- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
C0d3r
addikt
EDGeS@Home
Nem kizárólag magyar, de van benne részünk a SZTAKI által.Szerk.: Azt mondjuk nem értem, miért fut itt is a Zeta.
-
kingabo
őstag
A rozi sem magyar!
De miért is számít, hogy magyar-e? A cél sztem fontosabb, mint az hogy kié a projekt...
Nem ismerek, annó amikor csak az n dimenziós bináris számrendszereket (?) vizsgálták, akkor én is Sztakiztam. Viszont sztem az Aids, rák korai felismerése, ellenszerek és hasonlók szerintem nagyságrendekkel hasznosabbak, mint egy plágium ellenőrző (kopi) szolgáltatás számára donorkodni a gépidőt. Az utóbbi hasznossága az előbbiek mellett sztem kb eltörpül/megszünik. A másik 3 futó projektjükről nem tudok nyilatkozni, lehet azok sokkal hasznosabbak.
Nem véletlenül írtam annyiszor, hogy sztem. Én így látom a dolgokat... Mindenki arra ajánlja fel a (drága) gépidejét, amire akarja / hasznosnak látja.szerk: nincs semmi gondom a kopival sem, csak szerintem vannak fontosabb dolgok is a világban. Meg azért emeltem ki, hátha van aki utána nézés nélkül csatlakozik és esetleg hasonlóan gondolkodik mint én.
Utóbbi időben két rokont vesztettem el rák miatt, ill van egy harmadik, aki már a harmadik rákkal küzd. Lehet emiatt látom másként a projektek hasznosságát.(#5487) westlake :
-
Csiga69
tag
-
Geller72
veterán
3 éve volt már Q6600-am..és számolt is itt rozit...
. Tudom, mit várhatok el tőle. (És van is itt most is az enyémen kívül) Nem lesz az azért olyan sovány, hidd el..főleg, hogy kettő dolgozik 24/7-ben..érzik ezt itt többen is az első hat hely környékén
.
. Grammra a gyári órajelen számolnak, nincsenek húzva. Az a számolás nem ér semmit amit te nézel, ezt jó párszor átbeszéltük.
.
-
dutsh
aktív tag
"Measured floating point speed 2318.97 million ops/sec
Measured integer speed 4881.51 million ops/sec"Tapasztalatok mutatták - Brae kollega foglalkozott evvel - ,hogy ezek nem mérvadó számok, nagyon nem.
Inkább számolgass a képletemmel, ami a szacsee jóvoltából bekerült az #1 hsz-ba; ill. #3 hsz. vége - RAC megsaccolása.
-
Geller72
veterán
Ez a 3400Mhz-es prescott cirka három havonta annyival többet eszik KWh-ban, (mint egy akármilyen AM2-es X2) hogy ez nagyjából ennyi idő alatt felér egy giga rammal árban. Csak a többletet számoltam, alsó hangon. Egy AM2 Boincban kb. a dupláját tudja számolni minimum. Öcskösnek most raktam össze egy lap+proci kombót 15.5k-ban. (5000+ AM2 X2+lap) Persze nem akarom beosztani a pénzed, csak meggyőzni akarlak.
. De a te döntésed. Mi ettől függetlenül örülnénk, ha ismét velünk nyomnád
.
Üdv:
Geller -
Geller72
veterán
"Emelték a tétet?"
Ilyen értelemben igen. A gépigény emelkedett:
System req: win/mac/linux: 512MB ram (/cpu)
És ez a minimum system requirements."If your machine does not meet the minimum system requirements, we recommend that you do not start the Rosetta@home project. If you have already started the project and decide it is too demanding on your PC, stop the BOINC client process or if you are using the BOINC Manager, "Detach" the Rosetta@home project. There may be other BOINC projects that are suitable for your machine."
Sőt, egy picit tovább megyek. Mivel ez ugye a minimum, az ajánlott ennek a duplája, tehát ahogy írtam is, szálanként egy giga. Egy quadnak sem elég már a 2 giga. De ha nem hiszel nekem, visszaolvashatsz. Azonkívül a rozi - mint tudjuk - sokkal jobban leteszteli a rendszer stabilitás szempontjából, mint akármilyen szintetikus szar. Erről is értekeztünk pár száz hsz. kapcsán, amit szintén visszább találhatsz. Amelyik konfig akármelyik benchben még nem döccen meg, az a roziban még simán megteheti. Érzékeny a jó beállításra.
Üdv. -
Geller72
veterán
Baromira kevés neki a fél giga ram, amiből még, ahogy nézem, 8 megát levesz az INT vga. 2 magra (még ha csak HT, akkor is) vicc ennyi ram. Szálanként javallott linux/xp esetén egy giga, vista, sevennél ez +1 giga a rendszernek, de inkább össz 4. Mivel gondolom erősen swappel, így a kliens nem engedi elindítani a többit, mert a speedtestből azt számolta ki, hogy ennyit tud a rendszered a kevés ram miatt. Neked a két szálra kellene 2 giga ram, hogy ne döccenjen. Elhiszem, hogy alapból a linuxra elég ennyi, de a rozinak kell a ram. Ez van..
. (Nem mai a kerneled..
2006 év vége, 2007 eleje?..)
-
szacsee
nagyúr
Biztos ez is olyan mint a többi progi meg kell piszkálni.
"Boinc Managerben menj a Haladó fül-re (angolnál Options), majd itt a Beállításokra. A megnyíló ablak hálózatkezelés fül-re:
Ahány naponta csatlakozol az internetre, azt beállíthatod, valamint, hogy mennyi csomag álljon mindig a rendelkezésedre ( további munkatárolónál )." - ezeket piszkáld meg, hátha megindul.
Ha mégsem, akkor rozi saját profil és ott... 1-2-3-as hsz-ban van róla okosság, ha nem használ, akkor jönnek a tapasztaltak és kiokoskodjuk.lyzzard: Nem ettől félek, hanem majd az EON számlától. Megjött az új VGA... +15W-ot csókol be, mondjuk I7 topikban így is kevesebbet fogyaszt Load a gépem, mint másnak üresben.
(Hogyisnéznekkiagépeink topikban is van okosság 2 PCI-E csatis VGA alatt még 1 8-pines.... gondolom 200W alatt nem áll meg üresben a fogyasztás
).
Nézegettem a listát, bár őszintén szólva a csapat és hazánk állása jobban foglalkoztatott... de gondolom milyen érzés lehet, hogy több hónapja tolja valaki azt jön egy állat valami böszme vassal és 30 nap alatt tol annyit, mint páran több hónapja.
Remélem ebből nem lesz harag és aki eddig aktív volt az is marad... a lényeg úgyis a projekt célja, nem a versengés. -
lyzzard
aktív tag
"Rosetta@home protein calculation reached that critical limit, where the system can erect, and stands still since hours ago. This means the erected system needs to be satisfied with with a female feromon upgrade, and the remained protein calculations should be emptied from the system. After this, Rosetta@home will be operating as it's normal state."
D
-
-
kingabo
őstag
Ok persze, csak én a rozi mellett akartam volna még használni másra is a gépet, de a ramot a 4db rozi pillanatok alatt elhasználta, én meg várhattam amire a dolgaim betöltődnek a pagefile-ből a ramba.
Persze ha Te csak a rozi miatt vennél egy atomos gépet akkor nem szóltam azt is csak halkan. -
lyzzard
aktív tag
ha már fogyasztás: januárban cserélem le a jelenlegi dupla procis P3-am, ami folyamatosan megy egy Atom 330-as deszkára. Alig eszik és 18 ezer Ft...
http://www.pcland.hu/shop+ASRock-A330GC-Intel-P45-Intel-945GC-mini-ITX---Intel-ATOM-DualCore-330-1-6-GHz-CPU-alaplap-ASRock-alaplap-A330GC_69610_10201
-
lyzzard
aktív tag
(ez kissé sokrétűbb, mint amilyennek hangzik, náluk töltöttem a diákéveim, volt alkalmam kitapasztalni az üzletpolitikájukat. a hétvégénkénti fizetetlen extramelókat, meg pluszmunkákat, amiket szó nélkül csináltam. ezek után jöttek az egyéb konfliktusok a nagyfőnökkel, amiket nem nagyon akarnék részletezni, minden esetre több alkalommal is küldött olyan leveleket nekem (az az összes alkalmazottnak címezve, amiben én is benne voltam), amikben nyilvános megalázások voltak.
nem vagyok híve a feketén alkalmazásnak, pedig így kezdtem, aztán kiharcoltam magamnak a bejelentett minimálbért (a bér többi része továbbra is kézbe jött, hiába adtam még START kártyát is a kezükbe, hogy kedvezőbben adózzanak)
nem vagyok híve annak, hogy 12-14 órákat legyek bent egy kanyi pluszpénz nélkül, amikor ő a többtízmilliós megbízások után újabb oldtimer autókkal állít be a földalatti garázsba.
viszont egyetértek azzal, hogyha van egy határidős munka, akkor lehet többet dolgozni, viszont valamilyen szinten én is érezzem, ne pedig úgy, ha nem lesz kész, akkor nagy balhé lesz öregem.nemrég lelépett egy alkalmazott, és az ő munkáját is végeztem. volt egy vírusos fertőzésem, ami miatt egy napot nem mentem be, ő ezt egyből fizetetlen szabadságnak adta, és fenyegetett, ha még egy ilyen lesz, kirúg (ezt is az egész cég előtt). mondtam neki, ha dokihoz mentem volna, akkor az valszeg egész hétre ír ki, nem pedig egy napra, mivel akartam már másnap jönni dolgozni. erre a válasza volt, hogy szórakozz mással bame.
ezek után még így gondolod? )
-
Geller72
veterán
Tele vagy COMPUTE ERORRAL. A cerkád szarakodik.
És amikor ennyi hibás unit van, akkor letilt egy időre. Ez az oka. -
Geller72
veterán
Hát igen kevés rendszeren nem megy. Ezek típusa, száma szerintem elenyésző. Pontosabban olyan értelemben, amilyen arányban ilyen rendszereket mi használunk. Használ még valaki itt OS2-t? Win 3.1-et? Dos 5.0?
A Suse-t nem próbáltam, csupán fordítottam. Nem azt írtam, hogy nincs benne a repoban, hanem hogy ha gebasz lenne vele, akkor mi van. Az Ubuntut és a Debiant próbáltam, annak nincs semmi trükkje.
A http://boinc.berkeley.edu/download_all.php oldalt sokkal felhasználóbarátabbnak, áttekinthetőbbnek találom, mint a http://boinc.berkeley.edu/wiki/List_of_projects_by_system_requirements oldalt. De természetesen, ha tényleg kell, rakjunk alá más linket.
Egyébként, a legtöbben valószínűleg úgy is a szintén általam leírt http://boinc.berkeley.edu/download.php címet fogják használni, mert (a többnyire win-t használók közül) a felhasználóknak nem kell kikeresni a nekik megfelelő verziót.
A linkeket természetesen HTML hivatkozásokká alakítom a véglegesben, csak azért raktam így ki, hogy lássátok, mi van a link alatt és így egyszerűbbnek tűnt, ha konkrétan nevesítem is az oldalakat.
To kisza:
A sorrendiség kérdése jogos, ha kell, a fontos dolgokat előre hozom.
Az egyes hsz-be sokszor raknak ennél lényegesen több infót, mert ha kell, akkor legalább megvan minden egy helyen. Ennek ez a célja. De nem hinném, hogy egy ilyen öreg tagnak ezt taglalnom kell..
Várom a többi észrevételt..
Geller
-
Brae
őstag
Érdekes ez a támogatja nem támogatja dolog, eddig sokan bírálták az MS-t a DirectX kizárólagossága miatt, Vista-ba megszüntették a Directsoundot, helyette bevezették az OpenAl-t, mint hangvezérlő API-t, most meg ezért nyavajognak sokan, hogy nem kompatibilis a hangkártyájukkal...
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből az OpenCl-ből, legfőképp, hogy mennyire hatékonyan használja fel a GPU számítási kapacitását. -
Geller72
veterán
Le...de ott kezdődik a legnagyobb bibi, hogy az MS kapásból nem támogatja, és a Sevenben biztos nem lesz már benne, ami igen nagy cumi. És ahogy nézegettem, a mekben sem tuti még a szerepe. De legyen máshogy, mint ahog yén látom, jó lenne végre egy szabvány, ami egységesítené a dolgot. A CUDA-t azért látom életképesebbnek, mert a programnyelve egyszerűbb, mint a többi. Jelen pillanatban.
Üdv:
GellerÜdv az újaknak a csapatban!!
-
Geller72
veterán
Nem értem, miről beszélsz. Mindkettőt lehet, ha a project úgy van megírva, hogy pl a CUDA-t támogatja és ezáltal akár 15-40x több taskot tudok futtatni egységnyi idő alatt. van már ilyen BOINC project, csak épp nem a rákkutatást támogatja. A VGA GPU lényegesen gyorsabb, mint a CPU. Szóval ezért nem értem.
Geller -
Geller72
veterán
Futtatnám, ha lenne mit...a 14. dimenziót kutatjuk, miközben itt, ebben a háromban gyermekek halnak meg rákban...Ahogy nálunk is 152-ből 32-34 ember dolgozik, ott is látom a hozzáállást: 40.000-ből 3-4.000. 1/10-e sem. Nem értem, miért nem írják meg VGA-ra a Rosettát.. Lehet, hogy nagy meló, de igen hamar behozná, ha 40x gyorsabban tudnék számolni..szvsz
Geller -
-
oettinger01
őstag
gratula a dobogósoknak
én most nem értek valamit egyik haverom gépét 3 hete raktuk fel (athlon 64 3500+) az ID meg valami krix krax volt, most meg nézem és ad ID helyén Murphy-pc van és a cpu meg quad 6600a pontja meg ugyan annyi ami eddig volt. ez hogy a búbánatba lehet szerintetek?
-
Brae
őstag
Nyaralás volt, de nagyon kalandos, konkrétan 23 órásra sikerült az első túra, kb 2000m szintkülönbséggel és kb 40km-es távval, az tényleg az emberi teljesítőképesség határait feszegette, dolgot nehezítette, hogy az egyik résztvevőnek sziklamászás során a térdizületei megmakacsolták magukat és onnantól nem volt képes lábra állni, gyakorlatilag lefele úton végig rámtámaszkodott, valamint besötétedett és fejlámpával azért elég vakmerő a szakadék mellett sétálgatni
Viszont engem minden szenvedésért kárpótolt az a csodálatos táj, valamint a nagyonjó baráti társaság.
adnoctum18 Az teljesen normális, egyébként elvileg már kéne lenni kreditnek, mert a default csomagok 3órásak. Egyébként üdvözlet a csapatban és jó számolgatást!
[Szerkesztve] -
Brae
őstag
Hegyetmásztam Kaprun-ban
Addig itthon a gép lógatta a lábát, barátom se nagyon nyomatta a Core2-őjét, mert ebbe a nagy hőségben nem lehetett rendesen meghűteni, de majd most egy kicsit belehúzok. Egyébként áldom az eszemet, hogy megvettem egy hónappal ezelőtt az Asus V60-as hűtőt, a legnagyobb hőségben, 30+ fokos szobába is 55fokon tartja a 630-as Prescottom, 1500rpm mellett.
-
törölt tag
Köszi!
Miért éppen sárga út? Ezt nem vágom.
Közben meglett a 22K, ráadásul jövő héten megyek olyan 10 napra nyaralni. Nem tudom, bevállaljam-e, hogy 3.2 GHz-n tolja a gép a csomagokat, vagy visszavegyem alapra. Iszonyú meleg van, a vízhűtésem is hetek múlva áll csak szolgálatba. -
törölt tag
Az otthoni gépen beállítottam úgy, ahogy Brae javasolta, semmit nem éreztem. A pesti Core 2-n viszont semmiféle belenyúlásra nem volt szükség, mindig számolt, ha játszottam, ha filmeztem, ha bármi egyebet csináltam.
Emiatt merül fel bennem a kérdés: a Rosetta honlapján levő beállítások az összes host-ra vonatkoznak, vagy nézi az IP-t, s ez alapján kezeli őket?
Te milyen beállításokat ajánlasz?
Az otthoni BOINC kliensből hiányzik az Advanced fül, ez mitől lehet? A hivatalos honlapon elérhető legfrissebb verziót töltöttem le, s igen, rendszergazda jogosultságom van a szóban forgó gépen.
Közben meglett a 16K, hurrá!Viszont a maradék nyolc P4-et csak később hajtom uralmam alá, nem volt annyi időm a hétvégén, hogy megtegyem az ehhez szükséges lépéseket.
-
Brae
őstag
Én nem vettem észre, hogy lassít, átlagos géphasználat mellett sztem csak tesztprogramokkal lehet kimutatni a lassulást. Pl nálam a Superpi 1m 41s alatt fut le, ha megy a BOINC akkor meg 57s alatt. Ha netezek, filmet nézek, zenét hallgatok akkor abszolút nem veszem észre, hogy megy, renderelés és videokonvertálás alatt viszont van különbség, játékoknál valamelyiknél eléggé belassít, valamelyiknél abszolút nem érezni.
-
Brae
őstag
-
Brae
őstag
Sajnos nemkis hibája van, hanem megdöglött, több, mint 5éves CPU napi 24órába ment 100%-ra terhelve... (renderelésre használta a gazdája illetve az utóbbi pár hónapban csak Rosettat számolt) Szerintem elfáradt a szilícium. Mindenestre bőven megszolgálta az árát az biztos. Egyébként egy jóbarátom gépéről van szó és már megrendelte a cuccokat az új masinájához.
-
westlake
félisten
van preferences menupont, ahol egy csomo mindent belehet allitani.. pl. olyan dolgokat is, amiket a webes feluleteken nem (legalabbis wcg-nel igy van).. az oszlopmeretek valtoztathatoak (nem remlik, hogy ez benne volt-e az 5.8.16-ban) es meg lehet valtoztatni, hogy mikent rendezze a progi a sorokat.. talan igy erthetobb: [link] [link]
-
-
-
-
-
Brae
őstag
Éppen kezdek visszaesni, eddig 400feletti átlagot csináltam, de sajnos elfoglaltak a gépek, nem marad bennük elég kraft a rosetta-t számolni. Most Te sem nyomod valami túljól, de látom résztveszel a SETI-be meg a SZTAKI-ban is, úgy nehéz
Egyébként az új csapattag Oscar iszonyatdúrván nyomja, 2000+ átlag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged