Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
válasz
partyphoto
üzenetére
Igen, úgy tűnik ennél a típusnál is áttértek már a 334GB-os tányérméretre.

-
sonar
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
Nem hála az égnek!
Ma átmozgattam a csatikat, most backupolok és utána adok kicsit megterhelem a gépet.
Ha meg nem jön elő semmi akkor majd jövőhéten lanparty-n kiderül, hogy mivel van a gond.féloff: látom a profilodban, hogy corsair vx450-es tápod van. Megéri megvenni? Mivel tud többet egy chiftectnél?
-
sonar
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
Most átraktam egy másik tápcsatira.
Leakadás - hallok egy kattanó hangot majd eltünik a hdd az összes particióval együtt.
Nem találom se a Managmentben(Kezelés) se az explorerben. Restart után helyre áll a rend.
Viszont a Raw Read Error Rate az eddig 253-ról leesett 100-ra.
Sentinel továbbra is azt mondja, hogy minden rendben. -
sonar
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
Egy nem mai darabot, de chiftec 360W, a konfigom se mondható erősnek.
A64-3200+, 8500GT, 2x512 DDR1, AsRock alaplap, egy pio112.
Ennyit bírnia kell.
Bár az előbb próbáltam egy defragot és szerintem elért egy részt ahol bad sectorok lehetnek, mert leakadt menetközben az egész winyó.
HD sentinel meg azt mondja minden fasza ne aggódjak. -
sonar
addikt
Sziasztok,
Van nekem egy SAMSUNG SP2504C HDD-m ami elkezdett furcsa dolgokat produkálni.
Egyrészt olyan gyanús zajokat kelt néha. Meg most már odáig fajultak a dolgok, hogy állandóan konzisztenciát kell ellenőrizni.
Szerintetek mennyire kritikus ha a Raw Read Error Rate-re a következőt adja az everest:
Küszöb: 51, Érték 253, Legrosszabb: 100Van egy másik hdd-m ott a legrosszabb érték megegyezik az értékkel.
Szerintetek ezzel már lelehet gariztatni? Vagy várjam meg míg teljesen kipurcan? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Jelenthet nekem teljesítményben elmaradást az, hogy HDTunePro azt írja UDMA7 supported, UDMA5 active?
-
stol
addikt
Alapjában mindegyik gyártótól döglenek vinyók, egyiktől kevesebb, másiktól több.
1-2 bedöglött példány alapján ítélni meg baromság.Az, hogy szériahibás, még mindig kevesebb jön vissza belőlük valamiért.
-
audi100td
nagyúr
Ne érts félre nem vagyok Samu fan és tudom mennyi probléma volt az eddigi vinyóikkal, de az F1-ről érdekes nem hallani sok rosszat, neten sem találtam 30-40%-os hibaarányról infót. Eddig Hitachi-val és a WD-vel vagyok a legjobban megelégedve, most is azt használok, illetve egy 640-es F1-et, ami érdekes módon kb. 7 hónapja majdnem hogy 24/7-be megy és semmi baja.
"Nehéz elfogadni?
El kell fogadni!"Egy egyetlen ember véleményére biztos nem fogok adni, főleg nem azéra aki azt állítja, hogy még ma is a Seagate az egyik legmegbízhatóbb gyártó, nekem is beszart az 500-as Seagate 7200.11 (nem FW hiba, össze-vissza kattogott meg belassult, 1 hónapot bírt) és nagyon sok a panasz ezekre a HDD-kre, viszont volt több Samsung-om is és egyik sem döglött meg, WD-vel sem volt még rossz tapasztalatom.
-
Sweet Lou 6
addikt
A Seagate-ről nem nagyon mondanék inkább semmit... 2 hét alatt csak családon belül a 7200.11-es szériából kettő 500 gigás szart be (az egyik telement vagy 2000 bad sectorral, másik föl se pörgött, szerencsére mostanra már mindkettőt cserélték gariban samsungra
), és most nálam vannak haverom megmaradt cuccai, mert mitad isten hát nem telement bad sectorral az ő félhónapos vinyója is?!és micsoda véletlen, hogy neki is 7200.11-es seagatje volt...
szóval nekem a január a seagate bemutatkozó hónapja volt
soha többet!!!
Annyival viszont kiegészíteném, hogy nem a seagate összes hdd-jére mondom, hogy szar, hanem a 11-es szériára...mellesleg sebességre is érezhetően gyorsabb az f1-es samu
Persze mindenki kifoghat selejtet, de ezt azért írtam le, mert 3-ból 3 selejt elég rossz arány
-
stol
addikt
válasz
audi100td
üzenetére
Anyit tudok mondani, hogy a meghibásodási arány messze magasabb, még a mostani fw hibás sígatyától és rosszul sikerült thaiföldi WD-től is.
Viszont napi sok vinyót adunk el.
Átlag 8-15db vinyót adunk el vegyes márkákból.Amúgy teljesen mindegy mit veszel, mert fogyasztói társadalomban élünk és a Samsung is egy tucatgyártó, aki ugyanúgy szemetet gyárt, mint bárki más.
Van egy hangzatos bejáratott neve (a samsung név hallatán a vásárlók fele a csempére élvez a pultnál
), ezáltal bármit el tud adni a márka alatt.Én sose a márkát látom, hanem azt, hogy miből menyi hibás jön vissza és punktum
Jelenleg a Seagate és Hitachi a legjobb stattal rendelkező "gyártó".Nehéz elfogadni?
El kell fogadni!500-as F1 nekem is szart be szerverben, ahol hűtve volt, szervertáp láttal el árammal.
Egyszerűen szétfolyt a csapágy kenőanyaga és elkezdett badesedni kb. 1,5hónap nonstop használat után. -
audi100td
nagyúr
-
sulep
senior tag
Olvastam hogy bizonyos gigabyte alaplapoknál a nagy winyó galibát okozhat és nem működik.
Igaz nekem Asus van P5GDC-Pro de ha veszek egy samsung HD753LJ 750-es sata winyót akkor nálam nem lesz ilyen vagy ehhez hasonló galiba igaz? Működni fog és fel is ismeri a teljes méretet igaz? MErt ez nem olyan mint mondjuk a memória hogy bizonyos chip készlet csak 2 gigáig látja más meg 8-is stb... -
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek egyész napi használat után sok a 27 fok egy HD501LJ-nek?
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Nem tudom, még nem próbáltam, de egyértelműen bad sectoros, vidd vissza...
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Cseréltesd ki a vinyót, kifogtál egy selejtet...
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Linkeld be azt a Sentinel képet légyszi.
-
easy...rider
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
megjött a vinyó, ráfuttattam a HD-TUNE progit, olvasás és írás tesztet is, (az írás teszthez leszedtem a partíciót, mert úgyis üres volt) azután megpartícionáltam, elkezdtem átmásolni a cuccokat, és a HD sentinel elkezdte szépen számolni a bad sectorokat.
kb 380-400 GB-ot másoltam rá, és KB 115 bad sectort jelzett a progi
kicsit kiakadtam.
most ez lehet azért mert az írás teszt után mikor partícionáltam a "EASEUS Partition Manager 3.0 Unlimited Edition" progi nem formázta le rendesen a partíciókat?
és az írásteszt után azokban a szektorokban még ott maradtam az adatok?
elég hamar végzett a partícionálással, szóval csak valami gyorsformázást csinálhatott. -
audi100td
nagyúr
Azért ne felejtsük el, hogy ez a dolog erősen ház függő is...
-
nguru
tag
4 satás Samsung van egy házban....nem zajos..
-
radi8tor
MODERÁTOR
Egy olyan kérdésem lenne, hogy meg tudjátok-e mondani mennyivel hangosabb az HD103UJ (1TB) vinyó, mint egy HD753LJ (750GB)? És ha mondjuk ez a két vinyó lenne egy gépben sokkal jobban rázná azt?
Érdemes lenne az egyiket külső házba tenni és eSATA kábellel összekötni a géppel?
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Nem, mást nem kell, én nem szoktam külön partíciót csinálni a swap-nak, de lehet gyorsít rajta valamennyit.
-
easy...rider
őstag
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Az király, akkor csapj le rá.

-
easy...rider
őstag
A www.computerdiszkont.hu-nál jó Samsung SpinPoint F1 640GB (HD642JJ) vinyót lehet kapni!
Kértem teszet, és most kaptam meg:
-
audi100td
nagyúr
válasz
ATISoft
üzenetére
Hát nem tudom, talán az első gyenge HD Tune tesztből hihettem (nem csoda, mivel ment közbe a víruskereső
, arról meg hogy nem vagytok képesek rendes teszteket csinálni, arról nem tehetek), mivel ott tényleg nem ment 100 fölé, viszont a HD Tach tesztek ezt cáfolják, szóval nincs semmi gond. -
ATISoft
tag
válasz
audi100td
üzenetére
Oké köszi, lehet túllihegem a dogot

Csak mikor annó erről az eredményről kérdezősködtem a milyen winchestert vegyek topikban, te írtad a következőt:
"Ez is a Sata vezérlődnek tudható be, mivel nem megy 100MB/s főlé, valószínüleg ATA100 a max amit támogat a lapod."
Csak ebből következtettem, hogy az új lapban jobbnak kellene lennie.
De azért örülök, hogy még jó szériám van

-
audi100td
nagyúr
válasz
ATISoft
üzenetére
Nem értem miről beszélsz?!
Teljesen rendben van a vinyód, az F1ennyit tud (mint ahogy a többi jelenleg kapható típus a konkurenseknél), nem olvastad az 1TB-os PH! tesztet?
ű
Nem a Sata1 volt a korlát (hisz 150MB/s a határa), ekkora a HDD tényleges sebessége, szerintem ne cseréld le, nagyon jó kis vinyó ez, gyorsabbat úgy se találsz.A 640-esekből csak az újabbak nem olyan jók, mert lassabbak mint lennie kéne, a tied még a "jó" szériába tartozik.

-
ATISoft
tag
Sziasztok!
Még december elején vettem egy Samsung 642JJ winyót, mivel a fórumokat olvasgatva mindenki ezt dicsérte a leginkább. Akkor egy viszonylag régi alaplapba került (asus p4p800-e deluxe) ami nem támogatta a sata 2-t. Akkor ezek a teszteredmények születtek:
[link]Nemrég gépet cseréltem, egy Gigabyte EP35-DS3 lap került a gépbe.
Érdekes módon a fenti teszteket megismételve szinte semmi változás nem történt.
Jóformán bájtra ugyanaz a sebessége mint a régi alaplapban.(Akkor még szoftveresen átállítottam a winyót sata 1-re, de közben már visszaállítottam)
Igazából nincs különösebb bajom vele, de pl a hdtach eredmény eléggé lelombozó...
Mitől lehet ez? Annyit kérdezősködtem, hogy milyen winyót vegyek, sokan ajánlották ezt a típust. Egyáltalán hiba ez?(Most olvasgattam a fórumban, hogy az új 640-esek nem a legjobbak.
A december elején vásárolt vajh a régebbi verzióba tartozhat?) -
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Nem függ a procitól, ramtól...
-
audi100td
nagyúr
válasz
easy...rider
üzenetére
Le tudnád tesztelni mielőtt megveszed?
-
DarkDeer
senior tag
válasz
easy...rider
üzenetére
-
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider
üzenetére
ja és a rossz verzió nehezebb mint a jó? mintha ilyet hallottam volna. akkor elvileg nehezebb vagy kb olyan nehéz mint a 750GBos/1TB-os verzió. ez lehet összehasonlítási alap ugye?
jó 640-es 610gram rossz 640es 690gram
jó 750-es 1tb-os 670gram ha jól tudom -
easy...rider
őstag
ha bedobom a zsír új Samsung SpinPoint F1 640GB (HD642JJ) vinyót, mivel teszteljem hogy nem e a lassú darab? ja és milyen értékeket kellene kapnom?
-
vepe
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerős akar samsung winchestert venni.
320,400 vagy 500gb-ost érdemesebb venni?, esetleg jó lenne ha mondanátok mind a 3-ra típusszámot is--ami jó széria--, mert akkor olyat rendelne...16mb-os kellene mindenképpen..rendszer-vinyónak megfelel egy ilyen?fontos, hogy halk, rezgés-mentes és lehetőleg gyors legyen, ennek megfelelően kellene pár típusszám..
wd,seagate, hithachi nem kell neki...
köszi
-
Nforewer
tag
sziasztok!!! Valaki eltudná nekem magyarázni hoygan kell a hdd-én firmware-t frissiteni!!! előre is köszike a segítséget!jah és még valami lenne hoyg ez mire lenne jó vagy szükséges egyálltalán??? Köszönöm a segítségeteket!!!
-
audi100td
nagyúr
Igen, F10-es Bios-nál már javították, amúgy nekem is ilyen lapom van, szépen megy 500-as FSB-vel alapfeszen.
Az én 640-esemnek nincs semmi "visító" hangja.

Én amúgy szerencsés 1TB 7K1000.B tulaj is vagyok, ezt ismét nagyon jól eltalálták Hitá-éknál, az elérési ideje is kb. 13,2ms, jobban szeretem mint az F1-et. Amúgy ennek is elég rendes súlya van.

-
nyunyu
félisten
válasz
audi100td
üzenetére
Rendben, akkor nem lesz gond, ugyanis még a "sima" P35-ös Gigabyte lapoknál, valami Bios bug miatt tönkremennek az 1TB-os vinyók, mert beleír a Frimware-be és ezután 32MB-osnak látja a rendszer.
Ehh, ezt csak most olvasom, pedig egy hete beruhaztam egy 1TB-s F1-re, es P35-DS3 1.0 lapom van.
Lehet tudni, hogy melyik BIOS verzio a rossz?
Most valami beta F14C van fenn, de eddig megy a vinyo, mint a szelvesz.
Viszont a zsiruj vinyo hangja a JVC motoros P80 (SP1614C) visitasat idezi

(5 ev Hitachi utan ismet probalkoztam a Samsunggal, mivel a P7K500 nagyon nem jott be rendszervinyonak, boltban meg mindenaron a regi 7K1000-et akartak ramsozni, nem a 7K1000.B-t.)Masik amin meglepodtem: qrva nehez a 3 lemezes F1, sokkal nehezebb, mint anno a 3 lemezes Hitachi 7K250 volt.
[szerk:]Aha, F10-ben javitottak az 1TB bugot.
Milyen jo, hogy gyarilag F6-tal jott az alaplapom, aztan regebben felraktam az F10-et, erre elfelejtette a 3 labu procihuto vezerleset, aztan 1.5 honapja felcsaptam a legfrissebbet, amit olyan szepen atvarialtak, hogy elsore el sem igazodtam benne
-
audi100td
nagyúr
Rendben, akkor nem lesz gond, ugyanis még a "sima" P35-ös Gigabyte lapoknál, valami Bios bug miatt tönkremennek az 1TB-os vinyók, mert beleír a Frimware-be és ezután 32MB-osnak látja a rendszer.
Csak ezért kérdeztem, mert ha P35-DS3(P) lett volna, akkor még Bios-t kellett volna frissíteni a vinyó csatlakoztatása előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 600w
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), és most nálam vannak haverom megmaradt cuccai, mert mitad isten hát nem telement bad sectorral az ő félhónapos vinyója is?!és micsoda véletlen, hogy neki is 7200.11-es seagatje volt...
szóval nekem a január a seagate bemutatkozó hónapja volt