- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
warren29 #117102 üzenetére
A Nearly 4K filmeket simán áttehetnék a 4K-k alá, mert nagyon kicsi a különbség
(#117105) Leon78: Mérések alapján a KS8000 elmosódása több. Motion Plus-t és / vagy LED Clear Motion-t bekapcsoltad? 300Hz-es TV nincs, mindkét TV 100 / 120Hz-es. PQI index megint csak marketing szám, semmit nem árul el.
-
PuMbA
titán
válasz
warren29 #117087 üzenetére
Azért néz ki olyan jól, mert a még újdonsága és drágasága miatt ritkán használt Arri Alexa 65 digitális kamerával készítették, tehát nagyobb szenzorral, mint a normál formátumú filmeket (35mm). Ezért néz ki nagyon jól a Dunkirk is, azt mondjuk nem digitálisan, hanem szintén ekkora 65mm-es filmre vették fel.
-
gyeniko
őstag
válasz
warren29 #116888 üzenetére
Én nem kezdenék bele abba a játékba, hogy kinek van igaza, csupán segíteni szerettem volna. Én minden korábbi és jelenlegi TV készülékemen láttam az Anynet (ARC) párosítását (ez az a folyamat, amikor a TV készülék keresi majd megtalálja az elérhető eszközöket), ezért pontosan tudom, hogy miről írok. Kívánom, hogy találd meg a megoldást! Annyit szeretnék azonban kijelenteni, hogy a KS széria minden tagja tudja az ARC-t, még akkor is, ha neked ezt esetleg soha nem sikerül elindítanod.
-
sandró60
addikt
válasz
warren29 #116887 üzenetére
Elnézést,hogy bele"kotyogok"
Én megpróbálnám egy másik kábellel.
Volt itt egy másik fórumozó aki nem hitte el,hogy az Ő kábele nem"tökéletes"
Vett egy másikat és -JÉ-jó lett.A beírásokat olvasva a te hozzászólásodra az emberek tényleg segíteni akarnak
Egy próbát megér-legfeljebb itt a hirdetési oldalon eladod. -
gyeniko
őstag
válasz
warren29 #116882 üzenetére
Az rtings-ből idézett leírás azt feltételezi, hogy a TV már összepárosodott az erősítővel. Ezt korábban kérdeztem, de úgy emlékszem, hogy még nem adtál rá választ (válasz helyett az rtings-re hivatkoztál).
Amíg nem párosodnak össze, addig nem fog megjelenni az a menüpont, melyben kiválaszthatod, hogy ARC-n akarod a hangot hallgatni.
Ha az F9000 sem adott hangot ARC-n ugyanazzal a Yamaha erősítővel, akkor az erősítőben kellene keresned az okokat. Attól, hogy a Samu és a Yamaha is nagy márka, lehetnek az egyes modellek között kompatibilitási problémák. Egyes házimozi erősítők kezelési kézikönyvei ezt kifejezetten említik is. Itt nem gyártmányok, hanem konkrét modellek között csatlakozási problémákra kell gondolni. -
Bogyi007
veterán
válasz
warren29 #116849 üzenetére
6122 esetében megy az 5.1 biztosan Hdmi-n keresztül is. Ps4 Slimem van azon egyáltalán nincs optikai kimenet csak Hdmi-n csati. A konzol ezen keresztül van a tévéhez csatolva s a tévéből az optikai kimeneten át viszem a hangot a dekóderem s a hangrendszer felé amiből a Ps4 hangja Dolly Digitális 5.1-ben szólal meg végül.
-
gyeniko
őstag
válasz
warren29 #116872 üzenetére
Amint fentebb írtam: rendszer>szakértői beállítások>anynet+(HDMI-CEC). Ennek bekapcsolása jelenti az ARC bekapcsolását is.
Azt is el tudom képzelni, hogy az erősítőd és a TV-d nem kedvelik egymást. Sajnos, az ARC-vel ez előfordul, pl. a Denon AVR-X4100-asunk nem ARC-zik a Samu H8090-nel, de egy emelettel feljebb, az AVR-X4200-zal igen.
Korábban kérdeztem, hogy a TV és az erősítő párosodtak-e egymással, erre nem válaszoltál. Amikor bekapcsolod a TV-n az ARC-t, elkezdi keresni a párosítható készülékeket, ekkor mindenképpen meg kell találnia az erősítőt, még akkor is, ha később a párosítás sikertelen, vagy a sikeres párosítás ellenére sem megy az ARC (nálam az X4100 párosodott, de mégsem volt ARC). -
pw12345
aktív tag
válasz
warren29 #116844 üzenetére
Először is ilyesmire gondoltam, de a WiFis szemétdombbal megkavartál.
Gondolom, ha lenne megoldás Pumba már hozzászólta volna, én, mint dilettáns, házimozi mentes, (amióta van USB lejátszás, nem is hiányzik) legfeljebb találgatni tudok. Nem tudom a hangeffektusoknál, esetleg (én ott csak DTS TrueSurround HD-t látok, de az egy alja készülék, lehet a tied többet tud), vagy a HDMI résznél esetleg engedélyezni lehet valamit (hasonlót sem találok).
A TV-nek ugye van 2 db kukába való mono hangszórója, ami a sztereo hangzást szolgáltatja, te adod neki NAS-ról a hiper/szuper 100.1-es DTS-HD MASTER AUDIO vagy TRUE HD hangzást, most, hogy ő, ebből mennyit dolgoz fel (lehet, hogy csak egy sztereó részt, ami a hangszórónak kell) az más kérdés.
Aztán ugye a HDMI-n in/out kellene kommunikálnia, de, hogy ebből a valóságban mennyi valósul meg
Nagyobb összeget nem tennék rá, hogy a TV HDMI-n bármi használhatót ad kifelé.
Én értem, hogy van 18 hangszóró a házimozidon és szeretnéd használni, csak a gyártókat marhára nem érdekli. Ez olyan, mint a korábban tárgyalt kivett funkciók, vagy a "fekete csík": együtt kell élni vele. -
pw12345
aktív tag
válasz
warren29 #116826 üzenetére
De most, akkor nem értem, mit akarsz kikötni az erősítőre, van rajta HDMI bemenet, vagy valami HDMI-WiFi/BT adapter, amivel vezeték nélküli hangfalra akarod kinyomni? Hurrá, de a TV-n is bemenetek vannak. Gondolom, azért vették le a jacket is a TV-kről, hogy csak optikán (esetleg BT-n?) tudd kivinni a hangot.
Úgy néz ki, hogy te sem fogsz
ennél alapabb funkciókat sem tudnak a TV-k, lassan jó, ha adnak képet.
Esetleg YT-on találhatsz valami segítséget, bár, amennyi baromságot azon is bemutatnak, a fele sem igaz.(#116830) PuMbA
Lehet, hogy neked nem probléma, nekem meg pl. az teljesen érdektelen, mi, hogy kezeli az HBO GO-t, vagy
hogy nyomja át adott okos telefonról a hangot, mert nem mozis minőségű, vagy milyen Kínából szalajtott asztali ketyerét kezel, vagy nem kezel.MKV lejátszásról: rakás hibásan kódolt, rosszul tömörített állomány kering (gondolom mind jogtiszta, amiről szó van
). Van, amit PC-vel sem lehet normálisan lejátszani, vagy sakkozni kell, hogy melyik player kajálja meg. Ezután ne csodálkozzatok, hogy a TV-t meghülyíti. Érdemes belenézni valami matroska szerkesztővel, hogy milyen szemetet tartalmaz az mkv konténer, vagy MP4Splitterrel megnyitni (minden fájl látszik állásban, mert alapból csak mp4-et lát), megvágni (mondjuk a végéről 1 s-et) és mp4-ben elmenteni.
Ja, hogy így ugorhat a beépített felirat, meg a több hangsáv: ez van.
Van, hogy segít, mp4-ekkel még soha nem volt gondom, az mkv-kat gyűlölöm.Néztem a QLED TV-ket, mellettük egy KS8000, normál képeken szebbnek tűnt. A QLED az ilyen "neon" színeket jelenítette meg szebben: lehet, hogy játékokhoz jobb, talán szebbek rajta az energianyalábok, fényudvarok, stb., amúgy tompábbnak hatott a képe.
-
pw12345
aktív tag
válasz
warren29 #116813 üzenetére
Elvileg talán igen, de mivel a TV-k a felvételt is lekódolják, megakadályozandó a rögzítést, meglepne, ha csak úgy csont nélkül felhasználható jelet dobna ki a TV. Mondjuk, ha csak hangot akarsz rögzíteni, akkor lehet.
Kérdés mivel akarod felvenni. Én teljesen laikusan nem tudok HDMI hangrögzítő berendezésről, de a nagy Szecsuán tartomány tartogathat meglepetéseket.
De sima jackre átalakító létezik, arról meg már tudsz felvenni. -
gyeniko
őstag
válasz
warren29 #116808 üzenetére
Azt nem tudom, mert én csak hálózatból ellenőriztem le, vinyót nem dugtam bele.
Közben megnéztem a H szériás készülékeket, ezek is látják a külső feliratokat. Mit nézhettem félre egykor? Nem lehet, hogy ha van beágyazott magyar felirat is, akkor nem látja a külsőt? Most olyannal ellenőriztem, amelynek nincs beágyazott magyar felirata, csak .srt. -
gyeniko
őstag
válasz
warren29 #116802 üzenetére
Megnéztem és tényleg látja! Lehet, hogy ezen a készüléken nem is próbáltam, mert a régebbi modellek tapasztalatai alapján elkönyveltem, hogy biztosan nem látja? Netán egy fw frissítés hozta? Rögvest megnézem a többit is...
Ellenben, megállítás után elölről kezdi a lejátszást. -
Celtis
veterán
-
dave0825
őstag
válasz
warren29 #116707 üzenetére
+1!!
Mikor 4:3-as képernyők voltak, akkor bejött a 16:9, lettek az alul-fölül fekete sávos filmek. Most, hogy 16:9 van már szinte mindenhol, jön a 18:9, vagy 21:9, vagy nem tudom, és megint előjöttek az alul-fölül fekete sávok... Majd lesznek a 21:9-es képernyők, akkor jönnek a 26:9-es filmek a sávokkal...... Néhány év múlva meg majd a 4m széles tv-nek lesz 50cm magassága (72:9 arány), milyen jó lesz majd.
-
-
sonye
senior tag
válasz
warren29 #116499 üzenetére
Én kerek perec megmondtam a MM dolgozóinak, hogy ne mez volt az elvárásom az LG Tv-vel kapcsolatban.
Fakulás stb. Szóval mondtam a hibákat.Az eladók is helyeseltek, csak annyit nem értettek, miért vittem el.
mondtam is, hogy sötétben lehet ezt jól látni.De nagyon korrekt módon segítettek, hogy legyen egy szép 49MU7002-m
-
t.imi
addikt
válasz
warren29 #116445 üzenetére
Bocsánat. Igen.
T-MST14DEUC_2880.2 a pendrive-ra, ott kicsomagoltam a penre. Lett egy T-MST14DEUC nevű mappa, benne egy"image" mappa, benne a upgrade.msd nevű file-val.
Kiraktam csak az "image" mappát is a gyökérbe és külön az upgrade.msd-t is a gyökérbe. Sehogy nem eszi. -
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #116416 üzenetére
tölts de az online használatit, fent van magyarul a samsung.hu-n
itt van a KS8000-nél is ezt írja
,,HDMI feketeszint
""
Ez a funkció csak akkor érhető el, ha a bemeneti jel HDMI-kábelen érkezik a tv-készülékre, és RGB444 formátumra van állítva...
helyi sötétítés nincs a KS800-ben , ne feledd 2016-os modell , de jelentősége sincs :-) -
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #116414 üzenetére
bár nem tőlem kérdezted, de egy haveromnak van 75KS8000
nos azt a TV-t nagyon nem is kell baszkurálni,,úgy jó ahogy van , a legjobb led tv amit gyártott eddig a Samsung.
pl. film módban/szakértői beállítások/helyi sötétítés lehetőség van az MU7-8 esetén, ezt most hogy a KS8000-nél van -e azt nem tudom..de este megkérdezem a havertól..A HDMi fekete szint csak HDMi bemenet esetén tudod állítani , de valóban csak akkor ha
,,...Ez a funkció csak akkor érhető el, ha a bemeneti jel HDMI-kábelen érkezik a tv-készülékre, és RGB444 formátumra van állítva...,, (a tv használatijában találod) -
opi064
tag
válasz
warren29 #116318 üzenetére
Bocsi, ez azt hiszem nekem szól. Szóval nem próbáltam, ill. nem tudom próbálni, mert akülső HDD-ről játszott DTSHD hangsávról nem tud a tv. Pedig ott van, a pc megszólaltatja. Tehát nincs, amit átadjon az erősítőnek. Majd keresek másik UHD filmet ezzel a hangformátummal. Talán, ha felkerül a Blade Runner 2049, azzal kipróbálom.
-
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #115980 üzenetére
rosszat néztél mert az usa MU8000 az EU MU7002 :-) fentebb van a helyes adat ..
sajnos mindenképp rosszabb a teljesítmény és ez látható is ,képminőségben ,és egyáltalán HDR-ben meg teljesen ... a KS javára ... de ez üzlet, ahol, nem mi járunk jól, hanem a gyártó .. de mindez semmi amit az LG csinál TV gyártás ürügyén -
-
DeckardCain
senior tag
-
Ranbo
tag
válasz
warren29 #115599 üzenetére
igen, valamelyest, egy 7002-es típus.
egy 2160p HEVC HDR Atmos7.1 release-t szerettem volna megnézni,
a popcorn lejátszotta, a videó rendben volt, de nem volt hang,
ezzel a kódolással nem tudott mit kezdeni a médialejátszó.
akkor kitaláltam, hogy a tv-vel játszatom le, itt már volt hang, de kegyetlenül szaggatott...sajnos.
szóval azért itt is vannak határok.
-
Batib
őstag
válasz
warren29 #115479 üzenetére
Nézd meg az első válaszomat. A csíkról mpo tagtársunk hsz-e miatt beszéltem.
-
oimuka
tag
válasz
warren29 #115410 üzenetére
Akkor elnézést, rosszul fogalmaztam, képnagyítással oldom meg. Természetesen másképp nem lehet.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy nekem a Samsung szabja meg, hogyan szeretnék egy filmet nézni. Ilyen alapon, akkor azt sem kéne megengedni, hogy a képet (háttérvilágítás, kontraszt, színtelítettség stb.) módosítsam, mert a film alkotó nem ilyen színeket használtak. -
hardverlog
aktív tag
válasz
warren29 #115368 üzenetére
Attól hogy valamire azt írom megbukott, mint újítás megbukására gondolok otthoni tévénézésben, a gyártóknak nyilván ettől még lehet profitos időszaka, hiszen a tv-k eleve 3d-vel jöttek ki, tehát nem is tudott volna venni mást az ember....nyilván a tv üzletág profitos, így ennek is profitosnak kellett lenni.
De a 3D-nek otthoni felhasználásban kampec, ezek tények.
Egyébként pedig, vegyük a UPC-t, ami a legnagyobb magyar szolgáltató. Olyan szinten kullogunk (de szerintem más országok is) a technológia után az otthoni tévénézésben, hogy botrány.
2011 körül még annak örülhettünk, hogy 4:3ról egyáltalán 16:9re átálltak a szolgáltatók/adók, miközben azelőtt évekkel már full hd lcd és plazma tv-k voltak az üzletekben....és még pár év, hogy megfelelő számú HD adó van egy csomagban (most kb. 30 a UPC-nél).
Szerintem 2025 előtt bármilyen uhd adásban reménykedni mondjuk egy upc kábel tv csomagban álom...főleg, hogy 1080p helyett a HD-t is 1080iben adják.
-
mpo
veterán
válasz
warren29 #115368 üzenetére
Ha a japánoknak sikerül, amit terveznek a 2020-as olimpiára, akkor újabb tévé őrület elé nézünk 2019-2020-ban.
Egy focimeccsen a szabadrúgást lövő játékos mögé is "állhatsz" vagy bármely más nézőpontot választhatsz, van ahol POV a neve.
De ez igazán csak élő sportközvetítésnél nagyon sok kamerával megoldva jön szóba, addigra már 8K-ban. -
Spec
őstag
válasz
warren29 #115351 üzenetére
Ez mind szép és jó, de mi ennek az egésznek az értelme? Én pont fordított logikát látok benne.
Ha a kérdéses ábrát megnézem, akkor konkrétan az én 125 cm-es képátlójú TV-met UHD felbontáson 1-1,8 m távolságból kellene néznem. Full HD felbontáson 1,8-3,0 m távolságból. Normál HD felbontáson (mint amilyen a HD TV adások zöme) 3,0 m és 6,1 m távolságból kéne nézzem. A sima normál (SD) TV adást pedig 6,1 m+ távolságból.
Vagyis minél alacsonyabb a felbontás, ergo rosszabb a képminőség, annál távolabbról kellene néznem a TV-met? Ennek az alap megközelítése akkor az, hogy ugyanolyan méretű TV-n, ha alacsonyabb a felbontás, akkor ebből kifolyólag nagyobb az egy képpont mérete (ill. fizikálisan egy képpontot több pixel jelenít meg a TV-n), tehát elegendő távolabbról néznem, mert akkor fogom azt a képpontot ugyanakkorának látni, mint a magasabb felbontásnál közelebbről?
Ez szerintem oltári marhaság. Senki nem a képpontokat akarja számolgatni, arról nem is beszélve, hogy a TV-k a változó felbontású videó jeleket úgyis interpolálják, különféle képjavító eljárásokat alkalmaznak, hogy nézhető legyen a dolog. Egy 50"-es UHD TV-n nem ugyanúgy néz ki a SD TV adás, mint egy 55 cm-es képátlójú CRT-n.
Nekem nem az a célom, hogy ha UHD felbontású videót nézek, akkor 1 m-ről meg tudjam számolni a pixeleket a TV-men, hanem hogy az összhatás a legélvezetesebb legyen. Abszolút nem zavar, ha egyes pixelek összeolvadnak, és attól még nem úgy fog kinézni a videó, mintha Full HD lenne, vagy sima HD.
Gyakorlati tapasztalatom, hogy ha fixen 2-2,5 m-ről nézem a TV-met, és elindítok rajta egy YouTube videót, akkor ahogy növelem a videó felbontását, úgy javul a képminőség, és az összhatás is. És nem a Full HD néz ki rajta a legjobban, ebből a távolságból, mint ami a grafikon alapján következne, hanem a lehető legmagasabb felbontás, vagyis a 4k.Most azon nem rugózok, hogy a normál Tv adásnál a 6,1 m+ távolság teljesen nonszensz, max egy aulában tudnám nézni a TV-met, nem egy átlagos magyar szobában. És 6,1 m-ről csak egy homályos pacát látnék az egészből, és nem nézhető TV adást.
Én azt gondolom, hogy mindenkinek egyéni ízlése, hogy honnan, hogyan nézi a TV-jét. Aki 1 m-ről akarja nézni, hogy meglássa 4k-ban a hangya tökén a szőrt is - ahogy mondani szokták - akkor tegye azt. Én tutira nem fogom 2 m-nél közelebbről nézni a TV-met, és nem fogok 2-2,5 m-es képátlójú TV-t se venni vagyonokért, hogy a 4k videó 2 m-ről is lepirítsa az arcomat.
Az a véleményem, hogy emögött a Samsungos ajánlás mögött némi marketing fogás is meghúzódik, ami a minél nagyobb képátlójú TV-k irányába próbálja terelni a felhasználókat.
-
mpo
veterán
válasz
warren29 #115357 üzenetére
Évekig a 17"-os 1024x768-as monitort néztem, most az LG 23"-os IPS Full HD-t (gyárilag szín-kalibrált) nézem, napi minimum 6 órában.
Karnyújtásnyira (60 cm) van a monitor és ez sem árt jobban a szememnek mint a régi, sőt nem kell erőltetnem.
Egyébként minden árt a szemnek, ha fix távolságra kell sokáig bámulni, ráadásul elfelejtünk pislogni és kiszárad a szemünk. Ajánlatos időnként más-más távolságra és oldalra meg fel nézni a szemizmok mozgatása érdekében (minden adásban van üresjárat vagy reklám), meg tudatosan pislogni.
(1984-óta vagyok kénytelen monitor előtt ülni napi több órát, van tapasztalatom.) -
hardverlog
aktív tag
válasz
warren29 #115360 üzenetére
Nem olvastad figyelmesen amit írtam, ugorj neki még1x:
otthoni televíziózásról írtam, és a gyártók ezen irányú probálkozásairól, egy szóval nem említettem, hogy a mozikban is bukta a 3d!
És a buktát nem a felhasználók oldaláról írom, hanem a gyártól oldaláról....szóval teljesen másról beszéltünk
hiszen ez egy Samsung tv-k topic, azaz ha nem tesszük hozzá, akkor erről beszélünk, nem moziról!
2010 óta próbálkozások vannak csak az otthoni tévénézési fejlődés terén szerintem...tévénézés!, azaz nem mozi, nem konzolozás, átlagos család szokásai tehát.
3D megbukott, ívelt kijelző megbukott, smart megbukott, skype és kamerás társai megbuktak....egy 2010-2012 közötti csúcsmodell tv ezért nem vall szégyent otthoni televíziózás terén (azaz kábel tv és letöltött filmnézés)....ez azt gondolom igen szégyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest