Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
entoni1989
tag
Sziasztok srácok, egy kis segítségre lenne szükségem

Adott egy Asus N751JX-T7233D notebook és egy Asus RT-AC66U router
.1000 Mb/s netcsomagom van, ez kábelen összekötve a laptoppal jön is 900-1000 Mb/s közötti érték a telekomos routeren. Viszont mikor az Asusra kötöm ott csak ilyen 200 Mb/s közötti érték jön, Wifin pedig alig éri el a 100 Mb/s-ot, pedig szerintem mint a laptop mint az asus routernek át kezelnie kellene ezt a 1000 Mb/s sebességet. Úgy vélem valami beállítási gond lehet a dologban, ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit hogyan kell konfigurálni, hogy az Asus router wifijén jöjjön a kábelen mért sebesség és az a laptop is tudja fogadni, mert gondolom tudnia kellene. Köszönöm
-
krealon
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
"Van egy ASUS RT-N10E routerem. A gondom az lenne, hogy valamiért gyenge a wifi része. 120-as netem van, gépen 100-110 megvan(routerbe van dugva a kábel) wifiről viszont iszonyat lassú a net. iPhoneon és Xboxon is csak 30-35mb/s-t tol. Valamit tudok vele kezdeni?"
Mivel ez a router csak 100 Mbps LAN / WAN portokkal es 150 Mbps kapcsolati sebessegre kepes wifivel rendelkezik, igy az altalad mert eredmenyeknel jobbat nem lehet kihozni belole.
Ha szeretned kabelen kihasznalni a teljes 120 Mbps-t, akkor ahhoz minimum gigabites portokkal rendelkezo eszkoz kell. Ajanlo a "Milyen routert?" topik osszefoglalojaban talasz.
A wifin keresztuli sebeseg noveleshez nem eleg a routert fejleszteni, a kliens eszkozoknek is tamogatnia kell a fejletteb szabvanyokat.
Egy 150 Mbps kapcsolaton, optimalis esetben, 40-50 Mbps atvitel valosithato meg, mert a Wifi nem kabel. -
IntelKiller7
nagyúr
Hali. Van egy ASUS RT-N10E routerem. A gondom az lenne, hogy valamiért gyenge a wifi része. 120-as netem van, gépen 100-110 megvan(routerbe van dugva a kábel) wifiről viszont iszonyat lassú a net. iPhoneon és Xboxon is csak 30-35mb/s-t tol. Valamit tudok vele kezdeni?
-
szőr Artúr
tag
válasz
mikk2000
üzenetére
Az, hogy hulladék a digi szolgáltatása, az a wifit nem igazán befolyásolhatja.
De...
Valóban a wifi akad vagy a router van túlterhelve esetleg és kábelen is éppolyan rosszul, akadozva tölti be az admin felületet? Esetleg nem is a szolgáltatónál van a baj, hanem a routereddel?Ha a wifi, akkor... huhh... annak sajnos rengeteg oka lehet. Extrém esetben akár az is, hogy a szomszédodnak van egy rosszul(???) bekonfigurált PS4-e. (nem hülyéskedek, playstation tényleg képes elnyomni a 2.4GHz-es wifit, csak arra nem emlékszem, hogy hogyan)
De (sajnos konkrét ismeretek híján csak a tapasztalat alapján) a wifi elég érzékeny jószág, mint általában a vezetéknélküli kommunikáció. Nálunk van a lakásban egy pici Bermuda háromszög (és ilyet már több embertől hallottam), ahol a wifi is elmegy rendszeresen, meg a mobil térerő is és senki sem tudja az okát. Nálam a routertől úgy 4-5m-re van ez a pont, miközben a lakás másik végében is gond nélkül megyeget.Szóval először megnézném, hogy amikor akadozik, akkor kábelen mi a helyzet.
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kösz, erre én is gondoltam, csak wifiről nem ajánlott... Főleg hogy fw frissítés után load defaults illik, azután meg a wifi nem igazán hozzáférhető mivel törlődik minden...
-
-
mikk2000
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia, elvileg én is tudom hogy nem...
-
-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
Én a falfúrót javaslom.

-
mikk2000
őstag
Hellósztok, nem annyira gond inkább kérdés, TPLink TL-WR740N digiről hajtva. Ha vacakol a digi, az okozhat olyat a routernél hogy maga a wireless hálózat is instabil? Értsd magát a router konfig oldalát is nehezen és lassan tölti be majd meg is szakad?
-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
Az álmoskönyv szerint WDS kapcsolathoz azonos gyár azonos chipset,....,(azonos minden
) kell. -
FirstTripla
tag
Sajna arra nem emlékszek,hogy mennyi volt, most jelenleg automatikusra állítottam az 5Ghz-es wifit. Bár most sikerült letesztelni egy laptoppal, ott kb 210/200 volt a sebesség viszonylag közel a routerhez, de nekem ez már megfelelő. A nagyobb gond, hogy a wds kapcsolódás se 741-esnél, se 1043-asnál nem megy.

-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
Aztán megemelted a sávszélességet...
-
FirstTripla
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát elvileg régiót nem állítottam be, és az automatikus időzóna ezt kapta: (GMT+01:00) Berlin, Stockholm, Rome, Bern, Brussels
-
válasz
FirstTripla
üzenetére
Milyen régió van beállítva a wifi-nél?
-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
"...nem sikerült az 5ghz-es wifi channel beállítását 48 fölé helyeznem..."
Bizonyára nem "világvevő" a rádiós egysége.
-
FirstTripla
tag
Na utóbbi napokban nem sok időm volt foglalkozni a routerrel, de azóta a tanácsotokra inkább a Tp-link 1043nd-t kezdtem alként beállítani, de ugyanoda jutottam. A fő routerem C9, IP-je 192.168.0.1, DHCP ON, alrouter 1043nd, IP-je 192.168.0.2, DHCP OFF, WDS ON, viszont szintén nem érem az internetet. Annyi az érdekesség, hogy a fő routerre csatlakozva és belépve a beállításokba látom a routert a wireless statics menüben, valamint tudom pingetni, és ráadásul belépni a 192.168.0.2-es admin felületbe innen. Innen megpróbáltam az alrouter adminfelüleltéből pingetni, és minden eszközt tudtam pingetni, jól.
Ha az alrouterre vagyok csak csatlakozva, akkor gép ugyan nem kap IP-t meg semmit, de amikor dhcp-vel engedtem, akkor is a diagnostic menüpont alatt tudtam routerből pingetni a fő C9-es routerem.Valamint még mindig nem sikerült az 5ghz-es wifi channel beállítását 48 fölé helyeznem, nem tudom mi lehet ez a gond.
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, mert most router módban van... Csináltam egy hardreset-t, egyből AP-nak állítottam be, működött is rendesen. Aztán megváltoztattam az SSID-t (gyári ASUS-ról másra) és azóta a hardreset sem segít... látszik a wifi, de csatlakozni nem tudok, mert bár helyes a jelszó, nem fogadja el. Feladtam...

-
válasz
Hacsa0415
üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
Hacsa0415
csendes tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy mennyiért és milyen routert érdemes venni egy nagyobbacska lakásba? Mivel a tp link 841n még mindig egy nagy sz... rossz. (Firmware frissites ota, gyakrabban dobál le) bocsi, rossz topic
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És mi lehet az oka annak, hogy nem azon van?

-
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elérem a 192.168.0.1-n, és a 192.168.100.1-n is...
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
192.168.1.1
-
-
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Csak WAN IP-t találtam, de gondolom ez így normális mivel a Telekom router felöl érkező kábel a WAN portjába van csatlakoztatva.
Vagy arra az IP-re gondolsz amin keresztül böngészőből elérem?
-
assemble
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kozben meg egy probat meger alapon visszaraktam a gyari szoftvert E4200-ra, es most latom, hogy ezzel is 800+ Mbps-t tud WAN-rol
Lehet, hogy megsem kell uj router. Meglepo, hogy tomato-val miert ennyivel lassabb?
(pedig ezerszer inkabb azt hasznalnam) -
-
xXxian
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
NTFS.
Amíg AP módban volt az Asus, látta - csak a nyomtatót nem. Most, Router módba van nyomtató, nincs külső vinyó...
-
-Solt-
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Menüből, van valami "varázslója"...
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Adott egy Telekomos Sagemcom router, erre van csatlakoztatva egy RT-N12D1, aminél AP módban nem tudok csatlakozni a wifi hálózatra... látszik a hálózat, de egyik eszközzel sem tudok csatlakozni. Ha router módban van az RT-N12D1, akkor működik minden normálisan.
Mi lehet a gond? Gyakorlatilag teljesen kuka vagyok a témához, a türelmet előre is köszönöm!

-
korcsillio
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm,próbálkozok
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
Mivel nem egységes a hálózat kezelés így szakadás van az eszköz váltások között, van olyan kliens eszköz amelyik ez jobban és van amelyik rosszabbul viseli. A kliens eszköz wifi beállításai között kellene szétnézni.
-
xXxian
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi,
Átállítva, most nyomtató működik, a háttértárra azt írja leválasztva. Ha eltávolítom a menüben majd fizikailag is, aztán visszadugom semmi sem változik...
X
-
korcsillio
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tc7200 és Wr841n.Eddig egy lumia 930 és egy S5 is mindig csatlakozott,most egy honor 7 van az nem akar.
-
-
-
válasz
korcsillio
üzenetére
Milyen típusúak a router-ek?
Az új eszközön is azonos a SSID/jelszó páros? -
venndi
csendes tag
válasz
venndi
üzenetére
Nem működik, amikor a tel kábelt a bedugom a DSL-be, a telefont pedig a "FON1"-be kötöm, akkor egy hosszú "tűűűűű" hang van, szal nincs az a "tü-tűűűű"... hang, hanem állandóan csak végig "tűűűűű" hang van. Szpliterrel vagy anélkül, ugyanaz a helyzet.
Az közrejátszhat, hogy a net szolgáltató annex A-t közvetít, ez router pedig annex B és J?
-
korcsillio
addikt
Sziasztok.Van két routerek ugyanaz a ssid és jelszó.Eddig a telefonom mindkettőre csatlakozott de vettem egy másik készüléket amivel mindig újra kell csatlakozni ha a ház másik részében vagyok.Milyen beállítással tudnám ezt kiküszöbölni?
Remélem valamennyire érthetően írtam
-
C_hris
tag
Sziasztok,
A következő a problémám, van egy TP-Link WR841N routerem, de időnként megszakad az UTP kábeles kapcsolat a gépen, kis felkiáltójel van a hálózat ikonnál. A wifi továbbra is működik. Ha újraindítom a routert, az megoldja a problémát, de ezt minden nap eljátssza egyszer-kétszer. Firmware-t frissítettem a legújabbra, de semmi hatása nem volt.
Tudja esetleg valaki mi lehet a probléma és mi lenne a megoldás, új routert kellene vennem? -
venndi
csendes tag
válasz
Gyurka6
üzenetére
Frissítettem a legújabbra, 6.5-re, de ez se segít, állandóan a DSL verbindung verbrochen-t írja, és az IPv4-nél is gond van a test szerint ami látható az egyik képen. Van valami ötletetek mit kellene még beállítanom ezen kívül ami a képken látható? Tehát ez a szolgáltató honlapjáról a beállítási útmutató TP LINK
Ez pedig ahogy én beállítottam a fritzboxot FritzboxMi lehet a gond? Lehet hibás a router?
-
válasz
assemble
üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Az Asus gyári firmware elég sokat tud, sok olyasmit is ami más eszközökben csak CFW alatt elérhető, Tomato alapú a gyári firmware. -
venndi
csendes tag
Sziasztok!
Fritz!Box 7362 SL beállítási gondok akadtak, vagy csak simán hibás a router.
Beállítottam mindent amit tudtam, a szolgáltató által adott pdf leírás alapján.
A Régi router egy TP LINK TD 8901 N. A fentebb említett routert kaptam, gondoltam megcserélem a Fritzboxra a régit. Ez a beállítás szerepel a régi routernál [link]A gond az, hogy az ADSL kábelt valamiért nem ismeri fel, ez a helyzet mint ezen a képen [link] , "verbindung unterbrochen". Kellene még valamit beállítanom azon kívül ami a szolgáltatói leírásban szerepel? A fritzboxon 6.03-as verzió van jelenleg, a legújabb a 6.5-ös, de nem tudom letölteni, csak online módban lehet frissíteni, csak hát ha a fritz nem csatlakozik a netre, akkor online módban nem tudom frissíteni, ha ez segítene. A kábel telefon kábel jól van bekötve az RJ45-ösön, a 4-es és 5-ös pinre van bekötve a telefonkábelben levő 2 szál.
-
assemble
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Koszi! Utanaolvastam meg es egy tippet megprobaltam: a tomato-ban engedelyeztem a BCM_NAT-ot, es ezzel kb duplajara ugrott a sebesseg (200/200-at merek vele) - ez igy mar joval jobb, de meg mindig lehetne hova javitani. De akkor valszeg a router tud hardveresen ennyit, es jobbat kene venni ha ki akarom hasznalni a nagyobb savszelt, igaz?
Es van valami info, hogy milyen router-ek tudnak ilyen hardveres nat-ot, illetve h milyen router-ekkel tudok valos 1 Gbps-t elerni WAN-rol? Az se hatrany ha van rajuk valami normalis custom fw (tomato, ddwrt, ilyesmi) - gyari router szoftverekkel eddig kb csak negativ tapasztalataim vannak, mig a custom-ok atomstabil teljesitmenyt nyujtottak.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Milyen router beállítási probléma lehet, hogy egy androidos telefonon látszólag rendben van az internet, full sávszél van szuper pinggel, működik a böngésző, stb... de jópár appnál gond van. Pl. olyan játékoknál amelyiknek Facebook-os bejelentkezése van, nem jelentkezik be, csak tölt, és tölt. A Google Play áruházban az ikonok ábrái csak sokára jelennek meg. Vagy pl. a Zedge appban nem töltenek be a (háttér)képek.
De ahogy átváltok mobilnetre mindenezek a gondok azonnal megszűnnek, megjelennek, betöltenek. Másik telefonnal is ez a helyzet.
Router: Asus RT-AC66U a legújabb Merlin firm-el... -
-
-
assemble
addikt
Linksys E4200 - tomato-val hasznalom, teljesen jo es stabil, viszont most 120-rol 1000 Mbps netre valtottam, es nem nagyon akar tobbet hozni 100 Mbps-nel. Azt mondana erre az ember, hogy biztos nem birja, viszont ami a furcsa, hogy ha lokalisan masolok egyik geprol a masikra, akkor birja kb a gigabit-et (de olyan 700 Mbps-t legalabb). Szoval miert lehet az, hogy WAN-on ennyivel kisebb a savszel, mint LAN-on gepek kozott?
-
Exfury
tag
Sziasztok!
Hónapok óta szolgál nálam egy RT-N12D1-es router és sokszor észreveszem, hogy nincs szabad RAM és lassul a router. Nincs-e esetleg valakinek tapasztalata valamilyen nem gyári fw-el kapcsolatban, esetleg van-e amit tudnátok ajánlani?
Üdv, és köszi előre is

-
Bolobi
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám egy Asus N18U routerrel hogy pár napja megkerkűlt.
Elkezdi ledobni az eszközöket mind1 hogy wifi vagy kábel, nem egyszerre hanem sorban akár fél óra eltéréssel de vissza nem tud csatlakozni semmi, wifi ip cím lekérésénél beáll, lan nincs internet, és routerbe se enged belépni: beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik. Az IP-cím vagy portszám módosult......
Egyszer már végig játszottam hogy reset a routeren újra beállít jó is volt 2 napig.
Net az Digi 200/100, 2 lan eszköz, 3wifi kb állandóan.
Találkozott már valaki ilyen problémával? Mi lehet a gond?
Segítségeket előre is köszönöm!
Up.: 1éves a router eddig semmi gond nem volt ugyan ezekkel a beállításokkal -
-
xXxian
senior tag
Sziasztok,
Korábban nem mindenben fogadtam meg, amit a "milyen routert" topikban javasoltak s egy RT-N53-at vettem az inkább ajánlott RT-N18U helyett.
Az 53-as végül is működött hiba nélkül, de valóban gyengécske lefedettséget képes produkálni, szóval most mégis megvettem az N18U-t.
Szivtam 1,5 estét a beállítással, végül egy reset megoldotta a csatlakozási problémát. Szóval WiFi van.
Gondoltam kihasználom az USB portok nyújtotta lehetőségeket így a 3.0-ra rádugtam a külső vinyót amin a filmek vannak, s ami eddig közvetlenül a TV-re volt kötve. A 2 notebook-on látszanak az állományok, kis keresgélés után a filmeket a Samu TV-n is megleltem. Kettőbe vagy háromba próbáltam belenézni kevés sikerrel. Volt olyan hogy egyszercsak fekete képernyő, se kép, se hang. Aztán olyan is volt, hogy kiírta hogy nem támogatott formátum (ez kamu, egy ki/bekapcs után már lejátszotta). Meg olyan is, hogy az eszköz (a router) nem elérhető...
A 2.0 portra kötött nyomtatóval sem voltam szerencsés. Ez egyébként egy Canon MP540, és semmilyen eszköz nem látja, hogy van egy nyomtató a hálózaton. Megnéztem a router beállításait, ott a nyomtató, de le van tiltva. S nem tudom feltiltani.

Ez így összességében meglehetősen idegesítő. Tudom, hogy ez a megoldás nem egy NAS szerver így, de nem kellene a dolgoknak kicsit jobban működnie? Akciós volt a router, (16k), de most annyival vagyok bentebb, hogy a ház eldugottabb zugaiban is van Wifi.
Tudtok valamilyen megoldást? Vagy küldjem vissza 14 napon belül?
Ja, s egy utolsó kérdés: UPC modemre van kötve kábelesen. A beállításban ilyen esete az az ajánlás hogy mint Access Point működjön. Ez így ok? Vagy állítsam át?
Köszönöm előre is ha kapok hasznos tanácsokat.
X
-
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Na új fejlemények: Most a 741-ben a DHCP bekapcsolva és default gateway valamint primary dns is *.*.0.1 (fő router cime), ennek pedig *.*.0.2, Most ha fellépek a 741-es hálózatra, melynek más a neve és jleszava is direkt, akkor kap egy IP címet, viszont a C9-ben is olyan mintha egy másik IP címe lenne ugyanabban a tartományban (vagy csak nem dobta még el a régi címet, mert 2 óráig megőrzi, szóval lehet azért van még ott), valamint most már látja egymást a két router és lehet pingetni egymást. Mi lehet a gondja, hogy internetet nem ér el attól függetlenül h látják egymást a routerek? Elvileg mindent (#30916) alapján csináltam, és sajna így se jó még.
-
FirstTripla
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Valószínűleg az lesz majd, bár most azért szeretném beüzemelni, hogy működik-e. Most felraktam ugye a legfrissebb gyári firmware-t, ezzel már a C9-es routerem legalább jól látja a MAC címét, vagyis félsiker, viszont eddig nem volt még internet kapcsolat a 741-esen sajnos.
-
Hacsa0415
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi szépen, sikerült!
-
válasz
FirstTripla
üzenetére
Én mindenképpen a jobb eszköz használnám.
-
FirstTripla
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Egyelőre még nem, de lehet az lesz, bár most éppen frissítem a firmware-t a 741-esen és végre nem kék hanem a zöld hátteres tplink van

-
válasz
FirstTripla
üzenetére
A 1043ND-t is próbáltad már másodlagos eszköznek?
-
FirstTripla
tag
válasz
Hacsa0415
üzenetére
Én is most ugyanebbe a helyzetben vagyok sajnos az új routerrel. Eddig a Tplink wr1043nd volt az elsődleges routerem *.*.1.1-en és mellé a wr741nd V1 es router (2009-es firmware-rel
), és tökéletesen működött, hogy wifin keresztül erősítette a jelet, és kábelen is lehetett használni. Sajna tegnap amint elkezdtem volna beállítani az új C9-es mellé ezt, hogy továbbra is tudjam ismerősnek tovább küldeni a netet (elég neki a 15-20mbit/s bőven) sajna nem tudtam belépni a routerbe kábelről, ezért resetelni kellett. Azt kell tudni, hogy kb fél éve már a fő router *.*.0.1 -re változott, viszont tudtommal a 741-es router *.*.1.2-ről nem állítottam utána. Az az érdekes, hogy eddig működött ilyen üzemmódban, valószínűleg saját DHCP-vel mivel már nem volt azonos hálózatban a fő routerrel egy ideje, de most (C9-es *.*.0.1 -en van) és se *.*.1.2 (bár lehet ennek nem is kéne menni-e) se *.*.0.2 címre beállítva a 741-es routert, nem tudja elérni a főt, pedig az alapértelmezett útvonal be volt állítva a *.*.0.1-re és a primary DNS is szintén erre, vagyis az fő routertől akartam kérni az IP-ket.Még egy furcsaság, hogy amikor az utóbbi beállítás van, akkor ha a fő routerre belépve wifi-s eszközzel, azt látom a 741-es router kliensei között, viszont a *.*.0.1-et nem éri el, pingetni se tudja, és internetet se kap.
Ha a 741-es router *.*.1.2-es címen van saját DHCP-vel és nincs a másik router megadva, akkor a fő routerben a wireless->statics -ban látom de csak a MAC címét, bár abból az első érték különbözik 00 helyett 06-ot látok. Nem tudom régen hogy ment de dühítő egy picit.

-
Hacsa0415
csendes tag
Sziasztok ismet. A problema nem oldodott meg a resettel es a firmware frissitessel, igy arra gondoltam, hogy megprobalom ezzel a bridge modszerrel. (Van 2 routerunk) Megprobaltam megcsinalni de nem mukodik ez sem. Nem is erzekeli, valszeg en rontottam el valamit. A fo router az a 841n es amit hidkent hasznalnam az egy 741. A fő routert nem piszkaltam, viszont a 741 nel beallitottam h csatlakozzon ra a fo routerre, egy csatornan is van mind a 2. Esetleg valaki el tudna mondani lepesenkent hogy hogy is kene?! Koszonom elore is.
-
-
FirstTripla
tag
Egyszerre mindig csak egy dolgot állítottam be és utána rebootolok egyet. Asszem a 36os volt addig majd lenyitottam a channelt és láttam h van több. Erre újraindítás után látom hogy még mindig 36os channelen van nem a 130 körül, de utána nem engedett 4 féle számon kívűl beállítani más értéket. Ami lehet bezavart, valamikor elötte véletlen kikapcsoltam a IGMP proxyt és utána v3-at állítottam be, bar lehet v2 volt, illetve akörül kapcsolfam be a DoS védelmet. Másra sajna nem emlékszek. Maximum még a 20-40-80 Mhz amiket talan babraltam eppen.
-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
Ország kódot nem változtattál közben ?
([link])Vagy sávszélességet ?
-
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
hw verzió ? (v1,v2 vagy v3 ?)
-
FirstTripla
tag
Igen azóta már néztem a wifi analyzerrel és a 2-es csatorna sajna teli volt, de azóta 11-esre raktam mert ott nemvolt szomszéd wifi csak lejjebb.
(#30898) kovbandi82 Köszi megoldotta a gondomat és most már laptopon 105/94 Mbit/s tudok mérni
, 5Ghz-hez melyik az ajánlott frekvencia? 20-40-80 az elérhető. Illetve amit furcsálok, hogy a csatorna csak egyszer ajánlotta fel a 48 felettit, de amikor beraktam egy 130 körüli csatornát, utána random eltünt a lehetőség és visszaállt a lista 4 lehetőségre. -
mezis
félisten
válasz
FirstTripla
üzenetére
Lehet, hogy a 10-es csatorna kevésbé zavart.
-
atirag
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Most állítottam pár dolgot . Ac only-ra raktam és a channel-t auto-ra és a channel Width is auto. Most egyből 100Mb lett. Eddig azt hittem az auto beállítás rossz. Mármint néha lassú négha gyors.
Van rajta 4-5 telefon 1 laptop egy apple tv egy sima tv. Meg egy laptop. Mind ac-s wifis.
-
válasz
atirag
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen wifi adapter van a laptopban?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Sigma 18-50 Sony E
- Viltrox 50mm F2 (Sony E bajonett) csak kibontott, fotoplus vásárlás. Gépen nem volt.
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi

)
) kell.
Lehet, hogy megsem kell uj router. Meglepo, hogy tomato-val miert ennyivel lassabb?
(pedig ezerszer inkabb azt hasznalnam)
), és tökéletesen működött, hogy wifin keresztül erősítette a jelet, és kábelen is lehetett használni. Sajna tegnap amint elkezdtem volna beállítani az új C9-es mellé ezt, hogy továbbra is tudjam ismerősnek tovább küldeni a netet (elég neki a 15-20mbit/s bőven) sajna nem tudtam belépni a routerbe kábelről, ezért resetelni kellett. Azt kell tudni, hogy kb fél éve már a fő router *.*.0.1 -re változott, viszont tudtommal a 741-es router *.*.1.2-ről nem állítottam utána. Az az érdekes, hogy eddig működött ilyen üzemmódban, valószínűleg saját DHCP-vel mivel már nem volt azonos hálózatban a fő routerrel egy ideje, de most (C9-es *.*.0.1 -en van) és se *.*.1.2 (bár lehet ennek nem is kéne menni-e) se *.*.0.2 címre beállítva a 741-es routert, nem tudja elérni a főt, pedig az alapértelmezett útvonal be volt állítva a *.*.0.1-re és a primary DNS is szintén erre, vagyis az fő routertől akartam kérni az IP-ket.