Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz AuraSync #146226 üzenetére
Egy újabb selejtes készülék. Ki kell cserélni a kijelzőt. Írj az ügyfélszolgálatnak vagy hívd a szervizt közvetlenül.
Az idővel nem kell foglalkoznod. Vagy helyben cserélik vagy kapsz cserekészüléket a javítás idejére. Természetesen a szállítás sem a te dolgod. Csak jelentsd be a meghibásodást, és a többit elintézik. -
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
válasz AuraSync #146254 üzenetére
Akkor legalább halad a dolog.
Kár, hogy nem külső connect box-os a Tied.Lenne kérdésem azokhoz, akiknek külső box-os a tévé, hogy valaki használja-e úgy a tévét, hogy összekötötte a PC-én lévő Nvidia VGA-val? Nem az IGP-vel (proci VGA), hanem videokártya HDMI csatlakozójával?
Nekem minden Tv bekapcsoláskor elmegy a jel egy pillanatra a PC monitorán, és 2x hangot is ad ki a PC, amikor elmegy, meg amikor visszajön.
Sőt ülök a PC előtt egyszer csak elmegy a kép, meg visszajön a fentiek szerint, annyi különbséggel, hogy a tévé kivan kapcsolva..., ez napi kb. 2x, random csinálja, amikor feléleszti magát a connect box, és valamit csinál a háttérben a tv bekapcsolása nélkül.
Ez a korábbi connect box-os tévénél nem volt.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz AuraSync #146254 üzenetére
"Pl az NV driver-ben a dinamika tartományt is csökkentenem kellett, hogy a kontraszt jó legyen. Hosszú sztori de szenvedni kellett vele egy sort."
Ez elég rossz megoldás, mert az összes PC-s játék nagy dinamika tartományú, erre lekonvertáltatod kisebbre. NV driverben rakd vissza a teljes Dinamika tartományt és a TV-n pedig állítsd be, hogy nagy dinamika tartományt fog kapni, erre készüljön és jó lesz a fekete.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sonex79
aktív tag
-
Madoc
veterán
válasz AuraSync #146549 üzenetére
Passz, képet kellett először beküldeni, majd egy technikus rábólintása után felhívtak hogy elviszik. Ma jött egy szál szervizes, egy teli kocsival amiben ugyancsak tv-k voltak. Ugyanilyen szürke fekete folt lett majdnem középen. 2,5 hónapos a tv.
Jövő hét közepére igérte hogy hozzák.[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
DonDragonka
őstag
válasz AuraSync #146654 üzenetére
Legyen meg a link is, ne keljen keresgélni...
Model : Q950T, Q900T, Q850T, Q800T, Q90T, Q80T, Q8DT, Q70T, Q7DT, LS03T, LS01T
Version : 1462.1[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
jupp008
senior tag
válasz AuraSync #146682 üzenetére
Háttér mód (Ambient Mode)
Én használnám, ha jobban paraméterezhető lenne. Jó lenne ha a megjelenített tartalmat össze lehetne válogatni több helyről. Pl. hírek bizonyos weboldalakról stb.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz AuraSync #146711 üzenetére
Q80T nél 25 ös fényerő bőven elég, filmmaker módba próbáltad? Adaptív kép az inkább a dinamikus kontrasztot, tolja fel. Dinamikus kontraszt szerintem csak ront a képen! Nálam feliratoknál,rendbe van, volt már rosszabb is nálam.
ΞΔGLΞ. #146714Igen volt H6400 as tvm, igen az volt szerintem a legjobb hd tvjük, feketéje is nagyon jó volt! Tojás kis távját bírtam! Kár, hogy a Samsung elengedte azt. Q7 Fam is járt nálam, abba is elég jó panel volt.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz AuraSync #146773 üzenetére
Az egy dolog, hogy így bekalibrálta nappalra egy játéknál, de este a samsung elvérzett volna a francba...
Ezért vagyok kíváncsi az új top tévéjük feketéjére, amiről azt írják, hogy szinte oled szintű.
De egyelőre ezt csak olvastam, valós teszt meg ilyesmi, illetve oled mellett még nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz AuraSync #146795 üzenetére
Ha a kettő 1 árban van, akkor reális elvárás, hogy technológiától függetlenül megoldja a Samu. Technikai fórumon vagyunk de ettől függetlenül 1bites userként ha állsz 2db 2milliós tv előtt, és az egyiknek látványos hibái vannak, akkor nem szidnád?
És szerintem meg is lehetne oldani. Olyan részletesen vezérelhető vlágítást kéne bepakolni, aminél nincs blooming, közel tökély.A kollégának pedig TV fetishe van, mindenkienk van egy kattanása; mindenki szeret vlamilyen témakörben a legutolsó csavarig körbejaárni valamit, próbálgatni.
Amúgy vérgáz ez a teszt az új zászlóshajóval. Nekem a Q82 jobb. Csak a szöveg/logo sávjában van egy kis blooming de nem feltűnő. Meg úgy összességében, nagyon nagyon kevés szituáció van, amikor kilóg a lóláb, hogy szürke a fekete. Az eseteek java részében a teli fekete, teli fekete tud lenni, Oled hatású a kép.
Nekem pl azért volt ez a befutó, mert az LG belépő szériájával szaggattak a 24fps tartalmak, a képjavítók pedig nem segítettek nekik. Amiben pedig elvileg jók a "javítók", azok már sokkal de sokkal drágábbak.
Az az érzésem, hogy az R széria lehetett az utolsó jó QLED, azóta lejtő.
Nekem a legnagyobb érvágás a nyomorék DTS támogatás hiánya, hogy még az erősítőmre se képes passthrough-olni. Így kb minden egyes filmet variálnom kell, hogy DD hang kerüljön az mkv konténerbe. Nem akarok külős lejátszóval szívni, mikor a beépítette tökéletesen elég, a DTS-t leszámítva.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz AuraSync #146795 üzenetére
Elárulnád, hogy a mi francért írtál ennyi karaktert nekem, mielőtt tájékozódtál volna?
Talán, ha előbb elolvastad volna, hogy több, mint 2.5 éve OLED tulaj vagyok.
1.5 évig Sony 77-es AG9, majd a nyártól 77-es LG CX és most a 83-as vadiúj sony-t várom.
A szarszung (direkt írom így, mert most ez a véleményem róluk) új tévéjére meg azért vártam, mert az egyik kolléga azt írta, hogy most tényleg érdemes várni rá és ezt megerősítette a FORBES cikk is, ami ide is bekerült.A szüleimnek vettem volna a 85 collos tévét, de kár volt várni a Q95T helyett erre.
És, ha tényleg bevált volna, talán a hálóba szánt Panasonic HZ2000 helyett vettem volna a legnagyobb új tévéjükből, de most tényleg hanyagolom őket, amíg ezt a qled parasztvakítást nyomják, ráadásul oled, vagy már drágább árban.Remélem, minden tiszta, de azért kösz a részletes választ, amivel eddig is tisztában voltam.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz AuraSync #146802 üzenetére
Már bocs, de még mindig felteszel olyan kérdést, amire szintén megtalálnád a választ.
Amúgy, nehogy azt hidd, hogy attól, mert birtoklok egy terméket nálam az az Isten. Bemehetsz az OLED topikba, kb hónapok óta szidom az elbszott cx tévémet, nem is tetszik sok embernek.
Tényleg jó lenne, ha előtte olvasnál és itt is leírom, amit az oled topikban. Ez nem a nyaljunk be csontig a samsung-nak topik, ahogy ott sem az oled-nek, különösen az LG-nek. Mert az LG-t néhányan nagyon tudják védeni.Én, semleges vagyok, mint írtam, nagyon sokszor szidom a saját terméke(i)met is, és igen ez az új samsung tévé egy hulladék, amennyire beharangozták a sok parasztvakító dumákkal. Ennek a tévének az ára, egyszerűen nem lehetne egy árban egy OLED tévével, talán a fele lenne a normális. Frankók az okos funkciók, tetszenek, de egy tévénél elsősorban a képminőség a döntő, sajnos ezt megint nem jött be. Egyszerűen maga a QLED technológia a legfőbb gond.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz AuraSync #146798 üzenetére
Hát, értem én hogy azt gondolod mindenki keresi a kákán is a csomót, de a "SMART" TV-k egyik érdemleges extrája, hogy le tud játszani külső adattárolóról fileokat. Az 5 éves belépő TV-m még a 4k 300Mbps HEVC DTSMA anyagokat is röcenés nélkül vitte. Pedig nem zavart volna ha 50Mbps fölött bedobná a törölközőt, hisz "csak" egy beépített cucc, nem célja a komoly igény kielégítése. De most így 2020 körül egy felsőkategóriásnál egy kicsit ciki, hogy a DTS, ami kb 20éve alap az kukázva van.
Igen, tessek külső lejátszót venni. De ettől még gáz, hogy egy alap elvárást nem tud kipipálni, és a fullos TV mellé még venni kell egy újabb dobozt, frankó hdmi-t összekötni...képminőségben is inkább csak veszíthetek vele szerintem.
Ha nem tudna egy extrém, szélsőséges featuret, akkor ok. Fapados a kinézete, épphogy csak audi sávot és feliratot lehet váltani? ok, kit érdekel. de azért a 10filmből 9en rajta levő formátumot illene támogatnia.
Mindezt azért, mert spórolnak még ezen is, a licenc vásárláson.[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
wallace 234
őstag
válasz AuraSync #146845 üzenetére
De van szép napelemes távirányító! 🤣🤣Meg AMD FreeSync Premium Pro! De amúgy komolyan, ezek a mini ledes tvk, olyanok, mintha dobjunk be valamit a QD-oled előtt valamit. Q80T szerintem is egy jól sikerült darab, panel gyakorlatilag hibátlan, nem találok semmit követni valót! Auo panelok nem rosszak, kellemesebb képe van mint a Samsung paneloknak.
-
Ghoula
senior tag
válasz AuraSync #146845 üzenetére
Neked lehet felesleges, de én monitornak szeretnék egy ilyen tv-t, ott nekem az asztalnál perfekt lesz a 21:9, akár a 32:9 mód is 1m távból, a kijelző aljára mozgatva, aztán ha hátraülök a kanapéra akkor meg mehet full frame-ben.
#146841ΞΔGLΞ Várjunk meg egy kompetensebb tesztet, mint ez a quantumsrác, de tény, az FALD sosem lesz olyan perfekt feketében, mint egy per pixel megvilágításos tv, és igen black crusholnak, az oled meg a skála másik végén nyomja az ABL-t, ugyanaz pepitában, van akit meg az zavar, hogy a világos képeknél váltakozik a fényerő.
És még az új sony A90J is úgy tud 1300nit-et, hogy vividben van és még valami extra brightness rá van tolva. Normál használatnál sose fog tudni annyit, mint ahogy ezek sem fognak tudni normális feketét. -
-
blakey
titán
válasz AuraSync #146865 üzenetére
Amúgy a Q80T-nél sem tetszik az, hogy oké, hogy jó a fekete de pl a tegnap megnézett HDR-es Tenet című filmben rengeteg fekete egybefolyt nem voltak kivehetőek a részletek.
A feketét sokkan tévesen értelmezik, a "jó fekete" nem jelenti azt, hogy valódi fekete, tehát attól, hogy a részletek eltűnnek és minden fekete még nem jelenti azt, hogy olyannak kell lennie. Addig amíg az LCD nem pixelenként vezérelt addig nem lesz valódi fekete, jelenleg LD-vel van fekete de nincs részletesség, LD nélkül nincs fekete de van részletesség. sokan elképesztő módon rosszul használják a TV-iket, 90%-ban nem is tudják, hogy valójában milyennek kéne lennie. Nálam a csúcs LCD is elvérzik egy OLED mellett és nem arról van szó, hogy az OLED hibátlan lenne, mert nem az, viszont az összképet nézve az LCD sokkal több kompromisszumot követel amivel van aki megtud barátkozni és van aki nem. Ha most TV-t kéne vennem és a felhasználási szokásaimhoz mérten szinte mindegy, hogy OLED vagy LCD akkor azt venném amelyik olcsóbb és viszonylag jó képpel rendelkezik, viszont, ha filmekhez, sorozatokhoz kéne akkor egyértelműen OLED-et vennék.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz AuraSync #146869 üzenetére
Ha TV-t gyártanék akkor kizárólag 1 képbeállítás lenne SDR-re, 1 HDR-re, 1 Dolby Vision-re és kész, természetesen kalibrálva minden készülékre egyedileg, így olyan amilyennek lennie kell, a felhasználók ezután csak a jót fogják nézni és nem holmi tetszés szerinti pocsék, használhatatlan beállítást. A jó képminőség nem szubjektív, meg van határozva, hogy mi a jó. A tetszés szerinti képminőség már szubjektív és nem mindig fedi a jó képminőség fogalmát.
#146871Bubaaa
És akkor mi van? Benne van a tartományban, nem tesztelni kell hanem használni. Ha valami akad akkor ott a Wifi, ha az sem jó akkor normális külső lejátszó a megoldás. Ahány mérés, anniy eredményed lesz.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
válasz AuraSync #146898 üzenetére
A support oldalon ott van, letöltheted és felrakhatod manuálisan:
https://www.samsung.com/hu/support/model/QE55Q80TATXXH/
Nekem írja is a Q90T, hogy a support oldalon lehet frissebb annak ellenére, hogy ő nem talál. Alapból nekem sem találja egyelőre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Horgász topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- Apple asztali gépek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LG LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest