- Apple Watch
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4408 üzenetére
Nálam most 2 szál megevett 1 gigát a ramból, Nálad 8 szál akkor 4 gigát bezabálhat, vagyis az adatlapod alapján marad 2GB, amit nálam a w7 + egy ff simán megtölt. Így viszont (szerintem) érthető, hogy leáll a számolás. Lehet 4 szállal nem lenne gond.
Ja, ha a villanyszámlát fizetnék boldog, boldogtalan gépdonorkodna.De lehet annyi pénzből inkább saját szervert építenének.
kisza25: azt próbáltad, hogy 1-2 szálon számolsz csak, vagy 50%os proci terhelés mellett? Ha így maradnak a dolgok 2-3 hónapon belül beérlek.
-
-
Brae
őstag
válasz
szacsee #4395 üzenetére
Igen nagy péniszségnek tartom ami a fórumokon megy SSD ügyben, hogy "túlféltik", még a szerencsétlen swap-et meg a böngésző cache-jét se merik rátenni. (így viszont semmi értelme a gyorsabb tárolónak). Jómagam is SSD-t szeretnék jövőben a vinyó helyett és a BOINC is azon lesz, ezért jóideje figyelgetem a napi írást, ami átlagosan alig több, mint 4 giga/nap. Ehhez hozzátartozik, hogy masszívan torrentezek és gyakran konvertálok videókat mpeg2-be, ezek nagyon megdobják a vinyóraírást. Ha ezt az utóbbi kettőt levonjuk, akkor kb. 2 giga/nap vinyóraírásnál járhatunk BOINC+átlagos felhasználással (netezés, kis ofisz, kis játék). Az Intel azt nyilatkozta, hogy SSD-i napi 100 giga írással 5 évig bírják. Vegyük a legrosszabb esetet, nem bírnak ki napi 100 giga írást, csak 20-at, ez még mindig tízszerese az átlagos írásnak, azaz 50 évig bírja az SSD, de vegyünk mégrosszabb esetet, hogy ennek csak a felét bírja, így lesz 25 év az élettartama. De ha csak 10 évet bír ki, akkor sincs miről beszélnünk, 10 év múlva senki se a mostani technikát akarja majd használni, mintahogy most se vágyik senki 10 évvel ezelőtti 40 gigás IBM Deskstar vinyóra.
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4395 üzenetére
Amit belinkeltél az nem folyamatos vinyó írás, pontosabban nem írja a rozi folyamatosan azokat a file-okat. Minden rozi szál kap egy könyvtárat a slot-on belül és ide írja a boinc a szálnak szükséges adatokat a csomag ELSŐ indításakor, utána a szál már csak olvassa amik a listában vannak, nyilván bizonyos időközönként a számolási eredményeket meg az állapotmentést kiírja. Ráadásul a Ph! teszt alapján ez a pár mega még bőven messze van a napi 30gigától és még azzal is 17 évet bírhat legalább az ssd (kép alatti rész)
Megnéztem process explorer-rel, hogy mennyit és milyen időközönként ír a rozi a vinyóra: nálam 2-3 percenként 32-200KB-t (aztán meguntam a várakozást
) Trim-el az emiatti lassulások is elkerülhetőek.
SZERINTEM.Egyébként ez a ramdisk-es dolog vajon rozinál megoldható? Notim van, szinte non-stop megy a gép, de sokszor a vinyó csak azért megy mert a rozi irogat rá. (pl éjjel) Mondjuk boot után elindul a randisk, oda egy batch file átmásolja a szükséges file-okat, ezután elindítja a boinc-t, lekapcsoláskor meg a ramdiskből a vinyóra visszaírja a dolgokat.
Engem nagyon érdekel a dolog, mert szeretnék venni ssd-t (bár még az álom szintjén van csak) és jó lenne nem akkor szembesülni majd pl ezzel a problémával.
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4390 üzenetére
Profiljában egyik gépéhez sem írt ssd.
Egyébként meg nem ír annyit a vinyóra a rozi, meg be lehet állítani, hogy mennyi időközönként írjon. (a ph teszt alapján iszonyatos mennyiségű adatot kéne írni minden nap a vinyóra, hogy belétható időn belül a cellák élettartamának végéhez érjen)
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4371 üzenetére
Jaja.
Nálam a maival meg összejön a héten a második nap, úgy hogy rozi semmit se számolt.
Ha nem lenne elérhető az oldal, itt a kiírás:
"Our project is currently offline. We've had a hardwarence failure in our backend SAN.
It will be back as soon as we can fix things.
Thank you for your patience! " -
Brae
őstag
válasz
szacsee #4338 üzenetére
Akkor ezekszerint kb. 12 órát megy naponta? Ahhoz képest nagyon durva
dutsh A 6X400-as rekord óta állítottál valamit a ramokon? Én nem tudok most 600 fölé menni, pedig a régi rekordom 776 Azóta visszavettem a ramokat 4-4-4-12-re meg subtimingeket is alapra, de nem hiszem el hogy az ennyit számítana pontba.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4338 üzenetére
A memóriás dologra is választ ad a fent idézett hsz-em. Sajnos számít az is (annak ellenére, hogy mint említettem, nincs benne különösebben logika) hogy hány unit van betárazva, azaz mennyi napra előre szedeted le vele a csomikat. Fél napnál egy C2D esetében 1 giga alatt marad a ram usage. 2 nap esetében már 1.7-et nyaldosta alulról. Százalékos arányban is kell adni neki ramot. Nekem használat közben is minimum 80% van adva a rozinak, idle pedig 90. Neked azért lehet maradék ramod, mert nem adtad neki oda mindet, csak köbö 75%-ot..az a hat gigánál pont 4-et jelent. A többi használatát ezzel a beállítással nem engedélyezted neki.
Apropo...annak, aki Q6600 lecserélésén gondolkodik..
....most szórtam össze egy i7-860-as, 1156-os rendszert...a 45nm-es Q széria quadjainak fogyiját nyújtja i7-es teljesítmény szintjén..khm...95W TDP..8MB cache..2800Mhz alapfreki..8 szál...nagyon kemény...
. Dual ch, nem kell tri ch. Erősen eltöprengtem a dolgon..a proci simán kapható 40k-ban, lapot hozzá 20k-ban már lazán..ddr3 ramok a béka segge alatt...hááát....
.
Aki esetleg komolyabban el szeretne merengeni a dolgon és kíváncsi a számokra, annak itt van a PH tesztje. Minimum figyelemre méltó.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4334 üzenetére
Olyannyira jó lehet, hogy ha 100%-on megy a rozi, a sima mp3 lejátszás is akadhat egy quad alatt..
.Erről a beállításról beszéltem nem régen, de senki nem reagált rá semmit, amikor felvetettem azt a pár furcsaságot...
Egészen konkrétan itt boncolgattam a dolgokat,...
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4331 üzenetére
Ja.
Nézd meg a logot, hogy leállította-e a számolást! Nálam a másik gépen volt olyan, hogy ha a terhelés 25% fölé ment leállított mindent. Ezt kilőni a beállítások között a processzor használat részben lehet. (nálam 0-ra van állítva, így soha nem állítja le) Illetve meg lehetne nézni még taskmgr-ben is, hogy ott is olyan-e a processzor használat, lehet csak a minialkalmazás hibás. -
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4327 üzenetére
Semmi ilyen problémám nincs amit felvettettél, a boinc cuccait: beállítások, projektek file-jai... mindet átmentettem az előző winből.(több éve így nyomom és sose volt belőle gond) Relatív sűrűn újra szoktam tenni a wint (1-2 havonta), de eddig soha nem csinált ilyet, és mindent úgy csináltam, mint eddig.
Ha nincs erre megoldás, akkor legyalulom a boinc-t és felrakom újból, újra csatlakozok a projektekhez, aztán reménykedek megjavul. -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4295 üzenetére
Nem jöttek a kockás kérdéseid..
. Nos, kissé ámi vok, meg nem is windóz alól küdöm, de sztem...(Xp-nél) Start menü-->Futtatás-->msconfig-->enter-->Automatikus indítás és ott kell lennie a boincmgr alatt valahol egy boinctraynek is, vagy mi a nyavalyának...nna, onnan pipa ki, mgr-nél pipa be..
. Arra vigyázz, hogy ne nagyon terheld, mert észre fogja venni, hogy megzabálja a memet..nem is azt, hogy megfogja a procit, mert azt nem fogja meg még 100%-nál sem.
. De a négy mag beránthatja a 3 giga ramot. Aztán elkezd neki swappelni, ő meg qrvaanyázni..
.
Jóccakát...
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4288 üzenetére
Fogyasztásilag megnéztem az E8400-as vasat is. Igaz más lappal, de nem eszik kevesebbet load alatt a komplett gép ezzel a procival. Azért ez durva. Nem mondom, hogy kb. nem hasonlót vártam, mert tudtam, hogy csak idle eszik kiba' keveset a C2D, de hogy ennyi difi se legyen egy Q6600 és egy E8400 közt, ez több mint fura. Lehet, hogy a lap többet zabál, de ennyivel nem hinném.
-
-
Brae
őstag
válasz
szacsee #4270 üzenetére
Na igen, ha a villanyszámla nem számítana én is beizzítanám az összes itthoni gépet (P4 630, Athlon Xp 1700+, Athlon Xp 3000+ Mobilbarton-sajnos mindegyik botrányos fogyasztás/teljesítmény mutatóval rendelkezik
). De számít, úgyhogy marad az X2 egyedül, alaposan alulfeszelve
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4161 üzenetére
Csak 2 giga ddr3 lesz benne..és ezért ami szóbajöhet, az az XP. Sevennél alapból benyelne 1 gigát és akkor még ott van a rozi négy maggal..xp alól még megoldható. Azt is írtam, hogy majd a csipszetek alapján összevadászom. Megnézem, mihez milyen IC tartozik. Gondolom realtek gigabit lan, a többit meg majd az everest megmondja..
.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4159 üzenetére
Azt látom, hogy mit tud ugye, mert itt van előttem, de drivert nem igazán leltem hozzá..Majd apránként összevadászom.. Az e-satán egy picit meg is lepődtem, gondolom van RAID is, talán még az 5-öt is ismeri. (ICH9/10?) Ahhoz képest, hogy 5k volt, szerintem megérte. Ha tudja a Q6600-at, akkor egy kis fogyis gépet lehet összeszórni holnap belőle. És halkat. A 2x1GB DDR3-1066 adott, itt van a polcon. Akkor viszont a másik Quad mellé bemegy a 4x1 GB Kingston HyperX.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4156 üzenetére
XP alatt is meg lehet oldani az AHCI-t. Nem P45-ös lap az..sajna. Közelebbről még nem néztem meg. Tartok tőle, hogy ha baromira eltér a chipset, betérdel az XP. De majd meglátjuk..most már holnap..Az ASUS 680-as Nvidia csipes..a Q45 meg nemtom..vmi lenovo mATX lap.
Lenovo MTQ45MK PANDA L-IQ45 nnna, ilyen. Mondjuk aztán így elsőre nem találtam semmit róla... -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4154 üzenetére
Nagyjából én is erre jutottam. Írtam levelet a tulajnak. Persze, eddig semmi. Sok mindent nem tudok vele tenni, felrakom Black Listre, azt ennyi. A lapot meg használom külső tápos VGA-val, majd ha telik rá. Addig alárakok egy Q45-ös lapot DDR3-as ramokkal, int. VGA-val, ha kezeli a Q6600-at egyáltalán. A cumi, hogy újra kell rakni az XP-t és megint elölről kezdi az a gép. A pozitív, hogy az Int. VGA szintén 64MB-os (vagy még több shared) viszont kevesebbet eszik (remélem) mint a PCI-Expresses E7300/64MB. Utóbbi 15-18W-ot evett. Az Asus lap meg megy be asszonyékhoz. Lehet, hogy külső tápos VGA-t rakok bele sok pénzért feleslegesen, hanem bányászok egy 64MB-os PCI-os VGA-t. Nem igazán értem, hogy valakinek miért éri meg elúsztatni a becsületét egy kibaszott lap miatt.
. Ma egész nap álltak a gépek a teszt miatt, szinte tegnap óta. Variáltam összevissza. Ez van. Vannak még szar emberek. Bár nem kiabálom el, mert lehet, hogy jelentkezik és kompenzálja.
Utóbbiban egyre kevésbé hiszek. (Ha már egyszer rám sózta a szart).
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4148 üzenetére
A lap nem hozzám került újan, én már másodkézből vettem. Lehet hogy járt hozzá átalakító, csak mondjuk nem ért el hozzám. Ma este kiderül. A 4870 tutira working a másik Quados gépről írok, épp azt tesztelem. Fura az idle 76 C GPU dióda hőfok 2k RPM ventivel..és a GPU VRM 65 C..lehet, hogy meg kell támogatnom..de az is lehet, hogy a driver majd beállogatja..most töltöm, de olyan tetűn jön lefele az amd-től...
. A másik gépben is letesztelem..legkésőbb holnap délelőtt, ha ma nem végzünk a festéssel..ehh
. Érdekes lesz a teljes terheléses teszt is, amikor a4870 és a Q6600 is padlón fog menni..
..nem mindig lesz ez így..
.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4144 üzenetére
Ha egy picit visszaolvasol, írtam, hogy a gép egy S3-as vga-val megy jelenleg...
. És igen, oda dugtam, ami szabad 4-es, mert a másikba bele sem megy, mivel nem egyezik a kialakítása..
. Több PCI-Expresses vga-t is próbáltam, igaz eddig mind passzív tápos volt, nem külső, de ma belepattintom a 4870-et, mert az ugye 2x6 pinessel megy külső tápról. A táp tutira jó, egyrészt mert a gép most is megy padlón lazán az S3-al, ha szar lenne nem menne..
. Szal megnézem ma a 4870-el is. Egyik slotban sem megy, tehát nem egy express slot lehet szar, mert variáltam. Ma próba lesz, de most épp a konyhát fofjuk festeni és nemtom mikor lesz rá időm..
.
-
kisza25
félisten
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4140 üzenetére
"A 4 pines kábellel is megy nem kell 8 pines, mivel az alaplap alján össze vannak drótozva... azaz, ha nem valami spéci lapod van ami 100K"
..pedig de..
Most már nem 100k, de nem alap-lap volt..
.
- Intel® Quad-core CPU Ready
- Intel® Core™2 Extreme/Core™2 Duo Ready
- NVIDIA nForce® 680i SLI™
- NVIDIA Quad-SLI™ Ready -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4140 üzenetére
Nos. 4 pinessel meg sem mozdul. Semmilyen VGA nem indul el benne, még egy 64 MB-os 7300 sem. A PCI-Express slotokra a nyolcas csati másik fel a tolja az ampert, nem a sima négyes. Azt gondolod, nem próbáltam?.
. Pontosan egy 7300 lenne benne ideiglenesen. A másik lap egy giga P35, abban (hogy ezt is bevalljam, hogy döntöttem
) egy 4870 megy. Ez ugye 2x6-os külső (2x75W-ot) tápról kapja, plusz a laptól még 75W-ot.
Lehet, hogy ha a VGA-m külső tápcsatis lenne, elindulna, de ez egy kis vga ami teljes egészében a lapról venné a kraftot. De nem veszi, mert a nyolcas csatiról kapná..én magam is jobban örülnék ha két darab IDE tápcsatiról lenne leosztva a 8 pnes alaplapi power, de olyat nem találtam. Lehet, hogy megnézem a lábkiosztást és összerakok egyet, mert egy csatim megmaradt, de nincs rajta semmi. Kábelek nélkül van. Igazából ez csak és kizárólag +12V-ot és GND-t kap. Ennek lábkiosztását kell megnéznem valahol. -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4137 üzenetére
De..de olyan csatim nincs, aminek a másik fele nyolcas..
. A 2.0-s PCI-Express SLI (CF) lapoknál a lap slotonként 75W-ot ad a kártyáknak. Ehhez ilyen kábel jó.
A szervereknél is használom, mert a két CPU-s lapokhoz kell a kakaó. de most nincs és a haverom, aki franciából hozza nekem, mostanában nem megy. Ami nekem volt, az meg elfogyott..
.
-
chepavel
aktív tag
válasz
szacsee #4119 üzenetére
Most, ahogy látom, nem írtam, hogy a múltkor, unokahúgival előkészített két rendszerhűtőt betettem már, mert a kondik melegek voltak. Nem akarom, hogy nagyon "száradjanak", bár ez a típus, ami van, elég jó minőségű ezen a téren (is)..
Most szinte kimondottan hűvösek már az eddigiekhez képest.
A proci ventije pedig szabályozva van, de feljebb vettem már egy kicsivel.Ellenben, idle-ben 38-39 fokig megy le, pedig, nagyon meleg van a szobában. Ha kicsit lejjebb megy a hőmérséklet, akkor lehet elég lesz majd egy rendszerhűtő is.
Jobbulásra meg nagy köszönöm!
-
kingabo
őstag
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #4106 üzenetére
Én is
már csak arra a gondomra szeretnék megoldást(tudom már volt róla szó, de nem találom),
hogy pendrivról futtassam a rozit és a csomagokat arra töltsem le és arról fel, de akkor amikor én szeretném és lehetőleg ezt ne keljen minden nap tennem, hanem mondjuk hetente1*
ezt hogyan tudnám beállítani/megvalósítani? -
kisza25
félisten
válasz
szacsee #4104 üzenetére
na megrendeltem a gépet
ezeket rendeltem most:
ARCTIC COOLING Alpine 11 Pro Rev. 2
CODEGEN MX-31-A2 300W
GIGABYTE GA-H55N-USB3
INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156 BOX
LG GT20N Fekete DVD RW slim
és még ezek kerülnek a gépbe:
2*2GB samsung 1333Mhz
1TB Hitachi 7K1000
powercolor HD4670 GDDR4
Chiftech 350W táp
AC 8cm PWM házhűtő 2db -
chepavel
aktív tag
válasz
szacsee #4096 üzenetére
Nincs benne, de ma éjszakától szerintem lesz.
Hogy őszinte legyek, nem nagyon akarnék jelenleg hűtőbe befektetni, ezért jött ötletnek az alulfesz+újrapaszta.
Az északi híd az jó, 46-48 fok között mozog általában.
De köszi a tippet!.#kingabo: Szerintem az a megoldás, amit írtál simán járható, kicsit macerás ugyan, de ha nincs más eszköz, akkor jó lesz az is. Én tuti eltüttyögnék vele..
#Geller: Ahogy olvasom, nálad majdnem forró a CPU..
Nekem pontosan EZ a típus van, megnézem 1v környékén, majd látjuk mennyire lesz stabil, ha más nem, akkor kisebbre veszek a frekiből.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4069 üzenetére
Elsőnek azt hittem, hogy félrement és nem is nekem akartad írni, mivel nekem nincs szerverparkom..Aztán azt hittem, hogy egy része nekem jött, egy része meg Coyote-nak, vagy lyzzardnak...és most a végső stádiumban egyikre sem merek szavazni..
. De ha mégis mindet nekem szántad, akkor már fel sem merem tenni a kérdést, hogy melyik gépről küldjek képet. Nem elég, hogy lakást festünk és minden egy szobában van. Ez három bekapcsolt gépet jelent, plusz a noti, valamint a hátam mögött van pár félkész, vagy kész, de nem használt gép, szerver. És akkor vannak a félkonfigok.
. Lap+proci+ram kombók. És az egyéb, polcokon, dobozokban. Ez most bármennyire is nagyképűségnek hangzott, valójában panaszkodom..
. Erről a kupiról inkább most nem küldenék képet, de ha külön szeretnél gépekről, az ok. De akkor előjön a kérdés újra, hogy akkor melyikről is?.
.
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4066 üzenetére
Most hirtelen körülnéztem, valójában kihez is intézed szavaid..
. vagy csak a meleg teszi, hogy nem vagyok biztos benne?
. Tőlem (rólam?.
) kell kép? Az én vasaimról?
i7-ből procira várok, 10 ropi, az 10 ropi... Vinyóim sincsenek. Azt is épp keresek 2x1TByte, 2 tányérosokat. Meg ugye, VGA-t..
. 4890 nem hagy nyugodni..
. Pár holmit ismét el kellene adni, nem férek el. A pénztárcámban viszont sok a hely..vákuum van..
. Az i7 project real..
. Mindenképpen idei terv.
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #4051 üzenetére
"Más évszakban is de most különösen figyeljetek a hőfokokra... + ráérős időtökben tapizzátok meg az alaplapot.... (akinek PC-je van), hogy nem melegszik-e nagyon 1-2 cucc.
Különösen ajánlom a procifoglalat melletti borda (pwm feletti ha van), valamint a mellette levő tekercsek, kondik tapizását."
Amennyiben meg akarjátok sütni a kezeteket vagy magát a lapot.Nekem szerencsére CSAK lefagyott a gép, mert tapogatozás közben rövidre zártam 2 lábat... (no offense
)
Ettől függetlenül van benne valami! -
Geller72
veterán
válasz
szacsee #4037 üzenetére
Minek a bench, amikor itt a rozi..
. Te magad mondtad, hogy le leszel mosva..
. A kerti party, vagy pincebuli tőlem mehet. Igaz, pincém (még) nincsen. Ha lenne, már onnan kommentelnék ebben a bazi melegben..
. Egyelőre marad a fűnyírás Anyámnál ma délután, amolyan zsírégetősen, persze, miután délelőtt letekertem 37km-et. A füvezés után hazatekerek anyámtól levezetésképpen. Az 23km (oda-vissza, ugye 46..
). 8-ra itthon is vagyok. Addig is hajrá..
. Ha hazafele nem is, mire hazaérek, mindenképpen előzünk..
.
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #4023 üzenetére
persze pont ilyenem van csak AM2-es rev1
na meg van egy freezerem persze rev 1az is
amúgy az is 85mm magas és nekem elvileg csak 82mm helyem lesz
meg va egy 478-as AC-m is meg 3fajta ház venti, lassan meg lesz az egész kollekció és csinálok egy nagy AC tesztet
Geller_1972: nem tudom itt hova vannak eldugva a számtek boltok, de szerintem itt nem divat szereltetnimeg egyenként venni dolgokat
max netről
mondom a szakács gyereknek(osztrák)néztem egy jó kis számítógép házat, az meg csak nézett bután, hogy mit???és akkor elmondtam, hogy milyen gépet akarok összerakni, akkor összerakni
-
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #3992 üzenetére
"Ha kisza összedobja a vasat meglátjuk mennyi RAC-ot présel ki 82W-ból."
Az itteni PH-s tesztben együtt vannak az i3/i5/i7-es procik a Q szériás Quadokkal és a Phenomokkal. Nagyjából lehet vele számolni, hasonlítani. Egy i5-650-re, 661-re én is kíváncsi lennék. Ha szignifikáns a differencia a teljesítményben is és a fogyiban egyaránt, meggondolnám az egyik Quad átépítését, de jelenleg ott tartunk, hogy a többször kazánnak kikiáltott Q6600 -as komplett gép nem eszik 90W-ot full load. Tudom, hogy idle sok különbség lenne egy erősebb C2D és ez közt, de a rozinál nincs idle..
. De az 1156-ot várjuk szeretettel..
-
Geller72
veterán
-
Brae
őstag
válasz
szacsee #3980 üzenetére
Sajna a Netgear is ugyanilyen D-link kategória (fos: sok fjúcsört tud adni, megbízhatóságot tartósságot nem). Az általam felsorolt cégek mind 30+ éve piacon vannak hálózati termékek úttörői/elitjei közt. Az öregebbek szemébe könny szökik a sok jó emléktől ha meglátnak egy ISA-s U.S.Robotics modemet
-
Geller72
veterán
válasz
szacsee #3971 üzenetére
..konnektorból mérve..sorry..
. Fogyimérővel.
közben vettem még lejjebb a feszen, és kiiktattam két ventit, így 86W-nál járok..
...load...rozival..(Linuxal, X nélkül, egy S3-as VGA-val és wifi nélkül, sima LAN-on keresztüli nettel sztem 80 alá be lehetne nyomni bőven. Lehet, hogy az arcom is leesne, ha mondjuk benézne 70 környékére..
)
Azért még lesz meglepim a mai nap folyamán, ha minden jól megy, de a héten mindenképpen... Nem, nem a 920 lesz...de azért annyit megemlítenék, hogy az is jön..
A proci megvan.(lap, stb már eddig is megvolt)..csak a ramok hiányoznak, meg egy vmilyen hdd. Ez a Q6600-as verda is ideiglenesen megy így, erről az xp-ről, mert ez csak egy 20-as hdd, a stabilitási teszt erejéig, amíg be nem konfigolom a gépet. Még finomítani akarok rajta. Aztán, ha beállt, alárakok egy nagyobb HDD-t, sevennel, meg 4 giga rammal a kettő helyett. Talán a héten.
-
-
dutsh
aktív tag
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #3919 üzenetére
Legutobb áprilisban néztem, akkor egy jó ideje nem volt semmi hír, most mintha újraindították volna.
[link]
Na ez a gond: "Csaknem ötszáz riasztást kaptak országszerte a tűzoltók a menetrend szerinti ítéletidő miatt."@index Jól rémlik, hogy annó kezdődött ilyen viharokkal, aztán jött az árvíz, aztán most megint viharok, aztán megint árvíz lesz?
-
lyzzard
aktív tag
válasz
szacsee #3919 üzenetére
szerintem az a projekt azért volt, mert kaptak egy dátumot, és nem akarták elhinni... és kiszámoltatták az összes lehetséges módot, megkapták a dátumot, azóta valahol 100 méter mélyen gubbasztanak... azért ez lehet röhejes, de most mit tegyünk ellene? ha jobban belegondolunk, akkor van értelme a rozinak ebből a szempontból, vagy csak áramot fogyasztunk?
-
Pyton
aktív tag
válasz
szacsee #3910 üzenetére
Ezek a cpu support list-ek nem túl hitelesek, maximum irányadónak jók. Pl. nincs benne a mostani X2-es sem a listában.
Anno egy Slot1-es AT-s(!) Acorp lapban hajtottam Tualatin Celeront. (A lap még megvan, átalakító is hozzá, újra meg tudom ismételni a mutatványt)
Nem lennék én olyan biztos abban, hogy nem indulna el. Szerintem meg fogom próbálni, maximum lesz egy eladó Phenomom.
Ez az Asrock lap AM2 borad-dal olyan egzotikum, ami nálam kizárja az eladást. Talán egy DDR2-es Thubannal is lehetne kísérleteket folytatni, úgy tudom lesz/van olyan.
A kutatóknak 300000 évre visszamenően vannak adataik a légköri CO2 és a hőmérséklet összefüggéséről. A CO2 növekedésével mindig nőtt a hőmérséklet, a csökkenésével pedig arányosan hűvösebb is lett. A mostani CO2 szint magasabb mint valaha, a hőmérséklet egyelőre csak egy korábbi maximumot ért el. Senkinek ne legyenek illúziói, a hőmérséklet csak a sokéves ping miatt nem ugrott még fel. Még pár év, és teljesen elszabadul a pokol. Mióta vannak meterológiai mérések Mo-on, még soha nem esett ennyi eső májusban, mint idén. Aztán itt vannak az óriási viharok. Persze, aki akarja, homokba dughatja a fejét, csak aztán ne sipákoljon, ha itt lesz az ítélet...
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3910 üzenetére
mint írtam:"(a magaktiváláshoz megfelelő alaplap szükséges)"
amúgy SB710/750 szükséges és ACC, mint pl. az én lapomnál
amúgy már van külön topikja is
én is elpasszolnám azt a 2lapot+procit és abból már futná egy újra -
Pyton
aktív tag
válasz
szacsee #3903 üzenetére
Na, ez érdekes. Tehát elvileg a legmodernebb AM3-as is működhetne. Leginkább az Asrock 939 DualVSTA lapomba szeretném (ebben van most az X2 egy AM2 CPU board-ban), a legfrissebb BIOS van fent. Azért gondolkodtam Phenom I-ben, mert azt talán nagyobb eséllyel ismeri fel a BIOS.
De van itthon elfekvőben egy Asus M2V-is egy készlet rammal, abban talán jobbak az esélyeim. Új lapot nem szeretnék venni, minél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot.
Akkor tehát marad a vásárlás, és a reménykedés, meg a haverokhoz járkálás, ha nem működne
Köszönöm a válaszokat.
kisza: jól mondod, ez csak a kezdet. És sajnos nem tévedsz.
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3898 üzenetére
ja én is gondoltam erre, csak memóriához nem tudok hozzányulni,
bios-ból lenne az igazi downclockolni,
eddig egyedül 1V 1100Mhz stabil, 1V 1200Mhz terhelve hibázik,
1,1V 1400Mhz amit Win7 favorizál, csak ezekkel nem vagyok előrébb, mert 1,1V-n már elégé melegszik,
lehet felkúrom 2,3Ghz-re és azt kezdem el allulfeszelni akkor nem szól bele semmilyen egyéb beállítás és talán még valami eredménye is lesz a dolognak
1.hsz. Nagyon jó lett, köszönjük -
dutsh
aktív tag
válasz
szacsee #3865 üzenetére
"Urak hogy lehet észrevétlenül futtatni a rozit?"
Úgy tudom a trükkös auto indításnál is megjelenik a tálcán.
"5W-al kevesebb"Hát ezt alig bírom elhinni, de ha mondod elhiszem.
"Prociknál is van egy alsó és egy felső fesz és freki küszöb, amit átlépve alsó lépcsőnél semennyit, vagy nagyon minimálisat csökken a fogyasztás, a feslő küszöbnél pedig ugrásszerűen megnő. I7-nél szerintem ez kb 1V és 1,35V"
Ez így elég nehezen hihető, a "szar" 65nm-es Q6600-al elég masszív fogyasztáskülönbség van 1V és 1.1V között is, majdnem lienáris még ottis, azaz majdnem annyi a különbség, mint egy 1.1V és 1.2V között; szóval ezt nem nagyon hiszem a i7-ről. Szvsz ez legalább egy 0.85V lenne alul... de egyéni vélemény...
"nem végez egy óra alatt."
ezt, mint teljesítménnyel kapcsolatos érvet felejtsd el, teljesen csomag és checkpointfüggő, h mikor végez
-
kisza25
félisten
válasz
szacsee #3862 üzenetére
heh. az a 140-150W az egyáltalán nem sok, ha azt nézem, hogy az aláírásomban lévő gép idle72W load100W alapon ,3,2Ghz-re húzva idle72W load 110W és 3,5Ghz-en idle 72W load 120W
na most befogtam kicsit a notit, kicsit még le is van véve, de így is meleg mint a barom szal nem fog sokat számolni már most látom
szal 1,1V 1400Mhz-en számol így most óránként kap ~15 pontot a 2mag, ez még elmegy, de a mobilnetemről leszívott kapásból 70MB-ot telepítésnél és azóta csomagokra kb. 30-at szal 100MB az 1500-ból áááá
3órája számol a gép, mindjárt befejezi a 3. adag csomagot
ja közben használva van a gép éppen filmeket nézek, szal lehet az is kicsit visszafogja. -
dutsh
aktív tag
válasz
szacsee #3859 üzenetére
Megnéztem az eredményeidet, van igazság abban amit mondasz (jelen felállás szerint). meg nem is. Azért többet kap HT-vel. Ha ránézek a csomagokra, akkor HT off nagyátlagban egy ~23 pont; HT on meg 14.5 (x2)= ~29 pont (ez durván +25%). Remélem nem néztem el vmit, elég késő van.
"A procin még lehet húzni ilyen feszen szerintem, illetve egy kis memória tuning is még mehet, hogy ne egyen többet a HT-s fogyihoz képest."
Na ha e módon visszamész HT off-ban -> a HT on fogyasztására, akkor biztos rosszabbul jársz. A cpu freki és memó tuning sztem nem fog annyit hozni, mint a HT.
Véleményem továbbra is az, hogy hova kell emelni a frekit?
Sztem csökkentsd a frekit, télleg ~2GHz-re és HT on, és ehhez keresd meg rendesen a minimum feszt. Ne csak nagyjából, mert úgy fontos W-okat hagysz benne, hanem full, azt a feszt, amit, ha biosban egy beosztásnyival is csökkentesz, akkor már hibázni fog, de így nem.
Nekem ez a véleményem, de amúgy próbáltad már mikor lesz a rendszered cpu limites?
pl. játékokat értek itt
-
kingabo
őstag
válasz
szacsee #3844 üzenetére
Találtam még 2 elírást:
"Mi történik, ha leállítom a számítógépem, míg egy feladat fut?" részben: 1. bekezdés utolsó sora: "mentettt checkpoint-tól folytatja a munkát.""Teker a vinyó, ha megy a rozi?" részben első sor: "hogy a BOINC milyen indőközönként "
szerk: most jutott eszembe még valami ide: "Akad a gép, ha megy a rozi?
"
Beállítható, hogy mennyire terhelje a proci(ka)t: Manager - Haladó - Beállítások - Processzorhasználatnál alúl: A processzoridőnek legfeljebb a xx% CPU time. Ha itt pl 60%ot állítasz be, akkor feladatkezelőben is azt fogod látni, hogy összesen 60%-ra terheli(k) a számolt csomag(ok) a processzort.(#3850) szacsee : ez igaz.
"Viszont: tudod milyen eccerű egy kérdezőnek beírni, hogy nézd meg az 1-es hsz-t.
"
Ott a pont! -
kingabo
őstag
válasz
szacsee #3844 üzenetére
Magadat is írd bele a "készítők" közé
Nélküled még mindig semmi sem lenne.
Izé nem lesz már talán túl hosszú?
swap: akinek van elég ram a gépében feleslegesen lassítja a wint, hogy a vinyóra irogat, vagy onnan olvas. A vinyóra íráshoz én a korábban említett dolog miatt nem nyúltam.
-
Brae
őstag
válasz
szacsee #3844 üzenetére
Nagyon jó lett
Amit még szerintem érdemes lenne beletenni, hogy a BOINC-os számolgatások semmit nem lassítanak a gépen (feltéve ha van megfelelő mennyiségű ramunk), ugyanis alap prioritással futnak, amint elindítunk valami számításigényes programot egyből átadja az erőforrásokat. Jómagam pl videokonvertálásnál sem állítom le, mert minimális a változás, sokan játék közben sem állítják le, mert nem okoz fps csökkenést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged