Hirdetés
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
A közelmúltban sikerült összerakni egy ASUS M3A78-T + X2 4850e + 2x2 GB GeIL Value DDR2-800 kombinációjú gépet, amiből az alaplap megadta magát, és a "nagyon gyorsan kell valami működőképes, hogy tudjak dolgozni" okból kifolyólag lecseréltem Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ra. Ez a trió a kezdeti CnQ probléma megoldása óta stabilan működik. Ideiglenes gépnek kiváló, de a mATX méret miatt kevés rajta a slot, ezért sajnos nekem nem erre a gépre van szükségem
Szóval ez karácsonyi ajándékká alakul át hamarosan, nekem pedig kellene egy olyan alaplap - memória páros, ami megfelel a hülye és tökéletesen egyedi igényeimnek 
Most is egy X2 4850e kerülne bele 4 GB RAM-mal, amit jövő tavasszal felvált majd egy Deneb, ezért 1066-os memóriára van szükségem. Fontos lenne, hogy ne a memória legyen a CnQ működésének korlátja. GeIL Ultra DDR2-1066 vajon jó lehet, vagy másfajta RAM-ot válasszak?
A gépet alapvetően fejlesztésre használnám, játékra soha, ezért elég lenne, és kell is az integrált grafika, így aztán chipsetből 780G/790GX lenne a nyerő. Amire szükségem van:
* teljes méretű ATX
* legalább 2 PCI slot
* a 16x PCIe mellett még 2 darab PCIe 1x eszköz fogadására alkalmas slot (a jövőben egy diszkrét videókártya esélyét azért nem szeretném kizárni + van egy PCIe tunerkártyám)
* eSATA és Firewire (de legalább az egyik, és a másikat kiváltom kártyával)
* HDMI
* hátlapi soros port jól jönne, vagy legalább az alaplapi csatlakozóElső körben csak a 790GX választékot néztem, onnan az ASUS M3A78-T, az MSI DKA790GX Platinum és a Gigabyte GA-MA790GP-DS4H volt az esélyes. Mivel a Gigabyte-on nincsen eSATA, valamint a fórumon több elszállt MSI lapról olvastam, ezért az ASUS mellett döntöttem. Azon ASUS mellett, amiből meg nálam szállt el egy példány
Amúgy tetszett az ASUS lap, szerintem sokkal logikusabban volt elrendezve, mint a fenti GA-MA78GPM-DS2H. Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb?Vagy van a 780G-s lapok között olyan, amivel árban jobban járnék, mert a 790GX plusz tudását (gyorsabb GPU, ACC) úgyse használnám ki?
A tuning nem célom, a stabilitás és tartósság sokkal fontosabb (egy több mint 4 éves konfigot cserélek le vele, rajta 3.5 éves XP-vel).
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Szóval ez karácsonyi ajándékká alakul át hamarosan, nekem pedig kellene egy olyan alaplap - memória páros, ami megfelel a hülye és tökéletesen egyedi igényeimnek 
Amúgy tetszett az ASUS lap, szerintem sokkal logikusabban volt elrendezve, mint a fenti GA-MA78GPM-DS2H. Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb?