- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborh
aktív tag
végül is ez volt a megoldás kulcsa.
Az Advanced Setup, WAN menüjében válaszd ki a megfelelő csatlakozási módot. Ha jól sejtem ADSL-ed van, az a PPPoE kapcsolatnak felel meg. A More config...-ra kattintva meg kell adni a user nevet, a kukaccal és az azutáni résszel együtt, valamint a jelszót. Service name-hez beírhatod a szolgáltatót, nem fontos. MTU=1454, alap, jó lesz, idle time=0 legyen, auto connect bepipálva.köszönöm a segitséget
-
bluuzia
senior tag
Szia kali!
Itt az irományom, amit 1,5 hónapja tettem be, erről lenne szó:
"Szeretnék segítséget kérni! Próbálom röviden.
2 hete vettem egy tp-link 941nd routert, ami a sikeres bekötés és firmware frissítés után majdnem tökéletesen működik.A problémám a következő: adott egy 8M-es net, ám a szokásos kábé 830kB/s helyett 0-600 között ugrándozik. Ez a 2 véglet. De általában 120 és 300 a jellemző. (és csak 1 gép van rajta!)
Viszont, ha kiiktatom a routert és a modemre állok vissza, a net produkálja a maximumot.
A gépemen Win7 64bit van fent.2 hete csak a fórumokat bújom, de nem találtam megoldást.
Néztem a kábeleket is, a modem-router és a router-PC között is 568B-s kábel van.
Bár az egyik régebbi, nem tudom, az lehet-e probléma forrása? A beállításokhoz nem nyúltam, csak amennyi a WIFI-hez kell.Ha ezzel kapcsolatban, bárkinek bármilyen ötlete van, legyen szíves ossza meg velem.
Előre is köszönöm a segítséget!"
Tehát reset megvolt, firmware-ből az utolsó elérhető van fent. A beállításoknál nem tudom, mit lehetne változtatni, mert nem nagyon értek hozzá. Igazából nézegettem, de nem találtam semmi olyan pontot, ahol a sebességet lehet változtatni.
-
rayoliviero
veterán
Biztos, hogy nincs benne hardveresen meghibásodva semmi, nekem működött tökéletesen.
gaborh: Szerintem reseteld újból, dhcp-t pedig engedélyezd. Tűzfalat is nyugodtan engedélyezheted. Titkosítás WPA2. Nekem ezek voltak beállítva és tökéletesen működött egy Lenovo ás Asus notival és iPhone-al is.
-
mike91
csendes tag
A beállításokon belül mire gondolsz? mert az az igazság hogy nem nagyon tudok eligazodni a dolgokon de olvasgattam router beállításokat és aszerint próbáltam megcsinálni de több kevesebb sikerrel. De amúgy tuti valami beállítási gond lehet mert az előző routernél is ugyan ez volt a problémám és akkor a számtek boltos csávó csak annyit mondott írd be a felhasználónév+ jelszót csatlakozás PPPOE és kész is.
-
oba
addikt
le van korlátozva minden...
egy privát trackerről kezdtem el szedni pl egy torrentet, 12 seeder és 0 leecher, tehát a kapcsolatok száma nem lehet gond, amúgy is levettem 100 -ra a kapcsolatok számát torrentenként... aztán aktív is vagyok, dht is ki van kapcsolva, le- és feltöltést is korlátoztam...stb.
router nélkül még nem néztem, de ma kipróbálom... aztán ha úgy is lehal akkor modem gond?
a fw frissítést már próbáltam, gyártó oldaláról leszedtem a legfrissebb fw -t, de nem engedi felrakni... hát nemtom, nem volt kedvem vele szórakozni, de ha eddig ment szinte hiba nélkül akkor nem hiszem, hogy egy fw frissítés megoldaná a dolgot -
halesz89
csendes tag
Jaja feltűnt szüleimnek a másik szobába van gép, a wifi sokszor megszakadt az van a legmesszebb, már cseréltünk usb wifit is de ugyan úgy megszakad, nekem meg bátyámnak a saját szobánkba nem , hát akkor sztem a wifi szart be Tp-link 5év garancia jól hangzik meg dicsértétek is mások is mondták hogy jó,köszi a segítséget
ha van vmi amit nem tudok akkor még irok.
-
halesz89
csendes tag
a szar hogy a DHCP Client Log-résznél irja kik csatlakoztak, wifis gépem cime van fent, lan-osé nincs ez ugyan az a gép, csak a wifin usb-én csatlakozok, de azt lehuztam, most lan-on vagyok fent, de lehet lassan frissít ez, mert Securty Log-ba írja a gépem lan cimét hogy beléptem az admin felületre stb a wifis mac cím meg sehol csak pár orával ezelötti probálkozás van a meg emlitve, de ott is irja hogy nem tudod becsatlakozni csak probált , mind1 beraktam mac addres szűrés de egy gépnek sincs bent a cime ez a leg egyszerübb. Amugy hogy mondtad hogy smc nem birják annyira lehet, mert erre wifin 3gép szokott csatlakozni. De az új router-nél mac addres is lesz meg titkosítás.
-
halesz89
csendes tag
bocsi megint a zavarásért másik forum-on írtak választ szerinted ez lehetséges?
"épp erre gondoltam. hogy nyitott a hálózatod és vki a te MAC-címedet használja netezésre és te ezért nem tudsz hozzáférni a routerhez. És ezért "lassú" a neted, mert az a bizonyos vki tölti ezerrel a torrentet." Most úgy van net hogy volt firmware frissités, és minden beállitást az alapra raktam, de wifi ugyan úgy nem jó egyik gépen se, lan-on viszont jó jah olvastam a tp-link-es tippet köszi. Szóval szerinted egy átlag ember mac addrest letudja másolni? jó én is anno rátudtam menni a szomszéd router-jára sőt beállításokat is tudtam változtatni, de mondtam neki hogy gyorsan mac szürést rakjon hogy ne csatlakozzon idegen. -
halesz89
csendes tag
igen én is ezt néztem de csak azok a gépek volt ott akiknek engedélyeztem hogy használhatják. Emiatt is kétlem hogy feltörték, holnap még firmware update-et megpróbálom hátha. Jaja lan-on is probáltam wifi nélkül úgy is lassú volt az adat átvitel nagyon lassan jöttek be oldalak. Köszike a tippeket még egy kérdés ha új router kell venni akkor milyen legyen?
-
halesz89
csendes tag
Szia köszi a válaszodat én is erre gyanakszok mert haveréknak is még 2004be vettek egyet és 2006-7fele az is elszált, szóval nem lepődök meg ezen. Amugy egy másik forumra is beirtam a problémám és azt irta srác szó szerint ugyan azt irtam oda le mint nektek nah és arra ők meg azt mondták hogy lehet valaki feltörte a wifi kapcsolatot, irtam neki hogy mac szűrésel volt hogy idegen ne lépjen be anno régen azt olvastam itt hogy a mac szűrés a legbiztosabb hogy idegenek ne lopják a netet . szóval , nem hiszem hogy ez lenne, erre ezt válaszolta: A Mac szűrés nem sokat ér és titkosítás nélkül szabadon foghatja az adataidat bárki az éterben. Szerintetek is ez lehet? mondjuk lan-on is rosz szoval kétlem hogy feltörték, én is arra gyanakszok hogy elszált, de holnap kiderül leg egyszerűbb szereztem egy kölcsön routert ha azzal minden rendbe lesz akkor tuti ez szált el
-
crashbandi
csendes tag
Hát meglepődtem,amikor láttam a dolgokat
Pusztán csak ennyi wifi van a környéken...bérház. Sok ingyen wifi és társai.
Asszem itt a válasz a problémára
Egyébként még van szabad csatorna,rálőttem a routert,és mostmár legalább 60mbit átjön.
Jobb mint a 20Csati váltás után:
-
Brasco86
csendes tag
de milyen ellenoldali beállításra gondolsz?
eddig minden ment, otthon mac controll meg wpa2 van, semmit nem kell beállítani, megy minden simán... elfogadja a kódot és connectel is....
itt meg ha rárakom a wep-et, vagy wpa-wpa2-t akkor, nem oszt ki ip-t.... hálózati cím lekérése folyamatban, de nincs kapcsolat vagy korlátozott egy idő után....
DHCP aktív, meg minden ugyanúgy van mint otthon.... csak itt nem megy
-
Brasco86
csendes tag
persze, áram alatt nyomtam, most jó votl resetelt.
a köv jelenség van
levettem a WEP vagy WPA titkosítást, csak mac filtert használok, így ok, de amint rárakom a jelszavazást is nekem nem megy, csak a saját usb sticknek.....
1. mac filter is elég lehet biztonságnak nem? ha azt szűri, és jelszó nincs, akkor se tudnak csatlakozni, nem?
2. szóval szerintem a router titkosításával lehet a gond, hogy notik nem támogatják vagy nem ismerik fel vagy vmi, a saját wifis usb stick meg noná hogy támogatja
-
Brasco86
csendes tag
persze, azt a jelszót adom meg amit a routerben beállítottunk. Kipróbáltam az intelpro wifi progit is, ami a driverrel települt, meg sima xp-s wifis kezelővel is.... ugyanaz a probléma mindkettőnél...
de már énis kifogytam az ötletekből, este még kipróbálom azt, hogy 6mp-ig reset, hogy teljesen ürüljön ki minden, és térjen vissza a gyári beállítás.... mert este csináltam ilyet hogy nyomtam vagy 3-4mpre de akkor csak újraindult a router....
ha ez se válik be, még egy firemware-t fellökök, egy gyárit a honlapról bár az tuti nem lett piszkálva....
-
Brasco86
csendes tag
(4éves dell notebook, sztem ismeri a wpa2-tis, xp sp3)
ha wp2-t próbáltam, akkor gond nélkül elfogadta a kódot, továbbment, de nem kapott ip-t
ha wep-et próbáltam, akkor dobta fel, hogy 5 vagy 13 ascii ill 10 vagy 26 hexadec kód kell neki, 11karakteres volt a kód, hozzáírtam kettőt hogy 13char legyen, ekkor nem jött fel ez a hibaüzi, elfogadta a kódot de így sem kapott ip-t....... mintha tényleg valami mac controll lenne, de az disabled benne..... azért mégis fura hogy a saját usb stickes wifi-jét felengedi, a másik két notebookot meg wifisként nem, csak cable
-
Brasco86
csendes tag
ok köszi, átnézem.
az nem lehet, hogyha rajta van ez a upc matrica, hogy saját termék a upcnek, és csak azt engedi wifisen akit ő hozzáadott? de a kezelő felületén nem látok erre utaló nyomot. Állítottam már be routert, 5perc volt a config és ment minden gond nélkül, ezzel meg szívtunk tegnap 2-3órát és sehogy se sikerült elérni a wifit, csak a saját usb stickes smc adapterjével.... a többi wifis sehogy se.....
-
Mach5
aktív tag
1gépem van és 1netem az egész házba, és igen, csak ennél a multiplayernél megy el, pont annál amelyikkel játszom, más játékkal nem játszom, régebben játszottam akkor nem tapasztaltam, hogy el ment a net, böngészéskor,letöltéskor se megy el a net, csak akkor ha játszom ezzel a multiplayerrel és elmegy a net, akkor böngészéskor meg a letöltéskor is elmegy.
-
Vaze
őstag
Oké
Egyik gépre sikerült megcsinálni,másikat még nem probáltam ép xp-ét telepitek rá.
Olyan problémával találkoztam mikor speed testet akartam csinálni hogy a letöltést megtudta mérni de viszont a feltöltésre errort irt ki...
Mi lehet a gond?De csak most hogy routeren keresztül akartam mérni a sebbességet...
Msn be sem tudok belépni
Mi lehet a baj?
Köszi -
Herqles
csendes tag
Megnéztem, nem tudom számít-e, de a vége nem n, hanem nd, nade mindegy
. A lényeg, hogy az egyik problémát sikerült kiküszöbölnöm, ugyanis a kis cd-n lévő driver nem volt jó a pci-s hálókártyához, amit másképp újra telepítve azért most felismer, és végre a router is látja,
sőt végre ezzel a géppel is be tudok menni a router menüjébe wifin keresztül is. A gond, hogy ugyanahoz a hálózathoz csatlakozok mégsem látja egymást a két gép.
2 dolog lehet szerintem: vagy a routeren kell valamit állítani, hogy ne csak az internetet ossza meg, vagy az asztali gépemen kell állítani valamit. Szerintem az utóbbival lesz a gond, mivel a laptopon a hálózati helyeknél látja a saját megosztott mappáit, a teljes hálózatnál pedig látja a saját nevét a workgroup-on belül, viszont a nagygép a saját hálózati helyeinél nem lát semmit, pedig van megosztott mappám (sőt a "teljes hálózat-workgroup stb."-t sem látja)
Valami tuti nem jól van beállítva. Tippek? -
1 megás nethez csak mindegy hogy BGN vagy only G?Most only G-re állítottam,mert az ö összes eszköz tudja ezt és n-es még nincs.
Viszont akad egy kérdésem.Kábelnetem van és látom más utcabeliek gépé,igaz minde levan védve jelszóval.
Ha én megosztom router mögött a gépemet,akkor ők látni fogják az én gépemet vagy a router eltakarja előlük?
Több gépem itthon és meghajtóakt muszáj megosztanom. -
lagika35
csendes tag
Szia!
Köszi,ezen már túl vagyok.Ezután hívtam a digit,ők mondták,hogy valószínüleg a roter nem kompatibilis.Már az is rdekes,hogy csak akkor van et,ha LAN-ba dugom a digis catlakozót,a WAN-ba nem érzékeli.A uPC-nél nem volt ilyen prbléma.N mindegy veszek egy új vezeték nélküli routert,aztán majd kiderül.Azért rákeresek a digis oldalra,hátha találok valamit.
-
DeFranco
nagyúr
NOD32, XP tűzfal. másról nem tudok (nincs)
(de ez tényleg vicces, mert 10-ből 10-szer működik. volt még régebben rendes lan-os filemegosztásnál is probléma az idővel, de hogy itt hogy függ össze...)
1: nincs titkosítás - megy rendben
2: van titkosítás (amit be tudok állítani) - eldobálja
3: ha eldobálja: get gmt -> megy rendbendr. bubo: be van állítva US-re. az időnél ne állítsak hozzá semmit? melyik tűzfalat lőjem le? XP-t?
-
DeFranco
nagyúr
az ki van lőve, csak az az egy, ami előtt x van, abban van pipa.
Visszamentem a kályhához, minden factory default, úgy megy, de kell a titkosítás. Most rátettem a titkosítást, WPA/PSK-n nem megy, most megpróbálom a wep-et, csak ezt nem egyszerű beállítani.
szerk: ralink RT2500
konklúzió: a titkosítással lesz a gond, ott kell csinálni valamit, a WPA/PSK kmagától nem megy, az eldobja, a másik kettőt meg nem tudom beállítani. Jó lenne ha a WPA/PSK-t meg lehetne oldani, de ez nyilván akkor megy, ha a laposon kell állítani valamit, amit én nem tudok.
-
DeFranco
nagyúr
sp2 frissítve (akkor sp3 már)
az mtu-t hol tudom állítani? azt nem találom
A 2. fele: ez az alapbeállítás, ezzel sem ment, most g-s és így a max tx rate 54. de egyébként alap.
Advanced lap:
Transmit Power: high
Beacon Interval : 100 (20-1000)
RTS Threshold: 2346 (1-2346)
Fragmentation Threshold: 2346 (256-2346)
DTIM Interval: 1 (1-255)
x Enable WMM
Enable Short GI
Enable AP Isolation -
Snoopenz
csendes tag
Egy kis tapasztalat megosztás:
Szóval gyorsan kipróbáltam, hogy csatornát váltok a routeren, mert amúgy elég sok elérhető hálózatot látnak a gépek, kiválasztottam találomra egyet, reboot és a noti máris 2,2-2,3 MB-al rántja lefelé amit kell!
A másik gép még mindig nem az igazi, de csak idő kérdéseköszi a gyors választ, tudtam hogy veszít a sebességéből, de azt nem gondoltam hogy 5 méterre a routertől olyan fosúl veszi az edimax wifi a jelet, hogy csak 10mbitre képes...
én is olvastam teszteket, de ott mindig saját kütyükkel tesztelnek, tp-link-tp-link, linksys-linksys stb...
-
erhas01
tag
udv:
koszi kali mukodik!
beirtam a 192 168 1 1 , 255 akarmit ... helyi halozat ablakban , ujrainditas , router aramtalanitas, reset. kabeleket osszekotottem, toroltem a helyi ip. beallitast es elindult.
anyam megszolal : jajj de jo !
aram szunet ilyet tesz , aki meg nem ismeri a ph az meg fizet .
vendegem vagy egy virtualis sorre
udv: erhas01 -
szimcsi
senior tag
Úgy értem akkor hogy a szolgáltatótól kapott ip címem mindig ugyanaz és nem változik, tehát nem a router-es címről beszélek. Tehát a router használat előtt ha például töltöttem a megaupload-ról free user-ként, akkor korlátlanul tudtam, most meg x mennyiség után lekorlátozza a használatát, mivel szerintem nem dinamikus így az ip-m. Jó ez most egyáltalán nem nagy probléma, csak esetleg ha lehetne ezen változtatni akkor jó lenne.
-
Daemon09
őstag
Persze, áram alatt, és a power led át is vált narancssárgára, amig nyomom, majd elkezd villogni és megint zöldre vált.
De most végre kb. 10 perce sikerült resetelni, eddig hiába reseteltem, nem találtam ip alapján és wep titkositás volt wifinél.
Végre jólett, rendesen visszaállitott mindent gyárira.
Köszi a segitséget! -
GeryPc
senior tag
na ez helyes meglátás látod én erre nem is gondoltam,sztem anno én beállítottam a mac controllt és az benne is maradt,hülye kérdés de a telefonnak van ip címe?
De az a legegyszerűbb ha kikapcsolom nem? és akkor simán csatlakozni fog a készülék jó esetben?!mondjuk tegnap az volt hogy kb 2 percre volt kapcsolat a routerrel tehát rácsatlakozott,utána meg olyan mintha elvesztené a jelet,pedig azt írja ki hogy 100%os a jel,tehát látja a telefon ezzel nincs gond csak mintha mégsem csatlakozna fel rá,és miután beírok vmi a kereső és rákeresek 0 bytet az adatforgalom és egy idő után kiírja ezt a gatewayt!
nade megpróbálom még ezt a mac témát ha hazaértem
-
Laslow
senior tag
Nekem is épp ilyen routerem van (WR340G), köszönöm én is a részletes leírást! Ami még jól jönne: a kliens beállításának hasonlóan részletes leírása - elég sokat molyoltam vele míg összehoztam valahogy, igaz, WEP titkosítással sikeredett csak (a routerhez ajánlott TP-LINK wifi eszköz használja egy laptopban, illetve egy asztali gép kábellel hozzácsatlakoztatva), és csak a saját szoftverével, a windows beépítettje látta ugyan az SSID-t, de csatlakozni már nem tudott (gondolom mert nem sikerült beállítanom ott a titkosítást megfelelően).
Van egy olyan probléma, ami egyre sűrűbben jelentkezik nálam: a laptop nem tud csatlakozni (a másik géppel mindig tökéletes). Ilyenkor az asztali gépről belépek a router kezelőfelületére és resetelve azt a probléma megoldódik, később sem szakadozik, csak a következő bekapcsoláskor vagy van net, vagy nincs. És idegesítő, hogy ezt már 2 naponta el kell játszani... (A laptopról ilyenkor nem lehet belépni a router admin felületébe sem.) Tud erre megoldást valaki?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Medence topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest