- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pazirezz
tag
válasz
wwenigma #3033 üzenetére
Eddig működött rendesen.. illetve pár perce kaptam infót mi a gond.. . az SB 3,5mm jack digitális kimenete nem hagyományos jack csatlakozó.. hiába ugyanaz a mérete.. kell hozzá valami "Sound Blaster Digital I/O module" .. azon keresztül működik.. . simán jack átalakítót hiába dugok bele
köszi a tippet azért... . megpróbálok ilyen szerezni valahonnan.. .
-
Bali27
addikt
válasz
wwenigma #2995 üzenetére
Hmm... majd a következő gépujrarkáskor talán felteszem mivel most tökéletes minden.
Amit itt( Fixes and improvementsleírnak, nagy része nem vonatkozik rám, ami meg igen, az nem tudom hogy mi vagy nincs vele gondom )- CMSS2 is now available.- OpenAL 64-bit support. Első működik, második meg nem tudom hogy mi és mire jó.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
wwenigma #2970 üzenetére
Pedig nagyon jók tudnak lenni.
Én legutóbb pl. végignyomtam egy teljes két és fél órás műsort úgy, hogy senki nem vette észre (én sem), hogy a webcam-om mikrofonja megy és nem a headset-emé (véletlenül nem állítottam át)!
Logitech C525-öm van, ugyan az, ami neked. Én webcam-ok terén a Logitech-ekre esküszöm.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
wwenigma #2951 üzenetére
Köszi! Természetesen sohasem olvasom el a leírást, mivel hozzá vagyok szokva a gyári szoftokhoz, amiknél így cirka 30 év tapasztalat után nem igazán van rá szükség.
Persze így már felment rendesen és még csak kompatibilis módban sem kellett indítani.
Még egyszer köszönöm!
-
Bali27
addikt
válasz
wwenigma #2947 üzenetére
Hát nem tudom..
Nekem most ugy van fent hogy a legutolsó Support Packbol ami Audigy2-re volt, a drivert feltettem (Mert ettől az RX-es drivernél sokkal fakóbb volt a hang), és az RX es cuccokból meg a Audio consolt stb..
És így szépen szól nagyon és jó..
Kicist félek már ezektől az RX-es driverektől -
sellerbuyer
őstag
válasz
wwenigma #2941 üzenetére
Igen, ez van fent, köszi! Sajnos nálam hektikusan műxik a 2 ZS-n, Win 8 alatt.
Hol a mic bemenetet kapcsolja be, hol a line-t, attól teljesen függetlenül, hogy van-e beledugva valami. Akkor olyanokat csinál, hogy ha nincs bekapcsolva a visszajelzés szerint a mic például, ettől függetlenül (és figyeléstől függetlenül) a lejátszó részen ha bekapcsolom, akkor él, lehet hallani, de a szoftverek nem találják... Kb. használhatatlan, megbízhatatlan emiatt. Nagyon szomorú, mert ez egy nagyon komoly kis kártya, kár érte, hogy nem támogatja a gyártó tisztességesen.
Így jelenleg egy darab vas az egész.
Az a fura, hogy oda van írva a driverhez, hogy teljesen jó ehhez a karihoz a driver. Az hogyan lehet, hogy nála (meg másoknál) megy rendesen vele (még az effektek is állítólag!), nálam meg nem? Durva...
Nekem nincsenek mentési problémáim, minden beállítás szépen megmarad, ezzel nincs gondom.
Azt látom, hogy ezek az új driverek (vagyis a készítőik) nagyon a hangzásra koncentrálnak, hogy menjen szépen a dts, meg az 5.1, szerintem nem is tesztelik rendesen a bemeneteket... ez lehet a gond, így észre sem veszik a fenti hibát pl...
-
Ghard
őstag
válasz
wwenigma #2938 üzenetére
Igen, a creative supporton a régebbi 5.1 live néven van(vastagabb kártya), az újabb live 24bit(vékonyabb).
Az újabbhoz még win8.1es driver is van most nézem, a régihez meg csak xp.
Hát meg lehet próbálni egy PAX drivert, de szerintem ez sem jó live-hoz.
Pax Audigy series -
DarthHero
újonc
-
jézusom
addikt
válasz
wwenigma #2912 üzenetére
Bizonytalan vagyok.
Új játékok valami TRUSOUND kódolással lesznek, nekem pedig fontos lenne a térhatás játékokban. Nem tudom az új szabvány mikéntjét, de valami olyasmi, ami benne lesz az AMD VGA-kban, úgyhogy ezt nem kapkodom el.Zenélni meg inkább valami USB-s kéne, azt több gépen is tudnám használni.
SZERK: Eszembe jutott, hogy a hibás kártyámon azért a GAME portot felismerte!
-
Auratech
őstag
válasz
wwenigma #2900 üzenetére
kb.17e. értelmetlen. Az alaplapcsere nálam is komolyan fenn forog. Először azt hittem, a pciex 1 alatt((vga hűtő alatt lesz) aztán felfogtam, hogy nincs.
A sulis admin gépemben lepróbálom és ha hibátlanul működik (az új driverrel a sztereó 24bit/48khz lejátszás és meghajtja a Beyer-DT770 80 ohmos fülesemet és jól szól, cserélek egy deszkát. A crossfire/sli képességet szívesen beáldozom, ha nem kell füleserősítőt vennem az otthoni géphez... -
-
Urzu_7
aktív tag
-
Loewes
csendes tag
válasz
wwenigma #2782 üzenetére
Nálad lehet a hiba, mert tökéletesen megy az ASIO a 4.5 pack-al az Audigy SB0090 és az Audigy SB0350 is.
Utóbbinál az SB Audigy 2 ZS ASIO 24/96 [E400] van kiválasztva 960buffer 10ms latency-vel és felvétel/lejátszás is tökéletesen megy.
VST, VSTi hangszerek is akadás mentesen mennek vele NI Kontakt és más hostok alól is. -
BoogeyM@n.
aktív tag
válasz
wwenigma #2318 üzenetére
ok szedem
mire jó ez a: takeown /f C:\Windows\*.cdf
meg cacls C:\Windows\*.cdf /G BoogeyMan
mert nem jön össze ezt írja:Microsoft Windows [verziószám: 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\Users\BoogeyMan>takeown /f C:\Windows\*.cdf
INFORMÁCIÓ: Nem találhatók a megadott mintázatnak megfelelő fájlok
(vagy mappák).a másik
C:\Users\BoogeyMan>C:\Windows\*.cdf /G BoogeyMan
A rendszer nem találja a megadott elérési utat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
wwenigma #2269 üzenetére
kár,h az au2 is 48khzen dolgozik rendesen,zs abban volt jó,h kvantálási torzitás akármilyen frekin korrektül ment.sima 2esen felment 3-4%ra is,amig mérni is és hallani is lehetett.
48,96és hasonló frekiken tényleg kicsi a különbség,de CD,vagy flac esetén nem mindegy.persze,ha valaki imád nonstop átkódolni,hajrá,vegyen pár ezerrel olcsóbban sima au2-t.
igazából dudikával régebben többször egyet értettünk hangoskodásban,egyéb hardvereknél,nem is értettem,hogy mondhatja,h egyezik a kettőnek a hangja.tehát emlékeim alapján biznék a szakvéleményedben.csak most nem.
de télleg hagyjuk,ez nem ide való szövegelés.nemtom ki hogy sziv ZSvel,többeknek hibátlanul megy. akkor sem értettem DK véleményét erről,mikor irta...
megkérdezném ellenben hogy használtan melyik mennyiért szokott menni?
-
dudika10
veterán
válasz
wwenigma #2265 üzenetére
Megmagyarázza magának, hogy megérte neki régen kétszer annyit kiadni a ZS-re mint a sima Au2-re. Van különbség ez tény, de én se adnék érte kétszer annyit.
Jah az árkülönbségre meg nagyon egyszerű a magyarázat: mivel régen ez volt a csúcs Creative kártya ezért irreálisan magas árat kértek el érte (ahogy az mindig van ... például intel processzorok) és sok ember azt hiszi, hogy amiért régen olyan drága volt még mindig kétszer annyit kell elkérni érte mint a simáért. Aki meg nem kérne el kétszer annyit érte az meg megnézi mennyiért mennek az aprón, látja, hogy jó drágán és felteszi Ő is drágán. Az árkülönbség nem takarja a tudáskülönbséget. De ha ezt magyarázni kell akkor már régen rossz.
-
válasz
wwenigma #2259 üzenetére
Szerintem is felesleges a ZS-re a többlet pénz. Sima Au2, a legutolsó DanielK-s Support Pack-kal... Két gépen is így megy és nem szenvedek egyikkel sem.
Asus témára nem tudok mit szólni, mert még egyet sem hallottam. Viszont ezekkel a mai anyagokkal (Flac, Dolby Digital, DTS) nem hinném, hogy számottevően jobb lenne a hangja. Talán a BluRay-es DTS-Master Audio-nál már hallható lehet...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bajnokpityu
félisten
-
Johnny Cage
addikt
válasz
wwenigma #2121 üzenetére
Rendes tőletek, hogy segíteni próbáltok, de egy ideje bohóckodok már moddolt driverekkel, alap, hogy mindenféle térhatásos parasztvakítás kikapcsolásával kezdem.
Kozmetikai hiba, hogy a mixer, a THX console és az EAX console alapból hiányzik, bár ezek nélkül is (majdnem) mindent be lehet állítani. A gondom csupán annyi, hogy a cucc nem szól jól. XP-t visszatöltve a probléma megoldódik (ott se trükköztem sok mindennel, mély/magas, cutoff frekvencia, esetleg szoftveres ekvalézer, de azt se használom mindig).
-
dudika10
veterán
válasz
wwenigma #2107 üzenetére
Ilyen hozzáállással nehéz vitatkozni.
Ha az embernek csak azért kell, hogy szóljon valami akkor az újabb integrált realtek chipek is megteszik. Azok is elég jó minőségűek manapság.
Amint azt az adatlapomon láthatod én se költöttem túl sokat erre az egészre, mert nem tehetem meg, de a lehetőségeim keretein belül egy elég jó rendszert tudhatok magaménak, amin kellemesen lehet zenét hallgatni és nem csak háttérzajnak jó.iMaverick: természetesen veszteségmentes formátumokat hallgatok. MP3 csak akkor szólhat nálam, ha háttérzajnak kell.
A kábel egyébként nagyon nem mindegy. Figyelni kell rá, hogy jó irányban kösse be az ember, és használt kábelt nem szabad megfordítani.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
wwenigma #1772 üzenetére
Jó hogy. Azokról a beállításokról pont én írtam cikket a logoutra.
Viszont mondok megint érdekes dolgot, XP-s hivatalos legújabb driver XP-n, és nem lehet kikapcsolni a CMMS-t. Mindegy, hogy off, cmms, cmms2, vagy sztereo surround módban van, szól mind a négy nagy hangfalam, ez még nem lenne gáz, de visszhangos a zene. Minden zeném mindegyik lejátszóval.
Ezt eddig nem vettem észre, mert ha tehetem, nem hallgatok zenét a gépről.
-
jorden06
senior tag
válasz
wwenigma #1748 üzenetére
Itt pl. hiába van beállítva, hogy szinkronizáljon a Control Panel-lel, nem jelenik meg semmilyen ikon az óra mellett amivel közvetlenül tudnám szabályozni a magas és mély hangokat. Mert a modban ugye nem csak equalizer volt, hanem ez a független szabályozás is
Itt a megjelölt helyen pl. volt még lent egy rakás ikon, mindenféle funkciókkal, ezekkel itt mi lett? Az Audio Console helyettesíti?
-
nyunyu
félisten
válasz
wwenigma #1713 üzenetére
SB Audigy Series Support Pack 3.1 + DTS Encoder Switcher
Included in the pack:
- Audigy series driver 2.18.0011.8 (latest beta)Ennyi mar boven eleg indok, hogy miert NE tegyem fel.
0011 vegleges nagyon szar volt, 3 honappal kesobb kijott 0011 bugfix beta ugyanugy hulladek, csak most mar digitalis 5.1-ben elvezhetted, hogy szar.Egyelore maradok inkabb a hivatalosan nem Win7 ready, de legalabb mukodik 0010-nel.
-
PuMbA
titán
válasz
wwenigma #1679 üzenetére
"Audigy 1 SB0090-nel mukodik a Stereo surround, meg 24bit/48khz az alap hangbeallitas"
Nem működik a 24 bit. Azt csak ráírták a dobozára és be lehet állítani ,de semmit nem ér...24bitet csak az Audigy 2 és 4 tud.
"Creative Labs advertised the Audigy as a 24-bit sound card, a controversial marketing claim for a product that did not support end-to-end playback of 24-bit / 96 kHzaudio streams. The Audigy and Live shared a similar architectural limitation: the audio transport (DMA engine) was fixed to 16-bit sample precision at 48 kHz. So despite its 24-bit/96-KHz high-resolution DACs, the Audigy's DSP could only process 48 kHz/16 audio sources"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest