- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Sonex79 #150302 üzenetére
Mindenféle rosszindulat nélkül (meg lehet mi vagyunk színvakok) de a samun pár órán keresztül kellett állítani a képet, még hasonló lett a színtelítettség, árnyalat és kontraszt mint a sony-n alapból.
Eszem ágában sincs lehúzni a samut, rég szerettem volna egyet, mert mindig azt gondoltam, jobb mint az LG és a sony-val egyet tud, valamivel kevesebbért.
Amúgy a menüje és a smart távja szerintem bitang jó a samunak...
-
marinea2
addikt
válasz
Sonex79 #150290 üzenetére
Nagyon szigoru szemmel eszreveheto azert, de szerintem 10/8-9 embert igy mar nem zavarna. Csak mi akik itt vagyunk a forumban, minket zavar.
Lassan beletorodom hogy ez ilyen, ezt vagy "ennyit" tud ennyi penzert. Legkozelebb Lg-t valasztok valoszinuleg es egy magasabb arkategoriat. -
marinea2
addikt
válasz
Sonex79 #150248 üzenetére
Ez mashogy csikos vagyis a masik oldalan inkabb. Ill kicsit feheren vilagit a bal oldala, a masik mashol vilagitott jobban xd
foliat en huztam le rola szoval tuti hogy ez nem az!
plussz a szervizes jobban nem is ertett hozza minthogy egybe kicserelje! Nem nyulnak bele csak fodarabot cserelnek… -
marinea2
addikt
-
wallace 234
őstag
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Sonex79 #149993 üzenetére
Nagyon kíváncsi lennék arra a panelra de amugy kicsot már röhögőgörcsöm van ezektöl.
Amikor 55ös panelt vettem akkor ott volt lottó, amikor most 65öset veszek ott a panellottó, mi a franc van itt?Viszem vissza. Azt nem tudom érdemes e elhozni mégegyet, vagy inkább másik tipust nézegessek.
Egyébként az rtings-en tesztelték a Q70, és a black uniformity résznél ahol középen van egy fehér kereszt, na azt a képet ha megnézed, pont olyan volt a háttere az enyémnek kereszttel vagy anélkül, mind1
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Sonex79 #149934 üzenetére
Igen itt most mondjuk ebben ont az a nehéz, kinek a pap, mert ami nekem szürke lehet másnak már fekete.
De én nem árzákelem annyira jobbnak a feketét, hogy ha az előző TV-m IPS volt és ott 1000:1 akkor itt nincs 7szer jobb fekete. Lehet vissza felhozom majd és kibontom, bekapcsolom egymás mellé a kettőt.Szóval épp abban bizonytalanodtam el, hogy egyáltalán VA-e.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Sonex79 #149902 üzenetére
Köszi mondkettőtöknek.
Ott a PC a tv alatt, direkt így lett kialakítva anno. Ezért menne kábelen. Meg a PC is wifi mentes. Vagyis van benne, de kábellel csatlakozik a modem/routerhez, igy gyorsabb.
A kábellel lenne a gond? Lehet nem tudja a 4k-t?
Sajna már nem emlékszem hanyas hdmi.
Igen a fakóságra meglett, kicsit emeltem rajta. -
-
kissdani
senior tag
-
P11
csendes tag
válasz
Sonex79 #149649 üzenetére
és Celtis.
A tv egy kb 2 hónapja vásárolt qe75q80T.
Letöltöttem 4k-ban is ezt a filmet és filmmaker módban azokon a részeken amikor forog körbe a kamera és sok fa mögött világos égbolt van, ott zavaróan remeg a kép.
Kíváncsiságból laptopon is kipróbáltam, vlc-vel ugyan arról az SSD-ről és még rosszabb az eredmény, mert az egész kicsit szakaszosan laggolva fut. Lehet a filmmel van valami... -
P11
csendes tag
válasz
Sonex79 #149625 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Egyelőre nem használok külső médialejátszót, sem konzolos játékot.
A tv lejátszóját használom és usb-n keresztül egy ssd-ről éri el a filmeket.
Leszedtem egy olyan filmet 1080p-ben amiben van egy olyan jelenet, hogy egy erdőben a kamera körbe forog, és ott nagyon látszott a fák törzseinél, hogy "ugrál a kép", nem folyamatos.
A beállításokkal ezt el tudtam tüntetni, de a 120Hz lényege nem az lenne hogy alapból "kisímítja" ezeket?
Ezért voltak a kérdéseim, hogy megtudjam mi számít. -
francz'70
senior tag
válasz
Sonex79 #149535 üzenetére
Én értem miről beszélsz, mivel én is tapasztaltam kábel csere után. Nem mozgás alatt, hanem az élesség lett láthatóan jobb
Nem volt gond a lecserélt kábellel, csak kíváncsi voltam hogy az új, és drágább kábel, hogy muzsikál. Hát, jobban az biztos...
De azért azt hozzáteszem, hogy ez nem volt mindig így, eddig nem láttam különbséget, ha hasonló árfekvésű kábeleket cseréltem.
Amúgy én is azt vallom (vallottam?) hogy nincs különbség....de, akkor ez most, mi? Megyek, megkérdezem "odaát".... -
Celtis
veterán
válasz
Sonex79 #149512 üzenetére
Nem kell javítani rajta semmit. Digitális az átvitel.
Ha nem megfelelő a kábel, akkor a képen nyilvánvaló zavarok formájában jelenik meg, a mozgás egyenletességben legkevésbé. Valami más miatt látod jobbnak - vagy bocsáss meg, de esetleg akarod jobbnak látni - az új kábelt. -
laci1117
tag
válasz
Sonex79 #148275 üzenetére
Ez nem hangzik túl jól... akkor lehet örülnöm kellene annak, hogy csak a bal felső sarokban van egy pici kis valami?
Igazából nem is ez zavar a legjobban, hanem az, hogy ezek után derült ki hogy ez 100% egy bontott és szétszerelt TV újként eladva... az alsó díszcsíkon pont a csavaroknál van letépve a védőfólia ami szintén csak azt erősíti meg bennem, hogy szét volt szerelve. -
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sonex79 #146923 üzenetére
Röviden annyit tudok írni róla, hogy elképesztő a képminősége, írom ezt 77-es CX tulajként is, az LG a nyomába nem ér...
Képminőségben, mozgásmegjelenítésben és hangban (ami engem annyira nem érdekel, mert van házimozim) de olyan hangcuccot pakoltak bele, ami egyik tévében sincs, szóval ezekben nincs párja, de a menürendszer nagyon gagyi egy tizen, vagy webos-hez képest. De legalább gyors, mert egyszerű.
Oled topikban többet írtam róla. pl az egyik: [link] -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sonex79 #146786 üzenetére
Elég sok videó felkerült az éjjel, de egyelőre nekem elég volt megnézni csak ezt.
[link]
Illetve, amikor a srác újrabekapcsolta a tévét és a neo qled felirat megjelent, rögtön lehervadt a szám. [itt]
Aztán tovább folytatta direkt a feketét és a blooming-ot elemezve, ki is jelentette, hogy kb ez az új samsung tv is egy oled feketétől még mindig olyan messze van, mint makó jeruzsálemtől...
A forbes tesztelő meg elmehet a francba, leggközelebb talán kapcsolja be a tévét a tök sötét szobában és akkor nem ír ekkora marhaságot. Vagy egyszerűen csak egy fizetett ömlengés volt. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Sonex79 #146778 üzenetére
A q95T-ről írtam, hogy a betekintési szöge és a képminősége is tényleg nagyon jó volt, de a mellette lévő Sony Ag8-ra nem kellett volna ránézni, mert konkrétan porrá alázta mindenben ugyanannál a tartalomnál. Pedig ez a samsung leköszönő csúcs tévéje.
----
Ezért vagyok nagyon kíváncsi az új mini led-es csúcs tévére, mert lehet most tényleg megcsinálták, hogy megemeljem a kalapom. -
SuperGí
csendes tag
válasz
Sonex79 #146675 üzenetére
Persze, hogy nem. Nézd meg a tv menűjében a "terméktámogatás tv névjegye" a pontos modellszámot. Észre kell venned, hogy a belinkelt firmware nem ahoz való. Q70-esből is van jó pár változat. Nekem itt kell keresnem: https://www.samsung.com/hu/support/model/QE55Q70TATXXH/#downloads. Mindig pár nappal később jelenik meg a becsatolt linkhez képest. A tévé meg akár három hét múlva sem fog megtalálni semmit magától. Egyébként ez most fontos frissítés, annak aki nem csak tv-ként használja.
-
wallace 234
őstag
válasz
Sonex79 #146587 üzenetére
Meglepően jó a betekintési szöge, persze itt is paneltol függ a dolog. Amerikai modell, meg kapta az ultra betekintési bevonatot, de az meg a kontrasztot eléggé vissza vette. Kép feldolgozó proci is elég jól sikerült, sávosodást elég jól sikerült csökkenteni. Oled betekintési szöge verhetetlen.
Gigicuci#146586
TCL nek jön a zéró távolságu mini ledes háttér világítása kíváncsi vagyok, hogy az mit produkál! Ők már a 3. Generációnál járnak e téren. -
wallace 234
őstag
válasz
Sonex79 #146337 üzenetére
Amikor a tv vissza lett téve, gondolom a szerelő le húzta a fóliát? Nálam nem tűnt fel ez a dse probléma, néztem már sí ugrást ill havas tájakat is de nálam nagyon minimális. Úgy tűnik, hogy a Samsung az elején jó panelokkal szórják az adott típust, aztán később már mindegy milyen a panel csak menjen.
gery08#146338
Hivatalosan 3 év gyári garancia jár! Ez törvényileg előírt garancia! Emaggal inkább ne foglalkozz, mert már többen is vettek emagrol Samsung tvt és gondjaik voltak, lehet véletlen is a dolog. De én biztos nem vennék tőlük senmit!
-
-
-
Batib
őstag
válasz
Sonex79 #146330 üzenetére
Igen, ismerem a dolgot. A hsz-m arra vonatkozott, hogy ebből a
-talán legfontosabb alkatrész - Az LCD (open cell) gyártójára, minőségére nem tudsz rájönni.
Az viszont igaz, hogy az az összeszerelés minősége is nagyon fontos. Nem tudnék állást foglalni, hogy melyik a jobb. -
Batib
őstag
válasz
Sonex79 #146328 üzenetére
Az a gond, hogy itt a forumon elég nagy a katyvasz az alatt , hogy ki mit ért kijelző panel alatt.
Csak magát az LCD lapot, vagy a szerelt kijelzőt, amit hozzád is vittek. Amúgy lehet, hogy a nálad jár két kijelzőben ugyan attól a gyártótól származó LCD van, csak az egyiket itthon, a másikat Vietnamban szerelték össze. De lehet különböző is, nehéz kideríteni. -
wallace 234
őstag
válasz
Sonex79 #146311 üzenetére
Igazából a szerviz menübe lehet, megnézni, hogy milyen panel van a tvbe, Auo, samsung ill más gyártó panelja ezen az oldalon felvan sorolva, hogy melyik betű és szám mit jelent a panelnál. [link] enyémbe pl Auo panelt kapott. És maximálisan elégedett vagyok vele.
Peace #146320
Local dimming milyen állásba van? Normál vagy magas? Normál módba hajlamos ezt csináli. Ill a fényerő a mozgáshoz nincs véletlenül be kapcsolva? -
stemplar07
őstag
válasz
Sonex79 #146160 üzenetére
no no , sajna volt szerencsém egy LG 8-as nano,,-nak nevezett tárgyhoz
úgy 4 éve.. egy hét után , miután ,,agy...szt.. kaptam tőle, egy akkor középkategória felső széle MU7002 kb ezerszer jobb volt, Még a 8K-s 9-es LG Nano is nevetséges 1500-as natív kontraszt és vicces SDR/HDR fényerővel rendelkeznek (350-450nit) rögtön kell hozzá venni egy elektromos redőnyt is..). Oled az rendben van tőlük..de a többi? na annál még a TU 7-es is jobb..
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 1
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest