Új hozzászólás Aktív témák

• :)

Én tegnap összeittam tücsköt bogarat :)

Vettem egy Erdingert :K .....tökéletes habzás és az ízvilága...hmmm igazi prémium sör....
    Remek kisérő volt a Rozscipóban tálalt tejszínes hagymaleves mellé ! Igazi íz orgia....

Felteszem a receptemet is rá hátha :)

Ezt követte egy Coroníta.....nah ezzel a sörrel nem voltam megelégedve, valószínűleg az volt a baj ,hogy az Erdinger egy tényleg prémium kategória míg a nem sokkal rá elfogyasztott Coronita az meg mondjuk egy kukorica mainstream vmi....a sok masszív sör után olyan szénsavas üdítő hatásúnak tűnt :)

Befejezésnek egy Kozelt fogyasztottam el, átlag sör....a nép söre jelleg...az ára most a low budget kategóriába sorolható (149 huf)

Recept 2 személyre:

3 fej átlagos vöröshagyma , 2 "fej" sonka hagyma , 4-6 gerezd fokhagyma esetleg fokhagyma só , kockázott angolszalonna...ha nincs akkor mondjuk virsli is megteszi , 150ml 10-15% főzőtejszín , 4dl víz , olaj , majoranna , durvára őrőlt tarka bors , só ,vegeta ,
    2 rozscipó, némi tejfől.

Hagymákat összekarikázva olajban nagyon alapossan meg kell pirítani , amikor ez kész mehet bele az apróra össze darabolt fokhagyma és az angolszalonna kockák vagy a virsli, némi pirítás után vízzel fel kell önteni és a befűszerezés után közepes tűzön kell főzni úgy 20 percen keresztül...ha ez megvan a tejszínnel elkeverve még 3-5 perc és ki lehet tálalni az előre kivájt rozscipóba....a rozscipó tartalmát ha az ember összegyúrja kicsi zsemlegombócok formára annak egy részét a levesben meg lehet főzni ..kb 10 perc kell neki hogy átfőjön.

Tálalásnál arra kell vigyázni ,hogy nemszabad tökig kivájjni a rozscipót ..kell egy réteg kenyérbél is bele mert külömben a levesünk szépen átfolyhat a cipón....ez gyakorlatban olyan bő fél centi kenyérbél vastagságot jelent a külső héj alatt ...

Tálalásnál egy evőK tejfel hálás tud lenni ...aki szereti még tehet a levesbe féltávnál kno..rókagomba krémleves port is.

Jóétv aki nekivág....csinálok képet a legközelebbiről :)

Új hozzászólás Aktív témák