Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #1753 üzenetére
Most az imént kb. 25% HP-ig levittem első fázisban bekapott sebzés nélkül (mondjuk óvatoskodtam, tartottam a távolságot, így ez kb. 3 perc kergetőzés volt), majd jön az ugrós grab attackja. Abban a pillanatban dodge-olok, ahogy elugrik (megnéztem már leírást, mert ezt a támadását eddig 100%-ban beszívtam mindig, és ott azt mondják, amikor elrugaszkodik, akkor dodge), de így is simán elkap. Majd öt másodpercre rá ismétli, megint akkor dodge-olok, amikor a leírás szerint kellene, de ugyanígy elkap.
Persze ez így már halál.Én sem spirit emblémáztam ellene eddig (első fázisban), de most már lehet, hogy beteszem a firecrackert.
A második fázisában a terror ordításánál használtam az umbrellát. De az is érthetetlen, mert az elsőnél nem sebződtem, csak a terror mutató ment föl csekély mértékben. A másodiknál meg hiába nyomtam tövig az R2-t, nullára lesebzett az ordítással. Nem tudom, eddig viszonylag sima volt a játék, csak Genichiro második fázisában szívtam az input readingjével (gyógyulási kísérletre akár egész pályáról is azonnali felnyársalás), de itt a majomnál van pár olyan - számomra inkonzisztensnek tűnő - dolog, amit egyszerűen nem értek. (Pl. a sweeping grab-nél hol tudok ugrani, hol nem; az ugrós grabnél mindegy mikor dodge-olok és milyen irányba, mindig elkap. Második fázisban az umbrella hol megvéd, hol mintha be sem kapcsoltam volna... Így elég nehéz kitalálni, hogy most mi a fene van.)Szerk.: Amúgy ezt (szardobálás) a csimpánzok szeretik csinálni, és amúgy elképszetően jól céloznak vele
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #1751 üzenetére
Tapasztalom.
Ma nekiláttam a harcnak, de én ilyen inkonzisztens szarságot, mint ami a grab attackjának az átugrását jelenti, from játékban még nem láttam.
Egyszerűen azon szívom be mindig, mert hiába kezdem el mint az örült nyomni az ugrást (hátrafelé ráadásul) ahogy megjelenik a kanji, háromból két esetben Sekiro nem hajlandó ugrani. Pedig van, hogy mire begrabbel a majom, már háromszor-négyszer is lenyomtam az ugrást. Mégsem történik semmi. Ezt a részét rohadtul nem értem. Létezik, hogy csak akkor hajlandó ugrani, ha tizedmásodperce pontos időpontban nyomom, és előbb sem lehet? Vagy esetleg, ha mondjuk nyomtam előtte mást (ütést pl.), akkor annak előbb véghez kell mennie, s csak utána mehet az ugrás?A többi dolgát már szokom (azért az arcon fingását még be tudom szívni, illetve amikor előrevetődik hasra, akkor is szoknom kell, hogy nagyobb az ütőtávja, mint ameddig a karja ténylegesen elér)...
Máskülönben harmadik-negyedik nekifutásom táján már sikerült azért átmenni phase 2-be (arról hallottam már viszont, hogy lesz ilyen, így nem ért nagy meglepetésként). Itt mondjuk a véres sikítással megfektetett gyorsan.
Mindenesetre úgy harcolok vele, hogy ha halnék az első fázisban, akkor nem támasztatom fel magam. Így legalább lesz lehetőségem kicsit többet mókolni a második fázisban, hogy kiismerjem az ottani dolgait.
Szerk.: Bár vicces, mert azt hittem, hogy Dragonrotot csak úgy lehet összeszedni, ha feltámasztatom magam, s úgy is meghalok utána. Most viszont láttam, hogy sima halálból is összeszedtem ilyet, ráadásul kapásból négyet egyszerre...
-
Gothmog
senior tag
válasz
Phoen|x #1701 üzenetére
Na, itt is vagyok!
Az imént megvolt az első rendes boss (lovas/lándzsás kétfázisos "amíg élek át nem jössz ezen a kapun" csóka).
Hogy én mennyire szidtam magam, amikor kiderült a megoldás! Kb. ötször nekifutottam, és mindig csak ugrottam/dodge-oltam, mert valamiért azt hittem, hogy lándzsával lóhátról hadonászó ilyen nagy rohadékot nem lehet blockkolni/parryzni... Néha grapplingeztem, és mivel megvan a skill, ilyenkor kicsit meg is pofozgattam. Persze végül mindig szívtam, mert előbb-utóbb elakadtam valami tereptárgyban, illetve néha tök egyértelműen melléd csap, de akkor is eltalál, ha dodge-olni próbáltál... Második nekifutástól az első fázisát mindig sikerült levernem, de azután bevadult és mindig befingatott. Úgyhogy mérgesen kiléptem, és megnéztem a Fextrán, hogy mégis mi az anyja... Erre nem kiderül, hogy simán védhetők lennének a támadásai?!Rögtön visszaléptem, nekifutottam, és elsőre ugyan meghaltam, mert pálya szélén voltunk, beszorultam valahova, és a kamera úgy fordult, hogy azt sem láttam, mit csinál. Amikor meg feltámadtam, jóformán vissza sem kaptam az irányítást, már belém vert kettőt. Viszont ettől függetlenül éreztem, hogy így egészen más lesz a leányzó fekvése! Következő (második) rendes ráfutásra meg is lett, sőt két gyógyitalom meg is maradt, vagyis csak egyet kellett elhasználom. Így meg azt mondom, hogy kifejezetten könnyű volt. Viszont baromi élvezetes volt! (És hamar fel is ment a posture dam neki, ha jó ütemben deflectelgettem.)
De basszus, le kellene vedlenem magamról a DS/ER reflexeket (dodge, dodge, dodge), mert ezzel csak megnehezítem a saját életemet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W