- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #585 üzenetére
FOTGA Macro AF Auto Focus Extension Tube 10mm 16mm Set DG for Samsung NX mount
Kb. 10ezer HUF.(Kb. 5 mp volt rákeresni.)
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #582 üzenetére
Szerintem meg pont halott rendszerre éri meg, hiszen ott már nem fog nőni az objektív választék. De nézőpont kérdése, hiszen vázból se adnak el többet, így erről az oldalról nézve hosszútávon nem biztos, hogy rentábilis befektetés.
-
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #577 üzenetére
"a többség egy objektívet használ gyakrabban, így meg időt spórol."
Ezt nem értem. Mivel spórol időt?
Nálam mindig lövésre kész állapotban van a gép a táskában, napellenzővel, vakuval. Sokszor jött jól az azonnali rendelkezésre állás. -
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #560 üzenetére
Én látok jófogáson egy fehér színűt 43-ért.
hito: A 70-es egy kicsit valóban sok érte, de van hozzá egy Hoya szűrő is, az sem két fillér ám.
Kija: van szűrős topik, bár nem valami aktív. Én annyit tudok segíteni, hogy 58mm-es szűrő kell hozzá.
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #560 üzenetére
Én nem tudok róla. Van fenn a jófogáson egy 70-ért. Szerintem baromi sokat kér érte. Reális ára 55 körül van, de láttam már 50-ért is elkelni.
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #549 üzenetére
Hát nekem nem játssza le, egyik sem.
Pedig nem gyenge a gép. Core i5 mellett HD4200 van a tabletben (Dell Venue Pro 11, 7139). Esetleg valami codec kell hozzá?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Victoryus94 #546 üzenetére
Szerintem is, apsc optikák terén is jobban àll a rendszer. Bár a zeisseket imàdom.
-
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #521 üzenetére
Nyilván nem mi voltunk a célközönség, de feltételezem nem egyedi eset volt. De ha megnézed, Neked is vannak szubjektív problémáid, nemcsak nekem.
Szerintem sokat a kampány sem segített volna, ha egy cserélhető objektíves géphez nehéz objektívet beszerezni.
Ha jól rémlik az edigital árult Sigma és/ vagy Tamron T2-es objektíveket adapterrel, tehát a használatuk könnyen megoldható, mégha nem is dedikáltan nx-hez készültek. (talán a Nikonhoz Canonhoz sem nagyon gyártanak dedikáltan, hanem csak a csatlakozókat cserélik)
Ha egy noname kis cégről lenne szó, ami most indult, akkor egyetértenék. Viszont a samu nem ma kezdte, már rég kiépítette a maga szervízhálózatát, a vázak szerelését is megoldották, csak az objektívekét nem. Gondolj bele, pl egy fókuszmotor cseréje helyett egy teljes objektívet cserélni, pléne a drágább modelleknél elég nagy veszteséget okozhatott. (vagy beleépítették az árba ezt is) Persze nem bánom, mert így olcsón tudtam venni objektívet.
(#515) hito: a H265 másik nagy gondja, hogy média lejátszók sem küzdenek meg vele, így sokat nem ér ha az én gépem lejátsza, de mások nem tudják meglesni.
Remélem rövidesen sokat javul majd a helyzet, ha már ennyire eröltetik.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #523 üzenetére
Azért azt nem értettem, miért nincs alternatív kodektömörítési lehetőség... legalább 1-2 beállításnál
Pl. HD 24fps 30mb/sec h264, FHD 25fps 60mb/sec h264 -
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #514 üzenetére
Nem vásárolták... veszteséges volt nekik.
Ennek sajnos volt ám egy másik fele is... Pl még az nx500 megjelenése előtt is kb 1-2 vaku jelent meg hozzá, de azokat sem nagyon lehetett beszerezni.
Az objektívek beszerezhetőségével is problémák voltak, vagy nem is volt itthon kapható, vagy pl csehektől horvátoktól postával olcsóbban ideért, mintha itthon vetted volna... Használt piac sem pörgött igazán.
Persze mint utólag kiderült (idén januárban kb, ebben a topikban is volt linkelve), a samu a hibás objektíveket nem javította, hanem kicserélte újra, és kiderültek a rendelési számaik úgyhogy egész értelmes áron lehet(ett) megvenni őket.
Ettől függetlenül én is maradtam a megtartás mellett. -
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #517 üzenetére
Én 130 körül keresek NX500-at 16-50-es obival. Szerintem annyi a reális ára. Nem az eszmei értékére gondolok, mert úgy megér 150-et is szerintem, hanem a normál használt árára, amennyiért eladható.
Csak fixed van hozzá egyébként?
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #514 üzenetére
Jó van, elég volt, nem akarok több jót hallani róla, vagy add el nekem!
Egyébként ha már tűéles videó, akkor a GH3 is brutál. Nem hiába az egyik legközkedveltebb videós MILC, meg úgy általában a GH sorozat.
A H265 zavarna egy picit az NX500-ban. Minden videót konvertálgatni, nem kis fejfájás. Tényleg, ezt hogy oldjátok meg? Tudom, a Samsung mellékelt valami gyors konvertáló szoftvert, de akkor is. Kár, hogy csak úgy nem lehet használni őket, ahogy kiesik a gépből. Amit letöltöttem sample videók, mind szenvednek a gépemen, pedig 4. vagy 5.generációs Core i5 proci van a notimban, HD4200-vel, 8GB DDR3-mal, stb.
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #501 üzenetére
Köszi az infót. 3 napja mondta nekem egy tulaj, hogy nem lehet. Akkor valamit nem jól csinált.
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #495 üzenetére
Ha nem kapok, akkor marad a G7. Az is nagyon jó gép, csak nem akartam akkorát. NX500 valamivel kisebb.
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #493 üzenetére
Csak eladó nincs
-
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #489 üzenetére
Azért érdekelne, mert itt egy helyen van minden, egyszerűen lehet kapcsolgatni a dolgokat. Az nx300hoz külön-külön találtam részeket, de nem mindent és azok is hackelősök nem ennyire egyszerűek.
Azért köszi. -
Kija
aktív tag
válasz
Victoryus94 #417 üzenetére
Ez gyakorlati tapasztalat?
Hány Ah-s? -
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #405 üzenetére
Már megvan, az ok gombot kell nyomogatni... elég idegesítő h nem jegyzi meg, és jelzi ki mindig, de jobb mint a semmi.
-
matyi012345
őstag
válasz
Victoryus94 #401 üzenetére
De attól még a studiovakujaimat nem villantja el, hogy a gépet máshogy oldom ki.
-
Kija
aktív tag
válasz
Victoryus94 #387 üzenetére
Ráadásul a 64 bitről visszafogok váltani 32 bitesre, így először felültelepítem, majd jöhet egy tiszta telepítés...
-
Kija
aktív tag
válasz
Victoryus94 #383 üzenetére
Win7 Ultimate 64 bit
Most már ott tartok, hogy frissítek holnap Win10-re hátha az megoldja... -
Gork
tag
válasz
Victoryus94 #353 üzenetére
Nagyon köszönöm Sideburns kollégának és Neked is hasznos hozzászólásokat, most már sokkal világosabb a dolog, a könyvnek pedig utána nézek!
-
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #355 üzenetére
Jó lenne, ha legalább a sok nx-ből menekülő miatt felpörögne egy kicsit a használt piaca.
-
Studi
veterán
válasz
Victoryus94 #324 üzenetére
Persze, átalakító nélkül müködik a Samsung DSLR-eken is. De azt ugye tudod, hogy az NX az nem DSLR?
-
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #317 üzenetére
Háát, nekem több mint 2 éve van nx300-am és inkább szűkülést látok, nem bővülést... Igen azóta vehetek 200k-ért meg 400k-ért objektíveket, de én ezeket nem az én zsebemhez tervezték. Ill vehetnék, de nem nagyon látok sehol sem az országban samsung nx-hez bármit is a boltokban. Pont erről volt szó kb 1 hónapja is (ahogy az előző hsz-emben írtam is), hogy kivonul innen a samu.
Az nemtom neked mennyit számít, hogyha pl Dél-Koreából vagy az Usából rendelhetnél hozzá kiegészítőket...Maradnak a manuális cuccok, thess írt rá pár jó példát.
Sztem.
(#318) Gork: cserélhető objektíves gépnél ne a hozzá járó kitobi alapján dönts! Azt nézd meg, hogy melyik váz tud többet, vagy jobban abból ami neked kell. A cserélhető objektíves gépeknél pont az a jó, hogyha nem tetszik ami van hozzá lecserélheted egy/több másikra.
-
Gork
tag
válasz
Victoryus94 #319 üzenetére
A videó másodlagos, inkább természetfotó, épületfotó, portré kevésbé, szelfi soha...
-
hito
nagyúr
válasz
Victoryus94 #301 üzenetére
Köszönöm! Esetleg meg tudnád azt nézni nekem, hogy az EV-t tudod-e állítani felvétel közben? Asszem zársebesség módban kell indítani a felvételt (vagy manuál) és a menü feletti EV+- gombot kell nyomva tartva a
fölötte lévő tárcsáta felül lévő tárcsát tekergetni. Ha iso működik felvétel közben, akkor elvileg ennek is működnie kell.NX300/NX30-nál csak a felvétel előtt lehet ezeket állítani sajnos. Ha működik felvétel közben az iso és az EV állítás is, akkor asszem komolyan elgondolkozok az NX500 cserén.
-
bicajoskema
tag
válasz
Victoryus94 #285 üzenetére
szia
Nekem van egy helios 44m5 illetve ma vettem egy mitakon 80-200 asat, amit még nem tudtam használni. A fokuszt egyaltalan nem nehéz beállítani szerintem. Van olyan opció hogy a tárcsa közepét megnyomod akkor 5x ösen belenagyít az LCD-n a képbe, ez nagyon hasznos és sokat segít.
Amióta megvan a Helios azóta mondjuk 5-800 képet lőttem, ebből olyan 10 et a kitobival.
üdvszerk.: a gép pontosan azt jelzi ahogy a kép fog kinézni, ahova az lcd-n látod a fókuszt a JPG-n is ott lesz.
-
kingabo
őstag
válasz
Victoryus94 #271 üzenetére
Azt egyébként is"lehet kapni".
És hol lehet kapni? Ahol eddig nézegettem (edigital, mm, sestore) egyik helyen sincs samsung nx kiegészítő...De ha megszűnt volna, lehet én is megszabadulnék a gépemtől.
Hmm. Ez egy igen érdekes dolgot vet fel, ha megszünne, mindenki szabadulna tőle és lehetne végre venni? -
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #248 üzenetére
A Samsungon kívül csak a Samyang gyárt NX bajonettre, lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_NX-mount#NX_lenses
Lehet még adapterezve régi manuális objektíveket használni, pl. M42-es Helios 58mm f2 objektív olcsó és jó.
Van ezeknek külön topikja: http://prohardver.hu/tema/manualis_objektivek_dslr-en/friss.html -
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #243 üzenetére
"A legtöbb program nem kezeli ezt a formátumot, amibe menti a raw fájlokat a sony, raw convertere pedig csak jpeg vagy tiff fájlba konvertál, másik raw fájlba nem."
Úgy érted, Samsung, nem? Konvertálj DNG formátumba, az kvázi standard, ráadásul kisebb helyet is foglal."Napfényben a dinamikatartománnyal van problémám (ha sötét a kép is, és mindig kiég valahol), nem tudom, ezt lehet-e valahol normálisan beállítani, esélyes hogy csak utómunkával, vagy hdr móddal lehet kivédeni (esetleg fényszűrővel). -Gondolom, minden gépnél előfordul az ilyesmi, de a Canon 60D-nél nem ennyire feltűnő."
Ez user error lesz, a Canonoknak közismerten gyengécske a dinamikatartománya, szóval annál biztosan jobb az új Samsung szenzor, ezt a Dxo is megerősíti:
http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Samsung-NX1-versus-Canon-EOS-60D___976_663 -
Szteff2
csendes tag
válasz
Victoryus94 #244 üzenetére
Szia! Én is NX rendszert használok, de van néhány Minolta/Sony obim. Gondolkoztam egy A6000 beszerzésén videora is, de most megütköztem azon, hogy nem tetszett a videoja. Mi az amiért nem tetszett?
-
Victoryus94
őstag
válasz
Victoryus94 #243 üzenetére
Lemaradt 1-2 betű
No sebaj, érthető...
Van hozzá Sony RAW konverter, azt említettem a hsz-ban külsőt nem próbáltam még.Szerintem 140-160k körül van a valódi értéke, amennyiért valóban érdemes lehet megvenni.
A Sony 6000-et jobbnak tartják, de annak a videója nagyon nem jött be... -
sideburns
aktív tag
válasz
Victoryus94 #241 üzenetére
Nekem van kérdésem, mennyiért vetted?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest