- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20795 üzenetére
Értem. Akkor egyelőre beletörődök a ledek hiányába és próbálok okosodni a Tomato beállításaival kapcsolatban a fórumodban itt Lassan kezd kivilágosodni a fejemben hogy ahonnan letöltöttem az AC56U-nak való k26ARM firmware legújabb 120-as AIO-t, ott van egy VPN file is minden verzió mellett. Ez az Optware? És ez kell ahhoz hogy legyen rtorrentem? Ha letöltöm a legújabb 120-as AIO mellett szereplő VPN-t akkor azt is ugyanúgy kell telepíteni mint a firmware-t? Vagy ez hogy megy?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20793 üzenetére
Kösz a tippet és a firmware telepítési útmutatódat. Benézek majd a fórumodba és biztos lesz valami mód erre. Olvasgatom a Tomato magyar ismertetőjét és 3 script példát is mutat. Ebből gondolom hogy a ledek működésére is biztos van valami script. A Button/LED opcióban is van egy script, sőt ahogy olvasgatom ott elvileg állítgathatóak a ledek jelzései valami pár másodperces gomblenyomásre reagálva. Persze iszonyú zavaros ez nekem, lévén a gyári firmware alapból égeti az aktív ledet, tehát ha a wifi gombot benyomom azonnal kigyullad mind a 2.4, mind az 5Ghz-es Wifit jelző led. Ha rádugok valamit az USB portra, azonnal kigyullad a ledje. A Tomato ilyesmit nem csinál alapból pedig ez evidencia kellene hogy legyen, szerintem. Valószínűnek tűnik amit mondasz hogy ez a legújabb verzió hibája lehet. Elképzelhető hogy megpróbálok egy régebbi verziót is, mert bár halálos rémület van rajtam amiatt hogy a beállítások tekintélyes részéről azt se tudom eszik-e vagy isszák, de az is kezd világossá lenni hogy a gyárival ellentétben a Tomatoval tuti beállítható hogy Kívülről ftp-vel elérjem az usb-re dugott hdd-t.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20783 üzenetére
Kösz a segítséget, de nehéz eset vagyok, ezért kézi vezérlés kell nekem
Elsőre beszéljük meg hova dugjam a PC-m hálózati kártyájából kijövő UTP kábelt? Ha az Asus-ba dugom, ott már nincs internet. Ha a T-s Cisco-ba akkor meg bár van internet, de ha a hálózati kapcsolatoknál fix IP-t állítok, akkor először is választanom kell hogy ipv4 vagy ipv6. Külsőre az ipv4 adja a fix IP cím állítási lehetőségét. Amikor beállítom a 192.168.1.10-et azonnal megszűnik a net. Ez nem feltétlen lenne baj, mivel gondolom most úgyis az Asus-t kell rendbe tenni, csakhogy hiába írom be a 192.168.1.1-et nem jön be a kezelőfelület.
Próbálom beindítani a router első telepítésekor a gépemre került Ac56U-hoz való Firmware restoration programot ahol betallózom újfent a Tomato-t majd nézem ahogy számolja a másodperceket majd mikor megunja kiírja hogy nincs csatlakoztatott vezeték nélküli eszköz. Pedig most kihúztam a Ciscoból a PC-m UTP kábelét és bedugtam az Asus Lan 1 portjába, ahol eddig is volt míg el nem csesztem
Szóval itt elakadtam, és ahhoz hogy ez az írásom a fórumra kerüljön vissza kell dugni a kábelt a Cisco-ba, majd a fix IP címet visszaállítani automatikusra.
Persze asszem ez holnap fog folytatódni mert aludnom kell. -
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20775 üzenetére
nah mégis csak leteszteltem élesben, ugyanúgy vége van a bulinak fél perc után
sztem feladom
upnp alapból nem volt bekapcsolva ebben a gargoyléban, még az elején azt hittem a bekapcsolása segiteni fog de nem.... azóta bekapcsolva maradt, van értelme ujra kikapcsolni vagy hagyjam a fenébe?! a többi dolog ugyanugy ment upnp nélkül is meg vele is
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20775 üzenetére
meg fogom nézni csak dolgozok még, remélem az nem lesz kihatással semmi másra, csak gondolom szabad utat ad mindenre azon az ipn.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20772 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20772 üzenetére
hu köszi, nem is tudtam, hogy van ilyen topic itt a ph-n
majd megkérdezem ott is ha nem megy
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20770 üzenetére
na látod ez nem is hülyeség, meglesem majd
már eleve jó tippet adtál a gargoyléval hogy ezzel stabilabb lesz a router és igy is lett
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20732 üzenetére
hát menüből akartam factory defet kapásból, bár lehet butaság volt hisz frissítés után ugyis alapon van minden csak próbáltam szabálytartó lenni, de csak töltött-töltött és nem történt semmi
itt az ábra mire mentem)
okés, akkor marad a 20mhz, mivel 30 mbites net szétosztásáról van szó, tehát felesleges akkor többet beállitani, csak netezés van rajta, lanon sincsen fájlhuzogatás
nah itt van még két kép az egyik a status fül, hogy szerintetek rendben van e minden, normális e, a másik pedig a részek amikben nem vagyok biztos(wifi AP módban maradhat e, ez volt a def beállitás, illetve hogy bepipáljam e a force clients to use router dns serverst
A qoshoz hozzá sem mertem nyúlni mert bár tudom mit jelent, de elég bonyolult a beállítása, majd lehet később időt szánok rá, bár jó lenne ha nem lenne rá szükség
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20729 üzenetére
felraktam a legfrissebb gargoylét(1.6.1) a TP-Link TL-WR941ND router (v4.1) routeremre.
mindent ugy csináltam ahogy megbeszéltünk régebben, hogy ami rajta volt gyárin factory def majd mehet az upgrade természetesen lehúzott net kábellel, eleve csak átnevezett gargoylét engedte feltenni, ami alapból a neve volt az nem izlett neki(nem érzékelte)
utána vártam 5 percet és valoban el tudtam érni a gargoylét, utána akartam nyomni ezen is egy factory resetet de csak töltött töltött semmi nem történt, ki kell huznom a routert hogy ujra el tudjam érni, sztem vmi bug lehet vagy nem tudom, hát meg mondom őszintén kicsit bonyolult nekem a kezelőfelület mármint az opciók jelentéseivel nem teljesen vagyok tisztában, megy most a net, de valaki tudna segíteni beconfigolni? remélem ezzel stabilabb lesz már ez a tp link rémálom...
ezzel hogy lehet beállitani hogy ne a router legyen a dns server? akármit csináltam, mikor csekkolom winben az adapterinfókat 192.168.1.1 van ott dns servernek, illetve wifinél mit válasszak? AP? és 20 mhz legyen? a többi az világos a wifi résznél
azon is meglepődtem hogy alapból ki van kapcsolva az upnp illetve nem találtam tüzfalat se külön(mármint a beállítási részét) pedig az egyik fő menüpontnak firewall a neve, de ha kell csinálok egy gyors print screent bekarikázva azon beállításokat amiket nem értek vagy nem tudom hogy kell beállitani, ha igy könnyebben tud valaki segiteni
))
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Intruder2k5 #20711 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a 2.4-es verzióval megoldódott a problémám, tudok böngészni torrent mellett, valamint a telefon is lehúzza szépen a mailjeimet. Hála és köszönet
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Intruder2k5 #20711 üzenetére
Köszi, holnap megpróbálom.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Intruder2k5 #20709 üzenetére
Ez van rajta:
Tomato Firmware v1.28.1816
Copyright (C) 2006-2010 Jonathan Zarate
http://www.polarcloud.com/tomato/Built on Sun, 27 Jun 2010 20:10:52 -0700
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Intruder2k5 #20707 üzenetére
1.28-as fw van rajta. Korlátoztam a kapcsolatok számát 250-re, de semmi változás. Ha megy a torrent, az admin fül se jön be.
Ha mewgy, akkor se wifin, se LAN-on nincs net mellette. -
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20632 üzenetére
Egy hete feltettem a legújabb DD-WRT buildet a v3.5-ös 941ND-mre. Ezzel tökéletesen fut. Régi DD-WRT-vel én is szívtam. Valahogy nem volt stabil. Mondjuk a v4-es 941ND szerintem nem a legjobban sikerült vas.
Én azért választottam a DD-WRT-t, mert hihetetlenül egyszerű telepíteni, visszaállítani, és a kezelőfelületben sem veszik el az ember, mint egy RouterOS-ben.
Gargoyle-nél nem találtam visszaállító firmware-t, de azt hiszem a DD-WRT-s visszaállítóval rá lehet tölteni a gyárit.
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20630 üzenetére
miben jobb a gargoyle mint a utóbbi kettő ?
amúgy nagyon köszi
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20628 üzenetére
aha, akkor a végső megoldás úgyis az lesz,
az enyémhez tudsz ajánlani valami jót ?létezik hozzá?
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20626 üzenetére
oksa ha gáz lesz, lehet megpróbálom
az én routeremhez melyik a legfullosabb custom firmware? lehetőleg a legfrissebb is?
ugyanugy kell frissíteni mintha egy gyári FM lenne? csak betöltöm a menüben azt csókolom?amúgy annyit megjegyeznék, hogy szomorú hogy az embernek custom megoldáshoz kell nyúlnia, mert a gyártó aki csinálja a hardwaret, képtelen normális szoftverrel ellátni, vagy legalábbis olyannal ami kiaknázná teljesen az erőforrásokat és stabilan vezérli a készüléket
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20623 üzenetére
hoppá el is siklottam a hozzászólásod felett, amit még előtte írtál
hát olcsón akartam jót
nem akartam majd 20 ezret adni egy routerért....
azért annyira nem tragikus a helyzet, ha nem napi szinten csinálja majd ezt
de most hogy megy, legalább nincsenek rejtélyes oldal be nem töltődések, nem szakad meg a net, megy stabilan, jelentem, veri a netgear 824vpnv2-t
(#20625) Intruder2k5: gondolod hogy attól megoldódna a baj?
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20612 üzenetére
jó, de neked felső kategóriás Asus routereid voltak.
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20587 üzenetére
Noh, most valahogy visszajött az 5g, de ahogy a mellékelt ábra mutatja, valamiért jóval gyengébb jele van most mint a 2.4g-nek. Mondjuk olvastam is, hogy gyengébb, de tisztább jelet ad az 5g, viszont azért ennyire nem gondolom, hogy gyengének kellene lenni. Legújabb ASUS firmware még változatlanul. Érdemes lenne megpróbálni tomatot vagy ezen ez nem segít? :S
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20604 üzenetére
amilyen jó kedvem volt este, olyan mérges voltam most reggel :S
látszólag minden rendben volt vele, viszont tegnap este is eldobta magát egyszer mikor konfigoltam( ekkor szemet húnytam felette), elérhetetlen lett majd ma reggel is egy tápkábel kihúzással kellett kezdenem mert elérhetetlen volt, ilyenkor az config felületet sem érem el. direkt fel lett frissítve a legfrisebb gyári firmwarere, azért elég tré lenne minden reggel ezzel kezdeni
mitől csinálják ezt a routerek? vagy ez ilyen tp-link betegség ?
vagy lehet nem használtat kellett volna vennem ?
lehet ASUS RT-N16 lesz a vége, csak ennyit nem akartam rászánni, de úgy látszik rohadt nehéz megbízható működésű routert venni, ami nem fagy ki sohaaaaaa; ha az se segít akkor külön beköttetek egy netet csak magamnak
-
g.killer
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20597 üzenetére
Igen régi. Akkor megpróbálom ezt a megoldást! Köszönöm a pontos, kielégítő valdzokat!
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20602 üzenetére
okés! nagyon köszönöm a sok-sok helpet, sokat okosodtam!
nem csalódtam ebben a fórumban sem, szokásos ph-minőség -
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20600 üzenetére
hoppá, na ez nekem nagyon értékes infó, lehet akkor át is írom, mi legyen akkor a wan résszel? állítsam vissza autóra? vagy hagyjam úgy már? azt akkor a wan részben is meg a dhcp részben is legyen custom dns server? amúgy ez nem a google,hanem a level3
egyébként akkor ezzel végrehajtom a "router tehermentesítését?" akkor ezután már nem kell mókolnom a windowsban ugye?
egyébként írtad hogy sokkal erősebb hardware van ebben a tplinkben de gondolom nem csak ennyivel tud többet, mármint routereknél csak a nyers hardver jelenti a sebességkülönbséget? vagy a rajta lévő firmware is számít?! gondolom igy közvetlenül elég nehéz összehasonlítani két totál más gyártó routerét
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20595 üzenetére
huh, picit megijesztettél
de végülis igazad van, mert ha nem lesz vele gond meg stabil marad akkor lehet nem erőltetem ezt!
másik: visszatérve az előző dnses kérdésemre, akkor hol is kell ezt pontosan beállítani?
én eddig azt hittem a network/wanos beállításoknál kell ezt betáplálni azt akkor a router mindenkinek ezt a dns szervert szórja szét aki ráconnectel a hálózatra(itt a kép róla):és itt a dhcp-s menüpont is, ahol ha jól látom megint csak lehetne dns szervert beállítani(erről is egy kép):
mi a különbség a két beállítási mód között? mert én régebbi routereknél is mindig az első módszert használtam( igaz mikor csekkolom a hálózati központnak win7en belül az ip adatokat akkor ipv4 dns kiszolgálónál a router ipje van(192.168.1.1
)
-
g.killer
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20593 üzenetére
Bocs nem vettem észre!
Véletlenül átsiklottam felette! Köszi a választ!
Még egyszer bocs! Akkor a válaszom: Igen kék szürke régi. Akkor csere lesz. És akkor szerinted a másik modemmel is ez lehet a baj, hogy öreg és erre is kényes a Tp-link? (Askey RTA 1310) Valaszod előre is köszi! Ezt már biztos észre fogom venni!
Nem leszek ilyen sügér!Sok lett az akkor!
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20592 üzenetére
okés, nagyon kielégítő válasz ismételten
remélem ennek a TP-Link TL-WR941ND (v4.1) -nek a hardwere már bírni fogja a strapát, legalábbis jobban mint a netgeares rémálomnak
custom firmwaren gondolkoztam még, hogy későbbiekben rakok fel, bár nekem még nagyon ismeretlen ez a terep, van értelme? jobban kiaknázná a routerben lévő hardwere teljesítményét? az említett típusra melyiket érdemes felrakni? mondjuk most is azzal kezdtem hogy feltoltam a legfrissebb gyári firmwaret mert valami ősrégi verzió volt rajta
szerk:
ha valaki kíváncsi mit ír a level3 dns szerverre, itt egy kis leírás róla:
" The DNS servers listed above as Level3 will automatically route to the nearest DNS server operated by Level3 Communications, the company that provides most of the ISPs in the US their access to the Internet backbone "
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20589 üzenetére
áhám, gondolom a skype pl ilyen progi lehet
először is nagyon köszönöm a tartalmas válaszokat
már csak 1 dolog böki a csőrömet, olvastam itt egyik kollégától hogy nagyon ajánlgatta az opendnst hogy ezzel tehermentesítsük a routert, de akkor a routerben nem kell külön dns szervert beállitani, hanem hagyjam auton és akkor én külön állitsam be a windowban az open dnsét? de gondolom akkor ezt az összes hálozaton lévő gépben be kéne állitgatni nem?
amúgy szerintetek melyik a legfullosabb dns szerver?
itt van egy lista, amely szerint a level3, ami ha jól olvastam automatikusan a legközelebb dns szerverre csatlakozik?!vagy a gugli dnse?
vagy mind1ik jó csak egyéni izlés dolga melyiket rakom be? -
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20584 üzenetére
Köszi, megpróbálom, bár sokat nem várok tőle, mert most letöltöttem ASUS.com-ról egy régebbit, és azzal is ugyanaz a probléma. Megnéztem a linket, amit adtál és látom, hogy nekik megoldotta. Nekem kiírja firmware frissítés után, hogy manuálisan indítsam újra a routert, én odamegyek, 5 sec-ig nyomva tartom a resetet, aztán elengedem és kikapcsol a router. Aztán megint megnyomom a resetet, visszakapcsol, de halványan világítanak a LED-ek és csak akkor lesz jó, ha kíhúzom belőle a tápkábelt. A réginél a reset gomb lenyomására villogott a LED, és amikor elengedtem, akkor automatikusan visszakapcsolt a router és nem kellett vele így szenvedni.
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20566 üzenetére
Ezt a tomatot már láttam többször is. Ez konkrétan mivel jobb mint a gyári és melyiket kellene letölteni?
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20580 üzenetére
őszinte leszek! én LINKSYS WRT1900AC-t osztogatnék minden kedves előfizetőnek
és még jól is néz ki
komoly szempont egy routernél
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20578 üzenetére
Nekem mondod? nagyon megutáltam
folyamat szakadozott a net, nem töltött be oldalakat, ledobál, néha jó néha nem, nem ajánlom senkinek sem, UPC ajándék volt anno
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20576 üzenetére
wow, talált süllyedt
netgear szutyok az illető
de most cserélem le egy tp-linkre, csak gondoltam kipróbálok 1-2 dolgot rajta még, wpn824v2 izomagy
-
BeLucZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20573 üzenetére
de a secured nem fog sebességlassulást okozni? játéklaggot és egyéb netszakadást? van külön firewall is, mint opció.... akkor most két tűzfal is van?
vagy melyiket lehet igazán tűzfalnak tekinteni
nem könnyítik meg az ember életét a gyártók a girbe gurba beállításmegnevezésekkel -
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20560 üzenetére
Na az még egy érdekes dolog, mert az eddigi routereimnél, fent volt a gyártó honlapján a legelső kiadott firmware is, viszont ennél az ASUS-nál nincs. 1.0 valami volt, és a legrégebbi, ami fent van, az 3-assal kezdődik, szóval a legrégebbit fel se tudom tenni...
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20558 üzenetére
Világít az 5g LED-je, bár azt nem tudom, hogy pislákolnia kellene-e, mert a 2,4, az csinálja, de ez nem.
Egyébként ha firmware frissítés után csinálja ezt, akkor ez elég gyanús azért.. -
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20540 üzenetére
A firmware frissités után még nem tudtam 5g-re csatlakozni, szóval amíg ez a firmware marad, addig ez számíthat, hogy default beállítások lesznek?
Egyébként most reseteltem, de még mindig shit. :S -
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20538 üzenetére
Gyári beállításokat? Én csak reseteltem a routert, miután bekonfiguráltam, és minden oké, van net meg működik, csak valamiért a 2,4ghz-t látom.
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20513 üzenetére
Ez megint ugyanaz a probléma, amivel a múltkor találkoztunk. Valószínűleg a router és a Digi-s switch között nem 100Mbites kapcsolat épül fel.
-
válasz
Intruder2k5 #20509 üzenetére
Csak megemlítettem mint egy reális hiba lehetőséget.
Nem kell kihívni őket, elég egy hozzáértő ember aki megcsinálja. -
válasz
Intruder2k5 #20507 üzenetére
Elképzelhető, hogy a kábel két oldalán más és más a bekötés és ez okozza a gondot, már hallottam ilyenről, egy átkötés megoldotta.
-
Kirlog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20505 üzenetére
Úgy van mint a másodiknál.
-
Kirlog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20502 üzenetére
Nincs modem, csak 1 kábelen jön be a net, szóval szerintem LAN net. Ha kábelt direktbe gépre kötöm és úgy lépek fel netre speedtesten 40 megabit jön letöltésre amennyi kell, és fél napig teszteltem, töltöttem és semmi probléma nem volt. Ha meg routerrel próbálom ugyan ezt, akkor 8 megabit legjobb esetben, van hogy csak 1-2 és letöltésnél elmegy a net ahogy írtam. Köszönöm a segítséget azért, megpróbálok feltenni akkor 1 másik firmwaret, és reménykedek a legjobbakban.
-
Kirlog
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20500 üzenetére
Nos számtalanszor volt már resetelve router, beállítva újra minden és nem jó. Legújabb firmware van fent, és azok amiket leírtál h le kell tiltani egyik sincs bekapcsolva. Amit utolsó pontban írtál a DD-WRT, vagy OpenWrt (Gargoyle) az mennyire "veszélyes" ha felrakom? Csak mert nem igen próbálkoznék ha úgy széttudom barmolni a routerem hogy utána meg rosszabb lesz mint volt.
-
htc07
addikt
válasz
Intruder2k5 #20483 üzenetére
A második routeren nem fut dhcp, se tűzfal, se semmi (csak a wifi, meg a portokon adja kábelen a netet).
[link] átszerkesztettem kicsit a képed, hogy hogy volt eddig. átdugtam a kábelt sima lan portba ahogy mondtad, mostmár jónak tűnik.. semmi mást nem csináltam.
hogy ez mitől logikus azt nem tudom, de köszi, ezt soha meg nem próbáltam volna
-
htc07
addikt
válasz
Intruder2k5 #20481 üzenetére
A második router csak AP módban fut, se tűzfal, se semmi.
A tartományok is stimmelnek, (192.168.1.1 és 192.168.1.2 a két router, mindkettőnek meg lett mondva hogy melyik a saját és melyik a másiké). Az első routernél értelemszerűen kliens portra van csatolva, a kettesen pedig arra, (aminek nem tudom mi a neve [talán upstream?] ahova alapból a modemből jövő ethernet kábelt tolnád)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20466 üzenetére
Lehet mégis jó lesz.... fene tudja mi baja ennek a vacaknak.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20466 üzenetére
Hát üresen nem tudtam hagyni, csak 0.0.0.0 -án. Viszont most már kifele se tud kommunikálni.
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20451 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Intruder2k5 #20446 üzenetére
Nincs masik tap. Ami van, az nem jo, ugyhogy mara hagyom, mert kulonben kibaszom az ablakon... Viszont a reset utan lett egy nyitott wifi csatorna, amire a sajat es baratnom telefonja plusz az ipadem lazan felmegy, de a laptop hiaba csatlakozik azt irja hogy nincs net.
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20432 üzenetére
Mondjuk ASUS routert nem csak wifin lehet feltörni, ha gyári firm fut rajta. Elég csak megnézni hány biztonsági rést tömködnek be csak az idén kiadott frissítések rá. Az N14U pedig egy viszonylag friss termék, linux alapú firmmel.
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20390 üzenetére
Ez jó lehet?
http://hardverapro.hu/apro/belkin_n600_db_5ghz_600mbit_wireless_wifi_router
-
bisiz
tag
válasz
Intruder2k5 #20388 üzenetére
5ghz-es router gondolom nem nagyon van 30-40e alatt, ami jó is.
Láttam már olcsóbban olyat, hogy 2,4-5ghz, de gondolom azért nem ugyanaz. -
atish15
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20368 üzenetére
Thome isdn. Dlink 360r a fekete. Reset mar volt ugy emlekszem
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20323 üzenetére
Na kicserélem a kábeleket és semmi változás.
Most az RT-AC66u van bekötve és gyári legfrissebb firmware. A linkelt ftp-t néztem. Stabil 90Mbps körül jön a cucc.
Gondoltam elkezdek mélyebben foglalkozni a problémával, úgyhogy előrántottam egy wiresharkot és a következő a tapasztalat.
Bár a kliens oldalon csináltam ugye a trace-t, de az látszik, hogy marha nagy a delay köztem és a szerver között (8-10ms). Így evidens, hogy növelni kéne a tcp window méretemet, hogy tolhassa a szerver nyugodtan, mert látszik, hogy ő küldi a cuccot, de megvárja míg az ACK visszaér pár csomag után. Hálókártya settingsnél állítottam receive buffer méretet és látszott is utána a trace-ben, hog szépen felemelkedett olyan 256K-ra ami már azért szignifikáns növekedést kellene eredményezzen, ennek ellenére olyan, mintha a túloldal nem igazán fogolalkozna ezzel.
Most vagy az van, hogy a routerem vagy a upc modem megtöri a tcp sessiont és ő épít fel másik kapcsolatot amiben nem tudom ezt szabályozni, de ezt azért kétlem, mert annyira ezek nem okosak.A torrent gondolom azért ment jól, mert ott sok peer-től jött a cucc és ha ugye 1 peer-tőltudok ennyivel szedni akkor aggregáltan lejön a 240Mbps. De ugye az ftp jó arra a célra, hogy 1 host-ról tudok tesztelni.
Viszont most hirtelen nincs új ötletem.
Nektek?Szerk:
További igazolás a fennti elméletre, hogy ugyanerről az ftp-ről két párhuzamos letöltés = 2x letöltési sebesség (aggregálva). Tehát látszik, hogy egyetlen TCP session-re korlátozódik a probléma. -
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20322 üzenetére
Volt már dolgom UPC szerelőkkel. Többnyire nagyon korrekt és gyors volt az ügyfélszolgálat és a szerelőkkel is meg voltam elégedve (talán az utolsó kivételével). Soha nem problémáztak. Egyszer beszóltam, hogy gyakran dobálja el a jelet, jött a szerelő, bemérte, cserélte a modemet. Még laptop is volt nála (ami nagy szó ebben az országban
) A telefonos hölgyek nem akarták párszor az igazságot, de végül csak meg tudták oldani ők is. Viszont hallottam utóbbi években, hogy őket is utolérte a rezsicsökkentés. Mondjuk a fenti probléma nagyon user error gyanús, tehát ha a modemig ok, akkor tényleg nem az ő problémájuk.
Szűrőd szerintem azért nincs, mert digitális tévéd van. Analoghoz kell, mert bezavar.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20319 üzenetére
Köszi az infókat, azért letesztelem majd délután.
Közben annyi kiegszítő hozzá, hogy tegnap mielőtt írtam csak speedtest-et nyomattam és onnan volt a 80Mbps adat. De ezt az értékt korábban a wrt320 mondjuk torrent alatt sem lépte át, tehát valós volt. Közben most reggel lekaptam egy file-t szintén torrenten az asus-al és jött 30MB/s-el korrektül, szóval csak lesz itt valami a routerrel (mármint a régivel). -
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20319 üzenetére
Oh. Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. Hát ugye az UTP kábelnek sem végtelen a csillapítása...
Azért a Diginél hogy lehetnek ennyire lámák?
Viszont a UPC a tévés koaxon nyomja a lakásba. Onnan elosztó, rá egy szűrő a tévéhez, aztán F csati és modem. Ha a modem előtt gond van, akkor nem jönne át direkt kötéssel sem. Én gondoltam rá, hogy DD-WRT visszafogja a routert, de azért a kölcsön AC66U-nak hasítani kéne gyári firmmel. Szóval prime suspect még mindig a rövid UTP kábel. Suspect Zero meg legyen a modem. Ha nem oldódik meg kábelcserével, akkor be kell szólni UPC-nek, és kijön a bácsi műszerrel, meg tartalék modemmel, és leméri a netet.Modemre esetleg rá lehet kukkolni. Általában 192.168.100.1-en lóg. Receive Power Level ami érdekes lehet. -10 és 0dbmv közötti érték a normál.
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20316 üzenetére
Melyik kábelre gondolsz? A modem előtti koax (vagy nem tudom digi min ad)?
-
Jedster
tag
válasz
Intruder2k5 #20314 üzenetére
Ezzel most újat mondtál.
Tehát a modem a PC-t ki tudja szolgálni, de a routert már nem szereti? Lehet, hogy nekem is ezért laggol a routerem?
Mondjuk ha tényleg így van, akkor tehet oda akármit, akármilyen kábellel. Akkor be kell méretni a vonalat a szolgáltató szerelőjével.
-
RiddleR
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #20310 üzenetére
Kábelt nem cseréltem, de sima cat5e fél méteres aligha problémás. Külön van modem a szolgáltatótól ha erre gondoltál. Az pedig bridge módban üzemel.
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20303 üzenetére
ment pü
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20301 üzenetére
újraindítja elvileg a routert és ennyi. ugyanúgy piros x marad az óra mellett az internet kapcsolatnál
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20299 üzenetére
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20297 üzenetére
csak az első két mezőbe írjak akkor? a többit hagyjam úgy, ahogy van?
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20295 üzenetére
esetleg így, hogy látod már vmi ötlet? mert én már kipróbáltam, amit írtál, de nem működik úgy se. itt pl, ha a wep key-hez, akármit írok (generátorral is) nem fogadja el.
próbáltam úgy beállítani, ahogy láttam 1-2 oldalon a neten. lépésről lépésre azt csináltam, de csak nem lett jó az se.
gondolom a win alatt nem kell csinálnom semmilyen kapcsolatot?! mert ott például csak azt tudom kiválasztani, h felhasználónevet és jelszót igénylő kapcsolat. olyan nincs is, h automatikusan minden neélkül kapcsolódjon a ntehez, pedig, ha jól emlékszek olyannak kellene lennie, nem?! -
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20293 üzenetére
Digi van, amihez a szerződében van felhasználónév, meg jelszó. Fogalmam sincs, h régebben hogyan lett beállítva, én kb 4 éve hozzá sem nyúltam, amióta digis vagyok
-
madafaka77
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20289 üzenetére
ok, sikerült a reset, látom a menüt, viszont a varázsló se tudja beállítani a dolgokat. eddig úgy volt a netem, h nem kellett megadnom semmit még egy win reinstall után sem, hanem alapból volt net. melyik kapcsolatot kéne választanom a router beállításánál: pppoe, dynamic ip vagy static ip?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5 #20282 üzenetére
Nem figyeltem, igazad volt, köszöntem!
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20278 üzenetére
Külső táp van hozzá, majd megpróbálom egy másikkal! Köszi a segítséget!
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20276 üzenetére
Reseteltem, így beengedett az admin, admin-nal, de nem jó a sebesség! Három mérést csináltam. első 18 mb, második 7,5, harmadik 8 mb. Jobb volt a DD-WRT firmware, de valami más gond is lehet!
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20274 üzenetére
Felraktam, kiírta, hogy újraindítja a routert, de most meg nem enged be, mert jelszót kér! Próbáltam azt is ami volt a DD-WRT-n és az admin,admin-t is, de egyiket sem fogadja el!
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20272 üzenetére
Köszi, kipróbálom! Ha nem jelentkezek akkor nem lett jó!
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20269 üzenetére
Nem bánnám én sem, de nem tudom mit csináljak vele! Tudsz valami tippet adni? Nincs erre a típusra Tomato firmware? Kipróbálnám azt is, hátha jobb lenne, de nem találtam. Vagy teljesen más lehet a gond?
-
Jocky
tag
válasz
Intruder2k5 #20267 üzenetére
-
KismAji
tag
válasz
Intruder2k5 #20255 üzenetére
Egyelőre marad akkor az áthelyezés. Utána nézek ennek a csatorna beállításnak, mert sajnos csak távsegítséget tudok nyújtani a beállításában mivel sajna 180km-re van jelenleg a barátnőm akinél van a router.
Köszi a segítséget
-
KismAji
tag
válasz
Intruder2k5 #20252 üzenetére
Hello, nincs más látható wifi. Még úgy is komolyan árnyékolhatja a jelet, hogy kb a 1,5-2m-es ajtó van és az mindig nyitva van?
-
BlackSoft
addikt
válasz
Intruder2k5 #20239 üzenetére
Minden a legfrissebb, és a gyári beállításoktól amiket én beállítottam, egyiknek sincs távolról sem köze a sebességhez, vagy valamilyen olyan beállításhoz, amit gyárin kell hagyni...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20235 üzenetére
Végigpróbálgattam az összes lehetőséget hátha elutottem egy karaktert a jelszóban és igy volt, most bent vagyok szerencsére user error volt.
Nem ment az ezsetup dolog de már mind1 is. Köszi azért -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20233 üzenetére
Network error: Connection refused kábelen is.
Kéne valamit csinálnia 10 mp nyomásra a ledeknek mert nincs változás 10 mp után sem nagyon. (lehet letiltottam wps-t, ez nem tudom jelent-e vmit) -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20230 üzenetére
Ahha
Nincs csak wps gomb, az lesz gondolom (connection refused)(wifin vagyok)
És azokat a lenti parancsokat hogy adom meg puttyban majd? Egyesével?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20228 üzenetére
Telnetet engedélyeztem win-ben de ez a putty semmit nem mond. Cmd-ből kéne valami parancsot kiadnom?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20226 üzenetére
le van tiltva telnet és ssh is
Hogy kell inditani ezt a putty-ot meg ezt a telnetet?
-
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20202 üzenetére
Köszönöm a válaszod akkor hanyagolom az OpenWrT-t akkor egy tomatot tolok fel
És köszönöm a linket a segítséget és a leírást!
-
Shepherdke
tag
válasz
Intruder2k5 #20203 üzenetére
Értem és köszönöm a segítséget. Próbálkozok ott.
-
Shepherdke
tag
válasz
Intruder2k5 #20176 üzenetére
Köszi a segítséget.
Viszont lenne még egy problémám. Számomra annyira kaotikus ennek a Thomson-nak a werbes felülete, hogy nem találom a DMZ-részt.
Tudsz esetleg ebben segíteni? -
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20187 üzenetére
Hát én is előre haladnék. Néztem macerás megoldani a downgrade-et. Szerintem tomato lesz. Esetleg vélemény az openWRT-ről vagy ez ugyan olyan mint a tomato? Nem volt dolgom még velük.
Nagyon köszönöm a linket és a segítséget ezen a késői órán! Jó éjt ! -
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20185 üzenetére
Még lehet egy downgrade-el bepróbálkozok pcforumon olvastam valahol hogy valakinek segített bár az egy 2012-es beszélgetés volt. Vagy véleményed szerint esélytelen?
-
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20183 üzenetére
Gépen tiltottam az adaptert és utána engedélyeztem újra.
-
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20181 üzenetére
Setup fül--> Basic Setup és ott alul Static DNS 1, Static DNS 2
[link]KÉP -
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20177 üzenetére
Sajnos a google DNS kiszolgálói se segítettek ezen.
Őszinte leszek szeretném elkerülni egy okosított rendszer feltelepítését. A család nem értékelné. Persze végső megoldás lehet ez leszUPDATE:
Akkor régi router a gond értem. Tomato kellően stabil mert ez a router 0-24 megy és elég komoly adatforgalom megy rajta keresztül.
De lehet megsürgetem a mikrotik beszerzését -
andronymus
tag
válasz
Intruder2k5 #20177 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Beállítom. Kérdésem az lenne hogy mi okozhatja ezt ha tényleg szinte gyári a beállítás vagy ez így passz? -
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20171 üzenetére
Köszi a linket egyenlőre ezzel jó bár nyugtával dicsérd a napot!
Köszönöm szépen a segítséget! -
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20168 üzenetére
http://tomato.groov.pl/?page_id=164 esetleg ezek közül melyiket érdemes?
-
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20165 üzenetére
Beállítottam így se:/ még előlről megpróbálom reset és újra az egész hátha
-
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20162 üzenetére
Közben megindult! Nemtudom mitől de magától utána megint visszaesett érdekes
-
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20162 üzenetére
A klienssel nincs baj szerintem mert szűk 2 napja még a régi routeremel tökéletesen ment és nem csak a torrent letöltések lassúltak hanem az összes :/ kicsit el is vagyok keseredve Linksys-ről nagyon jókat hallottam
-
pekka93
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #20160 üzenetére
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20137 üzenetére
És ,ha úgy is rossz lenne a net ,hogy bedugom a gépbe ,akkor mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest