- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensei
aktív tag
Ha azt írja ki,hogy egy hálózati kábel nincs bedugva, akkor jelen kell lennie.
Találkoztam már olyan lappal is villámcsapás után (az utp-n keresztül szedett fel valamit, nem pedig az erősáramú hálózatból), ami nem csak hogy elindult, de a hálókártya is működött, viszont baromi rossz pingek voltak és csak egy új kártya segített. -
hugoo
aktív tag
Nyilván nem ez a mérvadó, de képeken is azt látja mindig az ember, h függőlegesen, ill ferdén állnak ezek az antennák. Más ismerősöm is meglepőnek találta, de engem végül is nem nagyon zavar, ha megy és nincs gond a nettel. Márpedig úgy tűnik tökéletesen működik, uh még egy szavazat a TP-LINK-re
Ilyen áron, 5 év garival jó választás. Remélhetőleg később sem lesz vele gond.
üdv
-
pepe1970
tag
Köszi a választ. Eljutottam odáig, hogy a notin látom az asztalival megosztott mappákat, és tudok a notiról nyomtatni is. Az asztalin viszont nem látom a notin megosztott dolgokat, de az nem is olyan fontos. A lényeg a nyomtató megosztás volt. Még annyit kérdeznék, hogy most az asztalin a utorrent azt irja hogy valami baja van a portal, nincs beállítva, de ennek ellenére 300kbps-el tudok tölteni. A notin wirelessel teljes sávszéllel megy a torrent, az nagyon jó. Lehet hívnom kéne egy nálam okosabbat.(az nem lesz nehéz)
-
nova001
senior tag
tüzfalon enm találom vistába csak h kiengedi de nem irja a portot amit nyitnom kéne a routeren :S
Akkor ha jol értem a következöt kell csinálni....megnézem milyen porton megy ki a játék azt kinyitom a routeren és kiengedem a tüzfalon amit felajánl magátol?
kérdés: honna tom h tcp vagy udp a port? -
TomBoy1986
veterán
Megvan a hiba. A Port Forwarding az jó volt, azzal volt a probléma, hogy az IP rovatba nem a külső Internetes IP-cím került, amikor automatikusan frissítette, hanem a LAN-on lévő
Viszont most, hogy manuálisan beírtam a netest, így működik. Most azt kell megtalálnom, hogy ennek az automatizálását hogyan tudom megoldani.
Köszönöm a segítséget!
Ha esetleg tudsz rá valami megoldást
Sajnos az autoupdate killőve -
Krystal_s
addikt
A feltöltési sebességen mindig "finomítottam"
Azt nem tudtam , hogy a letöltési sebességen is kellene...néha még a sávszél. kiosztást is masara állítom...
Az UPnP kikapcsolása tényleg szükséges ? mert olyankor nem kell külön portot nyitnom az adott programnak és akkor is aktív leszek.UPnP kikapolásnál szükséges ,ha nem akarok passzív lenni.
Szoftveres tűzfalnál természetesen engélyeztem a portokat...
Tényleg okozhat gondot az UPnP vagy a fagyás külön csak a p2p miatt van ?
Köszi előre is a választ ! -
Encian
tag
sajnos a probléma továbbra is fennáll. épp 10 perce telefonált egy srác, ugyanez a problémája a dir-655 össel mint nekem, lehet tipushibás
idemásolok egy router log-ot közvetlenül a leállás pillanatából, amikor még látszik a menü.
talán ez mond neked valamit.at Jan 31 14:38:55 2004 UPnP deleted entry 255.255.255.255 <-> 0.0.0.0:51858 TCP
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 PPPoE session 0xFC40 terminated by access concentrator
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 PPP network down
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 WAN interface is down
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 Stopping WAN Services
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 WAN interface is down
[INFO] Sat Jan 31 14:38:41 2004 PPP network down
[INFO] Sat Jan 31 14:38:30 2004 Blocked incoming UDP packet from 98.160.153.99:33512 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:38:17 2004 Blocked incoming UDP packet from 76.205.210.166:36361 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:38:17 2004 Blocked incoming UDP packet from 85.72.140.174:18291 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:37:58 2004 Blocked incoming UDP packet from 213.37.83.249:18896 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:37:57 2004 Blocked incoming TCP connection request from 90.210.140.109:4318 to 84.0.78.174:12777
[INFO] Sat Jan 31 14:37:51 2004 Above message repeated 1 times
[INFO] Sat Jan 31 14:37:48 2004 Blocked incoming UDP packet from 71.232.143.198:38766 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:37:48 2004 Blocked incoming TCP connection request from 90.210.140.109:4318 to 84.0.78.174:12777
[INFO] Sat Jan 31 14:37:42 2004 Blocked incoming UDP packet from 67.81.249.24:62453 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:37:17 2004 Blocked incoming ICMP error message (ICMP type 3) from 68.190.125.108 to 84.0.78.174 as there is no UDP session active between 84.0.78.174:51858 and 192.168.1.100:31792
[INFO] Sat Jan 31 14:37:00 2004 Blocked incoming UDP packet from 189.140.98.106:10402 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:36:51 2004 Blocked incoming UDP packet from 221.208.208.90:48737 to 84.0.78.174:1026
[INFO] Sat Jan 31 14:36:51 2004 Blocked incoming ICMP error message (ICMP type 3) from 82.5.99.254 to 84.0.78.174 as there is no TCP connection active between 84.0.78.174:1313 and 192.168.1.100:59990
[INFO] Sat Jan 31 14:36:48 2004 Above message repeated 1 times
[INFO] Sat Jan 31 14:36:45 2004 Blocked incoming UDP packet from 99.237.66.249:3105 to 84.0.78.174:51858
[INFO] Sat Jan 31 14:36:40 2004 Blocked incoming UDP packet from 80.98.1.90:32816 to 84.0.78.174:51858 -
Encian
tag
a menüben az advanced network fül alatt van wan beállítási lehetőség
WAN Ping
If you enable this feature, the WAN port of your router will respond to ping requests from the Internet that are sent to the WAN IP Address.Enable WAN Ping Respond :
nincs engedélyezve. erre gondolsz?
-
Encian
tag
Kikapcsoltam, sajnos a probléma nem szünt meg. a modemen az ADSL Act led sem jelez működést. a róuter pedig ezt a hibaüzenetet adja:
The gateway is currently measuring your network connection.
Accessing this web page might have an effect on the measurement.
This page will refresh shortly.szolgáltató hiba lenne
-
rhonin
senior tag
aha jó áron na de mennyire minőségi cuccok?? birják a strapát? 8megás net mellett lenne használva.
Nekem mondjuk a legjobb az lenne ha lenne benne beépitett modem, 4port vezetékesen és vezetéknélküli. mondjuk lehet 108mbites is.
Tudsz ajánlani valamilyet? csak az a lényeg hogy már oldódjon meg ez a helyzet mert már kiidegel ez a gigabyte. -
rhonin
senior tag
Hát ez naon király...
Pedig a boltban dolgozó srác meg pont ezt ajánlotta merthogy nem hoztak belőle vissza eggyet se meg ilyenek hogy mennyire megbizható meg minden. akkor lényegében jól beszoptam vele.
Akkor semmiképp se lehet hogy a beállitásokkal van valami gond?? mert ha gond van vele akkor garis és viszem is vissza aztán megmondom nekik hogy másikra ráfizetek vagy nemtom. -
Kami11
őstag
Persze, nagyon szívesen megosztom a tapasztalataimat vele kapcsolatban.
1,5 nap folyamatos konfigolás után már fejből vágom a menüjét, legalább ennyi előnye van, hogy ezt a fránya QoS-t elállítottam!
Először is miért esett erre a márkára és típusra a választásom?
Itt a PH-n olvastam róla egy jó kis tesztet: DIR-635
Én a kezdő csomagot vásároltam meg, mely tartalmazza a routert és a DWA-140-es típusú usb-s adaptert. A típusszáma: DKT-410
Kicsomagolás után a beüzemelés pofon egyszerű volt, a hozzáadott telepítő lemezzel, mely a cikkben említettel ellenkezőleg, tud magyarul is, sőt az usb-s adapter szoftvere is magyar nyelvű! Az adapter érzékenységére jó példa, hogy a településünkön üzemelő wifis netszolgáltatót is megtalálta! Hamarabb náluk voltam, de az adsl elérhetővé tétele után váltottam. A lényeg az, hogy az usb-s adapter megtalálta a a wifis szolgáltatót, pedig nekem előtte egy irányított antennát kellett elhelyezni a tetőn, hogy tudjam használni a netet!
Az N-es szabványra pedig azért volt szükségem, mert a routernek 2 40-es szilikát falat kell átvinnie 9m-es távon, amit át is visz, még ilyen ellenálló közegen keresztül is 50%-os a jelerősség és 3,8 - 4 MB/s-os átviteli sebességet érünk el vele a két gép között! Az egyik gép kábellel a másik wifin kapcsolódik a routerhez.
Más most hirtelen nem jut eszembe róla, a fenn elmondottakon kívül, azt leszámítva, hogy egyáltalán nem melegszik, nem fagy -még akkor sem ha az ember leterheli- az elmúlt pár napban stabilan tette a dolgát.
Ha még lenne kérdésed tedd fel nyugodtan, amire tudok válaszolok.Az a help a QoS-ről pedig nagyon jól jönne, 1 olvasótok máris van!
-
Kami11
őstag
Megvan a probléma! Végre!
Le is írom, hogy ha esetleg másnak is van hasonló gondja, vagy lesz, meglegyen a megoldás.
A QoS kavart be, vagyis Én neki!
A Battlefield2-t akartam konfigolni, hogy elsőbbséget élvezzen a letöltésekkel szemben, de a portokat nem állítottam be, hanem a kezdőt hagytam 0-án a befejező portot pedig 65535-ön.
Szerencsétlen folyamatosan figyelte az egészet, ami nem is volt gond böngészésnél, egyszálú letöltésnél, de mikor elindult a torrent, akkor feladta a harcot!
Ettől függetlenül nem fagyott le, nem indult újra, és még csak nem is melegedett, egyszerűen csak bontotta a netet, majd újra csatlakozott és szenvedett tovább, az én hülyeségem miatt.
Amúgy erről a QoS beállításról van valahol magyarnyelvű leírás?
Most egyenlőre auton van, de azért egy két alkalmazást jó lenne benne baállítani.
Így néz ki a beállító panel:
QoS -
Kami11
őstag
Az utorrent szerint rendben van portforward, a tesztprogija szerint is nyitva van a port, alul pedig ott van a zöld pipa.
A WAN setupban ez van beállítva:
Reconnect Mode : On demand
Maximum Idle Time : 0
Más érték ami érdekes lenne nincs, bár ez MTU nem tudom miAz értéke: 1492
-
Spirál
tag
Sajos ez nem lehetséges, mert Angliában vagyok, és itt, az állította be a routert meg az egész hálózatot aki telepítette az internetet, és a jelszót passt nem fogja odaadni csak úgy az igazgató :S az embert meg nemfogják miattam visszahívni és fizetni ezért neki :S
tehát ezért keresek más megoldást... :S
-
7Heads Drago
veterán
Gép javítással foglalkozok, de csak önképzéssel és netről ami ragadt rám úgy tanultam meg.
Routerrel még nem volt dolgom, ez volt az első.
Az első baj az volt, hogy a routerhez nem mellékeltek háló kábelt és ez nélkül nem jött össze a kapcsolat. De a boltban sem mondták, hogy kellene.
Az XP-t azt már 2 hete felraktam és azóta modemen keresztül netezett vele egy 10 éves gyerek.Ő meg ilyen rounescope.com -os oldalakon játszik(gagyi játékokkal) és virus-kém-tűzfal progit meg akkor nem tudtam neki felrakni. Lehet hogy csak benyelt valamit a gép, mert a PC modemmel is lassú.
Ma el tudtam menni és össze tudtuk kötni a gépeket. A régi net kapcsolatot töröltem. A router beállítás után meg is jelent egy internetes kapcsolat, de nem tudtam kapcsolodni a netre. És én ugy emlékeztem, hogy nekem otthon ez le van tiltva(hitelesítés). Ez után már repült is fel. A laptop (fujitsu amilo) 5 db csati pontot talált egy kis faluban, de a jel erősség alapján ki tottóztuk hogy melyik a mienk, mert elég kacifántos neveket adott neki. A sebbeség mérés elmaradt mert sietnem kellet haza. (holnap megyek vissza)
Milyen progival lehet? Vagy csak a sima adsl tesztre gondolsz? Fel lehet valahogy a netet osztani a gépek számától függően?
Az a fura, hogy a vezetékes PC lassabb, mint a wezeték nélküli laptop (de ez már modemmel is így volt). -
motrola
aktív tag
Én nem írtam a leírásomban IP címet, ezért átjáró sem kell.
Az átjárót önmagában nem lehet beírni, kell hozzá IP cím.
Szóval hagyd ezt az átjáró dolgot nincs értelme.A ruterem címét sehova nem írom be!
Ha meg DNS-t írok be, akkor meg azt ami a ruterben a WAN DNS server-nél szerepel.
A ruter TP-Link 108M.
Nálam működik a megosztás!Windows tűzfal az meg kikapcsolva.
-
-
zuperman
csendes tag
- nincs kábelmodem, ez PPPoE-es terület 10/10-es Lan
- router nélkül is PPPoE-vel kapcsolódik természetesen, most is onnét írok
- dinamikus IP címmel
nem tudom miért nem képest kapcsolódni
a router jól müxik -> DSL-el elötte jól ment sőtt, most is jól megy mivel még a régi vonal is él pár napig még
heeelp -
qwertly
addikt
Szia ADSL de a szolgáltató nem kér tőlem jelszót se felhasználó nevet,hanem a háló kártyám alapján azonosít és 6 óránként eszt újra meg teszi.Ezért is vettem routert mert amig nem volt addig vagy csak xp vagy csak linuxal tudtam internetezni mert a másikkal nem tudtam csak ha ki kapcsoltam a gépet és vártam kb.6 órát.
-
Gabee87
csendes tag
Ha játékot vagy zenét akarok letölteni, de még a youtube-os kisvideókat is lassan adja be.Ismerősnél ugyan ez az 1M-ás net 130kb-os sebesség körül ugrál letöltésnél, nálam viszont csak 20 körül.
A routerem pontos neve: 4-PORT WEB SAFE ROUTER WITH 10/100 MBPS SWITCH
Eleve amikor be van kapcsolva a másik gép is, ahol a router van, mindig kiírja hogy IP cím ütközés van a két gép között. -
LittleBirdY
csendes tag
Értem, tehát ha jól értem, akkor egy sima, otthoni használatra elég az Edimax is, mivel nekem csak annyira kell hogy megossza a netet, normális sebességgel és legyen titkosítva.
Egy Edimax BR-6104K, ami 5000valahány Ft megfelel a fent leírt dolgoknak, vagy inkább egy drágábbat, mondjuk egy AR-7064-et, ami 11e? Ha lehet szeretnék minél kevesebbet költeni rá.
Köszi az eddigi segítséget!
-
LittleBirdY
csendes tag
Hát igen, mostmár ezt is tudom, hogy routerből nem mindegy milyet vesz az ember. Azt még esetleg le tudnád írni, hogy milyen különbség van az edimax és a linksys routerek között, amiket javasoltál? Tehát megéri-e kifizetni a 13e pénzt a linksys-ért vagy annyival nem tud többet mint az edimax?
-
Gézuka1976
csendes tag
Hát ezt sikerált kivadásznom a NOKIA E65 Felhasználói könyvéből:
"
• WLAN-biztonságmód — Ugyanazt a biztonsági módot kell kiválasztanunk, mint amelyiket a WLAN-hozzáférési pontnál
használtunk. Ha a WEP (vezetékessel megegyező titkosság), a 802.1x vagy a WPA2 (Wi-Fi-védett hozzáférés) pontot
választjuk, meg kell adnunk a megfelelő beállításokat is.
"Ezek szerint tudnia kellene a WPA2-őt ha jól értelmezem
-
Gézuka1976
csendes tag
Picit félre értetted
NOKIA E65 és egy D-Link Di-524-ról van szó!
A Wifi roter természetesen tudja a WPA2-őt és amikor a telóval beállítom a hozzáférési pontot akkor az is felismeri de már utána csatlakozni és bömgészni nem tudok a telóval
Azonban ha WEP vagy WPA-t állítok be akkor minden zsír és üzemel!
Szóval erről lenne itt szó
-
AT1S
tag
Így van Xp-n működik az aszali gépemről + a notin is, de mivel a notin van egy Vista is ezért arra külön be kell állítani (telepíteni)! Amit látszólag ugyanúgy kell, csak itt valamiért nem találja meg a nyomtatót a router ip címének (ami egyben a nyomatóé is) beírása után.
A félreértés elkerülése végett még1X: NEM a gépen osztom meg a nyomatót, hanem a router osztja meg!!! Ezért kell hozzáadni egy új portot a listához (ami a router ip-jével egy /TCP/IP port/ ), és ezután kell feltelepíteni minden egyes oprendszerre a nyomató driverét. (persze a portot is be kell mindegyik oprendszeren)
Csak a Vista valamiért nem látja a nyomtatót az új porton (Tcp/ip) keresztűl, mig az Xp gond nélkül felismeri.
-
shev7
veterán
Ha lan portra dugod, akkor gyakorlatilag switchkent hasznalod a routert, anno a "csoro" egyetemista koromban nem vettunk routert, mert switch volt otthon, es egyszerre tobben tarcsaztunk be a switchen keresztul, mukodott frankon
akkor szerencsere olyan szolgaltatonal voltunk aki engedte a tobb parhuzamos betarcsazast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest