Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kahn
csendes tag
Igazabol ami mellette szol az a 2 ev gari + van posta pont szallitas es utanveteli fizetes, alirol rendelve egyik sincs de 20-szal kevesebb az ara. Emagrol eleg sok rosszat irnak de utanvetel eseten nagy baj nem erhet remelem.
-
Kahn
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek ez megeri most ennyiert?
https://m.emag.hu/xiaomi-roborock-2-porszivo-14-4-v-mop-2-ora-autonomia-wifi-feher-187488/pd/D4QR59BBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648
Vagy inkabb alirol erdemesebb?
-
Indiant
addikt
Amúgy elég érdekes, hogy egy biztonsági cég (360) programja a leginkább vírus gyanús. Gondolok itt az S6 programjára. Amiben van egy rejtett apk, amit pluginként futtat a rendszer és nem telepíti, r-go piszkosul nagy a biztonsági kockázata. Szakértők szerint az ilyen appokat NEM szabadna használni.
-
Indiant
addikt
-
válasz
dugesz77
üzenetére
Tisztelettel, ha te szemre meg tudod állapítani egy hepa szűrőről hogy pl. 2.5 mikron nagyságú porszemeket összegyűjti-e vagy sem, akkor látatlanban mondom hogy pályát tévesztettél.

Azért írtam hogy törik az utángyártott oldalkefe mert volt rá példa, nálam is és ha emlékem nem csal másnál is. Az origgal ilyen gondom nem volt. A főkefére is írtam hogy rendben van. A nagy lutri szerintem a láthatatlan dolgokban van, ez a terület pedig pont a HEPA részt érinti.
De nyugodtan tekinthetjük úgy is hogy van pár túlbuzgó itt, akinek ez számít, és simán lehet hogy a többség szerint ez a rész érdektelen, nem tudom. Engem pont az átmenő levegő szűrésének minősége ami érdekel.
Izgi lenne pl. mikroszkóp alatt megnézni a két szűrőt, de lehet hogy ez is csak engem izgat.
-
dugesz77
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Vagy három hónapja vettem én is az után gyártottból BG-ről akkor még 10$ körül volt a szett. Teljesen rendben van nálam is. Sőt szerintem a főkefe még jobb is mint a gyári. Nem olyan sűrű viszont keményebb maga a kefe rész ezért jobban felhergeli a szőnyeg szálait.
Oldalkefe szinte egy az egyben mint a gyári. A Hepa is jónak tűnik szépen bent marad az apró por is és a méret is jó nincs gond a tömítettséggel sem. -
nyalifali
aktív tag
G2 (S50) esetében valóban mosható a HEPA deszt vízzel?
Mert ha jól tudom, G1 és a G2 filter egy és ugyanaz. -
flib4l
csendes tag
Follow-up a múltkori Mi Robot - IKEA szőnyeg problematikához
Ilyen a szőnyeg, és így csinál rajta a gép
https://youtu.be/z1NBe30MSgM
máskor meg így megy rajta, főleg ha egyenesen kell mennie
https://youtu.be/wYRkjJTnFDM
Csak tapasztalat-megosztás, nem távgyógyítást várok. Valszeg majd egyszer egy új szőnyeg lesz a megfejtés, csak a szőnyeg volt itt előbb
-
dyson kézi porszívók jók... nekünk 2-2,5 éves ami van szőnyegre kevés kőre elég (de nekünk egy DC45-ös van), hasonló belefér a 5 számjegybe a dysontól... A komolyabb V8-V10 már nem mert azok 150+-os kategóriában vannak... viszont 2-2,5szer erősebbek a mi DC45-ösünknél... így már szőnyeggel is elbírnak ...
(csak megjegyzés, hogy a Samsung porszívónk - 65.000 Ft volt - 200 AW-t tud a Dyson V10-es meg 150AW-t turbó módban
) -
Headless
őstag
szia én is ezzel a problémával küzdök, de már beláttam, hogy nincs alternatíva, marad a 6 számjegyű ár és de legalább a neve 5 betüből áll. és son-ra végződik. de ha találsz valamit, szólj nekem is.
esetleg a xiaomi roidmi f8 lehet alternatíva.
Én már egy próbát tettem az alsó szegmensel, mint pl a bissel handvac landolt a média márkt ügyfélszolgálatán, kibontás után. Nem érdemes ilyenekkel próbálkozni.
-
hchefi
csendes tag
Érdeklődésképpen a robotporszívó mellé tud valaki ajánlani valami akksis kéziporszívót, amivel a robot által nem elérhető helyeket ki tudnám takarítani, meg esetleg a szőnyeggel is elbír? És ha lehet 5 jegyű legyen az ára

-
Breki
veterán
válasz
Kanyo83
üzenetére
Bocsi, nem a kérdésre válaszolok, csak ennek kapcsán találtam
hátha más is érdekel

Külön-külön horror áron lehet kapni. Én is vettem ebből korábban, a Roborock S50 porszívóhoz is jó! A szett egyben csak 7$

📣Tartalék 2x szűrő, 2x kefe és egy szőnyegkefe Xiaomi robotporszívóhoz!
🔹Kedvezmény kód: GBAFFYL406
💥Akciós ár: 7$ -
Drenadar
veterán
sziasztok!
Nekem egy xiaomi gen 1-em van, és tegnap este és ma reggel is megjelent a telefonomon hogy beütemezett takarítást végzett, aminek egy perc alatt vége is lett... ez vajon mi? (nálam az ütemezés teljesen máskor van, megnéztem a programban a timert, és ott az én beállításom volt csak. itthon se voltam épp hogy lássam hogy csak az app részeg, vagy tényleg csinált valamit a porszívó.)
valaki találkozott már ilyennel? -
Kanyo83
csendes tag
sziasztok
akartam rendelni a Tomtop-ról Xiaomi s50et viszont közölték velem hogy még ugy is hogy Free shipping , ugyis majd 10 000 ft felárat kell fizetnem. akkor viszont már annyiba kerülne mint ha itthon venném. EU-s raktáról kértem volna a szállítást. Szerintük a cimem kivül esik vmi körzetből. Volt valakinek ezzel tapasztalata? Esetleg várható januári akció, tud erről valaki valamit? köszönöm -
jimmy5
aktív tag
360 S6 tulajoknak !
Éppen most dobta fel az app hogy firmware Update van a porszívóhoz.
7116 a firmware . -
hchefi
csendes tag
Ha a 360Smart alkalmazást qr kód alapján töltöttem le (nem google play-ről), akkor honnan tudom, hogy van-e újabb verzió a szoftverből? Illetve frissítés esetén kell-e újra pároztatni?
-
LamaCube
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Igen tudom. Végül megrendeltem a Navont. A fő kérdésemre, hogy random elbír-e ezzel a lakással , arra pozitív választ kaptam, ami tudom nem 100%, de már jobb, mint a 0. Amint megjön kipróbálom párszor, hogy mire képes, mert igazából, akkor akarom dolgoztatni, amikor nem vagyok otthon. Ha beválik marad, ha nem, akkor váltok

-
LamaCube
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Köszönöm a válaszod!

Nem ennyiért venném, hanem 43000Ft-ért rendeltem meg, ha nem válik be 14 napos visszaküldési jogommal élek, amúgy meg 2 év a gari rá, ha valami típushibája van, akkor annyi idő alatt ki kell jönnie.
Nekem fontos a központi kefe a szőnyeg miatt is. Ilife-nál a V7s tudja, ha jól tudom, de az már a 60000-es kategória és a feltörlő funkciót nem használnám és csak 1 keféje van. -
ga_-bor
tag
Szerintetek melyik a legjobb feltörlő robot ha már van xiaomi gen 1em?
-
válasz
LamaCube
üzenetére
Szerintem ezen az alaprajzon simán elmegy egy random gép. Sőt, ha őszinte akarok lenni, talán ez az első lakás felosztás, ahol tényleg elég lehet egy random gép. Viszont szerintem az általad kiválasztott gép túl van árazva a tudásához képest, tapasztalat sincs sok róla, ilife-t vennék inkább.
-
válasz
geotigris9
üzenetére
Nem kell, ismert hogy haza beszél minden porszívó appja.
-
Yellow73_a
aktív tag
válasz
sztothj
üzenetére
Szia, ez engem is érdekelne. Ugyan még nem sokat darált le a gumiból, de időnként nálunk is megakad a főkefe a szőnyeg szélében, és csak forog-forog a kerék. Erre is kéne egy firmware javítás, mert ez általános probléma. Vagyis ha nem halad a robi, ne pörgesse a kerekeket feleslegesen.
Ha mégsem találtál csak gumit, érdekelne, hogy hol találtál komplett kerékszettet. Köszi. -
hchefi
csendes tag
válasz
rocky-1
üzenetére
Őszintén szólva nem értem se a Xiaomi-t, se a 360-at, hogy az anti-drop szenzort miért nem teszik kikapcsolhatóvá a szoftveren keresztül, ha ismert probléma a fekete szőnyegtől való para. Egyrészt nem mindenki használja olyan helyen a porszívót, ahol leesés fenyegetné, tehát ott már felesleges az anti-drop szenzor. Másrészt én ha emeletes házban lennék, biztosan gondoskodnék hardveres védelemről is. Nem szívesen ébrednék reggel arra, hogy a 100 ezres porszívó a földszintet takarítja az emelet helyett, mert a szenzor épp benézett valamit.
-
zharkanyi
tag
Sziasztok!
Karácsony óta nagy megelégedéssel használjuk a Roborock S55-öt. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt még a kétkedőket is meggyőzte. Porszívózásra tökéletesen bevált. Több helyre eljut (székek lába közt...), mint hittük. Csak oda nem megy be, ahova egészen biztosak voltunk benne, hogy nem fog eljutni.
Most a felmosás részével kísérletezem. Miután van ahol azt nem szeretnénk használni (pl. szőnyeg), így egy sima takarításra nem tudom kiküldeni. Zónákat állítottam be eddig, de elég szétdarabolt (lenne vagy 8 zóna a felmosni kívánt rész).
Van valami praktikus ötlet, hogy ti hogyan oldjátok meg? El lehet menteni valahogy egyben a zónákat...?
Igazából ez már csak extra, de kezdetben heti 1x biztos ráküldeném a lakásra, ha néhány klikkel el tudnám indítani az előtte egyszer meghatározott területre. -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Egy Navon Relax robotporszívó vásárlásán gondolkodom. Kezdésnek mindenképpen randomot választok és ez a típus elég jó supporttal rendelkezik az országban és 2 év garancia is van hozzá. Plusz 2db körkefe és egy plusz hepa szűrő. 50-60nm-es lakásra ajánlják, így a lakásomhoz megfelelő lenne.
Járólap, laminált padló és kb. 8mm-es vastag szőnyeg lenne a takarítás tárgya, küszöb sehol nincs és a fürdőt külön takarítom.
Mivel ez a típus nem szisztematikus, hanem random, így az lenne a kérdésem, hogy egy 47nm-es lakást. 1 nagyszoba, kisszoba, előszoba, konyhát be tud-e járni vagy inkább helyiségenként érdemes vele takarítani? -
rocky-1
újonc
Nekem karácsony óta üzemel a 360 S6 robot.
Ez a fekete-fehér szőnyeg nagyon megzavarta, folyamatosan visszahőkölt a szélén, a közepére letéve pedig próbált a mintán belül maradni, nem tudott haladni:
Az érzékelőket leragaszva gond nélkül megy ezen a szőnyegen is.
(Egyébként elsőre észrevette, hogy leragasztottam, és reklamált, hogy az érzékelő takarva van, de ki lehetett cselezni)Egyébként kínai verzós S6-om van, de semmi problémám nem volt a csatlakozással, minden cselezés nélkül egyből sikerült, és azóta is gond nélkül megy. Kínaiul beszél, de az appba már angol nyelven jönnek az értesítések, így mindig lehet érteni, hogy mit akar.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele, szépen takarít, jól használható az app.
-
No problem.

Szerintem logikus a dolog olyan szempontból hogy valószínűleg azért lett nemzetközi és kínai változat, mert jött a GDPR. Ha a komcsi kínai kormány működését nézed (a Xiaomi pedig nagyon speciális helyzetben van, sokkal speciálisabb akár mint a nagy hírverést kapott Huawei), akkor az a lényeg hogy a kínai háztartásokról minél több infód legyen, az európai piacról pedig ne szorítsanak ki (büntessenek rommá) a GDPR-ra hivatkozva. Egyszerűen csinálsz egy "nemzetközi verziót" ami kevesebb infót gyűjt valamivel és bekerül egy EULA szöveg az indításhoz, valamint gyártod tovább a sajátodat. Nemzetközi verziót otthon senki sem mer venni / eladni, a kínai verzió nemzetközi kikerülése pedig nem "baj" hiszen lehet hivatkozni rá hogy nem azt vetted ami hivatalosan oda jár. Ha mégis használd az a "legjobb", mert jönnek az Ázsián kívüli régióból is az adatok.

-
zezoka
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Akkor még nem voltak képen a SmartHome MiHome cuccok és csak nagyon elméleti volt a kérdés!
De köszi, mert a válaszodban viszont tényleg ott a válasz, ezért elnézést kérek!Mondjuk ezen meglepődtem, h a kínai felmegy EU szerverre, International meg kínaira nem? Pont fordítva gondoltam volna!
-
zezoka
őstag
Sziasztok! BUÉK!
Ha Gateway-t és érzékelőket akarok venni a már meglévő két Yeelight lámpámhoz (amiről tudom, h csak kínai régión megy), akkor -ahogy tudom- a gateway-es cuccok is csak kínai régión mennek.
Akkor a terveben levő Roborock S50 robotporszívót is érdemes kínai verziósat venni? Vagy az International verziósat is lehet üzemeltetni kínai régión, hogy egy régióban legyen minden?
Csak mert most az International verzió lenne most jó áron, 116ezerért, de az áfa/vámmentes szállítással, shipping biztosítással is csak 121ezer Ft lenne. De nem akarok a régiók között váltogatni. Szóval felvehető International is kínai régióra? Vagy várjak egy kínai verziót? Amúgy is azt mondtátok, h a kínai régiósak előbb kapnak funkciókat, amikre internatonal-nál sokszor sokat kell várni (ha egyáltalán).
-
Atomgeszi
nagyúr
Xiaomi 1.gen porszívót szedett már szét valaki?
-
sz_gabor
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Eltérő a fordítás az enyém 100% saját fordítás.
A miui-n levőben van ami nincs lefordítva (kb.40-50 sor kínai,orosz,angol) és a fordítás valószínűleg több helyről lett összeszedve (Van bent az én régebbi fordításomból is).De ha meg vagy elégedve vele nem érdemes váltani.
-
hchefi
csendes tag
Na kipróbáltam a 360 S6 mopping funkcióját komolyabb elvárások nélkül.
Ajax-os desztillált vizet raktam a tartályba. Virágillat nem lett utána
.
A rendszer "ejtőtartályos" elven működik. Mihelyst a tartály felmosórongy felőli részét a padló felé fordítjuk, elkezdi csepegtetni (nedvesen tartani) a felmosórongyot. Úgyhogy érdemes azonnal indítani a takarítást, ha felrakjuk a porszívóra, és nem akkor elkezdeni a szoftveren a nogo zónákat bejelölgetni.
A robotnak fogalma nincs arról, hogy moppingol-e vagy sem. A tartály kiürülését nekem kell kézzel ellenőrizni: a robot utáni részre odateszem a kezem, ha nedves a padló, akkor még van benne. Nekem 34nm-t takarított most éppen, a végén már üres volt a tartály.
Gondok voltak indításkor is. Nekem csak le van téve a parkettára a dokkoló mindenféle rögzítés nélkül. Mivel a mopping miatt a hátsó részről eltűnik a hézag, így tolatáskor nem tudott lejönni rendesen a dokkolóról (vízszintbe állni), így rántotta magával az egészet. Szóval ilyen esetben érdemes kicsit határozottabban odarögzíteni a dokkolót valahová. Vagy elindítani tartály nélkül, aztán ha lejött a dokkolóról akkor pause és rá a tartályt.
Végeredmény kapcsán lett egy tiszta fehér mopping rongyból egy szürke poros rongy, tehát szedett fel dolgokat a padlóról. A komolyabb koszok maradtak a helyükön, de erre már a kézikönyv is felhívta a figyelmet, hogy nem erre való. Annyiban viszont még jó volt, hogy a fényre visszaverődő lenyomatok (például aki mezitláb járkál a parkettán és ottmarad a lenyomata) többé kevésbé eltűntek. -
sz_gabor
tag
Elkészült a Xiaomi porszívó szekció legfrissebb magyar plugin csomagja:
Xiaomi Mi Robot Vacuum (Gen1) kínai verzió 134 mappába: 19055.apk
Xiaomi Mi Robot Vacuum (Gen1) EU verzió 80 mappába: 794.apk*Xiaomi Roborock S50 (Gen2) kínai verzió 615 mappába: 20595.apk
Xiaomi Roborock S50 (Gen2) EU verzió 60 mappába: 1018.apkXiaowa Route Planning E20 kínai verzió 851 mappába: 17870.apk*
Xiaowa Route Planning E20 EU verzió ? mappába: 820.apk*Xiaowa Cleaner Lite C1 729 mappába: 12208.apk*
A * megjelölt porszívóknál (tudomásom szerint) az első magyar nyelvű plugin.
A fájlokat a data.hu-ról lehet letölteni.
Azért raktam a data.hu-ra (van rajta letöltésszámláló) mert kíváncsi vagyok mekkora az igény a magyarításokra, mivel eddig nem sok visszajelzést kaptam hogy mennyien használjátok.
A letöltött pluginokat más helyre feltenni tilos, az engedélyem nélkül!
A letöltési linkek szabadon terjeszthetők a készítő megjelölésével (szigafordit@gmail.com).
Hibákat lehetőleg képernyőfotóval a fenti e-mail címre lehet küldeni.
Ha van frissebb verzió valamelyikből szintén a fenti e-mail címre lehet küldeni.
Ha valakinek még régebbi verzió van meg nevezze át a letöltött fájlt a könyvtárba jelenleg lévő fájl nevére.Boldog új évet mindenkinek!
-
-
kukucskad
tag
Sziasztok,
tervben van egy Xiaomi Roborock Gen2 vásárlása. Olvastam, hogy külföldről vásároltat gariztatni nem egyszerű, sőt. De mivel itthon hivatalosan nem lehet kapni, illetve a webshopok is ugyaninnen szerzik be gondoltam lehet belevágok a külföldi beszerzésbe. Az alábbi áron találtam most Gearbesten:
https://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_954639.html?wid=1349303#goodsDetail
Sehol máshol ennyiért nem volt. Abban kérném segítségetek, hogy hol látom, hogy ez most EU-raktárról jön-e?
Shipping Method alatt Stock in HK az gondolom Hongkong. Ezt át lehet valahol állítani? Ebben az esetben rájön még a vám összege?Mert ha rájön akkor itt viszont állítani lehet, hogy melyik országból érkezzen. (Érdekes, hogy minden ország esetében ugyanaz az összeg, ez egy kicsit fura)
https://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi-Robot-Vacuum-Cleaner-2-International-Version-391272.html
Ha el tudtok látni a beszerzéssel kapcsolatban néhány jó tanáccsal megköszönöm

-
gorbep
őstag
Most karácsonykor Turbado-ról jött S50-en sincs se térkép mentés, se virtuális fal, se no-go zóna... viszont van angol, német, francia és olasz hang...
természetesen FW frissítés után... Ja és EU régiós -
erikke17
őstag
No-go zóna 1gen-re is jött vagy csak S50?
Mert ha jött 1gen-re akkor nála nem érhető el valamiért
Kínai szerveren vagyok legfrisebb mindenből. -
hchefi
csendes tag
Moppinggal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Ez az egész rendszer "ejtőtartályos" elven működik? Tehát ha beleengedem a tartályba a vizet, akkor onnantól kezdve csepegteti a rongyra, függetlenül attól, hogy megy-e a porszívó vagy sem?
Érdemes inkább desztillált vizet belerakni sima helyett a vízkövesedés miatt?
Meg lehet bolondítani a vizet egy kis AJAX-os (nem a javascriptes
) felmosóval, hogy valami illata is legyen?
Tudom, ez nem igazi felmosás, csak érdekelne, hogy van-e értelme. -
hchefi
csendes tag
23-án rendeltem meg a cuccot és csak remélem, hogy a post-karácsonyi káoszban nem fog szállítás közben elkeveredni.
Szőnyeg kapcsán egyiktől sem ilyedt meg. Van fekete-barnás lábtörlő, játékvárosos gyerekszőnyeg, meg közepes szőrű nappalis szőnyeg is. Ezek közül egyedül a nappalis szőnyeget érzékeli szívóerő növeléssel, de annál sem mindig tökéletes az érzékelés, szóval hullámzik a hangerő, amikor azt takarítja. Meg persze egy kicsit is beleágyazott tollpihe már gondot okozott neki, úgyhogy a szőnyegre kell majd az igazi porszívó, de ezzel szerintem mindenki tisztában van
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor max erre használjuk

Kínai szerveren vagyok legfrisebb mindenből.
farkas26