- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
szállitó #4883 üzenetére
Jó lesz az, igaz típust nem látok. Nekem 1919s van, überjó
Most 10 hónapos kb, semmilyen hibája nincs, anno piszok olcsón vettem a mustárban.
Fényerő miatt ne aggódj, eredetileg asszem 100%-on volt neki, este kapcsoltam be először, már villanyt nem is kellett kapcsolni
Simán bevilágított egy 3x4-es szobát, dinamikus kontrasztja van, ami először azt hittem csak gyenge marketingfogás, aztán kiderült, nagyon jól működő kis ficsőr az LG-től, sw-esen kezeli a kontrasztot, ha szüksége van rá, a feketéből feketét csinál, filmek alatt majd látni fogod, végülis a tied is ugyanaz mint az enyém, csak neked 5ms-es, ami nem oszt nem szoroz, semmilyen negatívumot nem tudok rá mondani, esetleg annyit, hogy a talpat csinálhatták volna kicsit designosabbra
szerk: valaki írta, hogy tud biostar és foxconn lapokat szerezni, milyenek vannak, mennyiért?
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #4841 üzenetére
Hát ez így nem igaz
Kezdjük az elején. A crt-ben egy elektronágyú tüzel az arcodba, a retinádat milliónyi porszem bombázza állandóan/ már ha nem vagy szemüveges/. Mindenfajta sugárzás van, még ha "low" is az, nehéz, nagy..A TFT-ben nincs elektronágyú, csak egy panel, valóban, a silányabbaknak x@r képe van, de olyan akad crt-ben is bőven. Ott vannak az xVA paneloasak, amiknek olyan képminősége van, ami megegyezik egy jó minőségű crt-vel, ezeknek sajnos az áruk is több/cserébe a betekintési szögek 180/180 értékűek, a kontraszt többszöröse egy hagyományosnak/...Késleltetési idővel nemigen kell foglalkozni, 16ms alatt szinte minden alkalmazásra megfelelő, volt pár TFT-m, van összehasonlítási alapom, 8ms alatt meg csak parasztvakítás felsőfokon a dolog. Még azt érdemes hozzátenni, hogy TFT-knek van az ún. natív felbontásuk, csak ebben adnak éles képet, ami pl gyári 1280x1024, magyarul ennyi LED van benne/pontosabban 3x ennyi, mert 3 alpixelből áll 1 pixel/.
És akkor ott van még a frissítés, volt crt-m 100hz-en, 120-on, közelébe se ér egy 60hz-es TFT-nek, mivel itt nem soronként történik a frissítés, hanem matrix rendszerű.
És kifelejtettem még a kis fogyasztást /nekem pl 35W-ot eszik a 19-es LG-m/. -
-
Chaser
legenda
válasz
Rolcsi20 #4780 üzenetére
Ööö..izé van..aki mondjuk 2 magos netburstről váltott 2 magos kóróra, valszeg nem bánta meg...szóval nem értem, hol a problémád?
Más architektúra, azonos órajelen nagyobb teljesítmény/legalábbis reméljük
/. 2 magnál több átlagusernek nem kell..persze ha sok kidobnivaló pénzed van hajrá
/bár akkor inkább add nekem
/
szerk: ez kb olyan, hogy 256 megás 7300gs-ről váltsak 256 megás 7800gt-re? nem, mér lenne jó az?mind2 256 megás
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4737 üzenetére
Oké, fogtam
Én se állok túl jól pénzileg, melóból megléptem, de mindig bizakodok és /talán ez/ megsgít
szerk:ftc: tökéletesen igaza van az úrnak abban, hogy s754-nél sempronnál nem volt DC ramkezelés, de athlonnál sem, ez volt az egyik legnagyobb különbség s754 vs s939 között, na meg hogy s754-nél x2 se volt, tudom hogy tudod, de ha laikus beleolvas félreértelmezheti amit mondtál..
#4739 Oliverda: csere osztán érdekelne-é 3600-os brisbanera alapfeszen 2600 körül szaladgál..árban mennyit gondolsz érte? / ha jól rémlik 1x már megemlítetted hogy lesz, de azóta stagnált a dolog/
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4728 üzenetére
2.1V-ot is nyugodtan adhatsz neki, bár nem hiszem, hogy DC-hez ennek köze lenne..visszaosztás nélkül nem nézted a ramot? 280FSB-nél ha 667-en 809-en megy, akkor valszeg nem kell visszaosztani, 1000 környékén menne sztem ha nem osztod vissza, cl5-öt akkor is tartja.
Proci úgy néz ki aktuális lesz, nem volt szívem egy átlagusernek eladni -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4703 üzenetére
Megy majd pü az árról, beteszteljem majd a procit? Bár ahhoz fel kéne bontani a lapot
ftc: sztem memóriakártyára gondolt
szerk: kb 2600 mhzig jutottam alapfeszen olyan lappal mint a tied, feszemeléssel nem néztem, 1ébként meg honne bíznék meg benned, még a tápunk is 1forma
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4699 üzenetére
Mivel 2 magos a proci, így valszeg csak a 2. küldetése lesz sikeres
2003-07-14 13:48, azaz 1528 napja -- PH! nagyúr- nem lennél itt ennyi ideje, ha nem lennél korrektMajd küldök egy árat pü-ben, proci-proci csere, egyéb sallang nem kell, még x2 matricát is kaphatsz mellé ha kell
Most olvastam hogy az AMD kiad 3 magos procikat, na asszem én most szállok ki a játékbólInkább veszek egy faxa notit, ott nem kell állandóan azon agyalni, mit cseréljek le benne..
-
Chaser
legenda
Ápropó, a sempronodat nem akarod lecserélni x2-re? Van egy 3600-osom ha érdekel
-
Chaser
legenda
Kicserélték végre az m2a-vm lapomat, hálleluja
-
Chaser
legenda
Annál nem lehet feszt állítani, mert nincs benne c'n'q, ezért nem láthattad a beállítások közt. Nem tudom mi számít extrém tuningnak, mindenesetre ennél több beállítási lehetőséget csak az abit kn9-ben láttam. Szerencsére a 4xx széria nagyon jó tuningban, volt aki azt írta, hogy 300 FSB is megvolt nála, ahhoz már nyilván procirészről feszemelés is kell, én meg azt nem szoktam, ezért jutottam addig, ameddig
1ébként a gpu-t is lehet benne tuningolni, kb 30-40%-kal nagyobb lesz a teljesítménye, csak akkor már nem árt rá egy + venti
-
Chaser
legenda
Lehet abban feszt is tolni, csak azt tudni kell, hogy sempronnál, athlonnál, és x2-nél teljesen mások a beállítási lehetőségek. Sőt, alulfeszelni is lehet a procit, ram időzítéseket is lehet állítani. Nálam 270 FSB alapfeszen megvolt, szóval nem csak enyhe tuningra képes. Azt hittem lenulláztam a lan-t tuning közben, de kiderült hogy mégsem
Sok konfigot öszeraktam ezzel a lappal, ezidáig nem jött panasz..kopp-kopp.
-
Chaser
legenda
Intelnél, de sztem AMD-nél is néha eccerűbb venni egy normális vga nélküli lapot. Normális alatt értem, amit rendesen lehet tuningolni, go bele egy pár megás pci-os vga és már mehet is a menet. Az inteles intvga-val amúgy se lehet játszani, szerencsére AMD fronton itt sokkal jobb a helyzet
#4603 Gyuri27: hol hallottál te 45w-os k10-ről? egy linket pls
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
valentinho #4490 üzenetére
Most nézem ezt jól megaszontam
De többé-kevésbé igaz
De legalább közben megtaláltam azt a lapot, ami helyett nem kell keresgélni egy ideig másikat
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4484 üzenetére
Sztem csak arról van szó, hogy nem férek a bőrömbe
Állandó gép tökéletesítgetés helyett inkább elbarmolok inkáb valamit
Műxik ez az sli lap is, csak xar tuningban, ahhoz képest meg drága is, ha visszakapom a 690g lapot, az maradni fog
Már ki is néztem hozzá egy faxa kis codegen házat, kemény 3.5k-ba fog kerülni, és bár nem AC ház, de jól néz ki
A mATX házakat meg elfelejtem asszem végleg..
-
Chaser
legenda
#4480 Gyuri27: bocs, nem láttam, hogy nekem is írtál, szóval kölcsönbe hoztam haza egy M2N4-sli asus lapot, a 690g helyett, amit kicsit kinyírtam
, ill. a win fagyása nyírta ki, mivel biosfriss közben lefagyott, na ez az sli-s lap egy tragédia..
szerk: persze lehet hogy nem is halt meg a 690g, a múltkori asrock lapot se hozták vissza, amin a LAN-t likvidáltam-elvileg- vagy csak külső LAN-nal használja a user, és nem hiányzik neki...
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Azért megnézem, mit megy ebben a lapban a proc alapfeszen, hátha ezt a lapot is likvidálom
-
Chaser
legenda
Ma hoztam haza, amíg a 690g-s lap sorsa rendeződik, csak belenéztema bios-ba: procnak adható max fesz 1.3V, a 690g-sben 1.5 vagy 1.55, ramnak adható max fesz 1.95, a 690g-sben 2.1, az se sok, de azért jóval több. ezenkívül restarttal kezd mindig, mint az inteles 965-ös vagy ip35-ös lapok közül néhány, egy lapos de nagy borda van rajta, a bekapcsolástól kezdve forró, most tettem rá a kezem, olyan 60-65 fok lehet, takarítom is el, csak csinálják meg a másik lapot, vagy adjanak újat
Eddig nekem az abit jött be legjobban, újan már lehet hogy nincs, 1edül azt hiányoltam benne, hogy tuningkor nem megy a c'n'q. -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4466 üzenetére
Jól van, de ez már dupla CF
Nekem értelmetlennek tűnik ilyenre vga-t rakni, úg látszik a GB is így van vele.
#4464 xardas: Abit KN9- überbrutál és olcsó
Igaz, hogy most szívtál asussal, de: asus M2A-VM AMD 690 chippel, kellemesen tuningos, ram időzítéseket nem lehet benne állítani, bár ezt sztem orvosolni fogják majd, 3600-os brisbane-nal 2560 hz-ig jutotttam 9x270 alapfeszen, valszeg jutottam volna tovább is, ha 7végén biosfriss közben nem fagy le a win, de lefagyottúh további teszteket majd később tok mondani, ha cserélik a lapot vagy csinálnak vele valamit...
Biostar TF550, ezt még nem sikerült kipróbánom, de csak jókat hallottam róla.
Amim most van kölcsönbe: asus M2N4-SLI- lóx@r lap, ilyet véletlen se vegyél, a kis 690g-s lap xarrá veri tuningban, ráadsául olcsóbb is. -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4462 üzenetére
Mért raktak volna rá vga-t, amikor CF lapról van szó? Aki ilyen lapot vesz, annak nincs szüksége intvga-ra sztem.
-
Chaser
legenda
Am2-be csak ddr2 megy,úh sztem add el a régi gépedet egyben, a ddr2 ára úgyis picsa alatt van, 2x1gb geil ultrt boltban is kapsz 25kért, és az cl4ben megy 900-950 mhz-et.
Jó lapok. abit kn9, a legjobbanbeállítható lapom ami eddig volt, vagy asus m2a-vm,intvga-s lap, 270--en FSB-nél járok eddig, 1edül a ram időzítéseket nem lehet álítani, mind2 16-17k boltban. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4427 üzenetére
Na azért már nálunk is kezd elmúlni ez a ''divat'', ma még rám is szóltak, mikor mondtam, hogy egy am2-es lapból 3 van, mikor egyet rendeltek: - Nem baj az, legyen a polcon is!..hehe
Asus M2A-VM lap + 3600-os brisbane, proci eddig 2560-on stabil alapfeszenNagyon jó lap lenne ez, csak a memidőzítéseket nem kellett volna kihagyni, holnap asszem írok az asusnak, hogy terveznek-e hozzá újabb BIOS-t kiadni, amivel kompenzálják a bakit..
-
Chaser
legenda
Én nemrég abit kn9-et vettem, az első lap, amire azt mondom, hogy tökéletes- kopp-kopp
- frankón lehet vele tuningolni, stabil, és jól néz ki, bár ez szubjektív
ott van még a biostar TF550, azt még nem próbáltam, arról is csak jókat hallottam, vagy a GB-nek az új 690g-s lapja. Van egy asus 690g-s lapom is, az is elég korrekt, tuningban is, csak az időzítésaeket nem lehet állítani sajnos, talán majd egy újabb BIOS-szal megoldják.
Sztem ez a progi amd chipes lappal nem műxik, ez annak szól, aki eziránt érdeklődött.
szerk: #4381 Mercutio_: az nv ntune nevű progijára gondolsz, 250-ig lehet vele FSB-t emelni, nem rossz találmány.
szerk2: #4386 Gyuri27: nem csúcsgépről beszéltem, hanem tökéletesrőlami nálam: olyan lap ami tetszik tuningban, színben
meg úgy általában, hozzá faxa proci, nem kell túl nagy, a mostani x2-esem is bőven sok, faxa ramok, halk hűtő, esetleg egy erősebb vga, amit szintén nem tudom minek vennék, meg egy frankó ház..
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4376 üzenetére
Tréfában nem ismerek humort
Nem a beruházásról van szó, hanem hogy qrva sok idő elmegy ezzel,..az meg a másik része, hogy azért 100k-s gépet nem rakok össze magamnak, hogy 1-2 game-mel játsszak, 7végente néha. Amikre kell, arra van épp elég gépem, asszem kezdem ezt a ''szupergép gyártás'' hobbimat megunni.
-
Chaser
legenda
-
-
-
Chaser
legenda
Egy kicsit benéztem, nekem is 2 GB van a gépben
Illetve volt, amikor feltettem a kérdést
Nem tapasztaltam gyorsulást 1 GB-hez képest, viszont azon filózok, hogy veszek egy raptor vinyót a konfigba- feltéve ha megtartom- akkor már sztem lesz némi gyorsulás.
Gyuri: szépen lassan emelkedni fognak, már emelkedtek is, és ez nem csak az asztali memóriákra érvényes, hanem miinden memóri fajtára..pendrive, telefon-fényképező memóriák, én olyan szept. végére, okt elejére datálom az ugrást, lehet tévedek -
Chaser
legenda
válasz
manutdzoli #4308 üzenetére
Az a baj, hogy nem lát bootolható eszközt a BIOS, ami mondjuk érdekes, mert ha alapra állította is vissza magát, hdd-n akkor is keresei az OS-t, lehet elszállt a wined, azért nem találja, BIOS-ban benne vannak a hdd/odd eszközök?
-
Chaser
legenda
Lehet ám, hogy fixáltam...De akkor az AMD saját progija meg mért 1.1-et jelez, mikor leveszi az órajelet?
Az AMD oldaláról töltöttem le, a legalsó a driverek/softok között, grafikusan jelzi ki az órajeleket, magkihasználtságot, feszt, a másik verziótól folyton kékhalálozott a gép/eddig mind
/
Tegnap volt időm kicsit tesztelgetni, 3000-es sempronnal a Cobra 11 demóját próbáltam múltko, játszhatatlanul szaggatott, mot csak annyi változás volt, hogy 4200-es x2 ment a helyére, és úgy pörgött, öröm volt nézniA 2 mag miatt táltosodott volna meg a game, vagy a nagyobb órajel, esetleg L2 miatt?
Catalystból melyiket érdemes felrakni a 690g lapokhoz?
szerk: #4303 manutdzoli: régi szép idők...tedd azt, amit ftc javasolt és nem lesz gond.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Akiknek 690g-s asus lapjuk van, egy kérdés: most éppen ebben a lapban nyúzoma procit, mint kiderült, valóban a kis sempron volt antitúnying, az x2-t lehet pörgetni rendesen
, viszont mikor c'n'q megy, akkor is 1.246V-ot jelez, pedig olyankor lentebb kellene menni 1.1-re, az AMD saját progija annyit is jelez ki, cpuz 1.40-es van fenn..nálatok is így van?
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4279 üzenetére
Értem, ma majd nekiesek, hogy mit megy nálam. Nem fontos a 300-as FB, 11-es szorzóval az már 3.3G lenne, annyit meg úgyse megy a proci..Meg akarom nézni a proci végét, maradjak eredeti 11-es szorzónál és úgy emeljebb az FSB-t, vagy vegyek vissza a szorzóból, és inkább az FSB-t növeljem jobban?
szerk: #4280) rollins: volt ilyen lapom, de valszeg nem komálta a KM ramokat, mert nálam meg se nyikkant az ntune se, vagyis fagyásba nyikkant mindig, más lapoknál is használtam az ntune-t, sztem csaka HT-t emeli, pci-t nem bántja. BIOS-ból nem nézted a tuningot? Alapból nincs benne, ctrl+F1-gyel jön elő a tuningopció.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Gyári nekem asszem 1x volt, utána vettem egy AC alpine 64-et, én meg arra gondolom, hogy megérte az árát, bruttó 2400ft
Most van 2 is, lehet egyik ventijét beaplikálom a házba/ majd ha lesz/, a bordát meg chipre..hogy hogy, azt még nem tudom
szerk: #4271 diablo1984 : én ezért vettem windsort, vásárlás előtt rendesen körülnéztem most, nálad mennyi a max FSB, amit stabilan tud a lap?
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4257 üzenetére
De gondolom kárpótolt az abit lap
Hát nekem is ez a kn9 az első deszka, amire azt mondom tényleg frankó. Csak maradjon is az sokáig, nagyon tuningolva úgyse lesz, max addig hajtom, amíg a ram megy stabilan cl4-et szinkronban visszaosztás nélkül a procival, de ilyet is csak akkor, ha arra vetemednék, hogy gamelek
Akkor brutál, mikor beindítom a gépet, és az asus v3000-es pci kari ''nvidia 97-99'' szövege fogad
Vga-ból kell még valami értelmes, x1650 vagy 2600xt, majd meglássuk, mit hoz az őszapó
szerk: ftc: ez már hűtőDe jól mutatna a lapomon, kár hogy nem adok annyit egy hűtőért
Még jó, hogy vannak akik megtehetik
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
Furcsa, ha felrakom az amd power bizbaszát, egy kis ablak, amiben mutatja a 2 mag ténykedését, rövid időn belül kékhalál...eddig ez minden lapomnál megvolt, az abit se kivétel
Most leszedtem, azóta nincs fagyás..
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4253 üzenetére
''abba szerintem minden részére egy-egy csipogót kötöttek''- bocs, de ezen tényleg borultam
Gyuri: 2 hete már én is tudom hol van, jó kis helyUnisex 100 ember előtt az kemény volt..
-
Chaser
legenda
válasz
Probiker #4206 üzenetére
Nálam kifogástlanul műxik, kopp-kopp...ha ráveszem magam beleteszem az x2-met, és megnézem mit megy tuningban.
Végre kipróbálhattam egy abitot, igaz nv chipes, amit itt nem mindenki szeret, de sztem nagyon jó. Annyi beállítás van benne, csak győzzön az ember állítgatni4200x2 2750mhz, geil ultra 900mhz cl4-en, ennyire vol tegnap időm, asszem most lett elegem egy időre intvga-s lapokból, a kis méreten kívül így már nem látom olyan sok előnyét, használható, de kompromisszumokkal, /hála a redves BIOS íróknak/, vga-t megoldottam egy 4 mb-os PCI-ossal
Abit KN9 ''sima'': csak ajánlani tudom, de azért komolyabb teszteknek is alávetem a delikvenst
Gyuri:ha a tegnapi megkeresésed az ati 3-as akciónak szólt, én csak annyit tudok mondani, hogy még egy ilyen matricával se találkoztam/ pedig mindent kibontok kötelességből, na meg valamit csak úgy
/ Úh nagyker szinten lesz a bibi sztem.
szerk: 1ébként ehhez a 690g-s laphoz annyit még hozzátennék, hogy elég korrekt beállítási lehetőségek vannak, de hogy pont az időzítés beállítást hagyták ki, ami x2-nek 1általán nem mind1, hát no comment..
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
valentinho #4181 üzenetére
Ntune-nal pl lehet, 250FSB-ig lehet húzni a procit, nem sok, de több a semminél.
-
Chaser
legenda
Game beindít..kékhalál
Restart, orthos elindít, 23 sec és leáll...ez a pproci qrva x@r
-
Chaser
legenda
Egy behalás után, némi gondolkozás kíséretében, megpróbáltam egy kis fesz emelést az auto értékekről, kis sikerélmény
3000-es sempi 2gh, ht 750, ram 667 cl5-n 1T-ben..akinek van ilyen lapja adhatna egy kis instrukciót a tuninghoz, úgy látom elég xarul kezeli a feszt
Valszeg pénteken meglesz az utódja, ez meg megy netezős gépnek
-
Chaser
legenda
Na egy kis tuning, ha ma már nem írok, valami elszállt
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4160 üzenetére
Of kórz
Azt nem mondtam külön, ram sebessége és időzítés teljesítmény szempontjából édestestvérek, valszeg Ősember jóvoltából lesz geil ultra ramom, ami kicsit dob a rendszeren.
szerk: #4161 AtHoS: mivel külön ramja nincs, így nyilván az alaplapit használja, ami minél gyorsabb, annál jobb
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Jah gyorsabb, bár én 3D marknak nem hiszek. Mondjátok már meg pls, melyik drivert érdemes felrakni a vganak, letöltöttem a Cobra11 demóját, de 800x600-ban lown játszhatatlanul lassú
szerk: #4146 dobost: ne parázz az AMD chiptől, sztem nem jobb vagy rosszabb az nv cipeknél, pozitívumként talán annyi, hogy hűvösebb
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4128 üzenetére
Persze az jobb, de gondolván a jövőre, akinek esetleg most olyan nagy teljesítményre most nincs szüksége, viszont később, akár 1 év múlva 4 mag is jó lenne, az vesz alá egy ip35-öt lapot, és jó ideig meg van oldva a problémája, vagy netalántán htpc-be is tökéletesek az új cerkák, passzívan is vígan ellehet a kicsike.
1ébként sztem a 3800-as windsor jobb, nekem legalábbis sokkal fürgébbnek tűnt alapon, mint a 3600-os 2.5g-n. Kicsit sajnálom is/ nem is kicsit/ hogy eladtam, kalandos útja volt
Amikor eljön az a kor, mikor 100%-ig kihasználják az alkalmazások mind2 magot, már sztem nem is igen lesz 2 magos proci gyártásban
Amúgy valszeg változtatok a felálláson, komolyabb gép lesz az AMD, netezős/letöltős meg az intel cerka, csak valami okosságot kéne kitalálni tápra, valami extra kicsi méretű gépet akarok, egy mATX lap, minden integrálva+ 1 notivinyó, odd nem is lenne benne, valami olyan tápfélét kéne neki szerkeszteni, mint a notik töltője, azok a kis méretű mATX tápok qrva drágák..valami ilyen gépet szeretnék összehozni [link] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4122 üzenetére
Az a cerka dolog kb annyi, mint egy am2 sempron és egy a64 esete, gyakorlatilag mindeben megegyeznek, csak az L'' kisebb a seminél. Az új cerkánál is ez van, conroe magos, L2-je 512KB, gyakorlatilag az E2xxx széria 1 magos változatban, ami gyakorlatilag 1 magos conroe P4. Ha jól tudom, az intel már nem ad ki hivatalos P4-et, ez lesz az utód, csak nevében cerka..semmi rosszat nem örökölt az elődeitől, se butított utasításkészlet, se írdatlan hőtermelés, a 35W maxTDP sztem szép eredmény, és azért mert AMD-t jobban kedvelem, nem fogom a konkurenset fikáni csak ezért, az intel igenis most nagyot aratott. Viszont kicsit továbbgondolva a dolgokat, bizony egy 4-5 éves technológiát gyűrt le, ebből a megközelítésből nézve már nem is annyira fényes az intel teljesítménye, de mindentől elvonatkoztatva perpill ott van a szeren, az embereket nem az érdekli, hogy ennél azért sokkal ütősebbnek kéne lenne, hanem az, hogy valamennyivel ütősebb..kíváncsi leszek a K10-re, ha az AMD nem késik el, és a procijai erősebbek lesznek intelnél, újra felzárkózhat, úgy látom vga terén már kezdik összekapni magukat
szerk: Mit gondolsz, egy 2600xt mennyivel erősebb egy 7600gt-nél pl? Mert ami árakat én találtam, azzal volt egy árban, vagy inkább alatta..
A kérdés persze bárkinek szól, olyan lenne a legjobb, akinek volt mind2 kari, és van összehasonlítási alapja.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4115 üzenetére
Aha, értem. Mással is megesik ilyen, velem sosé, mert egy proci se éri meg nálam azt az időt, hogy csökkenjen a potenciálja
#4118 katt777 : sztem ott csak a driver nem 100-as még mindig, de ahogy olvasgattam alakul, árban meg 8600gt alatt volt elég szépen, ahol én nézegettem
szerk: Látom, Gyuri, egyetértünk
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4101 üzenetére
Valahol meg 160-nal olcsóbb
#4102 BiTR@ider: én eleve olyan drága sli lapot se vennék, mert hát minek?ha mindenképpen 2 karis rendszert akarsz, én 2600xt-vel próbálkoznék be, akár eladva a 8600gt-t
#4108 AtHoS : valahol igen, valahol nem, sztem egy bio TF550 is jó választás, bár az 550 is chip fűthet nem keveset
#4109 diablo1984 : ha restartolgat, az biza nem stabil..
most kicsit van időm, tesztelgetem a lapot, a déli hídja azért elég melegecske, kb 50 fokos lehet, az északi híd olyan 30, viszont valami igénytelenül van rá téve a borda, olyan mintha elfelejtették volna rátervezni, és utólag 2 dróttalerősítették oda..így lecserélni elég necces lenne...
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4098 üzenetére
A bruttó 15k-s asus m2n lapomban, nf430-as chippel, lazán megvolt 280 FSB, tovább nem néztem
A GB lapot nem ismerem, tesztek nem rosszak róla, az abit lapot se ismerem, arról is jókat írnak.
#4099) BiTR@ider: azzal a lappal nem is tudnál tuningolni, ha benne is van a menüjében, nem nagyon műxik, majdnem ilyen lapom volt, csak nf430 chippel, nálam se ment a tuning, lehet a ramok miatt. 8600 gt-t én igazából nem ajánlom, sli mégúgyse, sztem lazán elveri egy 8800 gts 1edül, és fogyasztásban sincs akkora talán, ha meg a dx10 miatt veszel 86gt-t felesleges, valódi dx10-es teszt még a gtx-et is megizzasztja, gts alatt meg élvezhető dx10-es game nem lesz sztem. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
BiTR@ider #4094 üzenetére
No para, úgy megy a vasad ahogy kell
Cpuz azért látja 400-nak a sebességét, mert valóban annyi. A 800 az effektív sebesség. ugyanez vonatkozik a HT-ra is. Ha gyorsítani akarsz a gépen tuning nélkül, a memória időztéseket kell minél szűkebbre venni. Ha a lapod típusát megadnád, könnyebben tudnánk segíteni. Ctrl+F1 kombinációból ha nem tévedek GB lap. C'n'q pedig éppen arra való, hogy leszabályozza a procit, ha nincs kihasználva. Netezés, irodai szuttyogás, zene, video stbstb közben nincs szükség nagy kraftra, ne izgulj amikor gamelsz felcsűri az a kraftot
Én mondjuk úgy szoktam beállítani, hogy game előtt kikapcsolom, game után visszakapcsolom, winben az energiagazdálkodásnál tudod állítani, csak minimálisnál műxik, más esetben nem.
-
Chaser
legenda
válasz
Boci_83 #4063 üzenetére
Most azért ragaszkodnék hozz, mert egy 3600-os brisbaneom eltűnt a süllyesztőben úgy néz ki, és nem kívánok 10k fölött megint x2-re fordítani pénzt..1ébként meg volt bőven sempronom, meg a64-em is, egy 3200-es semi és egy 3000-es a64 között sebességben én nem vettem észre igazából különbséget, sőt, mintha a sempron fürgébb lett volna
Pedig mind2 1800mhz-en jár alapból. Most meg azért venném ezt az EE sempront, mert kiba olcsó, asszem 6 v 7k-ért kapnám, lehet megmaradna az AMD gépem így netezésre, letöltésre, akár full passzívan is, kicsit alulfeszezve a procit. Kb ennyi a történet
#4061 diablo1984 : egy celeron tényleg ratyi, csakhogy az újak nevükben cerkák csak, conoe magjuk van, ugyanaz az utasításkészlet, aki már vett ilyet rosszat még nem mondott róla, és alapból max 35W TDP-s. Alapon nemtom mit mennek, 2.5G fölött nagyon húzós a teljesítményük az biztos, akinek volt x2-je vagy és átállt c2d-re, azt mondják, átlag 40%-kal gyorsabb azonos órajelen, csak normális lap kell alá, mert ugye intelnél nincs IMC.
Valszeg a vége az lesz, hogy lesz AMD meg intel gépem is
Postára visszatérve, nekem 1x fordult elő, hogy harmadnapra ért ide valami, egyéb esetekben másnapra itt volt, úh stikli lesz valszeg, a srác elvileg jövőhéten jön haza, majd kiderül..több hsz-e vvan mint nekem, ezért nem is fordult meg a fejemben, hogy esetleg átb@szás lesz, persze még mindig ott a lehetőség, hogy a posta a hunyó, hallottam már róla rémtörténeteketFelbontott csomagok, megvámolt csomagok..stbstb..
#4065 Gyuri27 : amikor én vettem, még nem ilyen árban volt a ramLegolcsóbb 1GB/800-as KM lett volna, 7.5kért, csak osztán addig vártam, amíg újra felment
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4059 üzenetére
Az abit lap ATX-es, intelre váltással 1úttal váltanék mATX-ről is
Ez a teszt amit linkeltél érdekes, sztem nem feltétlenül fedi a valóságot. A héten ha tudok szerezni egy 35W TSD-s 3400-es sempit, akkor maradok AMD-nél, ha nem akkor veszek intelt/ az 1 hétre kölcsönkért sempit így 3 hét után már vissza kéne adnia bótnak
/
Emberrel egyelőre nem tudom mi lesz, ha nem mutat egy hiteles feladóvevényt, nem lennék a helyében..
KM-ra ne mondjál semmit, a másik választás samu volt, akkor inkább KM. 1ébként az 512/800-asat veszettül lehetett húzni, 1000 fölé mentem vele cl5-ben alapfeszen.
Az én mostani ramomra gondolsz?Én 5.5kért vettem darabját, még az árzuhi előtt. azt szorozd meg 1.2-vel
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4057 üzenetére
KM 2x512/667 a ram.
GB 20k körül van, és nincs mATX-es, legalábbis én nem találtam. De 20k sok érte..Abit p35 E-t kapok 22k-ért, GB-t talán 18-19-ért, egy d420 cerka kb 7k, és az odavág egy sempronnak, meg egy a64-nek is, intel összekapta magát, AMD is lassan elkezdhetné.
A 3600-os birsalmát elvileg elcseréltem egy 3000-es athlonra, meg egy x1300-ra, gyakorlatban viszont én elküldtem a procit, viszont nem kaptam még semmit, azt mondja a gyerek, lassú a posta, az én procim odaért, de szerinte 4 lába el volt hajoplva és nem műxik..itt nekem valami büdös..az ő érdekében remélem, hogy tényleg csak a posta lassú, bár azért 2 hét az már enyhén gyanús.. -
Chaser
legenda
Újabb észrevételek: billről indítás is műxik, ami nekem azért lényeges, mert nem házban van a gép, hanem íróasztalban
Mikrokapcsolós madzagom meg nincs, a 2 nőnek meg elég rizikód így bekapcsolni a gépet ha én nem vagyok itthon
Qrva gyorsan bootol, nem fagyizik, viszont ez a kölcsön sempi teljesen antituning lehet, 230-as FSB-nél már hibázott a tömörítés..
Sztem összességében ez egy igen jó lap,mit nem adtam volna egy ilyenért fél éve.. -
Chaser
legenda
válasz
Balinov #4054 üzenetére
Sztem normális ez is, csak a ramomat nem komálja, nem ez az első lap
C-mos clearhez még hozzásegítettem a proci fesz csökkentésével, az az asrock lapban is 1ből összejött
A q-fan nagyon frankó, a chip sem meleg, az a belépő BIOS picture cool
Igazi zöldes AMD feeeling
Gameval teszteltem, ami a 6150-es vga-n beszaggatott, ezen nem. 1ébként melyik catalistot érdemes hozzá feltenni?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4051 üzenetére
Pár sor: frankó, viszont valszeg a kölcsön procim antituningos, ramot meg nem komálja a lap az biztos, 800-on már behal..volt már egy cmos clear hála ennek
Tetszik, és valszeg ez volt az utsó AMD-s deszkám egy jó ideig, találtam egy occsó abit ip35 lapot, belévágok egy kóró cerkát, osztán ha az AMD megembereli magát, majd lesz újra éemdím, ha nem, akkor nem lesz...
-
Chaser
legenda
Hazahoztam a lapot
Gond nélkül ment minden, ventiszabályzás műxik, még egy kis tuning aztán alvás
-
Chaser
legenda
válasz
Probiker #4032 üzenetére
Most nem is tudnám, benn felejtettem a boltban, zárás előtt beesett egy szervizes meó, és kiment a fejemből a lap
Na sebaj, holnap is lesz nap...
Gyuri: hát ez igaz, intelből van választék, alighogy megjelent az ip35-ös chip, már nálunk is lehet kapni sok gyártótól ilyen lapot, nem úgy mint AMD-t-..
K10-nek tényleg ütősnek kell lennie, a legújabb cerkák conroe alapúak, 35W maxTDP-vel, és kb annyi közük van a régebbi celeronokhoz, mint a nevük egyezése, a kóró összes utasításkészletét tartalmazza, az L2-je 512kb, mint az E2xxx szériás kóróknak, iszonyat lehet húzni ezeket is, szinte sz@réhugyé adják őket, az AMD helyében én komolyan elgondolkoznék, nem hiszem el, hogy nem tudják megoldani a gyártás megkezdését, mire jövőre a boltokba kerül a procijuk, addigra x millió ember gépében intel proc lesz, a másik rész x millió ember gépében szintén, mert csak jókat fog hallani már a celeronokról is, és nevetsaéges áron hozzá is tud majd jutni..ha tuningolni meg nem akar, egy tizenegynehány k-s lap is bőven elegendő alá..
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4030 üzenetére
Jah, ahogy mondod, ha már kialakult valami, amiből pénz jön be, nem erőltetik magukat. Safi lapokat ugyanúgy be3 kellene vezetni, attól hogy vga-t gyárt még a usereket meg kell győzni arról, hogy alaplapot is jót tud..stbstb..de sztem hagyjuk ezt, am2-zzünk
Du. tesztelek mint állat, nézegettem ma az asus lapot, elég kicsik rajta az É-D híd bordái. Na majd meglássuk, hogyan működik, mindenesetre 3 év gari van rá, az már mellette szól
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #4002 üzenetére
Arról van szó, hogy pl alaplapok terén a nagy magyarság úgymond ráállt bizonyos márkákra, pl asus, GB, MSI, stb..a nagykereknek nem is érdeke még több gyártót bevezetni, azzal hogy új gyártók jelennének meg, nekik nem lesz nagyobb forgalmuk, maz amit az ismert névtől vettek volna az userek, azt vennék meg egy ismeretlentől..nyereségileg a nagyker ugyanott lenne. Viszont az új gyártókat be kell reklámozni, kapcsolatot kell kialakítni velük stbstb..ami idő és pénz, ez nem érdeke a nagykereknek..
Prociárak AMD-nél sztem már nem nagyon fognak csökkenni, 5-10%-os csökkenések vannak az 1 hónappal ezelőtti viszonyokhoz képest. Viszont az intelnél már beindult a gépezet, q6600 nálunk pl 64.5k kiskeráron..kijöttek az 1333 mhz-es FSB-jű intelek is, pár k-val az 1066-osak fölött..és ez még jócskán mérséklődni fog. K10-nek vagy valami nevetséges áron kell kijönnie, vagy über jónak kell lennie..esetleg a 2 kombinációja, vagy nagy bukta lesz sztem..
#4007 Vandit.: mi köze van ahhoz annak, hogy adható-e fesz a procinak, hogy box v oem volt?1ébként 90%-ban csak dobozosak a procik, én legalábbis oem-et nem is láttam am2-ben
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #3993 üzenetére
Tudom miket szerez odaát ftc, de azt másik nagykerből sem lehet itthon megszerezni, nemcsak a ramitól..van olyan nagyker ahol csak pl abit lap van...Igazából azokra a lapokra, amikre mi itt ácsingózunk, nincs nagy kereslet, sőt, szinte zéró..boltos vagyok, van tapasztalatom
Ma megérkezett a 690g-s asus lapom, már el is felejtettem hogy rendeltemmajd holnap elhozom és teszt ezerrel
És ha valakit érdekel, találtam EE sempront, kisker ára 9800 péz kb, gyári hűtővel:
Az egymagos Sempron processzorok kínálatában energiatakarékos, mindössze 35 wattos tipikus fogyasztással rendelkező CPU. Az alacsony fogyasztású Sempron 3400+ 1,8 GHz-es órajeleken járnak, 256, kilobájtnyi másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek.
Termékjellemzők:
Valós frekvencia: 1800 MHz
FSB: 800HT
Szorzó: 9 x
Magszám: 1
Cache: 256 kB
Foglalat típusa: AM2
Kisz.: Dobozos
Asszem beújítok egy ilyet
szerk: #3994 Probiker: a többi nagykernek is van forgalma, attól hogy sok bolt a rami weblistáját használja, az egy dolog, nálunk pl onnan a legkevesebb a vásárolt cuccés teszem hozzá, a rami nem a legolcsóbbak közé tartozik..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged