- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
iszoke
senior tag
A legközelebbi amiről tudok, az a rtings.com két tesztje, mindkettő tévékre vonatkozóan, ahol huzamosabb időn keresztül rendesen nyúztak (illetve még most is nyúzzák) a tesztbe vont QD és más OLED paneleket. A QD esetében ha jól vettem ki hamarabb észleltek súlyosabb beégést, bár hozzátették, hogy ilyen igénybevétel átlagfelhasználóknál nagy valószínűséggel nem fordulna elő.
Azt is hozzátenném, hogy nem kizárólag az op rendszernek vannak statikus elemei, hanem a legtöbb játéknak is az UI felületén. Szeretném azt gondolni, hogy ezek nem jelentenek komoly kockázati tényezőt, mivel ha ezekre érzékenyek lennének az OLED monitorok, akkor valószínűleg rövid időn belül durva mennyiségű elektronikai hulladék fogja elárasztani a piacot, nem beszélve az össznépi felháborodásról, amiért selejtes tervezést sóznak mocskosul drágán a felhasználók nyakába. Csúnyán visszaütne a gyártókra nézve.
Ettől még nyilván meg kell tenni alapvető lépéseket a panel épsége érdekében, de valószínűtlennek tartom, hogy olyan munkára is használt monitorokat dobnának piacra, amelyeknél a statikus tartalom tényleg gyors károsodáshoz vezetne. Hiszen az ultrawide például épp arról szól, hogy a szélessége folytán egyszerre több feladatot is el lehet végezni rajta.
De ha netán rosszul látnám a dolgot, kérlek igazítsatok ki.
-
JulianSinulf
őstag
Igen, alapvetően pár nap is elég.
A Dell-nél 1 hónap után jött elő egy nagyon idegesítő hiba. A support ahelyett, hogy segített volna megoldani, küldött egy másik monitort. Amennyiben a monitorral lett volna a gond, ez teljesen jó lett volna. De én eleve nem a monitort okoltam, hanem megkérdeztem tőlük, hogy mi lehet a gond. Erre nem kaptam választ. Visszaküldtem a cseremonitort nekik, a régit meg az eladónak. A sok vacakolás miatt több, mint két hónap után ment vissza. Szóval jól jött az a 100 nap. Most itt egy LG. Ezzel is ugyan az van, de közel nem olyan zavaró és nem olyan gyakori. A support-ot meg sem kérdem. Amúgy sem tetszik. Majd megy ez is vissza, aztán jön a Samsung.
A hiba az OLED monitoromon nem jelentkezik. Talán ezen sem fog. -
iszoke
senior tag
De milyen távolságból? Síkképernyőset rakhatsz egymás mellé, ez viszont olyan görbe, hogy össze se lehet hasonlítani a kettőt. Konkrétan ezt a modellt közelebb kell tartani, mint egy AW3423DW-t, és máris ott tartunk, hogy mozgatni kell a fejed.
sylex1
Hát én kerestem beégésre vonatkozó részt, de nem találtam az alzánál, az oázis esetében pedig valahogy kétlem, hogy 3 évig kicserélnék neked, ha netán mégis látszódna rajta. De ha igen, akkor írásban én is megkérdezem őket, hogy ez csak Samsungra vonatkozik-e, vagy Asusra is. -
iszoke
senior tag
Én semennyiért... ez a méret egy vicc, főleg 1440p-ben, főleg asztali számítógéphez. Úgy rángatózna a fejed egyik oldalról a másikra, mint aki teljesen kész van. Sokkal értelmesebb lehetőségek közül is lehet választani.
sylex1
Azt honnan veszed, hogy az Oázis ad Samsung monitorokra beégés elleni garanciát? Elvileg a gyártó szokott, de a Samsung konkrétan nem. -
Kobe
veterán
“Just because you are special, doesn’t mean you are useful”
hogy egy orokzoldet idezzek. Attol hogy kevesebbet gyartanak egy alapbol szukebb (es szukulo) nieche piacnak, meg nem feltetlen lesz joggal dragabb, csak mert van es kisebb darabszamban.
Ha en - es nagyon sokan masok - pl feleannyiert kapok nagyobb felbontasu, kenyelmesebb meretezesu, konnyebben, tobb helyen es olcsobban beszerezheto, es specifikaciok teren csak enyhen kompromisszumos darabot akkor homo economicuskent az kell valasztanom, nem ezt…. -
Linem
senior tag
Igen, nekem is belefért több monitornál is a 400 alatti érték, de nem ebben az árkategóriában, hanem ötödáron. Azért ennyi pénzért 600 cd/m2-nél értéktől induljon felfelé.
Az 1440p nekem sem alternatíva. 4k-ról visszafelé már nem fogok váltani, főleg nem 108ppi-re.Viszont egy 4k változatra már kapható leszek, ha jó árban lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest