- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Google Pixel topik
- Apple Watch
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
jaja, pl: k7n2 delta-l
olcsó de tunningos volt! vagy a szép és egyszerű nevű k7n2 delta2 platinum alaplap.....az kb 25k-volt(csúcsmodell azon a foglalaton) mosott-főzött-takaíított és úgy vitte a tunnyingon hogy csak na, és támogatta a prociórajelvisszavevős, alacsonyfogyasztás-halk üzemmódot! erő és ész is egyben! az volt az igazi! azóta egy talicska sz*r az egész....
-
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #6016 üzenetére
giga közt is van hibás, pl az enyém grafikailag hibás, most nézik gariban, mert akármilyen ati karival csíkozott, hibázott a kép, sőt még az IGP-vel is! tunningra tényleg tud annyit mint az abit kn9s, csak remélem, hogy hamar cserélik!
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #5710 üzenetére
jaja, pont ez a gond nvidiáéknál, de ezt vga fronton meguntam régen, és nem bántam meg a váltást(pedig azalőtt anti ati-s voltam) sőt annyira csípem most az ati-t(főleg mióta az amd megvette) hogy minden amd lesz!
intel alá is a legjobbak az intel chippes lapok, az amd-nél is így lesz! -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #5704 üzenetére
nem rossz az nforce most sem, csak az nvidia azt sem tudja, hogy milyen driverrel fékezze a cuccait, mert a driverek egy raklap fosok hozzájuk! a nvidia vga-k driverei is szarok, az alaplapi lan driverről már ezer éve a tűzfalat kerülni kell....hát az ati-AMD meg igyekszik, és nem is hiába!
-
diablo1984
veterán
ez a lelki állapotom feldúltságát tükrözi, azt, amit a jetway szó vált ki belőlem!
amúgy annak is tunningosnak kellett volna lenni, mert intek 965-ös chip volt rajta, olyan mint a tunningos abitokon, etc, szóval a chip csodákra lett volna képes, csak sz*r tálalásban! nemhiába a bejáratott márkákban még nem csalódtam, de azelőtt a jetwayről még nem is hallottam, de gondoltam, hogy annyira rossz nem lehet, hisz a chipset adott, az jó, mondjuk ára az aránylag(mint később kiderült) magas volt, a tartozékai meg szegényes....a szolgáltatásokról és azok minőségéről nem is beszélve!szóval szerintem lehet egy jatway-en tunning ati chip, de szvsz akkor is 0 lesz a deszka!
valaki vegye meg és cáfoljon rám! -
diablo1984
veterán
ilyen deszka volt az inteles cuccom alatt! külföldi tesztekben talán még tunningos volt, de nálam akármit állítotam rajta csak sípolt és el sem indult! az volt az utolsó hogy ilyen noname(taiwan 1. számú alaplapgyártója
) alaplapot vettem!
senkinek sem ajánlom, mert finnyás volt a ramokra, semmi húzást nem tolerál, fúúúúúúúúúúúújjjjjj! -
diablo1984
veterán
válasz
wwenigma #5647 üzenetére
nem mondom, hogy a 6400+x2-es kevés, szó se róla, most is egy 4400+x2-es nyúzok, de a világ minden kincséért sem cserélném egy C2D rendszerre, mert kínlódjon vele a nyavaja!szar az összes intel, mégis velük döntik a rekordokat! nekem volt core duo rendszerem az egy kalap sz*r volt, hiába a 4mb cache, de a sandiegom rommá alázta azt a sz*r intelt! szóval nekem nem kellene intel, meghagyom másnak és AMD 4ever!
-
diablo1984
veterán
csakhát a C2D procik is a saját alapórajelükön foghaók lennének az x2-esekkel, csakhát azokat szépen meghuzigálják és azt a jóisten sem éri utol egy x2-es procival!
szerintem a 6400+-os x2-es sem veri el a legnagyobb C2D procost sajna! így az intel húzása lett az erősebb, de még nem vesztett háborút az AMD, majd a K10(vagy mifene)! -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #5636 üzenetére
nem vágom már a generációkat, hol volt a k9???
mert az alaplapgyártók a 9-es szériát az am2-re építették, ami procija szinte a 8-as széria 939-es foglalatosával egyezik meg nem? így a k9 valóban meg sem jelenik? -
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #5627 üzenetére
van olcsó L3 nélküli 2 magos, kurva olcsó és van úgy hívják 3600+ x2-es brisbane vagy windsor! szerintem a 4 magosra gondoltál, csak egy ekkora számot már nem mertél leírni!
amúgy 3 magvas is létezik??? nem csak párosítva vannak a procosok is?
-
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #5434 üzenetére
64bites rendszert, a hibajelenség: ha 3 egyforma memót rakok a lapba(geil value ramot 1gb-ost, akkor csak sípol a lap, ha négyet akkor is!
alapon el lehet indítani őket 5-5-5-18 2T-n, akkor 2,1V-ot kap a memó és 1,4V-ot a proci, úgy hajlandó volt képet adni! de máshogy sehogy! majd HerrZ-hez elviszem a konfigot és nézünk bele egy másik procost, nehogy a procc memóriakezelő egysége legyen a szar.... -
diablo1984
veterán
habár mikor nyár elején megvettem a konfigot nem számítottam rá, de: eladó az Abit KN9S-es alaplapom, mindenével, több mint 2 és fél év kiskergarival és jó tunningpotenciával! és aladó a 4400+-os birsbane procim is(1,375V alatt 2800-on ketyeg 41 fokon ebben a lapban)
e lett a vége, hogy cserélek procost és alaplapot is, mert azért vettem 4 gigát, hogy ki tudjam használni! a memóriavezérlő a prociban van, valszeg azért nem megy, vagy csak ezt a 4 geil combót nem szereti így összességben!
mind1, váltok Giabyte-os ati chippes technikára és fogösszeszorítva várom, hogy elbírja majd ezt a unningot az is, mint ez a jó kis Abit!
akinek kell a lapom, tényleg mekímélt, hibátlan, sok-sok bolti, papíros garos!
hírdetni nem hírdetem, mert azt akarom, hogy olyanhoz kerüljön, aki értékelni tudja, mert ilyen-olyan an9-es(vagy mi az utóda) lapot sóznának rá zéró tunningal 20k-s áron, inkább vegye ezt, mert ezt még azért csinálták, hogy jó legyen!addig is használom és várok egy jó ajánlatra!
-
diablo1984
veterán
én félek minden olyan laptól, ami olcsó, vagy nevenincs cég terméke! nem hiába a komplett gyári konfigokba sem(nem a gagyi tescos-metros, stb szarokra gondolok) ecs, asrock(bár ettől nem tartok annyira, de maghagyom másnak),stb lapokra épül, hanem a jobb márkák alaplapjaira, vga-ikra épül!(msi, asus, gigabyte, stb)
eddig még asusban(abból is a javában, tehát a nem butított via-sban anno) nem csalódtam, most meg az olcsó abit is nagyon megygyőzött abban, hogy jól választottam! -
diablo1984
veterán
válasz
Manitou #4594 üzenetére
mellesleg még úgy a gép jó lesz játékra is!
de komolyra fordítva a szót, egy 7300gtt is bőven elég, hisz ezeket a progikat nem az űber játékszerű megjelenítésre csinálták, csak az épület a lényeg és nem egy fél óra pályarész előre kirajzolása, ami a felhasználó által bármikori irányváltásra is kész képe keljen adni, hanem, olyanra, hogy magát az épületet helyel-közel szépen visszaadja, de a tereptárgyak vagy zöld fűpótlékok, sablonfákkal, stb, és ráadásul ez mind állókép!
vagy! vegyetek quatro vga-t! árulnak itt ilyet használtan, pont tervezésre, igaz ettől is komolyabbra, de tervezésre!
nekem is volt anno egy jó kis agp-s HP tervezőkarim, asszem 3 vagy 4 magja volt, de végigért az egész házban! -
-
diablo1984
veterán
válasz
Komplikato #4470 üzenetére
pont azért, ha valaki nem überteszt-győztes cuccra akarja használni, akkor annak ne kelljen külön vga bele, meg ellenkező esetben az int vga letiltható....
-
diablo1984
veterán
most akkor a procid vagy az alaplapodat, vagy mindegyiket eladod? a memóírás/olvasás rész az függ az időzítésektől is, a prociban(x2 3800+) ugyanaz a memóvezérlő van mint a 4000+ x2-es társában, főleg, ha brisbane-ről van szó mindkét esetben, tehát procicserével nem kellene hogy változzon ez a sebesség!(mert ugyebár az amd-nél már nem a lapban, hanem a procosban van benne a memóvezérlő)
jó lap amit tudok ajánlani az a már szinte beszerezhetetlen(újonnan) abit kn9, kn9-s, kn9 ultra széria, vagy a gigabyte csodája az ati 690g(?, asszem) chippel szerelt cucckánya, mind 20k alatt valamivel!
szerintem a procosnak nem kellene hogy baja legyen, a csere meg nem annyira kifizetődő, mert azt csak szerér-hugyér tudnád eladni, mert nagyon nyomott most az áruk, és az a +200mhz nem biztos, hogy megér neked +5k-t.... -
diablo1984
veterán
jó lap lenne az 1066-os ddr2-es támogatással és az am2+ procibeletehetőséggel, csak az integrált vga-t hagyták ki belőle! kíváncsi vagyok, hogy tunningosabb-e mint az elődje, mert azzal eléggé lehetett a sípolások miatt szívni(mint ahogy a topicjában is írták), szegény Vandit is szívott vele!
-
diablo1984
veterán
hát mikor megvettem, akkor a procos 2921(254-es fsb)-en csörgött benne 1,425V-on....majd 1 hónapra rá megfáradt és megmakacsolta magát, kezdte a restartot....én meg meguntam, és lekerekítettem a tunningot 2800-ra(244-es fsb) és 1,4V-ot adtam neki! ezzel hibátlan, a másikkal simán egész éjszakás orthos stabil volt, nem tudom mi fáradt el a procosban, de szerintem ez egyértelműen az antituningos proci hibája, a lapnak többet is kellene bírnia! lehet 1,35V-on is menne 2800-on, még nem néztem, majd egyszer, ha lesz időm ilyenekkel kínlődni kimérem, hogy meddig stabil!
-
diablo1984
veterán
kárpótolt, csak a brisbane procihő félremérésével gyűlik meg a bajom, meg azzal, hogy antitunning procos ül benne! leginkább az a zavaró ebben az am2-ben, hogy a 939-es konfigomban az asus lapban a sandiegom 2800-on süvített, tette mindezt alapfeszen, itt meg a 4400+os brisbane 1,4V-ot igényel hozzá(hol van még a 3 ghz
) mind1, majd nézek bele valami combosabb tuningost, csak kapja mmeg HERR Z a szállítmányát!
ja, a jetway után a sípoló hangot legszivesebben száműztem volna a gépemből! Jah, meg az Abitnál az nem tetszett, hogy a freezer 64 pro letörte a hűtőfelfogatót! az is vicces volt, mikor hajnalban arra ébredtem, hogy szirénázok valami....már majdnem kaptam a jogsimér, hogy már megint lemeszeltek a zsarul, de a naggya csipa szememből való kiválogatása után észleltem, hogy csak a gép fáradt el, melegedett túl és unta meg a banánt! mind1 TTS-nál volt keret hozzá így már stabil a kicsike! -
diablo1984
veterán
nem gond, én meg majdnek kirugtam a lapot a házból, mikor egy kicsit az időzítést amit magának 5-5-5-18-ra lőtt be, a gyári 5-5-5-15re lőttem át, save and exit--->sípolás a pofámba....ennyit a húzhatóságáról! és akkor a procihoz nem nyúltam, mikor ahhoz is nyúltam, 1 mhz emelés után szintén sípszó, amit csak táplekapccsal lehetett hatástalanítani, majd cmos reset....ezért egy darálós esetet megért volna a lap, hogy drága forgács legyen belőle...
-
diablo1984
veterán
mega lol, de igaz! anno azért vettem jetway-t, mert húdezsír tunningdeszkának olvastan a külföldi teszteket, csak arról nem szóltak, hogy min 2V kell ahhoz a ramoknak, hogy elinduljon egyáltalán...majd ha valamit akartam állítani sípolt....komolyan annyiért már majdnem abit deszkát vettem volna, és az legalább nem egy alapszardeszka+egy sípológép combója lett volna, hanem rommáhúzatm volna benne a procomat, de biztosra! az a jetway nevű thai föltelem vagy 3 napig volt nálam, mert úgy felhúzott, hogy a zsírúj konfigot eladtam a sunyiba, és inkább buktam rajta takarosan, minthogy felrobbanjak! az után vettem az abitot, ami picit felüdített....
-
diablo1984
veterán
válasz
Dj Dekko! #4132 üzenetére
na akkor ide vess egy pillantást: [link] és akkor ez segít a használt árbelövésében is....
mod: talán ez is ajánlott: [link]
úgyhogy 42k-ért használtan nem hogy sok, hanem iszonyatosan sok!
újonnan akár 39k-ért is lehet 2 év garival venni, használt ár mag olyan 35k körül reális....bár szerintem annyiért sem vennék meg legtöbben, mertt egy használt lapért 35k....
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
egy d420 cerka kb 7k, és az odavág egy sempronnak, meg egy a64-nek is
hát persze-persze!
a core2duo-kat he nem lehetne olyan brutálisan húzni, akkor alapon az x2-es amd-k megennék! nemhogy egy cerka procos! te sem gondolhatod komolyan!
más: a srác aki baszik postázni a cuccod, nyugodtan szedd szét a száját, mert nekem a postai csomagok szinte perc pontosan jönnek-mennek, és az max 2 nap! nem 2 hét!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
válasz
Vandit. #3925 üzenetére
az semmi:
vagy 10 prce arra ébredtem, hogy a gépem szirénázik.....és újraindul....de nem tudott felállni, restartolt mint állat! ráadásul úgy, hogy mikor a vga biosát kiírja(minden előtt ez az első kép) alatta villog egy kurzor...--->minden tuning le, nagynehezen flállt a gép!
azóta everestben procihőre 35 fokot ír, az egyik mag 34, a másik 38 fokos!
lényegében a magok maradtak annyin amennyin voltak, de a cpu hő 20 fokkal alacsonyabb mint eddig!
mi az istenért sípolt ez a sz@r? ennyire fárad már?
mod: tetézve a bajt, ráküldtem egy orthost, és mag 1 70fok, 2-esmag 73 fok, cpu 40 fok full terhelésnél! és a magok hője emelkedik, de a cpu marad!
ez azért necces, mert a freezert 1100-on forgatja, mert nem éri el a fullos hőt, amit beállítottam, hogy telljes erőből forogjon(55 foknál) -
diablo1984
veterán
válasz
Probiker #3914 üzenetére
esetleg valamelyik másik asus, de semmi jót nem látok a kínálatukban! gigabyte-okban sem, msi-t sem(sz mit egy talicska sz*r), asrock, meg gyengébb asus, úgyhogy maradhat a mostani...mert a többi sem jobb, esetleg a drágább asusok, de azokkal is ennyire érsz!
próbáld meg beszereztetni velül a 690G-s Gigabyte-ot! -
diablo1984
veterán
ennyire kuka lenne a lap???
mod: a beállítás után elmentésnél nem az lehet a ludas, hogy érzékelte, hogy szar van a levesben (mikor sípolt) utána cmos resettel megszakítottad a kört, utána meg ő maga a következő újraindításkor resetelte magát?? ez egy modernlapos fícsör, csak szerintem a cmos resettel kavartál be neki! ha sípol, hagyd úgy, kapcsold ki, majd újra be! szerintem akkor az alapbeálításokkal fog bejönni a bios!
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
ha nem számít a tunning és nem számít az ár(hihetetlen, hogy van még ilyen ember
) akkor vedd meg az nforce 590 SLI chippel szerelt full-full-os deszkát valamelyik nagyobb gyártótól(pl: asus)! abban benne van az erő és a stabilitás, kurva drága, de az már mos-főz-takarít! igaz azon réz heatpipe van, de van olyan hatékony mint egy aktív ventis kis borda!
de kicsit ellentmondásos az a rész, hogy nem kell rá, csak 1 ata, meg aktív hűtés, hang+lan, minden pörögjön mint a kawa, nem számít és ezzel szemben az ár sem számít! mert mint HERR Z is mondta, amit leírtál annak egy asrock is megfelel, de ha a lóvé mind1 akkor vedd a full-fullos asust! amúgy az msi az tényleg ratyi....
mod: de ha nem akarod 2 kézzel szorni a pénzt(nem lehet mindenki lottó nyertes, vagy Gyurcsány-gyerek) akkor simán megéri a többiek által ajánlott gigabyte, vagy az Abit KN9-S lap, mert ez is megfelel azoknak amit mondtál, sőt már több is mind2 attól és árra is mind2 20k alatt van....
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
rám akkor sem tudnának még egy jetway-t vagy valami ''kevésbé ismert '' márkát rámsózni, mert a jetway volt az utolsó amit az asus-abit pároson kívül megvettem! hiába utánanéztem a jetway-nek, láttam, hogy húdefasza, meg minden, meg húzható mint ház csak a tartozékokon spóroltak, de nagyon faja kis lap....megvettem, és annyira allergiás volt a ramokra, hogy 2V-atatt nem is akart indulni..... tunning? a memóknak csak a gyári időzítéseit lőttem be az auto helyett és sípolt mint a sakál, csak cmos reset után állt talpra....procin ha 1 mhz-et is húzatm hasonló volt a helyzet....
szóval én mégegyszer nem veszek ilyen számomra noname lapot! az asus/abit(régen még az msi is(nf2 ultra chipset)) párosban/trióban még nem csalódtam, kivéve a viás asusban, de az olcsó volt mint a bűn, meghát via-s, ami nem tuning chipset....de még így 5 év távlatából is megy.....
szóval nem hiába van hányhatnékom a jetway-től! -
diablo1984
veterán
válasz
Balinov #3652 üzenetére
nekem a legújjabb bios van fennt, és nincs gondom vele! esetleg annyi, hogy néha elfelejti a hangkiosztást és csak stereo-ban indul a hang és újra be kell állítani!
mod: de szerintem a resetet vagy az áramszünetet díjjazza így!
majd valamit állítok rajta, hogy ez a bedugom-->érzékeli baromságot felejtsük el, mert szerintem ez kavar....
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
-
diablo1984
veterán
válasz
Boci_83 #3503 üzenetére
a naplózást nem tudom, de arra a vinyóra amire nem ment fel a vindows, próbáld meg megformázni! lassú formázással csináld, és ha taéál bad sektort, akkor megpróbálja áthelyezni, vagy ha nem, akkor legalább tudsz róla hogy az a baj!
satás a vinyó amúgy? mert anno nekem asus-al volt olyan gondom, hogy az egyik sata port nem szeretett rendszer lenni, habár felment rá a windows, de nem bootolt vele, mert nem találta a rendszer részt! átdugtam egy másik portra és azonnal megjavult minden.... -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3504 üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3447 üzenetére
belehát, nem őskövületek ezek!
-
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3440 üzenetére
mint létod 20k alatt is lehet jó és tunningos lapot venni, én az abitokat és az amd690-es chippes gigabyte-ot ajánlom!
1066-os ram az azért elég takaros, hová akarod húzni! proci nincs ami elszaladgálna alatta, hogyha a ramot 1066-on hajtod! -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3419 üzenetére
ha alaplap, ami olcsó de kiváló tunningos, akkor abit kn9s, ha lényeg a firewire, a 2 lan, vagy a 6 sata, akkor 22k körül van az abit kn9 ultra lap, közel olyan jó tunninggal mint a kn9s!
nekem is 939 alatt kingmax HC-im voltak, jó kis ramok! -
diablo1984
veterán
válasz
huhuhorgasz #3415 üzenetére
ha ram, akkor 1066-os kingmax és az bőven lever minden 800-as tunningramot, főleg ha van rá ZS-d! alaplap vagy valami full-fullos asus/abit, de már 17k-ért is kapsz atomtunningos abitot, a többi csak a körítés....a proci az jó, és húzható is!
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #3370 üzenetére
én is az abitot nyustölöm, meg asus-t is láttam, sőt húztam is, igaz nem mATX-eseket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest