-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Kleroo #42272 üzenetére
Mi, hogy ? Történt vmi gebax ?
Ha most szállnék be, nem szállnék be.
Beindult egy újabb tech leap Sony-nál, a global shutter-el, csak a base iso "kell", hogy lentebb szálljon (vagy ki tudja, kell-e), de mindenesetre ami most még A1-ben van, az le fog jönni a többibe is, 1-2 év szvsz. R frissítés az V miatt nem lesz egyhamar, de ha RV célkeresztben, érdemes RIV-re is vetni egy pillantást (ár/érték és megvan a 2.8 kitobi is mellé), amúgy meg ha nem R vonal, akkor "sima" AIV, ezek az említett vázak AF-ben nagyon jók, a többi meg apróság, amikkel (vagy nélkülük) lehet élni
Azaz, 1st world problems.. Egy kis 8-bit, egy kis rolling shutter, egy kis kijelzőfelbontás jajnemelég éssatöbbi .. totál a teljesen jó
red linegreen line fölött megy a diskurzus nagyjából mindenről, szóval tényleg, masszív 1st world problemz. Kivéve mikor beragad a redőny, de arra nem sok váz hajlamos, csak 1-2, ahogy láttam.Viszont engem audio-s totyikban egy digiben elég jártas koma meggyőzött arról - bár Te is mondogatod már egy ideje - hogy 12MP mi mindenre elég. Szóval egy jövőbeli A7 nálam az RIV után/mellé tuti valami S-es lenne Talán már karcolják majd a kövi modellel a 16MP-t addigra és úúúúúú... tv-ben is inkább csúcs 4K mint kompromisszumos 8K, akkor is, ha 85".
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Kleroo #42272 üzenetére
Igazság szerint valami dual firmware-es modell kéne, ami R és S között tud pixel binning-el váltani. Akár on-the-fly, akár egy ki-bekapcs során. Stacked/global shutter, 100 base iso, viszlát mindenki, én eltűntem világot járni
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Kleroo #42299 üzenetére
Van most annyi "beteg" ötletem kicsit felrázni magam, .. jósááááág.
Van amúgy egy Nikon F -> Sony E adapter, amivel még az Eye AF/tracking is megy Nikkor AF-S esetén, na ez a legbetegebb ötlet Viszont drága. De legalább jó, ha meg akar betegedni az ember. (Nikonokat ahogy olvasom, híresen szar adaptálni Sony-ra, erősek a kompromisszumok, ez elvileg ahogy nézegettem a legjobb már egy ideje). Bár egy kánon 70-200 IS II móka, meg a beteg 1.2-es L-ek.. már csak brahiból is.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kleroo #42763 üzenetére
Nagy előny, hogy a mobil mindig az embernél van. De szerintem legalább akkora az is, hogy azonnal, ugyanazon az eszközön szerkesztheted, megoszthatod, küldheted a fotókat, videókat. Ebben van még nagyon sok potenciál MILC és kompakt vonalon.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Kleroo #42771 üzenetére
Lézerprecíz diagnózis.
Ez tömény pszicho már itt amúgy.És ja, kiirtottad. De a dicsőség marad az enyém, mert előbb léptem és utána irtottál, tehát már bennem is elindult valami. (Csak vigasztalom magam nyugi)
Rohadjon meg a D810-ed is, olyat köp ki magából, hogy beszabehu és mocsok jó feeling használni is, pláne a felső kijelzőt ismét látva óóó bekönnyeztem majdnem , sajnos a Nikon Z vonal és 1-2 Fuji is ezért vonz, de a Bigmád letépi a fél felsőtestem. (Mondjuk Te gyúrsz).. Ezzel nem mennék el egy dél-amerikai kalandtúrára, de lehet még egy Oly tücsökpöccsel sem, azért is levágják a fél karom egy sikátorban vagy őserdőben.. vinnék vmi filmes leütött-kopott kompaktot ebay-ről, a tekercseket meg küldeném haza valami nagyobb városból postán. LéL.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs