Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

A közelmúltban sikerült összerakni egy ASUS M3A78-T + X2 4850e + 2x2 GB GeIL Value DDR2-800 kombinációjú gépet, amiből az alaplap megadta magát, és a "nagyon gyorsan kell valami működőképes, hogy tudjak dolgozni" okból kifolyólag lecseréltem Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ra. Ez a trió a kezdeti CnQ probléma megoldása óta stabilan működik. Ideiglenes gépnek kiváló, de a mATX méret miatt kevés rajta a slot, ezért sajnos nekem nem erre a gépre van szükségem :) Szóval ez karácsonyi ajándékká alakul át hamarosan, nekem pedig kellene egy olyan alaplap - memória páros, ami megfelel a hülye és tökéletesen egyedi igényeimnek :D

Most is egy X2 4850e kerülne bele 4 GB RAM-mal, amit jövő tavasszal felvált majd egy Deneb, ezért 1066-os memóriára van szükségem. Fontos lenne, hogy ne a memória legyen a CnQ működésének korlátja. GeIL Ultra DDR2-1066 vajon jó lehet, vagy másfajta RAM-ot válasszak?

A gépet alapvetően fejlesztésre használnám, játékra soha, ezért elég lenne, és kell is az integrált grafika, így aztán chipsetből 780G/790GX lenne a nyerő. Amire szükségem van:
    * teljes méretű ATX
    * legalább 2 PCI slot
    * a 16x PCIe mellett még 2 darab PCIe 1x eszköz fogadására alkalmas slot (a jövőben egy diszkrét videókártya esélyét azért nem szeretném kizárni + van egy PCIe tunerkártyám)
    * eSATA és Firewire (de legalább az egyik, és a másikat kiváltom kártyával)
    * HDMI
    * hátlapi soros port jól jönne, vagy legalább az alaplapi csatlakozó

Első körben csak a 790GX választékot néztem, onnan az ASUS M3A78-T, az MSI DKA790GX Platinum és a Gigabyte GA-MA790GP-DS4H volt az esélyes. Mivel a Gigabyte-on nincsen eSATA, valamint a fórumon több elszállt MSI lapról olvastam, ezért az ASUS mellett döntöttem. Azon ASUS mellett, amiből meg nálam szállt el egy példány :W Amúgy tetszett az ASUS lap, szerintem sokkal logikusabban volt elrendezve, mint a fenti GA-MA78GPM-DS2H. Szerintetek a 3 közül melyik a legjobb?

Vagy van a 780G-s lapok között olyan, amivel árban jobban járnék, mert a 790GX plusz tudását (gyorsabb GPU, ACC) úgyse használnám ki?

A tuning nem célom, a stabilitás és tartósság sokkal fontosabb (egy több mint 4 éves konfigot cserélek le vele, rajta 3.5 éves XP-vel).

Új hozzászólás Aktív témák