- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
Igazad van, de egyik modival épp az A7 kamu amazonos eladásokat próbáltuk jelezni a szolgáltatónak és elfelejtettem megosztani, illetve lehet jobb is mert gyanúsan olcsó volt. Meg nem is szállítottak magyarországra. Csak arra próbáltam rámutatni hogy érdemes monitorozni az árakat mert lehet tényleg kifogja az ember a kiárusítást ami pár napig/darabig tart
Sorry a felesleges izgatás miatt, de nekem is felment a vérnyomásom mikor megláttam az árat...nem bírtam tovább magamban tartani -
Dr.NX
addikt
-
Muerte68
addikt
a régi zoom ok nem voltak fényerősek-és jó képminőségűek
akkoriban a zoom csak olyan szükséges izé volt kaptak valami olcsó obit oszt jól van
Ezek csak a digi gépekkel együtt lettek jó minőségűek ezért sincs igazán belőlük,talán a Canikon vonalon van egy kettő
Próbáltam filmes zoom-okat olyanokat amikből a fixek jók voltak Yashica-Minolta stb.. hát a kitt obik jobbak manapság. -
Dr.NX
addikt
Nem eladó.
Mit vennék helyette, ügye?A petíció 2016 márciusában indult, sajnos ahhoz képest 1200 aláírás nem tűnik valami soknak, mondjuk eleve a MILC-ekről nem nagyon tud az átlagjóska, csak megveszi a Canikont.
De az igazi szavazás úgyis a bankjegyekkel történik, mint ismeretes.
Tényleg kár a Samsungért, a legnagyobb ütemben fejlődött, az NX1/NX500 pedig évekkel megelőzte a korát (28MP BSI APS-C szenzor, HEVC). Aztán a csúcsról levetették magukat a mélybe. -
Dr.NX
addikt
"Kéne a Samunak írni egy petíciót, hátha meggondolják az NX széria feltámasztását."
Parancsolj:
https://www.ipetitions.com/petition/samsung-keep-nx-aliveA dpreview fórumon a viszonylag kis számú törzsközönség azon a véleményen van (velem együtt), hogy ár/érték arányban még most sincs párja a Samsungnak. Érdekes megfigyelni amúgy, hogy a használtpiaci árak nem zuhantak be nagyon a kivonulás után, sőt emelkedtek is.
Az lehet remény most, hogy leváltották a Samsung vezetőjét, hogy jön valami fotóbolond.Persze erre kicsi az esély, valamint eleve sok user elvesztette a bizalmát, mivel semmi hivatalos közlemény nem jött ki, sokan joggal érezhették átverve magukat.
Nekem van 16-50S-em, valami brutális, imádom. Nem tudom ki mondta, hogy nem éles, az enyém hozzánőtt a vázhoz, pedig van 3 fixem is. Zseniális obi, csak kicsit (nagyon) nehéz az NX500-on.
-
hito
nagyúr
Sőt, van blendeállítós Canon EF adapter is
-
sideburns
aktív tag
Úgy látom, nagyjából két féle van eBay-en, a FOTGA és egy talán újabb, amire "Extension tube DG NX1" van írva. Én lehet, hogy az utóbbit próbálnám.
[link]
Mivel van elektromos jelátvitel, ezért ha az autófókusz működik, akkor gondolom a stabi is, de erről sehol nem olvastam megerősítést. -
Victoryus94
őstag
Igen, ezért érné meg egy kisebb kínai/kóreai gyártónak valami jelátvivős cuccot készíteni.
A legnagyobbak nem fognak, mert nekik ez már nem lesz piac, és nem fog 200 ezerért adaptert venni senki, mert ennyiből már átáll másik rendszerre (főleg ha eladja a cuccait)Metabones meg nem fog neked 40-ért jelátvivős adaptert adni...
-
kingabo
őstag
Annó ezeket találtam nx300 hack és társaira google-lel: mod gyűjtemény, knowledge base a githubon, video limit hack fw-vel, dev menü (lehet nx300-zal nem megy, csak 1 helyre gyűjtöttek mindent Lehet van még több is 10 perc alatt ennyit találtam.
Egyiket sem próbáltam ki. -
sideburns
aktív tag
Lejátszás: Media Player Classic - Home Cinema simán lejátssza az i3-as Samsung laptopomon (szintén discontinued, heh). PotPlayer-en valóban élvezhetetlenül lassú volt, úgy tűnik optimalizálás kérdése a dolog.
Konvertálás (Google/YT feltöltéshez pl.): Rocky Mountain Movie Converter. Jó eredményt ad, jól paraméterezhető, de kellően lightweight. -
Victoryus94
őstag
Én fix 16+45mm-rel használom. Emellett van Heliosom, meg jupiterem. 50-200-on pedig gondolkodom még. (50-150 lenne király... de az ára túl magas)
És tudom, hogy a 2 obival együtt sem tudnám eladni 200 körül/felett, de olcsóbban meg nem is szeretném (mert van olyan jó gép, hogy ne adjam el olcsóbban). Szóval még 2-3 évig esélyes, hogy itt maradok... aztán meglátjuk, mi lesz addigra a Sonyval
(tükrös gép nem érdekel... sem 4/3-os... igazából FF lenne a következő lépés, de ráérek) -
Victoryus94
őstag
Egyrészt PotPlayer/VLC lejátsza, ha elég erős a hardvered + frissek a driverek.
Esetleg a legújabb intel CPU-d van, vagy ilyesmi... (a legújabb modellek támogatják a hardveres dekódolását)
A Samsung cucca azért nem ultragyors... kell neki idő.Ha csak magamnak készül a videó, akkor nem konvertálgatom... ha pedig más célom van vele, úgyis szerkesztem/vágom, szóval... PowerDirector pl. kezeli. én azt használom.
grigo: használt piacon egyre ritkább... ősszel-tél elején 2-3 -szor ennyi termék került fel, mint most.
Szerintem aki meg akart tőle válni, már megtette, akik nem, azok pedig nem egyszerre fogják, nem sietik el.
Én pl. nem találtam még alternatívát, mert ami megfelelne tudásban, az árban sokszorosa. Ami pedig hasonló árú (pl.200k környéki), az nem egyértelműen jobb, maximum 1-2 funkcióban, cserébe viszont másba rosszabb.+ Ha megpróbálnám eladni, akkor sem biztos hogy sikerülne, mert pl. a 45mm-os obi+nx500 együtt nekem nem ér meg 130 ezret... 200k-t meg nem tudom kiadnának-e érte. Főleg h gari sincs rá.
-
sideburns
aktív tag
User manual
FullHD-n 60-70Mbps a bitrate.
Vedd figyelembe, hogy ez H.265 kódolást használ.
A Youtube (még) nem kezeli natívan, tehát amit oda feltöltöttek, azt előtte még konvertálták H.264-re. -
Victoryus94
őstag
NX500-ba be lehet állítani. Rá is van írva a gombra, hogy "ISO", ez működik felvétel alatt is. Illetve van 2 tekerhető tárcsa, azzal pedig a "záridő" állítható (nemtom videó alatt mi a neve). 24FPS módban 25-től felfelé. (ugye 25-nél elég világos a kép, felette egyre sötétebb)
-
sideburns
aktív tag
Csak beírtam a google-be, hogy lens adapter stabilisation.
Szerencsédre van ilyen:
Canon EF to m4/3
http://www.metabones.com/products/details/MB_EF-m43-BT2
Kicsit bele kell érte nyúlni a zsebbe.A második kérdést vegyük úgy, hogy fel sem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest