Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A francba
.
Igazából nem a "macera", hogy rá kell dugni a töltőre, mert van nálam Power Bank is. Sokkal inkább a töltési ciklusok 24 óránkénti 1 elérése lenne a cél, és ez is csak azért, mert nem cserélhető az akkumulátor, és a kémiai folyamatok annál hamarabb bekövetkeznek, mennél több ciklus megy bele.Azért egy tanulság van belőle: belépő - közép - felső kategóriás mobilok ebben úgy látszik egyenlőek.
#8598atua: Elkéstél tetyóka! Most beszéltek le, külön köszönet fogpiszkálónak a #8593-as posztban kifejtett magvas, megvilágító véleményéért (mondjuk a kávánál azért látszik a különbség
), szóval maradok az A54-nél.
-
atua
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
basszus, le ne beszéljétek már a szifonról...
-
djtörök89
csendes tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ez a 70% cpu a teljesítményen mennyire érződik?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nehogy azt gondold, hogy Iphone jobban birja. Kolleganomnek a pro max 1 napot nem bir ki.
Nekem az A54 nap vegere 60% volt korabban, ugy, hogy allando wifi, masfel ora Facebook, 1 ora Edge, shakes and Fidget, viber. Minden 2.nap toltottem 6 ora kijelzoidovel
Most viszont ugy dontottem, hogy semmit nem vesztek vele, ha bekapcsolom a 70%os cpu visszafogast, igy is 2 nap, de masodik nap vegen nem 20%on vagyok, hanem 30-40. Es 7 ora feletti kejzo ido boven. 1 szo, mint 100, nem tudtam eddig 1 nap alatt lemeriteni. De azt elismerem, hogy 6.1 alatt jobban merul. -
Nagyon fontossá vált számomra az optimalizáció, amiben az Apple a bajnok a tapasztalataim szerint.
Samsungnál nem a hardverrel van a baj, ez a merüléses dolog Androidban hordozott hiányosság. Nem véletlen emelik ki minden főverziószámnál, hogy igyekeznek rajta finomítani. Csak most már szembesülök vele, hogy NEM bír ki egy napot. Az A54-ben és az S24 Ultrában is 5000 mAh-os akkumulátor van, a SoC eltérő, lehet, hogy takarékosabb a másik, de ugyanakkor amikor igénybe van véve, erősebb is, és ha erősebb is, az energiából is vélhetően többet használ fel. Az, hogy két cellás az S24-é ebből a szempontból nem jelent semmit.Eddig iPad-em volt, az nagyon meggyőző üzemidővel bírt. A A54 is remekül teljesített akkor amikor az addig szokásos rutinomnak kellett megfelelnie, azaz akkor kibírta reggel 10-től mondjuk este 8-ig.
Most viszont délután már 40% körül jár, és megy a töltőre.
Az lenne a jó megoldás - és ezt szerintem a gyártók meg tudnák oldani - ha kívülről felerősíthető lenne egy extra akkumulátor, és amikor fel van erősítve, úgy kezelné, mint a belsőt. Tehát mondjuk egy 10 000 mAh-s felcsatolsz rá, és akkor amikor töltöd töltheted együtt vagy akár külön is, de a hangsúly az együttön lenne. Csak ugye a rögzítés lehet kihívás gyártói szempontól és az IP tanúsítvány, de amúgy szerintem megoldható lenne. -
Jack Oneill
veterán
Play rendszerfrissites! Ahhoz kepest nem kicsi.
-
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Xiaomin azt használom én is. Csak Samsung-on maradtam a Samsungnál. Általában mindenből Samsung-ot használok, kivéve SMS appot, de azt is csak azért nem,mert a Samsung is - noha van sajátja - a Google-ét tette valamiért alapértelmezetté. Ami egyébként jól működik.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Oké meg van oldva:
https://eu.community.samsung.com/t5/más-galaxy-s-széria/hangbevitel-magyarul/td-p/5658592?src=ShareByUserCMA billentyűzetlistában
ki kell kapcsolni a Samsung hangbevitelt. Ezután a mikrofon ikonra nyomva a Google hangbevitel jelenik meg és nem kell külön kiválasztani -
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A samsung billentyűzetének nem lehet diktálni?
Ugyanis most néztem hogy a google-féle billentyűzetnek igen de azt samsung már nem találom ezt a lehetőséget. Ezt most egyébként diktálom a google féle billentyűzetnek. Szerintem baromira jó! Itt ott bele kell javítani de sokkal gyorsabban halad az az írás.Szerk:
[kép]
Megvan. Viszont a magyar nem támogatott. Akkor lehet, hogy Google vagy Swiftkey lesz.Brave:
Azt én is tapasztaltam hogy nagyon gyors a böngésző és vele. -
fogselyem
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
En a Samsung Internetet hasznalom AdGuard pluginnel.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Egy idoben Firefox volt+ublock origin.
Aztan Brave, de mindkettovel a kozmetikai szures zavaro volt, ki kellett kapcsolnom a kozmetikazasat, mert az eltuntetett reklamok miatt elcsusztak az oldalak jo resze is, igy sok helyen pl a focimet nem is lattam.
Nekem az Edge valt be nagyon. Sebessegben popec es minimalis reklamszuresben teljesen jo.
(Chrome-ot viszont messze elkerulom minden platformon.) -
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Azon gondolkodom, hogy Adguard Prémium mellett mennyi értelme van. Tegnap feltettemy blokkol is saját maga a saját ablakabán, ami annyiban érdekes, hogy az Adguard általában még az egyéb alkalmazásokban is megteszi, és átveszi az irányítást, kivéve ha VPN-t használ egy böngésző mint az Opera.
[kép]
Itt viszont az látszik, hogy a Brave mellett azért az Adguard is fog a Braven belül megnyitott oldalak esetében. Amúgy Chromiumra épül ami azért fura, mert a Google motorját használni amikor még van egy attól eltérő Firefox is, ami maga is a privátszféra biztonságát hirdeti...
Amúgy gyors a Brave, nagyon. Inkompatibilitást nem tapasztaltam, de böngészőkből könyvjelzők, előzmények, stb importálását sem, és szinkronizáció lehetőségét sem. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Chrome-ot is megtartottam, de 90%ban a Bravet használom.
-
fogselyem
senior tag
Mas is tapasztalt olyat toltesnel, hogy radugom a telefont az eredeti Samsung toltore az eredeti Samsung kabellel (a gyorstoltes a rendszerben kikapcsolva), nincs adatkapcsolat, csak a 2 SIM log a 4Gs GSM halozaton, kiirja a telefon, hogy a toltes x ido mulva lesz 100, ranezek a telefonra x ido mulva es azt latom, hogy meg mindig vissza van a toltesbol n perc.
Most en felejtettem el szamolni ket nap alatt vagy valami fekete magia altal el lett buvolve a telefonom, hogy nem vegez a toltessel az elozetesen kalkulalt ido alatt?
Mindig ugyan ott toltom a telefont, talan ha par centi elteres van a helyben ahova teszem tolteni.
A tolto, kabel csak is Samsung, mert maskulonben megsemmisul az ismert vilagegyetem.
Nem ertem, hogy mi lehet a gond.
Egy alig 3/4 eves telefonban kezd leterdelni az akkumulator? -
Jack Oneill
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Nalam eddig tartott a hasznalata. Sajnos nagyon sok oldal van, ami nem tamogatott bongeszokent tartja szamon(tobbek kozott hivatalosan a prohardware is), ez abban mutatkozott neg, hogy sok oldalam nem mukodott vele tokeletesen sem pc, sem mobil verzioban. A lakasszovetkezet weboldala pl nem kompatibilis vele, nem toltotdnek le a dokumentumok, stb stb. Osszessegeben jo kis bongeszo, de sok a gond vele... még.
-
Helios
tag
Ha már szóba került:
Mielőtt megvettem az A54-et eléggé aggódtam a GPS miatt (mert előző Xiaomi telefonban dual band GPS volt, ebben meg nem, és GC-re is gyakran használom). Még itt is kérdezősködtem, hogy ki mit tapasztalt vele.
Most bő fél év használat után az a tapasztalatom, hogy alaptalan volt a félelmem. Miután kikapcsoltam a Locus Mapra vonatkozó összes energiatakarékossági beállítást, teljesen jól és elég pontosan működik terepen és városban is a helymeghatározás illetve a tracklog készítés is (kikapcsolt képernyő mellett is) és tökéletesen használható geocachingra is. (Az elején mikor együtt próbálgattam a régi és az új telefont, akkor mintha az lett volna, hogy hiába csak egy sávos a GPS vevő ebben, több műhold adatait használta egyszerre, mint a Xiaomi.)
Szerencsére eddig engem elkerült a városban ugrálósdi illetve jelvesztés. (Párszor előfordult, hogy épületbe mentem be tracklog készítés közben, és ott amiatt ugrált, illetve a BKK appnak is kell pár másodperc a telefon felélesztése után, mire megtalálja, hogy hol vagyok, mert ha háttérben van, akkor nem kap pozíció jelet. De ezek érthetők.) -
válasz
fogselyem
üzenetére
Hát annyira nem, mert telefont kell váltanom úgy néz ki
. Sajnos az A54 az én pozíciómban már nem felel meg az elvárásnak, mert nem flagship. Igazából nem akartam cserélni, de meetingre nem A osztállyal a zsebünkben ülünk be. Ahogyan egy fullos nőnek sem A osztályból választunk ajándékot./ mondjuk ezt a részét nem igen éled át. 😂/
A gond csak az, hogy az S24 ultra sem bírja jobban, így Apple Pro Max van kinézve, úgy érzem, hogy nem sűrűn fogunk találkozni, az tudod másik kávéház. Bár olvasni bejöhetsz. 😂
Élmény volt veled, még ha nem is pozitív.
Szép napot. -
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Köszi, megpróbálom.
Érdekes, hogy van egy táblagépem is, szintén One UI 6.1-el, és nem emléxem, hogy ott nagyon állítgattam volna, de azon nincs heti jelentés.
Most megnéztem a táblagépet, engedélyezve vannak ezek a dolgok, gyűjti az adatokat, de nem jelentget minden hétfő reggel.
Egyáltalán mi az, hogy jelent rólam? III/III-as ügynök?
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Pörgős volt a múlt hét, bocsika. Sokat voltam és vagyok készenlétes. Mindennél többet használtam az A54-et. Amit korábban csak sejtettem, mert ennyire intenzíven nem használtam, azt már gyakorlatból tudom: 5000 mAh-s akkumulátor alatti telefon szóba sem igen jöhet. Ez is kevés egyébként, mert akár Power bankról, akár hálózatról, kénytelen vagyok napközben rátölteni.
Először is meglett a harmadik elektromos rollerem is, egy Ninebot E2 PRO személyében, a sima M365 és a PRO 2 mellé!
Vehetnék sokkal nagyobb és erősebbet is, de 350W-tól felfele a KRESZ szerint - a módosítás életbelépése pár hónapon belül esedékes - SMKP-nak minősülnek a nagyobb és erősebb rollerek, és akkor a kerékpárúton csak lakott területen kívül vehető velük igénybe. Na most forgalmas városban, meg úgy általában kerékpárúton szeretek rollerezni!
[kép] -
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Vagy nem
-
vlevi
nagyúr
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Azt néztem pár helyen, de nem tudom kikapcsolni.
Nincs közvetlenül olyan opciója, hogy kikapcsolás. Az alkalmazsáninfó részben a kikapcsolás gomb le van tiltva. Az értesítéseinél az értesítések engedélyezését nem lehet kikapcsolni. -
vlevi
nagyúr
Heti jelentést hol tudom kikapcsolni?
Alapvetően nem vagyok rácuppanva a telefonra, sose nézem meg milyen statisztikát gyártott, és ezért akár ki is kapcsolnám, mert felesleges hogy hétfőnként még ezzel is nyagggasson. -
fogselyem
senior tag
válasz
unravel
üzenetére
Napfoltok vagy minek szokták mondani, magas házak között voltál, zavarták a GPS jelet, Soros terv, Brüsszel, hanyatló nyugat.
Szinte bármitől gyengülhet a jel, engedd el.
6 méteres pontosság bőven jó, hacsak nem geocachingre használod a telefont.
A beállításokban kapcsolba a helymeghatározásnál, hogy a GSM tornyok jeleit is használja. -
Skod
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Előző android verziónál egyből újraindítás után feldobta, nem lehetett így elodázni.
-
-
fogselyem
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Gondolom fellép a hálózatra az E-SIM, azt látod.
-
Skod
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Passz. Nálam néha újraindítás nélkül is feldobja amikor odatévedek.
-
Jack Oneill
veterán
Akinek e-sik van, azoktol kerdeznem. Ha bekapcsolom a telot(hetvegen ejszakara kikapcsolom) es bemegyek a beallitasok, kaocsolatok, sim kezelesbe, akkor felugrik egy ablak, hogy sim frissitese. Ez par mp alatt lemegy es oke. De miert csinalja?
-
-
Köszönöm szépen a válaszokat !
-SIM kártya lehetséges opció lehet, magam sem tudom már milyen régi lehet.
-Wi-fi hang be van kapcsolva , ellenben nem aktiválódik magától , mert a hálózati lefedettség négy pálcika. Lehet legközelebb repülő módban teszem és wifi hívást megpróbálom .
Ez csak akkor kellemetlen ha nincs wifi a közelben .Telefon app törlését is megpróbálom .
-
fogselyem
senior tag
GoodSpeed forumtarssal mi van?
Napok ota nem blogolt a topikba.
Irtam neki privatot arra se valaszolt.
Kezdek aggodni, hogy baja esett. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem töröld a Telefon app adatait, esetleg frissítéseit.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ilyenkor hasznalod a wifi hivast?
-
Skod
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem sokszor csinálja és az előttem szólóhoz csatlakozva olyan helyen ahol nagyon gyenge a térerő. Vagy ha éppen kikerült már a Wifi hatótávjából de még nem váltott mobilhálózatra. Tegnap feltünően többször fordult elő (Yettel), simán benne van, hogy valamilyen hálózati hiba van.
-
TODI1111
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Esetleg nem lehet hálózati probléma? Milyen régi a sim kártya?
-
Az elmúlt napokban, amikor hívást indítok, a kijelzőn megjelenik a folyamat, de a készülék teljesen néma marad. Nincs semmilyen hang, sem a kapcsolódási hang, sem más.
Újraindítás után egy ideig működik, de aztán ismét jelentkezik a probléma. A repülő üzemmód ki- és bekapcsolása sem segít. Van valakinek bármilyen ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani?
-
djtörök89
csendes tag
válasz
Lord Amper
üzenetére
Nekem is a dupla koppos ébresztés kikapcsolása oldotta meg a problémát. De nálam csak a nyári melegben jelentkezett, gyanítom, mikor nagyon izzadtam, és a vékony nadrágon keresztül nedvességet kapott a kijelző.
-
TODI1111
veterán
Beállítások - Értesítések - Alkalmazások értesítései. Itt kiválasztod az alkalmazást, ezen belül az értesítéskategóriákat, majd nem a kapcsolóra hanem a szövegre koppintasz.
Példa:
Természetesen ehhez először be kell kapcsolni a Beállítások - Értesítések - Speciális beállítások - Az egyes alkalmazások értesítési kategóriáinak kezelése menüpontot. -
ProEvoFan
nagyúr
Pár napja (hete?) ajánlotta valaki a Brave böngészőt. Ezer köszönet neki, ez tényleg kurvajó.
-
dzf007
senior tag
Az alkalmazásokhoz külön értesítő hangot hol tudok állítani? Már nem látom az alkalmazásoknál, hogy külön lehet mindegyikhez...
-
Jabby
őstag
válasz
1976ramones
üzenetére
Háttérben nem indul el valami EQ app?
-
odipapa
senior tag
válasz
1976ramones
üzenetére
Nekem csak vezetékkel csinálja, BT -al soha.(Ilyen "robothang" szerű teljes torzulás, ha egyről beszélünk) Én az adapterre gondoltam.
-
e72pali
tag
válasz
1976ramones
üzenetére
Nem lehet hogy az app hibája?
-
Timeola
aktív tag
válasz
ViharVadász
üzenetére
Igen, engedi újra letölteni, de ugye így új app. Sajna nem voltam bejelentkezve
, ezeket már próbáltam.. Úgy néz ki ennek így annyi. 
-
1976ramones
tag
Sziasztok! Egy olyan problémám van a telóval,hogy zenehallgatás közben vezetékes vagy bluetooth fülhalgatóval ,teljesen random néha betorzul a zene.Kb 5 -10 másodpercig csinálja. Próbáltam több fülessel és kábellel ,spotify, tidal de csinálja normál zenelejártszóval is.Arra már rájöttem ha újrainditom a telót, utána jó egy ideig, van mikor egy hónap van mikor pár nap. Szerintetek mitől lehet ez? Köszi
-
ViharVadász
őstag
válasz
Timeola
üzenetére
Szia!
Esetleg a Google Play Áruházba nézted, hogy le e tudod újra tölteni? [Link az applikációhoz]
Ha az applikációban be voltál jelentkezve a Samsung fiókkal, akkor elméletileg felhőben is tárolja a jegyzeteidet, így remélhetőleg azok nem vesztek el. 
-
Timeola
aktív tag
Sziasztok! Ahogy látom elég aktív fórum, ezért pofátlankodok ide. Létezik olyan, hogy a mai frissítés eltüntette a Samsung notes appot
link (bal lent az üres helyen volt, frissítés után már ez a látvány fogadott). A14 készülékről van szó. Az alkalmazások között még, mint név szerepel link, de maga az app eltűnt. Biztonsági mentést sajna nem csináltam 
. Elő lehet ezt még varázsolni valahogy?
Köszi szépen, ha tudtok segíteni
! -
Jabby
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Hosszú home-ra nekem is jön a Gemini, viszont Message nincs telepítve, legalábbis nincs az appok között. Az mi lenne?
-
-
-
fogselyem
senior tag
A home gomb hosszan nyomasara ez jon elo.
Masnak is?
Mi ez a Gemini? -
-
Angel2014
addikt
Most Frissítettem...valaki tudja mit hoz ez az update?
-
knltuning
tag
válasz
Lord Amper
üzenetére
Jól írta Todi1111 ott találod.
-
simico
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Farmerban, vastagabb nadrágban nekem sem volt ilyen gond. Most viszont a nagyon vékony, jól szellőző anyagú nyári nadrágban nálam is jelentkezik ez a probléma, hogy vagy túl sok hibás ujjlenyomatra panaszkodva mindenképpen kóddal kell feloldanom a telefont, vagy a fényképezőt / segélyhívást nyomogattam el a combommal...
-
TODI1111
veterán
válasz
Lord Amper
üzenetére
Az S szériánál itt:
Beállítások-Speciális funkciók-Kéz-és egyéb mozdulatok
Szerintem valahol itt lehet ennél a készüléknél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
), szóval maradok az A54-nél.

Vehetnék sokkal nagyobb és erősebbet is, de 350W-tól felfele a KRESZ szerint - a módosítás életbelépése pár hónapon belül esedékes - SMKP-nak minősülnek a nagyobb és erősebb rollerek, és akkor a kerékpárúton csak lakott területen kívül vehető velük igénybe. Na most forgalmas városban, meg úgy általában kerékpárúton szeretek rollerezni!
Majd holnap megpróbálom felvenni ezt a hangot és meghallgatod, kíváncsi vagyok nálad is ilyen-e.