Hirdetés
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
Sziasztok!
Távoli asztal használatával kapcsolatos gondom akadt - a céges gépemre szeretnék kapcsolódni.
Eddig a Telekomos eszközhöz ( Sagemcom F@st3686 ) volt csatlakozva Ethernet-en, a saját gépemmel pedig WiFi-vel kapcsolódtam hozzá. Ezzel az volt a gond, hogy bizonyos időközönként ledobál WiFi-ről, vagy egy ideig nincs kapcsolat - így szépen megszakad a Remote Desktop kapcsolat is - ha éppen nem dobott le, az az esetek nagyobb részében végülis használható volt. Próbáltam az 5 GHz-et is, de egy idő után nincs rajta kapcsolat - ha újra szeretnék csatlakozni, azt meg már nem engedi valamiért.
Ha nem csal az emlékezetem, akkor ennél a típusnál voltak gondok rendesen WiFi terén, szóval nem is igazán erőltettem a dolgot tovább, kipróbáltam a másik itthoni routert.A másik router egy kis krumpli Tenda W316R. Ezt csatlakoztattam a Telekomos routerhez (hogy legyen internetkapcsolat), a céges gépet pedig a Tenda-hoz.
Ha most a Tenda-hoz kapcsolódok (a Telekomos routeren kinyomtam ideiglenesen a 2,4 GHz-es szórást, hogy ne zavarjon), a kapcsolat olyan értelemben stabil, hogy nem dob le. Viszont távoli asztallal használva van, hogy percekig 1k+ lesz a pingem (plusz esnek is ki csomagok), valamint a távoli asztal olyan mértékben szakadozik, hogy az hihetetlen (volt, hogy kb. két percig totál le volt fagyva, se kép se hang). Ezt pl. MS Teams-es meetingnél (pl. amikor meg van osztva a képernyő, de nem feltétlen muszáj) vettem észre, de máskor is előfordul. Ekkor a többi ugyanide csatlakózó eszközön is megugrik a ping.Ha nincs Remote Desktop-ozás, akkor végülis elfogadható a kapcsolat (bár 1000 Google felé intézett kérésből 2-3 nem jött vissza, illetve 8-10 kérésnél 1k+ a ping - amúgy 20-30 ms között van). A netkapcsolat biztos jó, mert vezetékesen atomstabil a net - innen vetek arra, hogy eszközgond van, házon belül.
Szerintetek mi lehet itt a gond? A saját router, ami túl kevés lehet már (és kellene egy jobb) - vagy esetleg valami más? Mondjuk érdekes, megnéztem, hogy milyen sávszél kell a remote desktophoz (itt) - és 8.5 mpbs volt a legnagyobb érték, amit láttam - valami miatt mégis szörnyű a kapcsolat... előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mobil flották
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Háztartási gépek
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Eredeti játékok OFF topik
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 5G Snapdragon
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Ryzen 7 CPU-k
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest