- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
válasz
MPowerPH #8826 üzenetére
"...nem is értem mi volt a kardoskodás a lap mellett..."
Azt kéne észrevenni, hogy ár/teljesítmény arányban igencsak jó választás.Vagy mindenki dobja el, ha nem megy 5.1 felett?
Szerintem téged meg a topiklakók nagyrésze nem ért.
Már vagy százféleképpen leírtad mekkora sz.r az ASRock, köszönjük Emese!! -
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #8450 üzenetére
Eddig is értettem. Ezt a cikket már korábban olvastam (ezt említettem neked P35-ösként). A képekre viszont nem emlékszem pontosan, de alul mintha a 6 fázisúnál nem jelentkezett volna olyan mértékben ezek a kilengések (vagy egyáltalán nem) mint a 3 fázisúnál. Viszont ami X58-nál 1.4V volt, az itt 1.52V, és az ottani tapasztalatokat nem biztos hogy érdemes áthozni ebbe a topikba.
Itt van két táblázat Giga lapokhoz, hogy miket mértek mások (én ilyet nem fogok csinálni):
[link]
[link]XaraX
Üdv újra itt! -
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #8434 üzenetére
Kimérni úgy sem tudod, sajnos nem találtam info -t arról, hogy itt mit produkál. De ha az R3E-nél (ami egy 8 fázisos digi, nem valami mezei PWM, és amit a Maximus IV Extreme is megkapott) fokozottan ügyelni kellett az LLC-re egy bizonyos feszültség fölött, akkor itt sem lesz jobb a helyzet.
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #8187 üzenetére
Ezek direkt nem VGA limites beállítások pont azért, hogy felmérjék a procikat
Akkor ezt sztem meg is válaszoltad
Mi értelme lenne a processzor tesztnek VGA limites beállításokon? Jahm, és nincs igazad! Ahogy azt már az előbb írtam, a fent likelt tesztről beszélünk, és amikor az 1FPS -es szamárságot írtad, akkor is ugyanekkora volt a felbontás.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
MPowerPH #8090 üzenetére
Köszi!
Az egyszeri user ezt fejben tartja, de nem gondolja, hogy ekkora jelentősége lenne.
Na akor majd a köv vantage teszt Single rammal megy--
Xarax: Megértelek, de ha nem jösz, akkor sem nem a modikkal szúrsz ki, hidd el jól alszanak akkor is ha a fele topik illegalításba vonulna.Dictator: Fehér, ne legyen benne fémes szemcse... majdnem mindegy milyen MX3 és olcsó átlagos között csak pár fok lehet 100W alatt (a dt fögg az átvezetett hőmennyiségtől). A paszta felkenése talán többet számít +-, de az sem vészes.
Szerintem nem volt okos ötlet paszta nélkül használi a CPU-t lehet hogy a szenzor csak X-et mért, de rendkivül rossz lehetett a hőeloszlás.
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #7970 üzenetére
Ne offoljuk szét a topikot, így lezárásként csak annyit, ami a te hsz-edben is benne van: tuning, csak ésszel! És hozzáértéssel!. Amikor egy verda széthullik tuning után, akkor ott valamelyik hiányzott, illetve a motor már amúgy is haldoklott, a tuning csak megadta a kegyelemdöfést!
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #7933 üzenetére
véletlenek már pedig vannak. én is eltaláltam elsőre találomra az i5-750-em végét + hozzá a feszt. nem azt mondtam hogy lehetetlen, de ha a minél kevesebb feszre mész 24/7-re akkor nem elég egy 30 körös linx (na ez a badarság!). én se hobbiból linxelgetek, általában akkor indítom el amikor lefekszem aludni, vagy nem vagyok itthon.
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #7920 üzenetére
Most erre mit mondjak? Örülök neki hogy 12 szálon dolgozott a procid 30 kör linx után
Ettől függetlenül nem stabil 30 kör Linxtől egy rendszer. Konkrétan BSOD kódból visszakerestem hogy mi a baja és egyértelműen kiderült hogy kevés a VCore (max 71C-os volt a proci).
Én is azt hittem régen hogy elég 200 kör (nem 30!), aztán C2 multi közbe merevre fagyott a gépem.
(#7921) Erdei88 200kör 2600MB rammal az pont 3,5 - 4 óra
(#7930) alibaba78
akkor működik a DVID ha CPU VCore-t Normalra rakod, és DVID alatt tudsz +/- olni -
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH #7789 üzenetére
Meglestem, de nálam akkor az lehet az AUX nevű valami, bár egy régebbi progival lesem.
XaraX: Remélem idővel megváltozik a véleményed. Sajnos ilyen esetekben nem lehet mást tenni. Számtalan esetnél voltam szemtanú, hogy vélt vagy valós sérelemnél a Moderátorok eljárása után nem érdemes széllel szemben pipilni. Emlékszem olyan esetre, hogy a véletlenek sorozata miatt bannoltak valakit, és nem lett belőle semmi.
A moderátor fáradt volt és egy gyépés gamepodos hacker/warez nénézős topikból épp a nagy ramosba tévedt, amikor is páran viccelődve fetrengtünk a röhögéstől...
Ezt ugye nem tudtuk, mert read only volt az elején, de mindegy is.
Én is fájlalom az esetet, mert nem volt kirívó, bár efelett nem ítélkezhetek, csak a véleményem írhatom le. Nem érdemeltetek ilyen szankciókat.Peace: Ha előreutalással jön a cucc, akkor amiatt késik. HW kerből rendeltem procit, mert rendelés leadásakor 55K volt Iponon... gondoltam nem várom meg, míg a másik boltban is felmegy és megrendeltem... másnap du nézem Iponon 48K.
-
Peace
nagyúr
válasz
MPowerPH #7784 üzenetére
Én úgy gondolom csak nem volt beszerzési problémájuk, hiszen Ipon árlistája szinte óráról órára változik, és csak az szerepel rajta, amit le is tudnak szállítani a boltjukba másnapra. Tegnap reggel rendeltem a cuccokat, gondoltam ma átvehetem, hiszen eddig mindig így volt. Tévedtem.
-
ela
tag
válasz
MPowerPH #7786 üzenetére
Igen ,valóban meg tudom erősíteni ,hogy a volt alaplpjához képest a jelenlegi tényleg csak a "gagyi" kategóriába tartozik.
Mi másnak is tudnék vélni akár én/vagy közületek bárki egy íly mértékű visszalépést a szolgáltatások/tuning terém ?
Bocsesz!!
Én is épp most váltok eme alaplapra ,de akkor is az a véleményem.
Ha közülünk valaki eddig Ferrarival mászkált és holnaptól "csak" Merci"-je ,vagy "Maserati"-je lesz "jobb esetben" ,ne ssen kétségbe.HASZNÁLJA EGÉSZSÉGGEL -
törölt tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH #7738 üzenetére
Nézegettem én is külföldi fórumkat, de még csak Extreme 6-hoz van igény DIMM voltage mérőpont kiméréséhez.
No meg szintén EX6-hoz van Uefi és driver okosító topik.
Hétvégén jön a backplate-m ha felrakom, akkor megnézem Vcore-nak a standard tekercsláb mit mutat az állítotthoz képest, illetve elöl van-e rá mérési lehetőség.
Ha minden igaz ebben a topikban írta valaki, hogy standby-ból felkelve a gép vagy 1 tizeddel alúlfeszel loadban a standby előtti load feszhez képest. Meg kellene ezt is nézni, de még csak félig telepítettem fel a winfost. (ha jól rémlik ez giga, vagy asus lap volt) -
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #6779 üzenetére
Kicsit tájékozódj mielőtt ijesztgetni kezdessz másokat. 32nm, és még az intel is 1.52V-ban adta a maxmális feszt, amit a OC'-erek szeretnek túllépni, de ez bőven ez alatt van.
Nem mellesleg az 1.4V+ konkrétan ehhez a 4600 eredményhez nem tudom hogy jön ide
1.308V az nagyon messze van még.szerk.: Over beírta pár héttel ez előtt hogy az 50. hét után gyártott prociknak semmiképp ne adjuk 1.52V felett, az alattiaknak "nyugodt szívvel" mehet az 1.6V extreme tuninghoz
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #6777 üzenetére
Ezt nem tudom. Mert Lynnfieldnél még nem néztem kikapcsolt HT-val, ott még IBT-t használtam főlleg.
Az előző szerkre: majd egyszer lesz komolyabb VGA is. Most erre futotta, és eddig minden megy 1680-ba. 1-2 játék van aminél kompromisszumokat kell kötni GTX460-al, pl Metro, Crysis
A MHz-el meg úgy vagyok hogy minnél több annál jobb, addig nem fölösleges ameddig bírja proci. Ha lesz normális BIOS vissza is lesz lőve 4800-ra, vagy 5GHz-re
-
Dtomka
veterán
-
Landon
addikt
válasz
MPowerPH #6375 üzenetére
Azért érdekes, ahogy az ASUS MIV-ről eljutottunk az msi P67A-C45-hez!
Azt mondtad nem akarsz, "olcsó, gagyi" lapot?!
Ha msi akkor vmi P67A-GD65 vagy valami...
Umm azért arra kíváncsi vagyok, hogy 1.5 év után, hogy tudsz egy 1.5 éves cfg-ot nyereségesen leadni használtan?
Mármint persze, nagyon jó a 980X meg minden de, hacsak nem vmi "kerülő úton" szerezted be nagyon olcsón anno akkor nem tudom, hogy tudod kihozni nyereségesre...
-
Landon
addikt
válasz
MPowerPH #6362 üzenetére
Pff totál felesleges akkor!
De úgy őszintén 980X-el minek akarsz platformot váltani év végéig?
Totál semmi értelme. A húzott 980X-ed lehet sok 2600K-t vágna oda.
Azért az még is csak 6 mag etc.... Abszolút nem értem miért akarsz váltani, azontúl, hogy a SB az "új" gen és azért vonzónak tűnhet...
De szvsz NAGY hülyeség lenne váltanod jelenleg bármire is.
-
AirBooms
addikt
válasz
MPowerPH #6350 üzenetére
Asrockban nincsenek mérőpontok, de nagyon megéri az árát. S különben is eszméletlen irigy leszek, ha veszel egy M4E-t!
Tehát vegyél csak szépen Fatal1tyt!(azért a két lap között, ahogy láttam, kb. 30k a különbség - s mivel SB-nél nem kell annyit ügyeskedni, trükközni, mint 1366-ban, szerintem nem éri meg az a 30k. Asszem, most először mondok ilyet egy Asus ROG lapra)
-
válasz
MPowerPH #6350 üzenetére
Én ennyiért inkább az ASUS-t venném, meg egyébként se bírom az Asrockban az UEFI hátterét.
Szóval teljesen szubjektív alapon az ASUS.-ra egy szavazat
De mondjuk az egészen biztosan drágább.
Kérdés, hogy mennyivel és mennyi ideig maradna a lap?(#6348) fsb1000: Ez a proci kevesebbet eszik mint bármi más hasonló teljesítményű.
Az én előző procimtól is kevesebbet eszik, sztem mindenki így van ezzel itt kb.Idle-ben visszaveszi magát, win-ben belövöm az autosleepet.
Innentől nem érdekel a fogyasztás, mert úgysem használnám másképp a gépemet. -
-
-
-
-
-
-
dime27
őstag
válasz
MPowerPH #1702 üzenetére
Jó kérdés engem inkább az zavar h tényleg nincs baj ha a sata3as pontokra kötöm a cuccaimat mert hát nincs kedvem garizttani az 50ks intel ssdmet ill mi van ha leszáll egy vinyom amin van mondjuk 1T adat....
Szal semmi írásos bizonyíték nincs arrol h sata3ommal tuttira nem lesznek gondok majd...
-
XaraX
addikt
válasz
MPowerPH #1664 üzenetére
Hdd van rádugva, 2 db.
Egyébként rádugtam a sata3-ra, kb ez volt az első, de nem látta a winyót.
Lehet, Én voltam a pöccs, és valamit állítanom kellene biosban, mindjárt megnézem.
Igaz lehet, hogy egy idő után jön elő, kb egy hete van meg, és ma vettem észre elöször.
Viszont húzva eddig rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest