- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #11237 üzenetére
Ja, és amúgy T1-es a modem.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #11237 üzenetére
Más nem hiszem hogy rakapcsolodott volna. Természetesen van wpa2 jelszó. Meg a dhcp client list-ben nincs idegen gép. Fekete modemen van az újabb.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder2k5 #11233 üzenetére
Nem de úgy emlékszem amikor régebben próbáltam ugyanezt akkor nem kellett beállítani. Csak bedugtam és automatikusan felépült a kapcsolat.
-
desrusnap
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11229 üzenetére
Köszönöm a reagálást
Lehet, hogy lúzer kérdés, de muszáj lenne a szolgáltatói modemet használni? Ha már venni szeretnék nem tudnám megoldani a saját routerrel? Eddig van tapasztalat a TP-link TL-WR-941-ND modellel, ami tökéletesen működött...
http://www.pcland.hu/shop+TP-Link-TL-WR941ND-Router-TL-WR941N_59832_670624
A jelenlegit félrerakom és elcuccolásnál vissza? A téjonline-nal nem szívesen"üzletelnék"... -
gtasystem
őstag
válasz
Intruder2k5 #11223 üzenetére
a routerben állítottam be azokat az adatokat amikkel router nélkül ment a net( tehát ezeket az ip maszk ilyesmik) ugyanazt írtam be mindenhova..ilyen barkácsbeállítás módon..
és megy is a net routeren keresztül is így, csak valamit még be kell állítani ezeken kívül is..gondolom én.. -
Tom5
addikt
válasz
Intruder2k5 #11220 üzenetére
Értem, köszönöm. Amúgy három ilyen routert lőtem be és kettővel nincs gond (az egyik az enyém).
-
Tom5
addikt
válasz
Intruder2k5 #11218 üzenetére
Az van belőve, egyébként számít a régió beállítás?
-
Tom5
addikt
válasz
Intruder2k5 #11216 üzenetére
Köszönöm, végigpróbálgatom majd.
-
Tom5
addikt
válasz
Intruder2k5 #11203 üzenetére
Igen, sok a csatorna, ráadásul van valami szabad is és mindig arra akart kapcsolódni, de azt kilőtem. Hol kell csatornát váltani? Ebben még kezdő vagyok.
-
válasz
Intruder2k5 #11205 üzenetére
Köszi.
Átraktam 11-re, és gyors.(már amennyire a net engedi) -
Tom5
addikt
válasz
Intruder2k5 #11201 üzenetére
Nem az enyém a rúter, de most lett ilyen max 2 napja...
-
RTomek80
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11190 üzenetére
nekem annyira nem tűnt fel,mert olyan mint amikor a volt főnököm beszélt
-
RTomek80
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11190 üzenetére
nekem annyira nem tűnt fel,mert olyan mint amikor a volt főnököm beszélt :9
-
RTomek80
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11181 üzenetére
Biztos hogy a firmware adta meg,mert a táp is jó meg leteszezteltem
-
válasz
Intruder2k5 #11175 üzenetére
Köszi, holnap akkor kipróbálom.
-
válasz
Intruder2k5 #11173 üzenetére
Azt hogyan kell?
-
petata
őstag
válasz
Intruder2k5 #11167 üzenetére
San Andreas MP.
-
petata
őstag
válasz
Intruder2k5 #11165 üzenetére
Értelek. Hát ehhez sajnos nem értek, úgyhogy hagyom a pics*ba
De köszi a felvilágosítást! -
petata
őstag
válasz
Intruder2k5 #11163 üzenetére
Ööö
hát őszintén szólva ennek a felét nem értettem...
De köszi.
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11159 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Így tényleg működik. A régi modem Bridge módba van téve, az új pedig PPoE alapján van beállítva. Kár hogy az új modem nem kombó, de na, ingyen lónak ne nézzük a fogát
-
ParadoxH
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11159 üzenetére
Megpróbálom így. Majd írok, hogy mi történt.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Intruder2k5 #11155 üzenetére
Most már mindegy, elküldted modemet venni.
Sose tudjuk meg milyen cucca van.
ParadoxH: Neked akkor nem PPPoE volt eddig az internet kapcsolat típusa, hanem mac cím alapján kaptad a netet. Az új routerben PPPoE helyett dynamic ip-t kell beállítani és klónozni kell a géped mac címét.
Vagy kaptál a szolgáltatótól felhasználó név és jelszót? -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11152 üzenetére
Uhh, ez fájt
Köszi szépen a segítséget. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11143 üzenetére
Én már tegnap akartam írni...
khm: 0:11... tegnapelőtt! -
válasz
Intruder2k5 #11140 üzenetére
Ezt már sosem tudjuk meg!
-
Viktoár
addikt
válasz
Intruder2k5 #11124 üzenetére
Telefonnal?
Akkor ez ilyen "hagyjukapicsába" féle projekt......
-
Viktoár
addikt
válasz
Intruder2k5 #11120 üzenetére
Na kipróbáltam volna ha lenne rajta reset gomb,de nincs se gomb se lyuk ahove benyulhatnék hogy reseteljem.
-
Viktoár
addikt
válasz
Intruder2k5 #11120 üzenetére
Szia
Köszi szépen,kipróbálom majd.
-
Predator2
addikt
válasz
Intruder2k5 #11054 üzenetére
Ment PM
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11092 üzenetére
Aham.
Nekem is van hasonló a mostani DCM-301 kábelmodemmel, itt t-home kábelnet van, de ez valószínűleg csak a modem hülyesége.
Újra kell indítanom ha eszközt cserélek mögötte. Kár, hogy távolról csak factory reset-tel tudom újraindítani ha nem akarok a szomszéd szobába átmenni. Eléggé időigényes mire feltalál és letölti a konfig fájlt... főleg, hogy ez a modem még a 700mhz-es frekvenciasávra lett kitalálva szoftverileg, azóta meg már átállás volt az 500-asra. Szűrőcsere alkalmával majdnem ki is lett cserélve egy "cisco EPC"-re, de aztán kivártuk amíg felcsatlakozik és így megmaradt szerencsére.Így néz ki:
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11075 üzenetére
Sry, késő van már nekem ehhez...
Igen, automatic, de akkor már nem is szólok.(#11076) richie900812
Nem lehet, csak ha kiszereled és újat forrasztasz a wifi kártyájára, vagy ha van olyan kis csatlakozó a kártyán, aminek most hirtelen nem tudom a nevét... szóval erre a csatlakozóra pigtailt tudsz betenni.
De tudtommal ez a t-home tulajdona.
-
GAthersw
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #11057 üzenetére
Köszi a választ! Esetleg a modemhez elérhető CFW-vel nem próbálta valaki a sok sorstárs közül?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11066 üzenetére
Nekem is van egy B3-asom, gyári, már púpos kondikkal. Ha még mindig csak ADSL-em lenne, tuti már rég kipróbáltam volna a 1043ND-mmel és kondicsere után is.
(#11068) choorka
Aham.
A routert egyébként ne a szoftverén keresztül konfiguráld be, hanem a webesen!
http://192.168.1.1 vagy http://192.168.0.1-es címek valamelyikén el kell, hogy érd, miután rádugtad a gépre ki-reset-elt állapotban (ha elállított volna valamit a program rajta).
WAN connectionnál a pppoe-t kell választanod, stb. UM-ben egyébként le is van írva az erre vonatkozó rész. De a lényeg, hogy a konfigoló szoftver kapásból kuka.Apropó: ADSL-ed van vagy kábelnet?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #11057 üzenetére
Szerintem az első hsz-be bele kéne írni, hogy ha dlink modemed van, akkor ne vegyél tp-link routert... bár tudom, ez nem a milyen routert vegyek topik...
Jah, nem tudom volt-e már szó arról, hogy esetleg openwrt vagy dd-wrt-vel is ezt műveli?
-
Predator2
addikt
válasz
Intruder2k5 #11054 üzenetére
thx
-
Predator2
addikt
válasz
Intruder2k5 #11052 üzenetére
Bemásolom neked (nem is tudtam h a modemben is lehet kutakodni
)
Itt azért elég sok ronda dolgot olvasok
Event LogRemélem neked/nektek ez majd többet mond mind nekem.
