Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nforewer
üzenetére
Szia!
Nekem is volt hasonló problémám a múltban. Vissza is vittem a HDD-t de csak nem szűnt meg a hiba. Akkor belemélyültem a témába, és azt találtam, róla, hogy a RAM-ok hibája (is) okoz CRC hibát. Ekkor lefuttattam a Memtest 86 nevű programot és bizony hibásak voltak a RAM-ok. Azok cseréje után megszűnt a CRC hiba.
Töltsd le, írd ki lemezre és bootolj be a Memtest programmal. Memória méretétől / sebességétől függően ez órákig is futhat. Ha piros sorokat látsz a monitoron, akkor hibás a RAM. -
audi100td
nagyúr
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Blaze71
üzenetére
Hallottál már particionálásról??

A vinyó elején létrehozol a rendszernek egy 30-100GB-os partíciót, a többit meg tudod használni adattárolásra.
Inkább az a"faszság" ha egy kis vinyót használsz külön a rendszernek (pl. 80GB), mivel ezek a vinyók kb. fele olyan gyorsak mint egy mai 640-es, ráadásul olcsóbban is jössz ki, mint 2 vinyóval. De látom nagyon el vagy mélyülve a merevlemez témában.

-
Blaze71
őstag
Köszönöm a választ! Csak kiváncsi voltam rá, hogy mennyit bírtak. Ez azért döbbenetes, mert nekem van egy régi Maxtorom, ami már közel 400 napot ment. A PATA Samsungom majdnem 200 napot, a 320-as Samsungom pontosan 126 napot, a két 160-as Samsung is olyan 100 nap körül, a 250-es F1-esek meg 37 nap körül. Ehhez képest a Te 6 hónapot használt 640-esed talán ha mehetett 100 napot, de lehet sokat mondok. Nem akarok egyébként nagyon hasonlítgatni, csak próbálok logikát találni benne. De lehet, hogy kár keresni, merő véletlen. Csak gyanús.

Audi100td!
Azért egy 640-est egyben hagyni és betenni rendszervinyónak elég nagy faszság lenne.
Én jobban szeretem, ha a rendszer külön lemezen van és ilyenkor egyben is hagyom. Gyereknél jól jön, mert jóformán minden játékot fel kell neki rakni, még ha csak egyszr játszik vele, akkor is. Elég hamar megtelik így a 250-es is. 
-
Rick4
félisten
válasz
Blaze71
üzenetére
Az első augusztus 8-tól ment kb 3 hetet, a második pár nappal később került hozzám, és 2 napot bírt, ez meg épp ma volt 6 hónapos. Persze lehet hogy az én épemmel van baj, de minden más vinyó bírja, van amelyik évek óta. (kínozni nem kínzom egyiket sem, használom a gépet), tehát én nem lennék jó támpont, bár másnak meg jól működnek a cuccai, tehát ez alapján nem feltétlenül kell ítélni..
-
Blaze71
őstag
Mennyit mentek a 640-es F1-es winyóid, míre meghibásodtak? Nekem az a 250-es F1-es, ami ebben a gépben van, a HD Sentinel szerint 36 napot ment, de a másik is ennyi körül lehet. Azt vettem észre, hogy a nagyobb winyók előbb meghalnak, mint a max 320-as méretűek. Lehet, hogy még nem elég kiforrottak?
-
Rick4
félisten
válasz
audi100td
üzenetére
Na, megint itt vagyok, a harmadik 640GB-os F1-es vinyóm is ott tart, mint az első kettő, épp az előbb egy linkre kattintás után megfagyott a gép, vlaami kernel stack, kék halál, és újra is indult, az eddig meglévő 1 hibás szektorral jól megvoltam, de most megint "meghibásodás várható" a hdsentinel szerint, és 184-es vendor specific hibakód a smart értékek között... Hurrá. Mit vegyek, ami legalább ennyire gyors, és jó is? Ezen kívül más bajom nincs a vinyóval..
-
Nforewer
tag
szevasztok!nekem olyan problémám lenne hogy egyfolytában crc hibám van!! és winrar-ar sem tudom megoldani és sehogyan sem!ez kb 2 hónapja kezdődött nálam!le is szoktam szedni ujra a rossz fájlt de semmi!! Totallcommanderrel próbáltam az a egyesítést de akkor a fájl a végén out kiterjesztést kap és ha átnevezem isora vagy akármire akkor a daemon toolsal nem tudom megnyitni!!
Bocs ha rossz forumba írok de foggalmam sincs hova kéne!
Előre is köszi a segítséget! És ha kérhetném priviben írjatok vissza nekem!!
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!! -
Blaze71
őstag
Azzal nem stimmel valami. Nem létezik, hogy állandó legyen a hőmérséklete, tehát gariba vissza... Szerintem.
Gerisz!
Régebbi Samsungoknál előfordult, hogy lecsúszott a táp és adatkábel. Pl HD160HJ típusszám esetén személy szerint nekem volt 3 ilyen winyóm és mindegyiktől megszabadultam még időben. Most HD161HJ van, ami már nem kever ilyen hülyeség miatt.
-
KRi2
aktív tag
Hi
Lennegy 1TB-s Samu HD103UJ vincsim. A felmerült probléma azlenne vele, hogy konstans 25C-ot mutat terheléstől függetlenül mindegyik program amit kipróbáltam (sentinel ,speedfan, everest).
Nemtudom, megkukult a smart-ja, nemjót mérnek a programok, samu lespórolta a hőmérődiódát?
Ötlet? -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Van két Samu winyóm, 160 és 320-as.
Eddig semmi probléma nem volt velük, most viszont már a Bios is kattanással indul.
A rendszer alatt ha valami adatot szeretnék rajta keresni, vagy nézni. Bármi file kezelőt elindítok akkor az is kattanással indul.
Ilyenkor cserélik garanciába vagy mit lehet vele tenni? -
Blaze71
őstag
válasz
DAMIEN1899
üzenetére
Na, igen. Van egy régebbi 160-as PATA Samsungom, aminek a belső átviteli sebessége 740Mbit/sec, az F1-nek meg 1400Mbit/sec. Pedig az sem olyan gyenge, mert szintén SpinPoint, csak még a P80-as széria, de 8 MB-os. Nem hinném, hogy lesz vele gond.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DAMIEN1899
üzenetére
Ma hoztam haza a garanciában cserélt megfőzöttet ;)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Hikikomori
üzenetére
Nem, mondjuk meg sem lepődök, a T166 nagyon megbízhatatlan, minél hamarabb ments le minden adatot és gariztasd le.
-
Hikikomori
csendes tag
Ez normális érték pár hét után?

-
audi100td
nagyúr
válasz
Játékos
üzenetére
Szia,
elvileg csak akkor cserélik, ha már átlépte a SMART-ban a küszöbértéket, tehát amikor már elfogyott a tartalékterület, de szerintem egy próbát megér, ha rendesek a boltban kicserélik. De a legegyszerűbb ha letöltöd a samu oldaláról az ES-Tool-t és azzal lefuttatod az összes diagnosztikai tesztet, ha valamelyiken megbukik, akkor kötelező cserélniük.
Sebességben tényleg jók ezek a drive-ok és a zajszintre sem lehet panasz, de mostanában egyre több rosszat hallani róluk, nekem egy 640-es van, szinte 24/7-be megy több mint fél éve eddig semmi baja, remélem ez továbbra is így lesz.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi hibás szektor indokolja a garanciális cserét?? Nekem van 30. Ezt küldhetem cseréltetni, vagy visszadobják?
Köszi!
DAMIEN1899
én eddig 7 darabot vettem 320-as F1 Samuból. Ez az első, amiről írtam, ez szarozik. Mondjuk bosszantó, mert pont egy RAID1 tömb egyik darabja volt...
Ja, és még egy éves sincs. A sebessége nekem is tetszik, meg a halksága, és hőmérséklete, de fél évesen 30 badsector...
-
Atimester
aktív tag
Jaja!
Neken az 1 TB wincsi pont 931,51 GB.
-
Blaze71
őstag
válasz
DAMIEN1899
üzenetére
Nekem Samsung HD252HJ-ből van 2 db és semmi rosszat nem mondhatok róla. Semmi hiba, gyors, halk, ráadásul még az ára is nagyon jó volt, amikor kb 5 hónapja vettem.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DAMIEN1899
üzenetére
Nekem, nem bírja 5V-os bemenetén a 12V-ot

