- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Új hozzászólás Aktív témák
-
chepavel
aktív tag
válasz
ZCoyote #4195 üzenetére
Jó, de ez még nagyon, de nagyon gyerekcipőben jár. Most a tervezés folyik, a projekt finanszírozásának a megoldási lehetőségeinek feltárása, stbstb. Ha lesz belőle egyáltalán valami, akkor az sem most lesz..
Az meg, hogy oda a verseny? Éppen csak, hogy viszek valamivel előtted.
Hétvégén lehet, hogy vissza is előzöl, Te is voltál 4700-4800 RAC körül. Itt csúcsra kell járatni mindent ezért a szintért.
-
kingabo
őstag
válasz
ZCoyote #4092 üzenetére
"kingabo: 70-72 fok? Rozizol vele?"
Igen, igen. SL9400-as proci. Épp most probaképp kilöttem a progit amivel alulfeszelem, nem volt fél perc se, hogy 68ról 76-ra ugrott a höm.
Tovább nem vártam.
Van egy noti tartóm, csak nincs benne venti, már tervezem, hogy belerakok 1-2-t, csak még a megvalósításig nem jutottam el. Kéne vmi szerszám amivel lehet műanyagba 8cm-es kört vágni. Egyelőre csak a fúróval fúrok sok lyukat és összereszelem öket megoldás van csak. -
chepavel
aktív tag
-
chepavel
aktív tag
válasz
ZCoyote #4089 üzenetére
Én is csak reménykedem a 8-10 fokban, meg már vagy 2 hónapja nem is takarítottam, úgyhogy, kis szerencse, és meg is lesz. Bizakodok.
Hja, és természetesen jó pihenést, bár kicsit irigykedem innen az Dél-Alföld széléről..
Amúgy igen, jó az irány, szereti, el tudnám képzelni infósként a kicsit..
-
chepavel
aktív tag
válasz
ZCoyote #4087 üzenetére
Én is azt tervezem, de sajnos időhiányos vagyok..
De, ma már arra a szintre eljutottam, hogy az 5 éves unokahúgommal közös programként előkészítettünk két rendszerhűtőt..A pasztázás után majd kiderül, hogy mennyit hoz. Mondjuk, gyári hűtő van rajta, azért is gondolkozom, hogy lecserélem valami komolyabbra.
De, ha 8-10 fokkal lejjebb megy, akkor picit már megnyugszom, és, reméljük, hogy nem lesz mindig 40 fok kint, mert nem csak a gépem, hanem én sem tolerálom.
-
lyzzard
aktív tag
válasz
ZCoyote #4057 üzenetére
mondjuk nekem csak 533-on járnak a ramok, de dual channel, na mindegy.
Szóval nekem ezen a gépen fut torrent, skype, msn, e-mail kliens, és távoli asztallal csatlakozok rá mindenhonnan (ezért választottam ezt a lapot), és így nem kell minden gépre feltennem otthon mindent.
ha rozi fut, akkor pl gigabites filemásolás 30MB/s, ha nem fut, akkor 45. a progik 4 szál mellett kb 40%-al lassabban töltődnek be, meg váltanak, még akkor is, ha 3400MB RAM volt a gépben (4GB minusz chipsetlimit)
úgyhogy majd kitapasztalod, de én nem javasolnám a HT szálakat rozi használatra
-
lyzzard
aktív tag
válasz
ZCoyote #4055 üzenetére
ááá, nekem már jóideje egy olyan kis atom van (A330GC), igaz, inteles chipset, atom 330, alapsebességen, 2 szál van csak a rozinak engedélyezve, mert amúgy iszonyat be tud lassulni a 4 szálas HT miatt. HT nélkül 220 RAC, HT-val 290-300, szal nem lényeges. Viszont használható marad. van benne 2,5GB ram, meg win2k8server
-
kisza25
félisten
válasz
ZCoyote #4020 üzenetére
vágom, már beszéltem vele és nem lesz jó a Giga laphoz, mert el van tolva a CPU foglalat és nem férne be tőle a VGA
még ezt találtam, amúgy is az AC a kedvenc hűtőm, de erre csak 775 van írva, az 1156-nak más a felfogatása?sajnos intelben nem vagyok otthon, utoljára 478-as 3Ghz-es P4-em volt
-
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote #3715 üzenetére
Megpróbálok.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy próbáltam egy kisebb feszültségű beállítást tesztelni, de prime, linx meg hasonlókat kezdem unni, viszont ezzel a klienssel eléggé meg tudom dolgoztatni a vasat, ahhoz hogy kiderüljön stabil-e és még segítek is vele.
Ha már a tudásommal nem tudok segíteni az orvostudományon legalább így megtehetem.
Sokat megy a gép üresjáratban és ha ahhoz képest egy +20W-ra be tudnám lőni a gépet, akkor semmi akadálya a hosszú távú kapcsolatnak. (10 W-ot kellene faragni kb a HT off, turbo mod on fogyasztásból)Azt viszont elárulhatnátok, hogy mi számít jobban a számításnál..
Memóriasávszél, magok száma, memória mennyisége?
HT-vel több pöttyöt kapok, de megnő eléggé a fogyasztás és a fizikai magokhoz képest pl egy 4 órás csomagnál egy órával később végez a HT logikai szál... mondjuk ez sem rossz, de a +30W fogyasztás már elgondolkodtat, hogy használjam-e. (amúgy nem használnám, csak a progi miatt kapcsoltam be megnézni, hogy sokat számít-e).Leírom részletesen hogy érthető legyen:
Üresjáratban kb 100-110W körül eszik a masina.
Terhelve HT off, turbo mod bekapcsolva 150W
Terhelve HT on, turbo mod bekapcsolva 170-180WSokat olvastam a topikban, de nem voltam benne teljesen biztos, hogy csak egy tesztprogramként használom a rozit vagy hosszabb távra is.
Ezért kellene némit faragni a fogyasztásból, hogy ne legyek itthon közellenség. -
Geller72
veterán
válasz
ZCoyote #3483 üzenetére
NNa. Két quadja van, egy x2, meg egy c2d. ebből, ahogy nézem, a 6600 és az x2 megy nagyjából full közeli állapotban, bár ment neki már ennél többet is bőven..szal ha 24/7-ben is megy, valami mást is csinál, ami megfogja. Az amd quad az csak talán 8 órában és ott sem fullon, a c2d meg alig. Ha megdurrantaná fullban, akkor simán menne a két quad 3500-at, a két két magos meg 1500 körül össz, tehát tudna 5000-et, ha nagyon akarna..
...de nem akar..
.
To chepavel: ezért mondtam, ha észreveszem..nem mindig szoktam..
..egy gépnél még ok, de neked azért nem egy van..
.
-
kingabo
őstag
válasz
ZCoyote #3295 üzenetére
Persze, hogy nem. Az a 33 aktív lyúzer is átvágás. Most néztem 27-nek van legalább 1-es átlaga, de Tibort és Istvánt leszámítva az 50kredites határ alatt senki sem dolgozik. (41-es átlag a 20. helyre elég) Efölött nem néztem, hogy mi a helyzet, de a 33ból csak 21 igaz.
Elvileg rövidesen(elvileg még a héten) az 50-50%os megosztás változni fog nálam a rozi javára. -
Geller72
veterán
válasz
ZCoyote #3162 üzenetére
. Nem muszáj elhinni, számoljátok ki..
. Még anno a notim számoltam ki cca 41W-al. Annak jött ki évi ~19K fogyi..
.
Ha rendeződnek a munkahelyemmel kapcsolatos problémáim, egy i7-920-al szeretnék kisérletezgetni. Annál is inkább érdekes a dolog, mert egy jobb példány 1.1V körül 3800Mhz-et tud. Ami nem semmi, tekintve a 8 szálat, ami 8 rozit jelent..
. A max TDP-t 130W-ban adták meg, de ez nem jelent semmit, mert ugye, tudjuk, hogy az itteni Q6600-aknak is load több van megadva gyárilag. De alul feszelve szerintem nagyon le lehetne venni egy mATX lappal, IGP-vel. És egy i7-920 ugye nagyon csúnyán tud menni. elég megnézni a TOP COMPUTER listet is. A két utas két darab quad xeonos gépeket alázza. Úgy kezdődik, hogy a top gépek közül a 1011. kapásból egy i7-920 a maga 4000+ fölötti RAC-ával. És ezt teszi a két procis xeon verdák közt, amik ugye, mint említettem, szintén legalább quadok...
.
-
dutsh
aktív tag
válasz
ZCoyote #3149 üzenetére
Ok. Az úgyis részletkérdés.
Köszönöm, h leírtad ezeket!
Nekem pl ezek voltak a legfontosabb kérdések, arra tekintettel, ha a jövőben rozi lesz vga-ra vagy egyszer vmi másik projektbe átnézünk.Vagy így akár megoldható, h rozi cpu-n rosszalkodik, mellette vmi más a gpu-n.
-
dutsh
aktív tag
válasz
ZCoyote #3147 üzenetére
Láttam. Thx
(Azért még egy Accelero S1 melletti hőfokokra is kíváncsi lennék.) Már látomkösz
Nagyon kitűnő értékek! Evvel ráengedném 24/7 is akár. A fogyasztással még vmit kezdenék, de ez így nagyon jó!
Ilyen vga-t lehet downclockolni/alulfeszelni? (vga tuninghoz nem nagyon értek, bocs, ha nagyon gyökér kérdés)
-
-
Geller72
veterán
válasz
ZCoyote #3088 üzenetére
Akik bent a cégnél komolyabb szerverekkel nyomulnak, azok bepattintják a saját gépüket, vagy raknak ott bent össze a cég számlájára egyet, max otthonról vinne be komolyabb vga-t(kat) és már meg is lenne oldva.
. Főleg külföldön nem nagyon számít IT szinten egy fizetéshez viszonyított gép összerakás, vagy akár csak egy vga. Nálunk a volt cégemnél szinte az összes gép PCI-Expresses, int vga-val, FSP tápokkal. Szal, azokba simán lehetne csempészni durci VGA-kat, mert maga az alaprendszer szinte semmit sem fogyizik, viszont a 400-as FSP-k meg elbírnának még egy izmosabb VGA-t is..
.
-
Geller72
veterán
válasz
ZCoyote #3086 üzenetére
Hozzám képest biztos százas vagy, reggel hétkor feküdtem, de már UP! van, mert a héten vizsgázom egy rakás modulból, amiből még körvonalaim vannak csupán eddig..
.
A GPU-t, ahogy a foldingban is, szabályozni lehetne, gondolom. Tehát, ha neked sokat fogyizna (ami érthető) akkor ballanszolnád. Azt én sem tudnám már finanszírozni, de hogy megint a foldingot említsem, ott is van CPU alap része a projectnek. És azért szerintem be lehetne lőni, hogy pl egy nagyon pici verda egy Cel 420-al, full alulfeszelve szinte nem enne semmit, mert ugye nem is lenne terhelve ez a része különösebben, viszont egy combosabb GPU-val jobban jönne ki, mint egy komolyabb quad, ami azért allfeszelve olyan 90-100W-ot (komplett rendszer, komolyabb VGA nélkül) megkajál. Ha a quadot húzogatjuk, feszt adunk neki, akkor meg wattban ott lennél, mint a pici rendszerünk, egy jobb vga-val, viszont nagy lenne az esély rá, hogy komolyabb számítási teljesítményt kapnál.A non profit részét nem hiszem, bár ki tudja, nem látok bele a lapokba..
. De bízom benne, hogy nincs igazad..
. Ha nem lehet megoldani, hát nem lehet megoldani, csak menjen már..
. Azt olvastam, hogy aftre holliday lesz meghegesztve a bibi, tehát sztem a jövő héten oldják meg a problémát. Elképzelhető, hogy ez a project mégis csak sokkal komplexebb, mint a többi és komolyabbak a terhelések, az igények, ezért van ez a szarakodás néha.
Bízom benn, hogy így van...Jó étvágyat.
.
-
kisza25
félisten
-
Finwe
őstag
válasz
ZCoyote #2366 üzenetére
2GB és 80%ra van állítva. Mondjuk egy ideje nincs tuning de így is meglepő a különbség. Még az lehet, h nekem csak 10-12 órát megy a gép de így is fura, korábban teszteltem 3.5GHz-en 2 hétig 24/7-ben és nem is tudom, lehet megvolt a 420 rac de ebben nem vagyok biztos.
Finwe
-
Badman 4ever
őstag
válasz
ZCoyote #2302 üzenetére
Nekem 3 napja megy folyamatosan a Compaq, a nyárrol meg annyit, hogy a nagy PIII-as oldalát levettem, hogy ne melegedjen túl tuninggal, mert abból nem engedek.
Viszont 61-2 fokig bírja így a proci, azután fagyás, kékhalál és ha fent van a gépház oldala, akkor túlmelegszik, így viszont 55 fok a maximum szerencsémre.
Ami viszot érdekes, hogy 5 nap alatt 710-ről 861-re nőtt a TC-m, viszont a RAC-em tényleg leesett 26-ról 24-re. Ez hogy lehet? -
lyzzard
aktív tag
válasz
ZCoyote #2113 üzenetére
http://boinc.bakerlab.org/rosetta/rah_status.php
érdemes néha nézegetni a server statust. most - amikor írom - éppen 2974 munka vár a kimenetelre - srácok, ugye jól értelmezem?
State Approximate #results
Ready to send 2,974
In progress 515,396ez a 2974 is többféle munkából áll össze - javítsatok, ha tévedek -, attól függően ugye, hogy kinek milyen melóra van szüksége, vagyis van benne a p2-eseknek meg az i7-eseknek. vagyis előferdülhet, hogy épp a te procidnak megfelelő munkából nincs a szerveren.
ha meg valamelyik szerver pirosat indikál, akkor meg tuti gebasz van, de náluk
najó, nem floodolok, mert ban lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest