Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus94

őstag

válasz grigo #511 üzenetére

Nem vásárolták... veszteséges volt nekik.
    Itthon pl. (vagyis nálunk, közép európában) nem is nagyon reklámozták.
    Aztán ott volt a tétel, hogy profinak Canon/Nikon.
    Meg ugye a MILC nem tükör, és ami nem tükrös, az szar.-szóval nem sokan érezték, hogy szükségük van rá.
    Meg hát eleve nem Japán gyártó... és mindenkinek a teló/TV jutott róla eszébe (ami esetleg fél évig húzta, aztán vesz a fene ilyen gépet...)
    Szóval, nem sikerült megfelelően népszerűsíteniük a terméket, lenyomták az árat, hátha akkor veszik, de így is csak veszteséget termeltek hosszú időn keresztül.

Egyébként hito: A FHD-ban profi minőségre rakva PAL-on tűéles képet kapsz az NX-szel.
    Nem láttam még kamerát, aminek ilyen szép képe van. tényleg.
    Videóban ráadásul sötétben 6400-as isonál is egész szép a képe. (esküvői torta kivitele éjfélkor - minden villany lekapcsolva, csak a gyertyák/csillagszórók égnek: a kép elég éles, a téma jól látható, és a zaj sem zavaró mértékű)

Videót nem tudok mutatni, mert már nincsenek meg a tavalyi anyagaim.

• hito

nagyúr

Passz, biztos megvan rá a publikus magyarázat és az igazság. Szerintem mindösszesen annyiról van szó, hogy nem ment úgy a szekér, mint ahogy ezt a fotós divíziótól várták volna. Azért nem könnyű betörni egy Nikon, Canon, Sony, Panasonic, Olympus, Fuji által uralt piacra. Főleg, hogy ezeknek a gyártóknak több évtizedes múltjuk is van a fotós világban.

Nem azért buktak szerintem, mert nem volt meg a technológia, vagy a tudás, hanem egyszerűen mert a fotós világban túlságosan jelen van a sznob hozzáállás. Egy fotózáson, vagy egy sajtótájékoztatón megjelenni egy Samsung géppel...hááát, finoman szólva sem vesznek komolyan.

De én annyira nem értek hozzá, csak gondolom, hogy ez is benne volt a gyenge eredményekben. Sajnos pont akkor dobták be a törölközőt, amikor kezdett megindulni a dolog. Még 2-3év, néhány NX1/500 utód és simán ellettek volna szerintem a többiek mellett. Adott esetben de örültem volna egy m4/3 vonalnak, jó világ. Ott már tisztességes obipark is van, méretét tekintve nekem abszolút favorit, és még a Kodak is be tudott szállni. Bár nem tudom mi kell egy hozzá, hogy oda gyárthasson valaki. Ehhez a részéhez végképp nem értek.

• wms

senior tag

Igazából azt hiszem senki nem érti és még csak hivatalos indoklás sem volt. :F

Új hozzászólás Aktív témák