De ez nem gond, ez az én hibám volt ;)
-
DAMIEN1899
csendes tag
Volt már valakinek problémája HD502IJ 500 gb samu winyóval?
Kíváncsiságból kérdezem
Esetleg bármely más F1 szériás samuval? -
Zoleee89
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hard disk sentinel Dos alatt ezt irja ki:
Drive 0: Samsung hd753lj s/n:........
Capacity:774090mb Temp.:26'C(79'F)power on: o days,5hours,7min Health:Drive 1: config Disk 0v s/n: cp-5723_port_0_1_0j rev: 1.2569
Reading s.m.a.r.t. ...
(e800-e807/0) s2 error: 38,Status:81, EC 4(e800-e807/0)s3 error:14, Status:81, ec:4
Capacity:8192mb temp.:?'C (?'F)
power on: unknown Health: -
janos1988
addikt
Van ket db 640-es samsung vinyom, ujak. Hd sentinellel ha az "Akusztikai jellemzok"-nel atallitom a "Maximalis teljesitmeny es hangero"-re mind2ot, hosszu tavon a vinyo lathatja a karat? Amugy ez mar a win betoltese elott ervenybe lep, tehat gyorsabb lesz valamnyivel a boot es a tobbi fajlmuvelet is?
-
"B"
tag
120Gb os IDE notivinyóm van Samu-maximális elégedettség!..

-
radi8tor
MODERÁTOR
Én ezzel tisztában vagyok, hogy én voltam a hunyó.
Ezt te nem látod, de a forgalmazó igen.
Én is látom, nem idegen nekem ez a téma. De nincs rajta semmi nyom, ezért viszem vissza.Csak azt próbáltam jelezni neked, hogy mint forgalmazónak nem származik semmi pénzügyi hátránya abból, ha kicserél egy garanciális eszközt. Adminisztrációval jár gondolom.
A kis kapuk meg azért vannak, hogy kihasználják őket.
-
stol
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez lehet, de fordított polárnál 100%-ban égési nyomos az elektronika. Ezt te nem látod, de a forgalmazó igen.
Ha meg valaki nyíltam leírja, hogy ez+ez történt, fordított feszt kapott, már ellenkezik a garanciális feltételekkel és nem minősül rendeltetésszerű használatnak.
A vinyó bemenetén van 2 zener, 5 és 12V-os ágon.
Ha ezek zárlatosak (zárlatba égnek, tápoldali túlfesz esetén) akkor magyarázkodás nélkül visszabaxa a nagyker.
Ekkor megpróbáljuk helyben javítani, ami vagy sikerül, vagy nem. Jó esetben zener csere segít, rossz esetben az se.Elég bonyolult a garanciális rendszer, sok felhasználó nem is látja ezt át.
Miért lenne garanciális hiba egy tápoldali túlfesz? Ha a táp miatt következett be, akkor a táp gyártójával kell rendezni a kárt. -
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.Van egy Samsung 750gb-os weinchesterem.Van rajta egy 8gb-os rész amit nem tudok megformázni, particionálni sem.ismeretlen fáj rendszerűnek ismeri fel.Windowsban a kezelővel sem sikerült ntfs-re változtatni se Linux alat.mit ajánlanátok?Egyáltalán egy 750gb-os winchester mekkora particionálás után?nekem 690gb-ot ismer fel.
Előre is köszönöm a válaszotokat
Zoleee -
stol
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Aláírás?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
maathe
senior tag
Üdv!
Van egy 750GB-os Samsung winyóm (HD753LJ), ha minden igaz ez az F1-es. Nos ennek mennyire kéne hallani a hangját? Azt ahogy seekel? Mert én azért eléggé hallom. Esténként itt szoktam hagyni tölteni a gépet és akkor másodpercenként seekel egyet, ez mitől lehet? Gondoltam a NOD32 valós idejű vírusírtója de kikapcsoltam és még mindig csinálja néha.
Ház: Gigabyte GZ-X2, gondolom számít a hangnál. Remélem lesz valami megoldás :> -
sonar
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Hálistennek meg peterkeT-nek nem mert játszok vele egy kölcsön táppal
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Örömmel tudatom veletek, hogy kinyiffantottam a "régi" 750 GB-os F1 vinyómat. Elfelejtettem, hogy az egyik venti csatit megbuheráltam (5V-ot felcseréltem a 12V-al) és ebbe a toldóba dugtam a HDD tápját.
Öröm az ürömben, hogy a frissen vásárolt 1 TB-os F1 vinyó elektronikája egy-az-egyben ugyanolyan, áttettem rá és működik a HDD. Most mentem le az adatokat róla és viszem vissza garanciában
Az a baj, hogy nem tudom közvetlen az 1 TB-osra másolni a cuccokat mert csak 1 vezérlő elektronika működőképes. De még mindig jobb, mintha kinyírta volna az egész vinyót a feszültség csere. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Lizard01
üzenetére
Ha csinálsz egy ilyen RAID rendszert, akkor nincs ilyen hogy ez a vinyó ez, a másik meg az.
Lesz egy formatálás nélküli területed. Azt particionálod majd formázod. Az nem fog sosem kiderülni, hogy a C meghajtód fizikailag melyik vinyón van, mert ezt a RAID rendszer kezeli.
Ha valamelyik vinyó lassabb mint a többi ebből tuti nem lesz baj, csak lassabban végzi el a műveleteket ott. -
Lizard01
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hi!
Elég pontatlanul fogalmaztam előbb lehet, hogy félrevezető volt. Nos ezt a RAID-esdit (ha az egyáltalán) úgy képzeltem el, hogy lenne 3 vinyó. Az első rendszer a második adat és a harmadik redundáns lenne. Ha a rendszer vinyó gyors, de a másik kettő (vagy egy) lassabb akkor nem fognak bezavarni majd a sebességbeli különbségek? (Feltéve ha mind 3 vinyó ugyanolyan).
U.I: Bocs ha hülyeséget írok, még nem nagyon mélyültem bele ezekbe.

-
Lizard01
tag
válasz
audi100td
üzenetére
Remek... De legalább nem selejtes.
Amúgy ér annyit ez a különbség, hogy visszavigyem a vinyót? Azt mondták, hogy 3 napon belül ha baj van vele akkor kicserélik. (Bár nem tudom, hogy vonatkozik-e erre a problémára). Amúgy a hullámhegyekről még valami, hogy mindig ugyanott lassulnak be akárhány tesztet futtatok, jah és volt amikor lement 5mb/s-ra is. 
-
Lizard01
tag
Hi!
Tegnap végre kézhez kaptam a vadonat új samsung F1 640-es vinyóm. (2 hónap után...) Íme az eredmény: [link]
Nem tudom miért csinálja a nagy hullámvölgyeket, de remélem nem a vinyónak van valami baja. (Driver ügyileg a gép még elég gyenge lábakon áll lehet, hogy ez zavar be). Szerintetek?
-
Benyadapro
tag
heló!
van egy samu 200as sata2 es vinyóm 8mb
azt szeretném kérdezni hogy mennyi a max hőm. amit kibir? everest szerint
mert most rack be van és volt amikor felment 40 fokra eddig ezvolt a max -
chungee
addikt
Van 2 SATA vinyóm (Samo HD320KJ és HD501LJ). Nem vaok nagy zseni, de sebességnél érezhetően nem vmi túl gyors. Pl.: 1 dvd iso másolásánál naon ingadozik a sebesség. Akár lecsökken a másolási sebesség 2-3MB/s-ra
és max. ritkán 45MB/s-ra emelkedik fel pár másodpercig. Mitől van ez
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
partyphoto
üzenetére
Jajj de szép
Pár nap és az én gépemben is fog egy ilyen pörögni. -
audi100td
nagyúr
válasz
partyphoto
üzenetére
Úgy, hogy csak 3 fej van benne tehát az egyik lemeznek ez egyik oldalát nem használja ki a vinyó!!!!!!!

Nincs ebbe semmi újdonság... rég óta csinálnak ilyet a merevlemez gyártók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én jobban szeretem, ha a rendszer külön lemezen van és ilyenkor egyben is hagyom. Gyereknél jól jön, mert jóformán minden játékot fel kell neki rakni, még ha csak egyszr játszik vele, akkor is. Elég hamar megtelik így a 250-es is.