébe. Egyébként senkiről sem feltételezek rosszat. Egyszerűen az állott sör a növényeknek való, nem embereknek :-)
-
Kergeboci
aktív tag
és bár nem szívesen osztom a kisűzemi sörfőzdéket, és tudom hogy nem a Sümegi hibája, hogy olyan csajokat állítottak be oda, amilyeneket, de azért elég dühítő, hogy az estére már vörösödő fejű vendéget látnak, akkor a 600 forintért árult 4 deci sörükbe (!) beleöntik az asztalon melegedő, félrecsapolt habos lét is. Gondolom azt hiszik, hogy a vendég nem csak becsiccsentett, hanem még vak is.
-
Kergeboci
aktív tag
Rendben, de itt csak röviden.
Pozitívumok:
- lehet sört kapni, sőt, még jó sört is lehet kapni
- a vár maga még mindig csodás, a kilátás a Savoyaról pompázatos
- sok korsó és pontfeltöltő hely, sorban állás tűrhető mértékben
- minden csapnál van korsó mosó
- van pár jó programNegatívum:
- kevesebb program van mint tavaly
- Savoya teraszt kiürítették, csak egy pecsenyés üzemel ott, semmi más (még a tavalyi idegesítő harmonika zene is kezdett hiányozni)
- látszik, hogy csak a pontfeltöltő helyekre koncentráltak, meg annak hogy a borsodinak és a tuborgnak legyen standja. WC-ből pl kevesebbet láttam (igaz azok most is szuper állapotban és folyamatos tisztitás alatt)
- mit keres kint cider? Fröccs? Pálinka? Jägermeister? Limonádé?
- a sörök. Borsodi, Arany Ászok, Tuborg, Heineken. Cserébe eltüntek a külföldi sörgyárak standjai. Lehet kapni külföldi söröket, de csak azt, amit már bárhol máshol, tescoba spárba megkapsz. Nincs a tavalyi Primator stand, ahol a hütőben 8 féle primatort lehetett kapni. Nincs külön x és y gyár palettája, hanem van 3 belga, 1 angol, 5 cseh házikó, ahol ilyen-olyan söröket be lehet szerezni. A magyar sörökből csak kevés élharcos van kint, és egyre több a peta palackos kisűzem. Azok is messze túl vannak árazva.
Legjobban szerencsére a csehekkel állunk, de 2 hét múlva Cseh fesztívál, így talán mehetett volna a hangsúly a németekre, angolokra, skótokra, amerikai sörökre.Nem mondom, hogy nem tud az ember elsörözni. Mert el tud, vannak kint jó sörök. Van hangulat, program. Talán ha első fesztiválom lenne még pozítivabban is állnék a dologhoz. De tavalyhoz képest, sokat romlott. Szerencse hogy a magyarokat volt szerencsém végig kóstolni múlt héten Főzdefeszten.
-
looser
addikt
Az év egyik legjobb eseményére tartalékoltál :-)
A belgát és budavárit már nem sajnálom, viszont FF lesz ősszel is, a cseh napok pedig két hétig (!) tartanak, szóval minden szuper :-)
Az Izabella - Dob sarkán pedig megnyitott a Legenda pubja elérhető árakkal! 6 csap, minden Legenda főzet üvegben. Sörre fel! :-) -
jookomak
őstag
Ezek közül a belga sörfeszt vonz legkevésbé, valahogy túl sznobnak érzem az egész kommunikációját, az árakat, a helyszínt. Holott szeretem a söreiket. Max amiatt lehet különleges számomra, hogy olyanok is vannak csapon, amik máskor, máshol nincsenek.
Az az igazság, hogy sok belgát nem ittam csapolva, jóformán csak üvegeset kóstoltunk. Van akkora különbség a csapolt, és az üveges közt? Belgák esetében még azt is el tudom képzelni, hogy a legtöbb sörnek jól áll az üveg, tovább érik benne. A kedvencem (orval) meg úgyse lesz csapon, hiszen azt csak a kinti apátságban csapolják, sehol máshol. -
koxx
MODERÁTOR
-
jookomak
őstag
Gondolom mint a tavalyi: Aranyásók legújabb kézműves söre: málnaaromát öntenek az amúgy lófütty alapsörbe. Mindezt belépőért, aranyáron.
Vérzik a szívem, hogy a főzdefesztet kihagytam, most hétvégén meg éjszakás vagyok, így kimarad a budavári. Nem baj, hétfőtől nyit a cseh sörfesztivál, majd oda kinézek.
-
koxx
MODERÁTOR
-
Kergeboci
aktív tag
Nehezen tudom megfogalmazni a véleményemet az idei Budavári sörfesztiválról. Már a 2. írásomat törlöm ki. Egy biztos. Ez attól függetlenűl, hogy jó sört még mindig lehet azért találni kint, egy tökéletes példája annak, hogyan barmoljunk szét valamit mert jó, csak azért, hogy még több 1 forintost ki tudjunk húzni belőle. A paraszt, amúgy is fizet. Nehogy már kapjon is érte cserébe valami pluszt.
Remélem megmarad a színvonal esés jövőre is, mert e 3 napot még ott töltöm, de 14-ben fogok tudni találni jobb időtöltést is.
-
looser
addikt
Sajnos már nincs meg az akkori levelezésem Parcival, de eredetileg l00ser-t akartam (L nulla nulla s e r) mert rosszul tudtam a lúzer angol helyesírását meg duplanullás vesztesnek éreztem magam egy sikertelen leánykérés után és...TADAM!!! Parci mivel állt elő, hogy milyen nicket kérek tőle? 100ser (száz ser)? Háhá, hát igen :-)
Valami zűr volt az elején a regisztrációval, ezért vette kezelésbe az ügyet. De az igazat megvallva, csak az utóbbi években kezdtem el használni a ph-t, sokáig a hwsw-n meg az indexen fórumoztam. Jó a közösség, a benti informatikai ügyeket is itt szoktam megkérdezni, mindig kaptam segítséget. A hwsw-n is persze, de az valahogy kimaradt az életemből egy ideje. Na mindegy, már úgyis maradok :-) -
koxx
MODERÁTOR
-
looser
addikt
Olyanokat, amelyekhez hozzászóltam, azután már elült az azzal kapcsolatos téma. Időnként bele-belekattintgatok egy-kettőbe, de ha megnézed a regisztrációm időpontját és a hozzászólásaim számát, hát nem igazán erőltettem meg magam. Olvasni jobb szeretek, a hardveres témák közül a sörösüveg, a szoftveresek közül a sör, mobil témák közül a söröskorsó, gazdaságiakból a sörbiznisz, társadalmiakból a sör közösségekre gyakorolt hatása érdekel, szóval a lehető legjobb helyen vagyok ;-)
-
NoLF
veterán
-
looser
addikt
-
looser
addikt
A nemjóját, mindenki kint van? :-)
-
looser
addikt
Jó választás :-)
Volt, akinek jó zavarosan jött az új Grabanc, az enyém már tisztábbnak tűnt, bár inkább a zavarosat kóstoltam volna :-)
Akkor kihagyom a Serforrást. Az Elixírre még kíváncsi vagyok. Ma is vegyes nap lesz és felteszem 2x akkora tömeg, mint tegnap...
Hogy ne legyek igazságtalan, a tömegnek persze én is részét képezem :-) -
Kergeboci
aktív tag
szerintem akkor a Serforrás IPA se lesz a kedvenced. Amolyan angol IPA, nincs igazán íze, csak a tömény keserű.
Zip's-be én is végig akartam kóstolni mindent, de azt mondják ezeknek a felével jöttek csak ki. Legalábbis IPA-juk nincs. Ma azért személyesen is ellenőrzöm!
Lehet bekezdek egy frissítő Armandoval

-
looser
addikt
De jó, annyira képszerű, hasonlóképp érzek :-)
Hát őszintén szólva nekem a Jokerface jobban ízlett az új Grabancnál, de a Serforrást még szeretném felfedezni. Este kis népzene-néptánc volt a Lőrinc pap téren, annyira szép zárás lett a végére :-)Ezeket terveztem (a csillagosak vannak meg), ill. nem írtam fel, de lett egy Kárpi barna búza is:
1 armando_otchoa - Grabanc Hopaocolypse *
2 Bázis Sörfőzde - Odilia *
3 Bázis Sörfőzde - Rocket
4 Bors - Marian Maid
5 Békésszentandrási - Armando *
6 Brandecker - Márton Szűretlen Pils
7 Domján - Elefánt Barna *
8 Gyertyános - Elixir 18
9 Kaltenecker - Rozsnyói Porter
10 Kaltenecker - Kaltenecker IPA
11 Kaltenecker - Limet Weizen
12 Kapucinus - Söröstyén
13 Kaltenberg - Szűretlen Világos
14 Legenda - Pokerface *
15 Legenda - Jokerface *
16 Legenda - Sixfingers
17 Legenda - Diesel Light
18 Legenda - Tripla X
19 Sörök a Möszjö vedréből - Ms. Wheeler Porter *
20 Tibeer - Dühös *
21 zip's weissbier
22 zip's ESB
23 zip's saison
24 zip's golden ale
25 zip's american pale ale
26 zip's imperial stoutA zip's-től ha mást nem is, de a Golden Ale-jüket újra szeretném kóstolni, a tavaly őszi kedvencem volt. Tibeer Dühösével zártam, egyszerűen pont ilyen sört szeretnék magam is főzni, bár egy kicsivel több aromakomlót kapna. Egy srác mondta, hogy tele van a hócipője a telekomlózott sörökkel és most csak búzákat fog inni. Nekem még annyira nem, de pld. a Szentandrási Armando tök jól eltalált bitter, nem vad, közel sincs egy ipához, de ez nem is lényeg, szerintem remek. Gondolom Ti is úgy vagytok vele, hogy legyen mennél többféle sör, aztán hadd lehessen válogatni.
Sörfesztivált minden hétvégére!
-
Kergeboci
aktív tag
Úgy érzem jól sikerült a tegnapi Főzdefesztivál. Amire emlékszem: rengetek, de tényleg rengetek ember. Mindenhol sorban állás.
Cserébe a Pivó sátornál szűretlen cseh IPA-k, Serforrás csak a komlóra kihegyezett IPA-ja, Legenda legendássá váló gyümölcsösebb sötét-barnás IPA-ja, és Gergő 20(21?) komlós főzeléke, melyből 1 dl után, úgy érzed hogy tele vagy (és akkor még hátra van a korsó maradéka, amit jó szokás szerint, ők csurig töltenek).Ugy érzem ebből több kör is lefolyt, mert jelenleg semmi ízt nem érzek, kiégtek az ízlelő bimbóim. Reggel a következő üzenetet fedeztem fel magamtól az üzenőfalon:
"1 óra után elmúlik az elmúlt napok miatti nyomás.. 2 óra múlván csökken a hetek óta rád nehezedő teher.. 6 óra után azon csodálkozol, hogy vajon miért szemezel az áradó Dunával, és csak félve nézel körbe, vajon pontosan hol is lehetsz.
7,5 óra múlva, haza is találsz és megfogadod, hogy soha többet nem iszol. Azt rájössz, hogy holnap folytatódik a Sörfesztivál, és még semmi búza sört nem ittál. Máris visszavonod az előbbi hülyeséget!"Szóval ma jöhet a hopfanatic komlós búza, a stari és a palóc szűretlen

-
looser
addikt
Kaptam két palack Flying Dog Farmhouse IPA-t. Nézegettem Csakajóban, három darab 1700-ért, nem is lenne rossz, csak ha esetleg mégsem jön be. De így végre kiderül, milyen is :-)
A Raging Bitch nagy kedvencem volt annak idején (talán kétszer ha ittam :-) de gondolom ez sem lehet rosszabb. -
Wolves#13
tag
-
NoLF
veterán
Nenene, ne kostold meg ha kedves az eleted, europaban vannak jo sorok, itt csak kenyszerbol iszom ezt
ha azsiaba vet a sors, akkor idd ezt, amugy semmikepp! 
Kergeboci: az aldojat de csinos, egeszsegedre! Reggelire nem szoktam sort inni de ettol most osszefutott a nyal a szamban

-
Kergeboci
aktív tag
Elnézést a csúnyácska mobilos fényképért (éppen ezért csak linkeltem, nem illesztettem), de meg kellett örökítenem ezt a Schneider Weisse TAP5-öt.
Ugyan olyan főzelék mint a Port Brewing Shark Attack, de azzal ellentétben ez nem IPA-nak készült, hanem duplabaknak, egy jó tonnányi komlóval megfűszerezve.

Bár vakuztam, de talán látszik, hogy ezen nem hogy a Nap, de még egy (ötletemsincsmennyi)wattos lámpa ízó sem tud átsütni!

-
Wolves#13
tag
Köszönöm szépen. Ezt a Changot mindenféleképp megnézem akkor, ha már így dicséred. Itthon hol van ilyen jellegű pub pl? Sörkülönlegességek boltjában jártam itt a 14. kerületben. Egy ideig jó volt, aztán volt ami nem igazán tetszett, úgyhogy többet oda nem mentünk vásárolni. Viszont elmennénk szivesen megnézni egy ilyen pub-ot.
Tudom, hogy beütöm a googleba meg visszalapozok, akkor megtalálom, de hát erre való a fórum, nem?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NoLF
veterán
Magyarorszagon a staropramen a sajat gyartasu sorrt forgalmazza, tehat ajanlom hogy olyat ne vegyel amit otthon is meg tudsz venni egyszeruen (vilagos es barna), hanem menj ra a kulonlegesebb darabokra amit korulmenyesebb otthon beszerezni (pl granat). Ugyanigy barmelyikbol, pl Kozel 12% extrakttartalmut erdemes, jofajta Keltet, Bernard jantarovy lezak, primator extrabb fozetei, stb.
En meg dontom magamba tovabbra is a chang beer-t. Erdekes hogy itt forditva van, a helyieknek szant sima chang erosebb mint az export (6,4% alkohol vs 5%) az europai fozdeknel az export szokott erosebb lenni
lehet ma ravetemedek valami masra is (Leo, Singha) de a normal changot mar ugy megszoktam hogy rendesen izlik, bar ebben a melegben a 640ml-es uveg altalaban 4 perc alatt elfogy... Ugyanis 5 perc alatt megmelegszik. -
Wolves#13
tag
-
jookomak
őstag
-
Wolves#13
tag
-
DelArco
senior tag
-
Wolves#13
tag
-
jookomak
őstag
Inkább ott kóstolj meg mindent, amit csak lehet. Ajánlom a kolostori söröző/éttermet, fönn valami dombon többféle főzettel, sajnos már nem tudom pontosan mi a neve. Aztán van ugye az U'fleku, saját sörrel. Svejk helyét sem érdemes kihagyni (u'kalicha). Ahogy olvasom a Szent Tamás söröző bezárt, pedig állítólag jó volt. Mikor én voltam, épp felújították.
Hozni meg bármit, ami szimpatikus. Staropramenből is van többféle, Kozel ég és föld az itthonihoz képest, gambrinus is kellemes nedű. Primator, Bernard, mondjuk ezeket lehet itthon is kapni.Hopp, lehet nem is Prágába mész? Itt egy link, kb ezeket írja le az is: [link]
-
Wolves#13
tag
Sziasztok!
Hétfőn megyek Csehországba. Valami ötlet, hogy mit hozzak haza mindenképp?

-
Kergeboci
aktív tag
most kicsit meg vagyok zavarodva. 3 (4?) hét telt el, hogy egyszeri söröket igyak. Ma egy óvatos kóstolással akartam torkomat visszaszoktatni a csodához. És nem tudom a három hét bennem, vagy a sörökbe okozott-e nagyobb változást.
Egy korábban nem túl kedvelt búza sörre azt mondtam, hogy nem rossz. Ez még a Sárkány sörözés után közvetlen belefér, azt mondom.
Na de a kedvenc Brutal Bitterremre 3 hét után azt mondtam, hogy ez egy sűrű gyümölcs lé. A kedvenc IPA-k között tartottam számon, amiből ma alig, a nagyobb kortyoknál éreztem valamit. Vagy nem hatott a 3 hét, vagy azóta felfordult a fizika törvények rendje.Cserébe újra kóstolásra vettem a Dieselt. Hát gyerekek.. értem én hogy ez egy alig pár cseh százalékos sör, hogy világos, hogy csak messziről látszódik szűretlennek, hogy olyan komlóból készült, hogy előízben csak egy simább sörnek tűnik, na de olyan keser utóízzel játszik, hogy ma simán megelőzte nálam az eddig kedvenc B.B.-ert!
-
looser
addikt
-
jookomak
őstag
Csak a bitter, és a beast ment le, splasht félretettem ínségesebb időkre. (Szombatig
)
Előtte legurult két román áfonyalikőr is. Nem szeretem az édes piákat, de ez nagyon adja. -
looser
addikt
-
Kergeboci
aktív tag
Erő szerint Splash-el kezd (kicsit nyers, szűretlen világos).
Utána a BitterFly (jó kis IPA)
Majd ha muszáj, jöhet a Vadállat (imperial stout, 13% körül lehet?)Ez utóbbi kettő furcsa ellen tétje lesz azonban egymásnak. Az egyik gyümölcsös ízekkel játszó IPA míg a másik olajosabb, kávésabb stout. Lehet nem kellene egymással keverni.

-
looser
addikt
-
jookomak
őstag
Minden csak pénz kérdése...Vagy le kell küldeni a zasszonyt!
Ha ezt a három sört nem kóstoltad (na jó, kettőt, a splash nagyon új), akkor gondolom még nem sok magyar kézműveset ittál. Ebben az esetben érdemes ellátogatni a csakajósörbe, vagy a különleges sörök boltjába, és elkezdeni ismerkedni a magyar sörökkel!
Jövő héten meg a főzdefeszt remek alkalom egy kis szeánszra.
-
Dr.Zoo
őstag
-
jookomak
őstag
Bitterfly, Angry Beast, Splash trióból mi legyen a sorrend? Erő szerint?
-
NoLF
veterán
Mivel ertelmes sort nem talalni, kenytelen vagyok a tucatlagerek kozul valogatni idekint, azok kozul pedig a chang lager egesz jo. 6,4% alkohol, s azt irja 100% malt, ezek szerint nem lenne benne kukoricadara? Ize alapjan is erre kovetkeztetek. A nagyuveges 640 ml, be is rantok egyet a vacsihoz

-
Dr.Zoo
őstag
-
looser
addikt
A sör jó.
-
jookomak
őstag
-
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Most leltem eme topikra, Éljen a SÖR!

Tegnap a madaras teszkóban sikerült 179 forintért barna Lasko sört venni, nagyon finom!
Picit kesernyésebb, mint amihez én vagyok szokva (Leffe barna) de szerintem megéri az árát...
Sajnos már nem normális áron mérik eddigi kedvenc söröm, a Hoegaarden apátsági belgasört, 450 ft/palack..
-
BalaNce87
addikt
-
looser
addikt
-
Mercutio_
félisten
-
BalaNce87
addikt
-
jookomak
őstag
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Valahol Bp belvárosban, vagy a IV. kerületben tudtok olyan helyet, ahol visszaválthatóak a békésszentandrási sörfőzdés (gyümölcsösek + fekete korsó) sörösüvegek? A nyugatinál megszűnt a bolt, ahol ezeket régebben vettem

-
NoLF
veterán
-
adster
tag
-
NoLF
veterán
itthon vagyok és megkóstoltam az új élesztő nevezetű helyen a brutál bittert és a félbarna szűretlen búzát a sipkától, mindkettő isteni
szombaton visszanézek 
-
NoLF
veterán
-
jookomak
őstag
Van benne valami, a húzósabb sörökből én is csak pohárral szoktam inni. Más kérdés, hogyha lejutok a csakajósörbe pl., akkor úgyis megiszok 4-5-6 pohárral, persze mind különbözőt.
A felniben mondjuk meccsnézésnél legurult a korsó bitterfly is. Vagy több, már nem emlékszem, előtte is ittunk
-
NoLF
veterán
-
adster
tag
-
NoLF
veterán
-
adster
tag
-
NoLF
veterán
haha
tegnap jót mosolyogtam. mint kiderült, a mi létesítményünktől 20 méterre van egy hely ahol igen sokféle üveges és csapolt sör is létezik, tegnap zárás előtt pont becsusszantam még egy flying dog snake dog IPA-ra, mondom gyorsan adjatok egy pintet mert szomjazik a vándor, a kislány elkerekedett szemmel mondja, hogy ők ebből bizony nem adnak 2/3-nál többet, az ár is úgy van szabva, meg egyáltalán, ilyen erős sörből hogy kérhetek pintet?! 
édes volt a drága, így beértem a 2/3 pinttel ami milyen jól esett... mm!
-
looser
addikt
-
adster
tag
-
looser
addikt
Tegnap este megint kifogtam egy bennmaradós napot a Csakajósörben. Végre sikerült megízlelni a Bismarckot :-)
Ogre hozott három erpé-s palackot (Ludas Matyi, Döbrögi, Vörös Ászok, ha jól emlékszem), egészen jellegtelen sörök, bár a Döbrögi feketében volt valami. Mintha egészen felhigítottak volna egy Fekete korsót. Szerintem magasabb ballinggal egy remek sör is lehetett volna; ízhibákat nem éreztem. A másik kettő nagyon nem ízlett.
Volt még egy dán, egy amerikai és egy lengyel sör is, ez utóbbi nem tudom, milyen komlót használt, de elképesztően jó volt. Valamelyik Ipa is dead-re hasonlított, meg nem tudnám mondani, melyikre...
A Bismarck egyébként egy folyékony medvecukor, de jópofa, tényleg, egyszer meg kell kóstolni, persze nem ilyen őrült áron. -
jookomak
őstag
-
NoLF
veterán
Pedig a fuszeres kaja, mez-fokhagyma-palinka kombo ki kene olje beloled az ordogot! Egyedul vagyok ugyhogy megfutamodtam a kihivas elol es az elobbiek utan atjottem letolni egy sierra nevada pale ale-t, aztan bevasarlas es irany haza fozocskezni. Az a baj hogy halat keszitek es ahhoz bor illene de ezek utan kizart dolog
inkabb vmi light smooth bitter. -
Kergeboci
aktív tag
-
jookomak
őstag
Közösen utáljunk, vagy majd külön-külön mindenki?

Nekem csak szebb időket megélt mára már borsodi-staropramen van itthon. De azt se iszom, mert beteg vagyok. A pálinka meg nem segít rajtam, szóval nem tudom mi van. Pedig tegnapelőtt is megittam vagy 3 decit, de nem lettem jobban. Mondjuk ki tudja, lehet szarabbul lettem volna, ha nem iszok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7700 - 7601
26726 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- iPhone 13 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nehéz estém volt
A beltartalomról természetesen a legkevésbé sem mondható el ugyanez.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy BrewDog / Mikkeller kollaborációról van szó, I Hardcore You néven fut. Egyszerűen annyira komplex íze van (de a színe se semmi), hogy nem tudtam hova tenni. Elképesztő.

Sajnos ezek nem kerülnek fel a blogra, mert nem volt olyan a lehetőség, inkább másra összpontosítottunk. 
Én most a belga sörfesztet hagytam ki, amilyen árak voltak... 
a második internal srver error-t dob, a negyedikhez FB kellene 
És azt lehet tudni, hogy melyik volt a dán és az amcsi?