- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #601 üzenetére
Én is így látom kb. Nagyon elment a többi MILC mellett az NX500. Hackelt videóval meg pláne. Most a pánik miatt eladom, de 1000%, hogy lesz még ilyenem. Egyébként kicsit meglepődtem, hogy milyen kereslet van rá. 4-5-en már írtak is. Igaz, ebből legalább 3 pofátlan alku volt (NX500+16-50 140-ért <= ja, tehát adjam mellé ingyen a 16-50-et; másiknak meg volt képe 100eFt-ot kínálni a vázért, amikor e-bayen sem lehet még 130-ért se kapni). De volt korrekt ajánlat is, amin még elgondolkozom.
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #595 üzenetére
Azon kívül, hogy iRico-nak valószínűleg igaza van, meg tudom magyarázni a bizonyítványomat racionális érvekkel is
Kicsit túltoltam a fotós cuccot amatőr létemre. 250eFt van most NX rendszerben és beindult a para. Nem szeretek ennyi pénzt parkoltatni fotós cuccokban. Legutóbb Panasonic m4/3-dal játszottam ugyanezt. Addig-addig vásárolgattam a GH3-mamhoz, amíg rámjött a para (összeomlik a gazdaság, kitör a világháború, jönnek az élienek és a többi
), hogy rajtam marad és eladtam mindent. Ilyenkor általában valami csúcskompakttal kúrálom ki magam (most FZ1000 harmadszor), majd utána megint beindul az agyam, hogy kevés az nekem és megint beleölök egy csomó zsetont valami rendszerbe.
Pedig a képességeimhez bőven sok még az FZ1000 is.
Nem bántam meg ezt az NX500-at. Méghozzá azért nem, mert megismerhettem benne az egyik legdurvább MILC-et. Elképesztő tudású, csúcs álló-, és mozgókép minőséget produkáló, igazán előremutató váz, ráadásul hackelhető, nagyon hasznos módosításokkal. Lesz még ilyenem, az egyszer biztos.
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #588 üzenetére
Azért is kérdeztem, mert a jelátvivős adaptereknek általában ez a rákfenéjük. Egy csomó booster van, ami AF-os, de OIS-t sajnos nem tudja. Mondjuk jóval olcsóbbak is, azoknál, amik a stabit is átviszik. De végülis nem dráma, mert manual obival sincs OIS, és így legalább AF lenne, örüljünk, hogy legalább ilyen van.
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #569 üzenetére
Nem tudom én sem, de jóval erősebb a gépem annál és mégsem megy sehogy sem
Minden lejátszóval, minden driverrel, minden trükkel próbáltam már. Egyébként más is panaszkodott itt, hogy csak H264-re való konvertálás után megy. Neked lehet valami nagyon különleges géped, vagy nem 1080p 50/60fps-sel illletve 4k-val rögzítesz
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #533 üzenetére
Hát, engem azért zavar, amit látok. Az udvarunkon lévő fát filmezve (mindig ott csinálok sample video-t) a törzsén a kéreg folyamatosan változik (hol elmosódott, hol éles, simán látni a barázdákat) és ez elég zavaró. Panáknál nincs ilyen gond, a low light videókról már nem is beszélek, abban sajnos nagyon gyengusz az NX300. Na de nem is emiatt vettem, hanem a mikrofonja miatt. Az viszont olyan szinten csap oda a Panának, hogy csak ezért megérte megvenni, illetve céltudatosan csak emiatt vettem meg. Több értelmét láttam venni egy NX300-at, mint hogy csak egy Zoom H4N-et vettem volna. Persze nyilván az sokkal professzionálisabb eszköz, de a többlet tudását meg nem használom ki. Az kellett, hogy ahogy a gépből kiesik, úgy legyen baromi jó minősége a hangnak, ne kelljen utómunkázni.
-
Victoryus94
őstag
válasz
sideburns #522 üzenetére
Én AMD-s vagyok... FX6100
Nekem az MPCHC nem vált be. De először a potplayer meg a VLC sem volt az igazi.nem tudom, hogy az egyik AMD driver hozta-e rendbe a dolgokat, vagy csak felfrissítették a lejátszókat. (ja tényleg közbe jött egy win10 is)
Tavaly nyáron még semmivel nem ment le, csak akadva.
Szerintem lassan a videószerkesztők is enni fogják a formátumot (Sony Vegas, Adobe Premiere) -
hito
nagyúr
válasz
sideburns #509 üzenetére
Ha van downgrade, akkor nem számít
Egyébként hány NX500 tulaj van itt? Gondolom 1 kezemen meg tudom számolni. Nem volt valami elterjedt darab, mivel már a végén jött ki sajnos. Nagyon sajnálom, hogy a Samsung kiszállt a fotós üzletágból, mert durva potenciál volt bennük szerintem. NX1-től konkrétan a piac lehasalt.
-
-
hito
nagyúr
válasz
sideburns #503 üzenetére
Inkább fHD-ben gondolkozom
Persze a 4k sem áll távol tőlem, de azt jóval ritkábban használnám. Jelenleg a GH3-mal nagyon el vagyok kényeztetve fHD minőség szempontjából. Pont ezen gondolkozom, hogy ebben nem valószínű, hogy előrelépés történne, sőt.
Ez alapján a videó alapján nagyon nem rossz. Tű éles a fHD-je. Viszont photographyblog-on lévő teszt sample részében a fHD videók már nem ilyen jó minőségűek és letöltve nagyon alacsony a bitrate-ről árulkodnak (8-16mbps). Tehát most nem tudom, hogy mi a helyzet a fHD részével a gépnek, pedig ez nekem fontosabb, mint a 4k.
Eleinte 16-50 & 55-200 lenne, vagy 18-200. Utána attól függ mit dob az apró rovat
-
kingabo
őstag
válasz
sideburns #433 üzenetére
Én is így sejtettem, de hosszú volt a tegnapom, betudtam fáradtságnak...
(#434) ferq68: az hogy xy márka z gépe mit tud az nem jelenti azt, hogy a samunál is megvan! De ha lenne is akkor sincs semmi garancia arra hogy mindegyik gép tudja. Ahogy pl látodhatod is sideburns-nek az adapter az egyik géppel működött a másikkal már nem...
-
szbalazs75
csendes tag
válasz
sideburns #433 üzenetére
Igen a kivonulásról olvastam, illetve a gyártás leállításról is, de reménykedem ez a terméktámogatásra még nem vonatkozik. Rossz fényt vetne a brand-re.
A legkisebb záridő beállítással tisztában vagyok P és A módban, derítés és vörös szem vakunál tényleg nem megy a beállított érték alá, pusztán az automata móddal kapcsolatban kérdeztem, hogy más nx-nél is 1/30 a legrövidebb ha vakuzik. -
-
-
fundaluk
tag
válasz
sideburns #395 üzenetére
Ez tuti hogy így van. A 30 mm-es obimat beadtam garanciális javításra a fókuszgyűrű darabos mozgása miatt. A szerviz elismerte a hibát és csere utalványt kaptam. Így aztán kaptam egy vadiúj darabot. Pedig ez a hiba szerintem könnyen javítható lett volna, valószínűleg egy kis tisztítás vagy olajozás kellett volna csak. De valamiért a Samsungnak így egyszerűbb volt.
-
Gork
tag
válasz
sideburns #336 üzenetére
Igen, sajnos a hétköznapi ember számára annál jobb egy gép, minél nagyobb az optikai zoomtartomány. Engem igazából nem is ez tartott vissza eddig, hanem az, hogy mivel én elsősorban túrázás során használnám, a méret azért erőteljesen befolyásoló tényező volt. Viszont ez az NX3000-as a 16-50-es kit obival már megütötte az én ingerküszöbömet is.
Másrészt pedig bevallom férfiasan, hogy azért nem vagyok akkora fotós, hogy százezres összegeket adjak ki egy fényképezőgépért. Ez nálam ilyen hülye elvi dolog. (Pont úgy, mint hogy amatőr futóként azokat sem teljesen értem meg, hogy akik mondjuk 2 óra alatt futnak egy félmaratont, de 150 ezerért vesznek egy Garmin sportórát, ami ugyanazt tudja, mint az én Pebble-m Endomondo-val és telefonnal. Persze, ki lehet érte adni, nem is baj, csak ez az én elvi ár-használati érték nézetemmel nem fér össze. Kb. mint aki full automatatában használ egy több százezres tükrös gépet. Ez most nagyon off volt, bocsánat…
)
Szóval visszatérve az eredeti gondolatmenetre, azért 65.000 forintért már egyszerűen nem tudtam ellenállni a kísértésnek, főleg, hogy ennyiért normális kompaktot sem kap az ember. Egyébként még az objektív garanciális cseréje kapcsán: gondolom, hogy az hiú ábránd, hogy a helyszínen cserélik. Hanem elviszik az egész cuccot, megállapítják, hogy rossz és utána visszaküldik 1 hónap múlva új objektívvel…
-
-
válasz
sideburns #306 üzenetére
Valszleg a sony utód lesz. A nagytesó 7rII tökéletesre sikerült, ha ezt kisebb kiadással, esetleg komoly h.265 bitrátával megtámogatva kiadnák, nyerő lenne.
A samu rendszer még nagyon új, ha gyarapodnak a kiegek (lencsék, 3rd party cuccok ld búvártok) akkor jó lehet, kérdés, mi jön előbb
-
válasz
sideburns #304 üzenetére
Köszi az áttelepítést. NEM, nagyon nem
Ezek a hullazsákok egyrészt használhatatlanok normál merülési mélységekben (20-30m) másrészt az első koralldarabka kihasítja és búcsúzhatunk az 500eFt-os kamerától.
Jelenleg Olympus E-PL5-öm van ilyen tokban . Fotóra jó, videóra viszont nagyon gáz. Úgy néz ki, várnom kell egy kicsit mert az egész 4k téma most kezd csak rendesen bejönni. Arra már rájöttem, hogy 4k-hoz minimum APS-c szenzor kell - ezt a samu kamerák adják is, h.265-ös kódolással ami külön szimpi. Ergo vagy a samuhoz várok tokot vagy a többi gyártótól egy minőségi 4k-képes darabot (a pana GX8 eléggé leszerepelt a 25%-os crop-ja és a kritikán aluli felbontása miatt - ráadásul zajban se itt kéne már tartani egy 1000$-os gépnek 2015-ben).
-
hito
nagyúr
-
silmatauki
őstag
-
kingabo
őstag
válasz
sideburns #273 üzenetére
Köszi a felhomályosítást.
Szóval számunkra FEDman hsz-e semmit sem jelent. Kár. -
Victoryus94
őstag
válasz
sideburns #246 üzenetére
Igen, Samsungra gondoltam, csak előbb írok, mint gondolkodom
Szteff2:
Nézd meg ezta videót:
https://www.youtube.com/watch?v=7q-lWMBHO-U
Ha neked semmi kivetnivalód vele, akkor vedd meg nyugodtan
Nekem egyszerűen nem tetszik a kép
És most nézd meg ezt (min fullhd-ban, de ha FHD a monitorod, és a géped bírja, felrakhatod 4k-ra is a felbontást, sokkal élesebb, és szebb):
https://www.youtube.com/watch?v=0YQZGRHWShg -
Victoryus94
őstag
válasz
sideburns #242 üzenetére
150k -ért, 200-at ki nem adtam volna érte
------------------------------------------------------------
Eddig tetszik, de van 1-2 idegesítő hibája:
RAW-ba nem minden módba enged menteni, néhány beállítás ráadásul visszaállítja jpg-be az alapértelmezett formátumot. (aztán utólag jól meg lehet lepődni, hogy nin raw fájl).
A legtöbb program nem kezeli ezt a formátumot, amibe menti a raw fájlokat a sony, raw convertere pedig csak jpeg vagy tiff fájlba konvertál, másik raw fájlba nem.
A beépített üzemmódok (automata módok) eléggé gagyik, aki ennyit kiad egy gépért, annak nincs rá szüksége.Úgy összességében meg vagyok a géppel elégedve, de még nem ismertem ki a gépet.
Napfényben a dinamikatartománnyal van problémám (ha sötét a kép is, és mindig kiég valahol), nem tudom, ezt lehet-e valahol normálisan beállítani, esélyes hogy csak utómunkával, vagy hdr móddal lehet kivédeni (esetleg fényszűrővel). -Gondolom, minden gépnél előfordul az ilyesmi, de a Canon 60D-nél nem ennyire feltűnő. -
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
válasz
sideburns #201 üzenetére
és (#202) silmatauki
ex-s30nb kellett volna a melóhoz, de igazából a mély fekete is hiányzik nekem a bsi szenzorral szerelt gépekkel készített tesztfotóról. a5100-nál ott a fekete, többinél kicsit átvilágítottnak tűnik.
2K-s monitoron keresztül nézem(ips) ha számít valamit. -
silmatauki
őstag
válasz
sideburns #163 üzenetére
"Mondjuk a Samsung Experience Store-ban meg van kiállítva NX500, 200ezerért, szóval nem teljesen értem, hogy mit akarnak."
Konkrétan helyileg hol? Vajon megengedik, hogy komolyabban eljátszogasson az ember vele – pl. úgy, hogy viszek egy Fuji X-E1-et, és direktben összehasonlítom a két cucc képminőségét, zajtűrését, dinamikáját stb.? (Sajnos erről a neten nem találtam használható infót. A DPR tesztjei eleve kissé használhatatlanok a RAW-ok LR-es előhívása miatt, és a dinamikakomparátorában még nincs Fuji, csak NX1.)
-
BITBOYS
addikt
válasz
sideburns #153 üzenetére
Köszönöm. Lassan meglesz a gép, természetesen obi nélkül...szerencsére úgy alakul, hogy pénzem is marad...szóval az ajánlott 30-as lesz a befutó. Bár még mindig nézelődök hátha..
(#151) silmatauki Szívesen bevállalnám én is ezt a kombinációt, tv is van hozzá...nem tudom mit csináljak. 30-as nagyon jó választás az 500-as mellé, ezt valóban át kell gondolnom. Ha több pénzem lenne/maradna bevásárolnék
-
Vyndree
őstag
válasz
sideburns #104 üzenetére
Nem akartam beleszólni, mert eddig nem volt szerencsém Samsung obikhoz, de ez a 30mm/f2 70k felett van és úgy tudtam sose voltak olcsók a Samu obik.
50-200mm f/4-5.6 80k
18-200mm f/3.5-6.3 220k
Adapterrel rámennek más obik is, de sokszor nyitva tudod csak használni, no meg az a fránya élességállítás, szóval úgy tudom például Canonnál az sincs. -
Bazsee71
őstag
válasz
sideburns #96 üzenetére
Rendeltem egy NX30-ast. Kár, hogy ez a topic nem igazán pörög.
Először jól ki fogom próbálni a gépet, aztán ha tetszik, feltérképezem az objektív piacot. Látom volt korábban 30k-ért 30mm/f2, az nagyon nem tűnik rossz árnak. Összességében milyenek a Samsung objektívek, mik a tapasztalatok?
-
atothg
tag
válasz
sideburns #69 üzenetére
"Az az AEL gomb nagyon nincs jó helyen, bár kell."
"Kipróbáltad és nem jött be?"
Még nem, de elég gáz, hogy nem tudod nyomva tartani, mert vagy azt nyomod, vagy az exponálógombot.
Egyébként tudod mire való?"EVF: ezt szokták kifogásolni, hogy miért nem lehet legalább opcionálisan vakupapucsba tenni egy külső EVF-t. Nekem mondjuk nem hiányzik."
Mert még jó a szemed. Majd ha már lencse kell mindenhez, akkor majd neked is hiányozni fog.
"Van a tetején egy tárcsa, hátul egy tárcsa, a fókuszgyűrűt is tudod tárcsaként használni és érintőképernyője is van, mit hiányolsz még?"
A hátsó tárcsát én nem látom.
-
kribe
őstag
válasz
sideburns #65 üzenetére
Nem rossz, csak azon gondolkozom hogy a 28 megapixeles képek meg a 4k videó mennyire gyorsan fogja meríteni ugyanazt a kis akkumulátort. Persze lehet hogy semmivel se gyorsabban, majd kiderül.
Meg ez a "samsung auto shot" amire felhúztam a szemöldököm hogy "akkoreztmosthogy"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest