- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tippmix46
senior tag
válasz
decens #32499 üzenetére
ahány ember, annyi vélemény....ugyanis, más a best buy, más a legolcsóbb és más a legjobb képminőség stb. kérdéskör.
amit írtál ársáv az a UE40ES5500as sávja...a 40EH5000 van olcsóbban, olyan 125 ezer Ft körül, EH5300as 133 ezer Ft körül.....ES6100 185 ezer Ft körül...
Ha van 160 ezer Ft-od és egy ft-al se több, akkor egyértelműen a ES5500....De majd jönnek a 100 Hz vitézek és kérdezik, hogy 25 ezret megérne a 100 Hz...na jó, akkor mondod , legyen 185 ezer...akkor meg jönnek az újabb +25 ezer Ft-os legények, hogy a 6500 körüliek jobbak...smajd jönnek a 7000 és 8000esek, hogy ez most a top, inkább sporólj még.
Szóval nem egyszerű ez...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Anonymus23 #32457 üzenetére
ja, én nem azt mondtam, hogy ezt akarnám DVB-S tunernak használni, hanem csak mint ötlet , hogy ne kelljen műholdas beltérit venni...azt hittem van valami köztes megoldás...de igen, ez a link ez egy pc-s dolog lehet....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #32452 üzenetére
márcsak azért sincs szó divx és egyéb ratyi formátumokról ilyen kinagyatás stb. témában, mert ezek alapból szinte nézhetetlen képminőséget adnak, nemhogy még nagyítsak is rajta.
visszatérve még a DVB témára, hohy jól értem-e:
Műholdas parabola esetében tehát a nagy sorozatszámú készülékekben van DVB-S tuner, azaz rádugva a tv-re a kábelt szépen beállíthatóak a csatornák?
Kisebb számúaknál végül is ezt a 2. csatlakozást helyettesítem egy hd műholdas beltérivel?
Nincs véletlen egy köztes megoldás?...valami ilyenre gondolok:
http://www.interstore.hu/termek/Homecast-DVB-S2-Tuner-pre-Homegast-Magic-PRO--p4657197.html -
Tippmix46
senior tag
válasz
S-Attila #32431 üzenetére
visszatérve még erre a DVB témára, hohy jól értem-e:
Műholdas parabola esetében tehát a nagy sorozatszámú készülékekben van DVB-S tuner, azaz rádugva a tv-re a kábelt szépen beállíthatóak a csatornák?
Kisebb számúaknál végül is ezt a 2. csatlakozást helyettesítem egy hd műholdas beltérivel?
Nincs véletlen egy köztes megoldás?...valami ilyenre gondolok:
http://www.interstore.hu/termek/Homecast-DVB-S2-Tuner-pre-Homegast-Magic-PRO--p4657197.html
-
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #32407 üzenetére
ok, értem, csak én szeretem minél kisebb alul felül fekete csíkkal nézni...van amit letöltök és szépen teli képes, ott nincs gond, viszont sok nem olyan, azt kicsit nagyítom.
Más téma:
parabola a Samsung D5500al összekötve, mármint műholdas parabola HD vételére képes fejjel, ha a kábelt egyből a tvbe dugom, tehát nincs műholdas beltéri, akkor azt jól értem hogy nem tudja a jelet feldolgozni, mert nincs benne DVB-S tuner? Magyarán ugyan van benne DVB-T és DVB-C, de ezek nem jók erre?
Ha jól látom D7000től van benne DVB-S, 2012-ben melyiktől?
De amelyikben van, azoknál a műhold jelét beltéri nélkül fel tudja dolgozni?
-
Tippmix46
senior tag
ezt értem, de az alsó és felső fekete csík máshogy nem tüntethető el, nem? Ha egy letöltős oldalon csak alul-felül csíkos verzióban van meg és pedig szeretnék teljes képernyőn filmet nézni, akkor más megoldásom gondolom nem marad....tény, a minőség picit (sokszor kevésbé észrevehető csak) romlik
-
Tippmix46
senior tag
válasz
L4ller #32399 üzenetére
Egy gyors kérdés:
letöltök filmet külső vinyóra, majd összekötöm a tv-vel (D5500) és nézem....ha alul-felül csík van, akkor próbálom kitölteni a képet jobban, ezért a képméret opciókon belül váltok (nem a P.Size, mert az nem aktív külső vinyós lejátszáskor nekem)...viszont ha kitölti teljesen, akkor láthatóan egy pict nyúltak az alakok...magyarán ha ki akarom tölteni a képet, akkor a filmet HDMI+Laptop verzióval kell lejátszanom a tv-n, mert akkor a laptopom lejátszó progija már ad olyan beállítást, ami nem nyújtja a képet egyik írányba túlzottan és ki tudom tölteni a képernyőt.
kérdésem tehát:
- másnál sem aktív a P.size távirányító gomb a külső vinyós filmnézéskor?
- másnál is csak a Tools gombon belül lehet állítani a képméretet (illetve mást is: időkeresés, jelenetkeresés, hang stb.)?
- ez utóbbi esetben másnál is kicsit nyúlt a teljes képernyős mód?
-ez utóbbi miatt más is csak laptopos /számítógépes lejátszással tudja a képet teljesen kitölteni a computer lejátszó progija segytségével? -
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #32383 üzenetére
Hogy dicsérjek is: nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a magyar NB1es labdarúgó mérkőzések HD minőségben kerülnek sugárzásra a 2012/2013as szezontól...gratula MTV!
UPC: továbbra is megtévesztő a honlapon a 10 HD csatorna említése....a 10 HD csatorna más, mint a 10 olyan csatorna, ami több-kevesebb HD tartalom adására képes adott napon....a 10 HD csatprna nálam az, amely műsoridőben végig HD tartalommal sugároz....az M1 HD, M2 HD, ATV HD, EurosportHD amiről én tudok (lehet a többi se mindig HD), hogy nem mindig HD-ban sugároz..... szóval kicsit félrevezető!
egyébként az MTV logikáját nehéz követni....ha jól emlékszem a tűzijáték Aug.20 este 21től nem HD volt, ahogy a magyar-izrael meccs se...Debrecen-Pápa meccs hétvégén meg az volt, pedig az első kettő dolgot fontosabbnak érzem, mint egy sima bajnoki meccset. -
Tippmix46
senior tag
Ha az Euronicsban ezt mondta az eladó, akkor abban a percben kirúgtam volna az állásából:
1. 3-4 méterre nemhogy a 46os, de az 50 colos se nagy.
2. egy eladónak lehetne annyi esze a cége érdekében, hogy ha egy vevő 42 és 46 között vacillál, akkor a drágábbat adja el, ha kell akkora ha nem.De mondom, 46' a nagyon minimum. Ha Samsungot akarsz és se netezés, se 3d nem kell, akkor elég az EH5000 vagy EH5300as.
HD tartalomra vannak ezek kitalálva...ez esetben ezek is megfelelőek. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Daffni2 #32306 üzenetére
daffni, matekból hányszor buktál meg?
ha 170 W a különbség, akkor az napi 5 órával 850 W, az évi 310250 W, azaz 31 KW....szerinted az 9000 FT???Nálad tekerős generátorról megy az áram? Nálunk 50-55 FT 1 Kw, azaz 16 ezer FT az a 9 ezer...és ez csak napi 5 óra!
Ismerős tv szerelő, ez tény, ha nem hiszed te dolgod.na megnéztem a legutóbbi ELMŰ számlát:60 FT egy Kw!
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32302 üzenetére
ha lenne rá lé, akkor nem 200-ért akart volna 46colos tv-t venni elsőként...
amúgy szeretem ezeket a megfoghatatlan mondatokat:
"A lehető legjobb tévét kell venni."
Ár/érték arányban, vagy képminőségben vagy szolgáltatásban, vagy külsőleg, vagy???
Ezek a mondatok az igazán használhatatlanok...
Másrészt egy 8000es Samsung LED esetében nem tudom menniyre igaz ez a mondat, hogy a plazmáknak egyértelműen jobb képük van...melyik plazmáknak? a felső kategóriásoknak? mert nem hinném hogy a közép és alsó szinten lévőkénél is...szóval ez a mondat is kajla...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #32298 üzenetére
szerintem még alá is lőttem ezzel a plusz áramfelvétellel, mert Béci által írt típus 355 W-ot nyal be óránként, a 46os Samsung LED-ek meg 100 alatt vannak...szóval az 250 W/óra különbség, azaz évi 500 kW körül van napi 5 órás tv nézésnél, ami döbbenet sok!
Samsung 46ES5500ra a gyár 62 W/órát ír, közben megnéztem....hát ez azt jelenti hogy 10 év alatt elbukja a Pana a saját árát a fogyasztáskülönbség miatt.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
dandadude #32296 üzenetére
Próbálok én is segítséget nyújtani:
46 colost tv-t akartál Samsungot 200e-ért először? ha jól tudom ebbe az EH5000 és az EH5300as fér bele csak.
ES széria nem fér bele ebbe sem már.Igen, picit gyengébb a panel, na és? Szerinted ez látható, feltűnő? ugyan....főleg nem 3 méterről és főleg nem a faterodnak...hidd el, tapasztalatból beszélek. Nem éri meg a faterodnak, aki lehet most lát elsőként lapos tv-t drágát venni....nálunk ugyanez volt most, semmi értelme. Smart és 3D?? na az végképp nem....Persze nem akarom leírni a faterodat, egy átlagos magyar 60 év körüli emberről beszélek. Persze lehet te egy 10 éves srác vagy, faterod meg 35 éves fájt szemű sas, aki mellesleg tv őrült is...na neki kellene a 300 ezres is...de abból indultam ki, hogy akkor nem a fia kérdezgetne egy fórumon.
Magyarán hasonló lehet a helyzet mint nálunk volt,.
3D: szerinted egy olyan világban, ahol a 2D adásokat se tudják ellátni normális mennyiségű HD anyaggal, gondolok itt a kábel tv szolgáltatók bénaságára és gány minőségű adókra (kivétel pár hd adás) szóval egy ilyen világban kell már a 3 D? A fenét...talán 5 év múlva, de nem most. Kipróbálná a faterod is, meg a szomszédnak ha átjön lehet megmutatná és vagizna vele picit, de amúgy úgysem használná...
Samsung, Sony, Panasonic, Philips...talán ezek közül illik választani.
És amit én tanácsolok, ha nem is EH szériát, de egy 46ES5500as bőven elegendő faterodnak...szerintem.
Ja igen, plazmát ne!!! Tv szerelő ismerősöm van, azt mondja megszerelhetetlen egy plazma, ha elromlik...+ egy 46 colos plazma fogyasztása kb 3xosa egy LED-nek minimum....ez bármilyen hihetetlen, de ha napi 5 óra tv-zést veszünk, akkor olyan 300 kW/év különbség, ami újabb 15 ezer Ft/év plusz költség...és csak a fogyasztás különbségben! Vicces így kiszámolni, de ennyi...ha meg 10 órát megy, akkor évi 30 ezer Ft!!! -
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32267 üzenetére
és így születik a magyar, hogy ezt tudja vagy mire célzol hogy állandóan ezt kérdezgeted....szerinted ha ezt tudom, akkor kérdezem, hogy miért nem hd??? naná hogy nem....de az Eurosportnál is van Eurosport és Eurosport HD felirat...azt gondoltam, hogy a Duna esetében is van Duna és Duna HD...ezek szerint nem így van, de ezt én nem tudtam, magyarán azt nem tudtam, hogy a UPC csomagjában ha van egy duna hd feliratú csatorna az csak sima duna...
persze te születésed óta ezek szerint tudod, hogy a duna hd a upc.nél nem hd adást jelent....én nem tudtam, ezért mertem itt kérdezni....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32263 üzenetére
UPC előfizető vagyok....ha ki van írva a duna tv-nél, hogy HD, akkor joggal kérdezhetem nem, hogy miért nem az....nem is volt a fejemben, hogy a 10 HD adásban nincs is benne a duna hd...gondolom a diginél vagy a mindig tv.nél van benne csak,,,ami vicces, mert a upc a legnagyobb szolgáltató...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32259 üzenetére
akkor te se tudsz mindent?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32254 üzenetére
automata párat nem talált meg anno...egyik a duna hd lesz
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #32250 üzenetére
hát akkor....nekem honnan kellett volna tudnom, hogy a Duna és a Duna HD is Duna HD felirattal megy?
Azt gondoltam hasonló, mint az Eurosport esetében, van HD nevű és sima eurosport.
azt hittem a Duna HD van beállítva nekem és nem hd a kép, ezért kérdeztem, de szóljál le egyből, persze...
UPC csatornakiosztása kellene akkor excelben
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
egy kérdés: van egy laptopom, ami HDMI-vel van összekötve Samsung smart tv-vel.....
Meg tudom-e valósítani a következőt?:
ha a tv-t bekapcsolom, laptop ne kapcsoljon be.
de
ha a tv-t bekapcsolom, és a Wifi-s Logitech vezeték nélküli billentyűzethez hozzáérek (tapi-egér részhez), akkor bekapcsoljon a laptop, netezés lehetséges legyen.
vagy
ha neteztem, majd lerakom a billentyűzetet, akkor a laptop kikapcsoljon magától, de tv-zhessek tovább.
vagy
ha neteztem,, majd kikapcsolom a tv-t és lerakom a billentyűzetet, kikapcsoljon a tv után a laptop is, de a fenti tv-t bekapcsolom dologgal az egész folyamat újra tudjon indulni akár.Ez lehetséges?
Magyarán olyan rendszert akarok összerakni, hogy ha hazamegyek, akkor úgy tudjak netezni (D5500as készülékről van szó, ahol nincs korlátlan net), hogy ne kelljen azzal foglalkoznom, hogy a laptop most be van-e kapcsolva vagy sem...tehát egy olyan laptop állapotot akarok, ami nem megy mindig (ez azért nem sokat fogyasztana), de valami sleep mód kapcsán én tudjam gyorsan feléleszteni vagy ha nem akarom, akkor tv bekapcsra ne pörögjön fel...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
CoolBoy323 #32199 üzenetére
mármint nagyítás?
igen, ez megoldás lehet. -
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #32196 üzenetére
kicsit számolgattam....ha pusztán az arányokat nézzük, akkor a 46 colos tv-n kb 170 cm-es távolságból olyan netezni, mint ölben (kb. 50 cm) egy 15,6os laptopon, vagy íróasztalnál egy 19es monitoron 70cm-ről....
én meg ugye 250 cm-ről akarok egy 46os tv-n...na ezek szerint a szemem ezt a 170 és 250 cm közötti távolságot érzi meg....és kicsit fárad.
-
Tippmix46
senior tag
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Kallanó #32193 üzenetére
hogy okokat is írjak:
netezéskor a laptop (15,6") legtöbbször a hasamon van vagy a lábamon egy kis tartón...a szemem megszokta ezt a távolságot a szöveg bevitelekor és ez a távolság kb. megfelel a 19 colos munkahelyi monitorom és a kb. 70 cmes szemtávolságomnak is.
Na most, a 46 colos tv-met kb. 2,5 méterről nézem....tudom, lehetett volna 50 colos is ilyen távolságra, de a fránya anyagiak miatt ennek is örültem....
Na most, 46 colos tv-n 2,5 méterről netezni nekem a fentebb leírt arányok után kicsit megerőltetőnek tűnik...időnként használom persze, de a szememnek kényelmesebb a laptop, főleg ha cikkeket olvasok stb., youtube esetében mondjuk már jó....szóval főleg szöveg bevitelekor vagy cikk olvasásakor érzem, hogy kicsit erőltetem a szemem...
igaz az a mondás, hogy nincs elég nagy tv
Sok ismerősöm, köztük 30 év körüliek egy 32-37 colos tv-t 2 méterről már zavaróan nagynak érzékelnek!!!! számomra ez érthetetlen...Én azt mondom 2,5 méter esetében a 46 col a minimum...
-
-
Tippmix46
senior tag
elárulod, hogy honnan vetted az árakat, mert én szinte kizártnak tartom, hogy 2012 májusában egy UE40D6500as 158.000 Ft-ért lehetett kapni....2011 májusában meg főképp.
Folyamatosan kísértem az árakat és a 46 D5500as 205.000 Ft-al futott ki Magyarországon 2012. júniusban...ez 100 %, mert nekem az van.Ebből viszonyítva kizárt, hogy a 40D6500as 158.000 Ft volt, mert akkor a 46 colos D6500as 200 körül lett volna, ami lehetetlen, ugyanis én amikor a 46D5500asomat vettem, akkor a 46D6xxx egyik típusa sem volt 235.000 Ft alatt.
Másrészt a 40D5000 sem lehetett 108 ezer Ft, ez ugyancsak lehetetlen, mert végig kísértem a 32D5500as árait és azt mi 112.800-ért vettük meg 2012. májusában, szinte a minimumon, a minimum 107.000 Ft volt...kizárt, hogy 40 colos D5000eset 108-ért adtak volna....
Szóval honnan vetted az árakat?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
TaliGa #32159 üzenetére
bocsánat, ha már volt kérdésként, de amikor külső vinyóról játszok le, akkor ha szeretném, hogy akár feliratos is lehessen a film, akkor hogyan kell megoldani? Egy mappában egyező névvel a film és felirat?
Ilyenkor ha akarom csak szinkronosan nézhetem felrat nélkül és eredeti nyelven felirattal, vagy akkor ilyen esetben mindig ott lesz a felirat, mint régen az avi-s filmeknél?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Tippmix46 #32005 üzenetére
egy másik fórumon ezt látom:
"Ezekben a tévékben egytuneres PIP van: HDMI forrás esetén nézhető PIP-ben valamelyik tv-csatorna műsora.
Kapcsolj egy HDMI forrásra, nyomd meg a TOOLS gombot. A menüben válaszd a PIP menüpontot. Itt lehet beállítani a csatornát, a méretet és hangot. A PIP-je egytuneres, a főképernyő mindig HDMI vagy PC forrás, az alkép mindig valamelyik TV-csatorna (analóg vagy digitális).
Csak HDMI vagy PC forrás esetén elérhető a PIP!"Elméletileg mennie kell, ahogy te is írtad Béci, köszi, kipróbálom.
-
Tippmix46
senior tag
ok, megnézem otthon....ha ez igaz hogy tudja, akkor a samsung call center is elmehet a sunyiba....pár hónapja direkt rákérdeztem, azt mondták, csak úgy tudja, ha dvd-t vagy dvd felvevőt csatlakoztatsz HDMI-vel a tv-hez (persze ami DVB-C tuneres az esetemben, ami persze legalább 80 ezer Ft)...most láttam ma, hogy valaki kérdezgette itt ezt a PIP dolgot, ezért is kérdeztem most rá nálatok.
Ja és én nem azt kérdeztem anno meg, hogy 1 nagyablakos és egy kis ablakos tv adás képet tud-e, hanem amit most tőletek, tehát pc nagyban és kicsiben tv....
Szóval ha megy, nagyon örülni fogok....
-
Tippmix46
senior tag
sajnos optikailag csúnyácskább, mint az ES és sokkal csúnyább, mint a D sorozat, ami üvegtalpas és körbe üvegkávás volt...
A falra szerelés esetében nem csak az a baj, hogy vastag, hanem hogy a csatlakozól elhelyezkedése 2012ben kritikán aluli, merőleges a falra, ez tovább vastagít
-
Tippmix46
senior tag
ok és ha felmondok, akkor mit érek el kérdezem most tőled?
A Digivel megoldódik a probléma? szerintem nem.
Bp. 13 kerületében egy társasház 3, emeletén milyen egyéb megoldás lehetne, mint az, hogy UPC-t használ az ember.Talán mindig tv, talán ha nem vagyok takarásban, talán digi tányérral, ha nem vagyok takarásban, de ezek se oldják meg a dolgot, max havi ezer Ft-al a csomagjuk talán olcsóbb (ami persze csak 1-2 év után térül meg, hiszen a mindig tv-hez kell antenna és beltéri is).
Itt az alapprobléma nem a UPC-vel van, hanem azzal, hogy amit kap jelet az Eurosporttól, az Mtv-től stb. az nem HD minden esetben.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31922 üzenetére
érdekes beszélgetésen vagyok túl a Call centerrel.
A lényeg persze nem meglepő, de azért van érdekes rész benne:
szóval egy kedves hölgy vette fel kb. 5 perc várakozás után a telefont. Lehet az ebédtől megnyugodtam vagy annyira kedves kis bárányka volt, de egyszerűen a beszélgetés inkább olyan kölcsönös információcserévé változott.
Amit mondott, hogy a tartalmat kapják, ők azon már nem tudnak javítani, csak max. azon, hogy milyen jelerősséggel éri el a tartalom a lakásokba. Ha nálam ez maximális, akkor természetesen nem az én készülékem rossz, hanem egyszerűen ilyen minőségű tartalmat kapnak. Érdekesség volt a beszélgetésben az, hogy pl. az teljesen meglepte, hogy a Spetrum, Eurosport is csinálja azt, hogy nem mindig HD-ban ad.
Arra se volt persze válasz, hogy hogyan lehet az, hogy tegnapi meccs az M1en esetében a stúdióbeszélgetés HD volt, majd ahogy kikapcsoltak a stadionba SD lett.
Azt mondta, ha van ilyen telefonhívás, mint az enyém, akkor az észrevételt továbbítják felsőbb szintre (jó szöveg).
Egyébként azzal egyetértett, hogy a honlajukon feltüntetett 10 HD ennyi meg annyiért szöveg félrevezető, mert a 10 HD adás (0-24ben) és a 10HD tartalmat időnként adó adás (vagy másképpen mondva 10 olyan adás, ahol időnként van HD tartalom) között ég és föld a különbség.
Megjegyeztem neki azt is, hogy az M1 pl. veszi a fáradtságot és legalább leveszi a HD feliratot, ha nem HD, viszont a Spetrum és pl. múltkor az Europosrt ezzel se foglalkozik....egyetértet, de tény, nagy megoldást nem várok a telefon után.
Azt gondolom, ha rajtam kívül a HD tartalmat előfizető sok-sok Upc-s felhívná őket vagy ilyesmi akkor lenne ennek igazán nagyobb ereje, szerény próbálkozásom/jelzésem csak csepp a tengerben.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31916 üzenetére
felhívom esküszöm ebéd után a UPC-t, hogy mit mondanak erre a 10 HD de nem HD dologra, mert ez így egy nagy átverés...
M1, M2 hébehóba HD, ATV is, Nat GEo angol (hol a magyar felirat legalább, ki tudja), ESPN valami kamera le van rakva egy amerikai baseball pályán kb ennyi, Eurosport hogyan nem HD néha ez is meglepetés stb.
Ja, a Spektrum is gyanús nekem néha, az se HD mindig szerintem
Lassan már csak a Discovery az, amire mindig mondhatom, hogy szuper kép és mindig HD...
Megírom mit mondanak majd... -
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #31907 üzenetére
nem beszéltem vele csúnyán szerintem, csak idegesít, ha valak ferdít...
Ja és keressed vissza, ő kötött bele a D5500asba és belém elsőként...ennyit erről...
és te valami főnök vagy itt, hogy osztod a "te nem beszélhetsz így senkivel" beleokoskodó szöveget???
te meg vegyél vissza a kioktató nagyképű stílusodból
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31903 üzenetére
az általad írt szép kép kifejezés ebben a formájában használhatatlan, mert mihez képest szép??
egy nyaralóban lévő "junoszty"tv képhez képest szép, de HD-hoz képest? Ahhoz képest egy rakás fos....és ez nem a tv típusától függ, fikázhatod itt a D5500at, de nem erről van szó....ja és nem a jel erősségéről sem, mert az maxon van nálam...Arról van szó, hogy ami jön a kábelon, az ezeknek a tv-knek egyszerűen nem elég (kivéve HD adások persze)....
van 50 adóm, amiből 10 HD....magyarán 40 az akárhogy szépítjük a HD-hoz képest szar....ez van.....most írhatod itt hogy nálad szép, de ez nem igaz....az a 40 az szar.
A 10 adó meg menjünk is sorba:
M1M2: sokszor nem HD....akkor én most a UPc.nek panaszkodhatnék, hogy most mi is van??? fizetek a HD-ért és nem HD?
tegnap esti meccs nem HD volt...az EB igen...az EB gyönyörű volt, ez szar volt....pedig M1 HD-m van....nem volt szép a kép, mert nem akarok itt a fórumon félrebeszélni, hiszen nálam a szép kép a HD kép, én ahhoz viszonyítok, nem a "junoszthoz"...Eurorport HD: olipmia állati, tegnap egyik adás ratyi, mert az nem volt HD...menjek megint a UPC-hez, hogy hahó, hol a HD tartalom?
ATV: ez se mindig HD
sorolhatnám. és ezért fizetünk a "10" hd adásért havi 1000 Ft-ot.....egy nagy rakás szar az egész....Magyarországon egyszerűen ez még nincs megoldva...az hogy a németeknél mondjuk hogy van, nem tudom....lehet ott sem megoldott ez.
Akkro viszont a Tv-k megelőzték a kábeltv-k sziintjét, de ne írjuk egy nem HD tv adásra, hogy szép a kép könyörgöm.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31900 üzenetére
szerinted a Eurosport HD mindig HD????
na akkor nézzed majd és rájössz hogy az sem mindig!te szép képű Upc-s humorista...
Mert hétköznap mi megy az RTL-en vagy a TV2-őn, nem Terence HIll, elnézést hogy egy komplett műsorújságot nem írtam ide be, azt hittem éthető amit írok...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #31888 üzenetére
a HDhoz képest "ratyi" ember....miért nem lehet figyelmesen olvasni?
HD, érted?.... tűéles kép, ami volt az olimpia alatt, illetve ha HD filmet játszok le külső HDD-ről...ahhoz képest írtam....UPC jellel semmi gond, amit adnak rajta az a szar...szerelőt hívjak hogy csinálja meg, hoghy az RTL, vagy a Film+ nem HD-ban ad???
elképesztő
-
Tippmix46
senior tag
válasz
blakey #31895 üzenetére
emberek, nem a HD adásokról beszéltem....hanem a van damme, Terence Hill meg a tököm tudja milyen ratyi ezer éves szarokról, amit hétköznap este megy az RTl és Tv2 meg a filmmúzeumon....ki ne találjátok már, hogy szép a kép.
Jhorogh, a D5500as a best buy, ezt továbbra is tartom...kicsit figyelmesebben olvass, mielőtt reagálsz, ha lehet.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31891 üzenetére
Ki ne találjad már, hogy a tv-m rossz...akkor HD filmekkel, meg az olimpia és EB alatt miért volt szuper....???
Tegnap estéről beszéltem, amikor hányadék szarok mentek az összes adón....a te készülékeden is hányadék lett volna, nyugott lehetsz....még a 8000esen is....Nagyon szép a kép a tiéden mi???? Humorista....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
macloed #31876 üzenetére
tegnap este végigmentem a UPC adásaimon és sírhatnékom volt az adások képminőségén, egyik rosszabb, mint a másik....még az Eurosport HD is valami ratyiban jött+megnéztem a Sat1, RTL, ZDF német adókat is, gyengék voltak azok is....Hát aki tv vásárlás előtt áll és kábel adás fog nézni annak felesleges drága tv-t venni, sajnos egyszerűen nem vagyunk felkészülve még arra, hogy tv-ink megkapják a HD tartalmat vagy ha nem is HD-t, de legalább nézhető minőséget. Ez van...marad a letöltögetés vagy valami visszavett képbeállítás, hogy nézhető legyen.
a 10 HD adás közül ugye az M1 és M2 az olimpia óta egyre többször elfelejt HD lenni, AXN csak sorozatokat ad, Nat Geo csak angol, ESPN csak baseball, szóval a HD-k közül is alig használható pár.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #31868 üzenetére
M1-en ennyi volt a HD sportadásoknak? A meccs is nem HD most sajnos...a képminőségen meg is látszik...röviden szar.
-
Tippmix46
senior tag
80 százalékban sd adás???
van egy eladó 72 cmes Panasonic régi tv-m, az lenne tökéletes neked....
SD adással minden LED, minden márkában egy rakás fos....ezeket a tv-ket HD tartalomra találták ki, vagy monitor képének...ez van.
Minimum a digitális jel, analóggal kár próbálkozni....
De valahogy HD csomagra kellene átállni tvzéskor...vagy hd filmeket letölteni.
Ebből adódóan, ha te ezt a tartalmat nem tudod megadni a tv-dnek, akkor 32 colban kár 150 ezret kiadni, sokat nem javít a rossz bejövő minőségen...elég a 90 ezer Ft-os is...
-
-
Tippmix46
senior tag
BBéci, most miért vezeted félre szegény embert??? Milyen elmosódott kép 5500asnál??? Elfogadom, hogy szebb a képe a 6xxx-nek, de azért valótlanságot se írjunk...a D5500as, amit tesztekben dicsérnek az elmosódott képű szerinted?
Semmi elmosódottságot vagy után húzást egyetlen Eb meccs vagy olimpiai közvetítés alatt nem tapasztaltam D5500-nál...ja és nekem az van, tehát amit én írok D5500asról, az nem feltételezés vagy ilyesmi.
D sorozat kinézete és az EH között ég és föld van, sajnos...2012-ben ilyen gagyi műanyag vastag Led Tv-t, mint az EH nem is értem hogyan lehetett piacra dobni....de az ES a műanyag talpja se nagyon dicsérendő.....és sajnos az összes 2012es modell esetében igaz, hogy a csatlakozók elhelyezkedése rossz lett, falra nehezen szerelhetőek a falra merőleges sok csatlakozó miatt...
Ha én ajánlanék 2012est, akkor ES6xxx-től ajánlanék...csak az a baj, hogy a 40es ES6xxx áráért 46os ES5500as van....és továbbra is állítom, HD adásnál jobb a nagy és a kép azon is szép lesz.
-
Tippmix46
senior tag
válasz
Anonymus23 #31615 üzenetére
Az M3D-vel kapcsolatban tapasztalata valakinek? Olimpia milyen a 2d-hez képest?
-
Tippmix46
senior tag
válasz
sityupityu #31580 üzenetére
számít, mert akkor Technika vagy tököm tudja milyen noname szart vettem volna...nekem az árral van bajom...az árkülönbséggel....mielőtt reagálsz elolvashatnád, amit írok...na mindegy...
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #31568 üzenetére
az már nem a mi dolgunk...a vevő eldönti...
garanciát is ír.....ha esetleg valaki kapcsolatba lép vele leírhatná a fejleményeket, érdekelne... -
Tippmix46
senior tag
válasz
jhorogh #31558 üzenetére
ki írta azt, hogy hackeléssel a képminőséget javítottam?
képminőségben írtam jobb a nagyobb számú, ezt elfogadom, de hackeléssel a tudás (tehát minden egyéb nem képminőség történet) felhozható...magyarán az árban már nem jelenik meg a végén szinte csak a képminőség különbség...és erre írtam, hogy ez nem lehet ennyivel jobb...tehát nekem kizárólag a vélt vagy valós jobb képminőség nem ér meg 1,5szer annyi árat egy D6500asnál, mint egy hackes D5500asnál.
Ha nem lehetne hackelni, akkor más lenne azért a történet, de még akkor is necces valahol ez a 1,5szeres ár, hack után pedig tényleg a képminőség történet ami marad csak, de ez megmarad, tény...elfogadtam korábban is. Az hogy képminőségben ennyi különbség legyen egy HD tartalomnál ezt azt gondolom döntse el mindenki, hogy egyáltalán látja-e...
A mai világban 2 év nagy idő...lehet régen igaz volt a "10 évre veszünk tv-t", ma már a technika nagyon gyorsan változik...
D8000es valahol 600.000 Ft körül van?...meglátjuk pár év múlva mit adnak 600.000-ért és egyáltalán mellé mernénk-e rakni a D8000est...bevallom halkan, remélem igen, mert gyalázat lenne, ha a technika tényleg ennyire elavultá tenné ezt az egyébként általam nagyra tartott tv-t....
-
Tippmix46
senior tag
válasz
nightshadow #31555 üzenetére
elfogadom, hogy szebb a képe...az árak közötti (szerintem) teljesen irreálisnak érzett különbség ami engem nem győzött meg...ez van...
Azért azzal mindenki tisztában van gondolom, hogy egy MM-ben vagy bárhol be lehet állítani egy D8000es képét is rosszra és egy D5000esét is nála jobbra....szóval az eladókat se kell félteni...ezért is nehéz ez a történet, hogy láttam-e egymás mellett.....mert mi van akkor ha igen? a két beállítás lehet teljesen más....két távirányitós buherálásnak meg sehol nem örülnek...akkor lenne igaz a történet, ha a két tv egyforma beállításon menne...üzelti módban is lehetnek gyári alapbeállítás eltérések szerintem...
Azóta csalódtam mondom nagyot ebben a nagy sorozatszám dologban, amikor megláttam a szervízmenüben a sok "no" feliratot...
Ezek után az üzleti mód gyári érékeiről is sajnos el tudom képzelni, hogy a D8000nél nagyon jól bekalibráltak a d5000esnél pedig "véletlen" nem annyira jól...de tudom, ez már összesküvés elmélet
-
Tippmix46
senior tag
magyarán te a következőt mondod:
van egy 46os D5500as 200.000 Ft-ért és van egy D6500as 300.000-ért.
Te akkor kiadsz 1,5szer annyit azért, mert a kép jobb valamivel? Már elnézést, de most ezt kivel akarjátok elhitetni, hogy ennyivel szebb a kép a kettő között...láttam eleget őket hidd el...
Egyébként az írásodból jól látszik, hogy szépen beléd oltották ezt a PR szöveget....
" a 300 soros mozgóképfelbontásban, a gyors mozgások életlenségében, a mozgásmegjelenítésben ...."Az a jó, hogy nem csak ellenem beszéltek, hanem az összes cikkel, ami best buynak hozta ki hackelés nélkül (!) is a D5500ast....gondolom minden cikkíró (és D5500as teszt volt eddig a legtöbb) mind tudatlan volt...
És hidd el, értem hogy szebb a képe, de azt mondom, hogy nem ennyi árért!, magyarán nem ennyivel ér többet...hackelés után meg főleg...
Szóval mégegyszer, szebb a képük...fogom.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Rack és Tower szerver bazár
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest