Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fpeter84

senior tag

Sziasztok!

Régebbről van egy IEI KINO-690AM2 ITX lapom, és felmerült bennem lehetőségként, hogy ebből épitek linuxos alapra egy netezős / HTPC / Kodi / tvheadend DVB / web / ftp / samba / torrent stb szervert

Bár van hozzá egy 1 magos (3000+ talán?) procim, de az már a maga idejében se volt túl acélos, ezért minimum 2, de inkább 4 magra váltanám: ebay-en turkálva bagóért kapok rizsföldről 4-5x00+ -os A64 X2-t, de utána eljutottam addig hogy akár a Phenom se megfizethetetlen... Viszont szerintetek elmenne a fenti lapban az AM2+ -os proci? Próbáltam guglizni, és találtam pro és kontra is - bár a kontra többnyire arról szólt, hogy pl a PCIe SLI nem tudná úgy kifutni magát a 2GHz-es HT busz miatt (ami jelen esetben nem is lenne ugye szempont). És az egyebek, mint pl power management mire számithatok? Lévén hogy 24/7-es működésről lenne szó, fontos hogy terhelés nélkül visszamenjen minimum P-state -be. Esetleg más hátrányok?

Továbbá RAM-ra is szükségem lenne - valamikor előbbre elbizniszeltem még az utolsó fél gigás DDR2-eseket is úgyhogy még próbára se maradt - és én is a pont az előzőekben emlitett amd-only kinai olcsóságoknál kötöttem ki... A leirása még szigorúan csak a 2x2 gigát emliti mint max, de alig drágábban kapnék 2x4-est is... Próbáltam keresgélni a 690G tudására, és pl ilyen utalásokat is találtam: AMD690GM-M2 (V1.0A):

º Dual-channel DDR memory architecture
    º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 16 GB*
    º * (Due to the DRAM maximum size is 2GB at present, the memory maximum size we have tested is 4GB)

Meg mernétek kockáztatni az amd-only high density 2x4GB-ot egy ilyen konfighoz? Nyilván fogyasztásban egy hajszálnyival jobb lenne össz 4 gigával, de a rendszer sokrétű terhelése miatt szivesen belecsapnék 8-at is ha megy vele...

Előre is köszönöm a tippeket, véleményeket!

Új hozzászólás Aktív témák