THX -
Predator2
addikt
válasz
Intruder2k5 #11050 üzenetére
a sebesség megvan csak sajna elkezdett érdekes dolgokat csinálni
-
voyi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #11007 üzenetére
eszközkezelőben Broadcom 802.11n Network Adapter
-
jozsi252
veterán
válasz
Intruder2k5 #10999 üzenetére
Nem, semmi ilyesmi. Semmi nemlett átállítva neki, se a laptopon, se a routeren, sehol. Egyszerűen egyik napról a másikra jött elő ez a hiba. És nemjövünk rá hogy mi lehet.
UPC-nek szólt, holnap lesz modemcsere. Dehát ha baj lenne a nettel, akkor nemlenne net wifin se, vagy ha lenne is akkor pl ha nincs net laptopon, akkor hogy van net iPad-on pl neki?
-
Smyth
tag
válasz
Intruder2k5 #10994 üzenetére
Oké köszi az infókat!
Valahogy megpróbálom rávenni a szolgáltatót, hogy cserélje ki a régi kis japó kütyüjét
Üdv,
S. -
Smyth
tag
válasz
Intruder2k5 #10991 üzenetére
Nem, nem d-link és a pontos típusát megtudtam időközben, egy Huawei Smart AX MT800-ról van szó
-
Smyth
tag
válasz
Intruder2k5 #10989 üzenetére
A modem típusát nem tudom megmondani, nem itthon nálam van a probléma de egy régi kb 5-6éves modem
A router pedig teljesen original még gari is van rá! -
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #10965 üzenetére
Igen áram allatt, próbáltam röviden hosszan.
Aztán kihúztam pár percre de semmi.Kali: néztem mác címmel is semmi.
Tehát akkor az eredeti összekötés maradjon amivel. ment,Wind:még azt nem nézem de megnézem
MOd az IP config ba néztem átjáró utána nincs semmi -
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #10965 üzenetére
Igen áram allatt, próbáltam röviden hosszan.
Aztán kihúztam pár percre de semmi.Kali: néztem mác címmel is semmi.
Tehát akkor az eredeti összekötés maradjon amivel. ment,Wind:még azt nem nézem de megnézem
-
djpepsi123
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10956 üzenetére
Szia
nagyon szépen köszönöm neked és a többi commentelőnek a segitséget !
TP Linket ebben a pillanatban adtam el .. egy kedves ismerősőm segitett a dlinket beüzemelni ! Mivel a baj az hogy amit találok vagy aki rákeres az ip jére az az alapot látja nem a ténylegeset amit a ruter neked osztott ki és oda nem jó az admin belépés se semmi más csak a user és nem tudsz semmit kezdeni amolyan vendég vagy csak.Tehát kedves mindenki a megoldás ! D LINKES ruterekenél mindenhol , bemész a parancsosorba(cmd) beirod ipconfig /all és ott fogsz találni egy részt ahol van azaz ip amit rutered kiosztott kicsit eltérő mint a másik és oda megy az admin fh és az admin pw !már mindenem müködik rendesen bár ezt a 9000fornintot sajnálom a tp linkre !
szoval ez van
Remélem tudtam segiteni vagy valami !
Még 1x köszönöm mindenkinek a válaszokat !
További szép napot !
Sziasztok -
bat777
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10949 üzenetére
100x megpingeltem de nincs gond..
A net: van egy számteces cég ami mikrohullámu netet ad, nekik van egy központjuk és tele van szerencs antennákkal és nekünk is van egy anteann és úgy kapjuk, nem tudom, hogy hogy működik a rendszerük.
-
bat777
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10942 üzenetére
http://www.whatismyip.com/
Your IP Address Is: 82.141.191.250
No Proxy Detected -
bat777
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10943 üzenetére
ns az ms
csak így tudta leolvasni a képolvasó
Útvonal követése a következőhöz: www—cctld.1.google.con [173.194.35.191]
legfeljebb 30 ugrással:
1 1 ns <1 ns <1 ns . [192.168.2.11]
2 1 ns <1 ns <1 ns . [192.168.2.11]
3 1 ns 1 ns 1 ns 192.168.1.20
4 4 ns 5 ns 3 ns 10.0.0.1
5 7 ns 5 ns 5 ns 82.141.191.249
6 10 ns 10 ns 10 ns 79.120.128.70
7 34 ns 9 ns 9 ns 209.85.243.121
8 19 ns 20 ns 19 ns 216.239.48.144
9 22 ns 19 ns 20 ns 209.85.250.39
10 19 ns 18 ns 18 ns nuc03s02-in-f31.lel00.net [173.194.35.191]ebből én nem veszek ki semmit, segíts
-
Teodor52
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10917 üzenetére
Igen az is megvan meg a vezérlőpulton belül a helyi kapcsolatoknál a TCP/IP protokoll 4-es verziója is be van állítva!
[TCP/IPv4]Köszi szépen a segítséged!!!!!!
-
válasz
Intruder2k5 #10917 üzenetére
Ehh, az IP címet természetesen elírtam, 64 akart lenni!
-
Teodor52
senior tag
válasz
Intruder2k5 #10915 üzenetére
Nekem az utóbbi van,de akkor elegendő a már meglévő port és az ip ami látható [a digitális elosztó felületén]?
-
Destloler
tag
válasz
Intruder2k5 #10897 üzenetére
Köszönöm a segítségedet. Az asus routerben a merevlemez felpörög és a router is megy mert a merevlemezre telepíti az fw-nek egy részét, lehet rosszul fogalmaztam a partíció tűnt le róla az adataimmal, mondjuk nem hiányzik ami rajta volt de az ismerősömnek úgy szeretném odaadni hogy 100% mindene.
-
po1son
addikt
válasz
Intruder2k5 #10885 üzenetére
Köszönőm a segítséged. 2 perc alatt kész is lettem vele.
-
Pubszon
veterán
válasz
Intruder2k5 #10856 üzenetére
Holnap majd rápróbálok, jó lenne életet lehelni bele.
Tartaléknak üzemelném be. -
Pubszon
veterán
válasz
Intruder2k5 #10854 üzenetére
Nem találok leírásában olyat ami arra utalna, hogy ezzel már fogja tudni.
-
waassy
tag
válasz
Intruder2k5 #10849 üzenetére
És van megoldás?
-
horrortown
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10807 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Megpróbálkozom vele! -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10759 üzenetére
Ok, akkor oda irtam Neked...
-
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10756 üzenetére
Más...
Eddig a WRT54GL-en Tomatot használtam, és jó volt, ehhez az E3000-hez létezik Tomato?
Mert eltérő dolgokat találtam a neten, és bizonytalan vagyok, hogy fel merjem-e tenni rá amit találtam....
Esetleg tapasztalat?? -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10756 üzenetére
2011-es a legfrisebb driver hozzá, azt feltettem, erre eltünt a kliens szoft, és most csak a Winnel megy wifi...
Mindegy van net, oszt jól van.
Nem görcsölök rajta... -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10754 üzenetére
Ok.
Azt a beállitást hol találom??
Ez a "channel width" lenne??
Mert az 20Mhz-en van.... -
dmad
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10752 üzenetére
A laptoppal semmi gondom!
(Egyébként az egy Toshiba sima 54-es wifivel)
Amivel gondom van az egy asztali, az usb-s adapterrel ami elvileg 150-es. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10746 üzenetére
Az nem rossz.
Nekem annó a WRT54GL-em már 26 megabites nettel újraindult ha torrenteztem, pedig túl sok kapcsolat be se volt állítva.. firmware-től függetlenül ezt művelte.
1043-assal még nem volt ilyen problémám, de ezen kívül minden más wifi ügyileg (bármelyik 3rd. party fw-rel)... gondolkozom is egy asuson. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10744 üzenetére
Értem..
de aki több ezerre állítja az uTorrent max kapcsolatot, az jobb, ha elfelejti a WiFi-t!
Az szerintem úgy egyáltalán a kapcsolatát is felejtse el routeren keresztül... -
vader108
tag
válasz
Intruder2k5 #10738 üzenetére
Én is így gondoltam, de gondoltam felvetem hátha emiatt vna problémám. Nah akkor majd jelenkezek az eredménnyel ha felraktma firmwaret
-
vader108
tag
válasz
Intruder2k5 #10731 üzenetére
régi modemem ilyen volt, de most fekete van ugyanebből és szintén ilyen t-home-os...
-
bluobluo75
őstag
válasz
Intruder2k5 #10721 üzenetére
Igen? és az mi?
-
vader108
tag
válasz
Intruder2k5 #10714 üzenetére
sose csináltam még firmware frissítést vagy hogy honnan szedjem le a legújabbat :S
-
vader108
tag
válasz
Intruder2k5 #10712 üzenetére
Rutert elérem rendeszen, a net szakad és muszáj kihúznpm a rutert és ezek után lesz újra csak jó.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10697 üzenetére
-
válasz
Intruder2k5 #10678 üzenetére
kinőtte az már régen, csak tudni kell beállítani, és megfelelő eszközök kellenek hozzá!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10673 üzenetére
De én úgy értettem (mert gondoltam magától értetődő), hogy WAN portot a LAN portba, mint utólag is írtam...
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10671 üzenetére
Az más... de úgy nem is lenne értelme tesztelni.
-
drr
őstag
válasz
Intruder2k5 #10596 üzenetére
Ez már magyar
Androidos mobillal és több laptoppal is egyforma a helyzet, sajnos
Szerintem szimplán gyenge a teljesítménye a routernek... -
mazza
tag
válasz
Intruder2k5 #10576 üzenetére
Amelyikről szó van, az nem az én routerem, de gyakran vagyok ott.
Itthon rendesen működik, a WiFi-n 2 telefon, és 3 PC(kábelen). D-Link DI-524. -
Gery156ts
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10568 üzenetére
Kicsit bonyolult. A modem a padláson van és ott a wifi nagyon le van árnyékolva, meg allitolag erzekenyebb a hore a wifi router
-
Gery156ts
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10559 üzenetére
Uhhh! Nagyon széPen köszönöm. Most működik. A következő az lenne, hogy az egyik portra wifi routert kötnék!? De annak a konfigurálását másik gépről kell gondolom megoldani
-
MemphisHU
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10549 üzenetére
Nincs bekapcsolva MAC szűrés, már néztem
-
-atesz-
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10547 üzenetére
Szia! Wifi
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10528 üzenetére
Vettem hálózati kártyát és... talán csak ennyit írnék:
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10524 üzenetére
Egy kis túláram csodákra képes
Evvel nagyon óvatosan, csak saját felelősségre.
Mellesleg a fogyasztóban nem lehet csak úgy túláramot elérni, max. többletfeszültséggel nagyobb fogyasztást és így -> nagyobb áramerősség keresztülhaladását elérni.
Az én barátom a CP-2-es gázgyújtó [link] , aki a konvektoromban lakik. A siker garantált és gari megőrzés szempontjából teljesen biztonságos. Nagy feszültség (2-3 cm ívkisülés), kis áramerősség és semmilyen beavatkozás sem látszik. Gyengébb piezzo dolgokkal is összejöhet, de lehet nem elsőre.
Én a rotuert mindenképp szétszedném és úgy adnék neki ha a portokon keresztül nem megy, gari cetli úgy sincs rajta, de semmi se látsszon!
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10528 üzenetére
Rendben! Holnap kipróbálom.
-
Papabear195
tag
válasz
Intruder2k5 #10524 üzenetére
Köszi a segítséget, szerintem hétvégén az egyik haverral megcsináljuk a szükséges beavatkozást, mert most pl csupaszon is csak a kb. a 10. bekapcsolásra volt hajlandó elindulni, azt nem értem az egészben, hogy ilyenkor meg tökéletesen működik...
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10526 üzenetére
Oké! Esetleg le lehet tesztelni a hálózati adaptert a noti segítségével, mielőtt még vennék egyet?
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10521 üzenetére
Telepítettem új windowst. Egy másik verziót. A hiba pedig továbbra is fennáll.
Próbáltam pingelni, amire ezt a választ kaptam:
A célállomás nem érhető el.
"Ez az üzenet azt jelenti, hogy a küldő állomásnál vagy egy útválasztónál nem létezik a célállomáshoz vezető helyi vagy távoli útvonal. Ilyen esetben a helyi állomás vagy az útválasztó útválasztási táblájának hibaelhárítására van szükség." -
Papabear195
tag
válasz
Intruder2k5 #10480 üzenetére
Amikor rájön a "bolondóra", akkor mindegy, hogy mi van bedugva, csak világítanak a ledek és ennyi, mondjuk újraindulni csak akkor volt hajlandó (sok k-be húzgálás után), ha le volt húzva róla minden, de lehet, hogy ez csak véletlen. Nem áramtalanítottam amióta hajlandó volt beindulni, és működik is rendesen...
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10515 üzenetére
Beállítottam, de amikor leokézom nem zárja be. Majd megjelenik a (Nem válaszol) felirat. Restart után már csatlakozva van viszont így sem akarja elérni. Lehet, hogy az oprendszerben lesz valami hiba, és nem képes beállítani rendesen?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10516 üzenetére
Nem baj, minden erőmmel azon leszek, hogy megkapja a CFE reflash-t...
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10512 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10511 üzenetére
Jah...
Előbb próbáltam, nem megy se egyenlőségjellel, se nélküle.Available commands: et, nvram, reboot, flash, autoboot, batch, go, boot, load, save, ping, arp, ifconfig, unsetenv, printenv, setenv, help
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10498 üzenetére
Nem működik sajnos.
Most mindent ismét beállítottam úgy, ahogy a notebookon van. A modem admin felületén pedig a Lease Time-ot 1 hétről foreverre változtattam, hátha... de semmi. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10507 üzenetére
Jah, ha nem próbálkoznékot írtam volna, akkor valahogy úgy fogalmaztam volna, hogy újra flash-elek egy CFE-t, bár ilyenre már az első után nem lenne szükség, csak ha pont ezen gyártó szerinti CFE-t szeretnék rajta tudni.
A DD-WRT-vel kapcsolatban viszont van egy kis anomália: az összes USR MAC címének végét átírja DF:00:01-re vagy valami hasonlóra, de a lényeg, hogy ugyanarra, bár interface-enként még eltér. Valamint ezt csak hw_reset után csinálja, közvetlenül upgrade után még a gyári MAC címekkel rendelkezik.
Ez egy eszköznél még nem is lenne gond, de kettő pároztatásánál már igen. Még ezért is gondoltam WAP54G_v2-es CFE-re, hogy ez esetben is megtörténik-e vajon. -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10505 üzenetére
Jah át kéne, de ha már belekezdtem a JTAG-olásba, akkor véghez is viszem! (úgy sem csináltam még eddig..
)
Méghozzá szereztem WAP54G_v2-es CFE-t és ráteszem azt.
(Látom találtál dd-wrt-n pont ehhez valót, majd azt is megpróbálom ha már működik tnx, amúgy is kíváncsi vagyok valamire evvel kapcsolatban)A CFE-t sehogy se flash-eltem rá, szimplán csak nem brickelődött az a része.. ha előbbi ment volna, már rég tftp-n ráküldtem volna rá a firmware-t..
Jah, jól rémlett; próbltam már ezt is és ezt írja az 'nvram'-ra: *** command status = -8
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10503 üzenetére
Én a te időpontodtól fogva kb. 3 évvel ezelőttig teljesen leálltam a törléssel.
Egész bő információáradatot nyújtott ez a parancs
:
CFE> nvram show
wl_radius_port=1812
wan_unit=0
os_ram_addr=80001000
wan_route=
wan0_primary=1
wl0_frameburst=on
wan_pppoe_keepalive=0
log_ipaddr=0.0.0.0
wan0_ipaddr=192.168.1.245
boardrev=0x10
il0macaddr=00:C0:49:DF:00:01
wan0_proto=static
et0macaddr=00:C0:49:DF:00:01
d11g_mode=1
wan_pppoe_passwd=
wl_maxassoc=128
wl0_akm=
boot_wait=off
watchdog=1000
wan0_dns=
wl_phytypes=g
wl0_infra=1
fw_disable=0
SNMPCommunityOne=public
et0mdcport=0
wl0_country_code=AU
wl_infra=1
reset_gpio=0
ses_event=0
pmon_ver=CFE 3.51.21.0.1
restore_defaults=1
antenna_selection=default
wan0_ifname=eth1
wan_lease=86400
wan_pppoe_service=
wl0_wme_sta_be=15 1023 3 0 0 off
d11g_dtim=3
ap_repeater_channel=6
http_wanport=
wl_radius_ipaddr=
lan_gateway=192.168.1.1
wl0_ifname=eth1
lan_domain=
timer_interval=3600
wl0_wme_sta_bk=15 1023 7 0 0 off
forward_port0=
wl_net_reauth=36000
wan_netmask_1=255
wan_netmask_2=255
ses_enable=1
wan_netmask_3=255
wan_pppoe_mru=1492
wan_netmask_4=0
lan_route=
wl0_mrate=0
wan_gateway=192.168.1.1
wl0_mode=wet
dhcp_start=192.168.1.100
wan_ipaddr_1=192
wan_ipaddr_2=168
wl0_ap_isolate=0
wan_ipaddr_3=1
dhcp_end=192.168.1.150
wl_mrate=0
wan_ipaddr_4=245
os_flash_addr=bfc40000
wl_akm=
sromrev=2
wl0_gmode=1
wl0_wme_no_ack=off
auth_mode=disab -
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10501 üzenetére
Én már régóta nem törlöm ki a priviket, elfér mind, hasznosak ha megvannak.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10496 üzenetére
A parancsodra ezt írja
*** command status = 0
Szerintem újra megpróbálkozok egy CFE reflash-sel.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10496 üzenetére
Őt nem ismerem, Gdfath3r-t személyesen is ismertem, már nem tartjuk a kapcsolatot.
A parancsot köszi, mindjárt ki is próbálom
-
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10493 üzenetére
ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév...: pc-mirella
Elsődleges DNS-utótag...: "itt nincs semmi'
Csomóponttípus...: ismeretlen
IP útválasztás engedélyezve...: nem
WINS-proxy engedélyezve...: nemEthernet-adapter helyi kapcsolat
Kapcsolatspecifikus DNS utótag...: "itt nincs semmi"
Leírás...: NVIDIA nForce networking controller
DHCP engedélyezve...: igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve...: igen
Automatikus konfiguráció IP címe...: 169.168.119.98
Automatikus maszk...: 255.255.0.0
Alapértelmezett átjáró: "itt nincs semmi"Vírusírtó és tűzfal uninstallálva, valamint a win. tűzfalat is kikapcsoltam.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Intruder2k5 #10485 üzenetére
De-de, van soros, onnan van ez az output is (ez most már elvi NVRAM törlés után):
Csak akkor adja ki ezt, ha benyomott gombbal bedugom és egy másodpercen belül elengedem ahogy tápot adok neki, egyéb esetben semmit sem ír sehogy.
NVRAM törléssel kapcsolatban, már a flash IC 15-16. lábát is összezártam, valamit másik elírás szerint GND-re hoztam, törlődött is valami, mert azelőtt ilyet dobott:
CFE version 1.0.37 for BCM947XX (32bit,SP,LE)
Build Date: Thu Mar 4 13:56:11 CST 2004 (root@tsirikul1.usr.com)
Copyright (C) 2000,2001,2002,2003 Broadcom Corporation.Initializing Arena.
Initializing Devices.
CPU type 0x29007: 200MHz
Total memory: 0x2000000 bytes (32MB)Total memory used by CFE: 0x8032B990 - 0x80430E90 (1070336)
Initialized Data: 0x8032B990 - 0x8032DAE0 (8528)
BSS Area: 0x8032DAE0 - 0x8032EE90 (5040)
Local Heap: 0x8032EE90 - 0x8042EE90 (1048576)
Stack Area: 0x8042EE90 - 0x80430E90 (8192)
Text (code) segment: 0x80300000 - 0x80309490 (38032)
Boot area (physical): 0x00431000 - 0x00471000
Relocation Factor: I:00000000 - D:00000000CFE: Final init 2
Committing NVRAM...done
Loader:raw Filesys:raw Dev:flash0.os File: Optionsnull)
Loading: ..... 1421312 bytes read
Entry at 0x80001000
Starting program at 0x80001000
CPU revision is: 00029007
Primary instruction cache 8kb, linesize 16 bytes (2 ways)
Primary data cache 4kb, linesize 16 bytes (2 ways)
Linux version 2.4.20 (vic_yu@cvs2) (gcc version 3.2.3 with Broadcom modification s) #281 Wed Dec 28 14:45:43 CST 2005
Setting the PFC value as 0x15
Determined physical RAM map:
memory: 00800000 @ 00000000 (usable)
On node 0 totalpages: 2048
zone(0): 2048 pages.
zone(1): 0 pages.
zone(2): 0 pages.
Kernel command line: root=/dev/mtdblock2 noinitrd console=ttyS0,115200
CPU: BCM4712 rev 1 at 200 MHz
Calibrating delay loop... 199.47 BogoMIPS
Memory: 6492k/8192k available (1200k kernel code, 1700k reserved, 108k data, 60k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 1024 (order: 1, 8192 bytes)
Inode cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
Buffer-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Page-cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Checking for 'wait' instruction... unavailable.
POSIX conformance testing by UNIFIX
PCI: Fixing up bus 0
PCI: Fixing up bridge
PCI: Fixing up bus 1
Linux NET4.0 for Linux 2.4
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
Initializing RT netlink socket
Starting kswapd
devfs: v1.12c (20020818) Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
Serial driver version 5.05c (2001-07-08) with MANY_PORTS SHARE_IRQ SERIAL_PCI en abled
ttyS00 at 0xb8000300 (irq = 3) is a 16550A
ttyS01 at 0xb8000400 (irq = 0) is a 16550A
Flash device: 0x200000 at 0x1c000000
Physically mapped flash: cramfs filesystem found at block 846
Creating 4 MTD partitions on "Physically mapped flash":
0x00000000-0x00040000 : "pmon"
0x00040000-0x001f0000 : "linux"
0x000d3a14-0x001f0000 : "rootfs"
0x001f0000-0x00200000 : "nvram"
sflash: found no supported devices
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 512 bind 1024)
ip_conntrack version 2.1 (64 buckets, 512 max) - 344 bytes per conntrack
ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
ipt_time loading
NET4: Unix domain sockets 1.0/SMP for Linux NET4.0.
NET4: Ethernet Bridge 008 for NET4.0
802.1Q VLAN Support v1.7 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
VFS: Mounted root (cramfs filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 60k freed
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/net/et/et.o
insmod: init_module: et: No such device
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/net/wl/wl.o
eth%d: 3.90.23.0 driver failed with code 24
insmod: init_module: wl: No such device
Using /lib/modules/2.4.20/kernel/drivers/char/kmemory/kmemory.oEgyébként a cucc egy USR5430, hardverileg egy az egyben WAP54G_v2, csak antennadiverzitást nem tud, az egyik nincs beforrasztva.
Nyomtam is rá próbaképp a linksys fw.-t, semmi gond nincs is vele, csak nincs benne boot wait, és rejtélyes okokból brickelődött állítgatás közben, valószínűeg a kernel.bin sérülhetett meg valahogy... bár ezt már minden DD-WRT-vel is tapasztaltam, gyárival meg csak fw. frissítéskor, de ez esetben még működött a tftp-s felélesztés. -
Tendd
tag
válasz
Intruder2k5 #10490 üzenetére
Jah
.
Mint az elején írtam böngészés közben szakadt meg, egy jutub videó betöltése közben.
Amikor 1 héttel ezelőtt beállítottam nem volt probléma. Egyből elértem a modemet. Ezért állok értetlenül, ráadásul a notebookkal vezetéken és wifin is gond nélkül kommunikál a modem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest