- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
discovery
csendes tag
válasz
Angelclaw #425 üzenetére
Nos szerintem valami nem frankó nálad, aki vesz egy 3800+ os procit meg egy 7950GX2-es VGA kártyát és arra nem képes hogy vegyen egy DDR2-800MHz-es ramot a 667MHz-es helyet az nekem nagyon de nagyon nem frankó!! Hogy miért, hát azért, mert a 3800-as proci alap órajele 2400MHz ami 400-al osztva kerek számot ad, tehát ki tudja használni a ramok teljes sávszélességét. Egyéblént ehez a VGA-kártyához én inkáb vettem volna egy dual magos procit. Talán mások is igy gondolkodnak erröl.
-
discovery
csendes tag
válasz
Angelclaw #420 üzenetére
Szia!
Nekem Asus M2N-E-van, szintén sima 3800+-os procival.
1, A HT szorzót állítsd 4-re.
2, A proci szorzó marad 12X
3, A ramot állítsd 533MHzre.
4, Mentés, és újra boot után kezd emelni az FSB-ét.
5, Ha kezd instabil lenni akkor emeld a proci feszt szerintem max 0.1V-al.
6,Ha elégedet vagy az eredménnyel, akkor lehet finomitani a szorzó csökkentésével, és vele párhuzamosan az FSB növelésével.
Egyébként nekem 12X217MHz-en üzemel a proci alap feszültségen (2600MHz), a ramok 834MHz-en mennek, HT-szorzó 5, További tuninggal azért nem foglalkozom, mert a GF7900GT teljesitménye miat nincs értelme mivel ha megnézed a 3Dmark06-tal akkor látnifogod, hogy innentöl VGA limitált a rendszer. Probáld inkáb a VGA-át tuningolni a nagyob teljesitmény reményében, ha játékra használod a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged