Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SaGa59

őstag

válasz Gery D. #12366 üzenetére

Elárulok egy notepad++-os trükköt az elszúrt tag-ek kezelésére. Ezekkel sokat szívtam, mig erre rá nem jöttem

Kell a fájl elejére-végére egy nyitó-tag, záró-tag páros Pl a <string_table> </string_table> tökéletesen megfelel rá, egyébként más értelme nincs is, pontosabban nem találtam egyéb célját.
    Ha ez megvan, kiválasztod a zárót (az utolsó sorban lévő </string table>-t) és a bal oldali "blokk kibontó" jeleket összekötő függőleges vonal addig tart, míg bele nem fut egy tag hiányzó lezáró párjába. Ott megszakad.
    Ha az első sorban lévő <string_table> tag-re állsz rá, akkor is így mutatja, de ha nem a záró tag hiányzik, hanem a nyitó (ilyen is van, pl véletlenül felülírtad a lezáró ">"-t), akkor bizonytalan, hogy hol szakad meg a vonal. Lentről fölfelé ellenőrizve mindig jó helyen mutatja a bajt.

Jó a tabulált elkülönítés, de nem mindig elegendő, az ilyen apró trükkök is jól jönnek gyakran.

Más: ha szeretnéd tördelni pl a fegyverleírókban a szöveget, az "/n"-nel lehet megtenni, ilyenkor új sort kezd. Ha magában az xml-ben a /n után tényleg új sort kezdesz (de még a <text> </text> között), akkor a sortörés után általában beilleszt egy új sort is.

Ezt a trükköt viszont mindig ki kell próbálni, mert nem minden képernyő elemben kezeli a /n-t, van amikor szimplán csak kiírja ezt is, amitől elég hülyén néz ki. Pl a scriptekbe beágyazott szövegeknél se szokott működni.

A szöveg színekkel is el lehet játszani. Ezek ilyen szerkezetek:

%c[255,1,255,255]• %c[default]ez egy alapszínnel szedett szöveg

Itt egy más (talán lilás, merthogy az R:255, a G, 1, a B 255, a fényerő 255 értékű, de lehet, hogy a fényerő az első byte és akkor sárga a pötty) színű pöttyöt tesz ki, majd utána a szöveg már a default érték lesz. A "default" egy leíró fájlban van definiálva, ott mindenféle színt meg lehet határozni, onnan kezdve elég a nevére hivatkozni. Ezek a színezések pl csak azokban az "ablakokban" működnek, ahová a tárgyak adatait írja ki a program, a beszélgetés ablakában általában nem.

Új hozzászólás Aktív témák