Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    Sziasztok!

    Nem tudom, mennyire vág ide, inkább csak érdeklődés, mint igazi hiba, de normális, hogy a frissen vásárolt Linksys Velop WHW0303 hármas mesh szettel elég harmatos a wifi sebesség?

    A lefedettséggel nincs gond, pontosan ugyanitt és ugyanígy volt a Huawei AX3 routereken összerakott mesh-em, aminél nem a sebesség volt a gond (pedig csak a kétmagos, olcsóbb verziók voltak), sokkal inkább az, hogy meshként időnként elég bugosan működtek. Gigabites Telekom ONT van, onnan adtam neki ethernet kábelen az áldást, jött is szépen 800-900 Mbit/s, ahol ideális helyzetben voltam.

    Igaz, hogy az AX3 egy WiFi6-os router volt, a Linksys most meg csak WiFi5, de azért AC-s routerként is morgok, mikor tiszta rálátással 300 Mbps jön, vagy még annyi sem...
    Főleg akkor bosszantó, mikor rengeteg nyers videót kéne feltöltenem, vagy éppen le.

    A helyzeten most meglepő módon segített az, hogy Bridge módba raktam a Linksyst, így már 500 Mbps körül is jön néha, ez már egyébként nem rossz, de nem bánnám, ha az elméleti 867-hez még kicsit közelebb tudnék jutni.

    Interferencia nincs, Telekom WiFi természetesen kikapcsolva, kertes házas környezetben lakunk, csak a 2.4 GHz-en kacsintgat be ez-az, de az is nagyon gyengén. A Linksys féle Channel Findert is próbáltam, kézi beálltásokat is, Netspot alapján, de örömmel veszek bármilyen tanácsot.

    Vagy csak egyszerűen ennyit tud egy AC router, a Linksys meg az extra szolgáltatásai miatt lassabb még annál is (amiket a Bridge móddal kilövök)? Nekem az AC teljesen kimaradt, annak idején az Asus RT-N18U nagyon szépen kiszolgált, onnan ugrottam az AX-es Huawei-ekre.

Új hozzászólás Aktív témák